Jump to content

pričajte


Guest

Recommended Posts

14 hours ago, f4ts0 said:

aparat(i) su govno, kafe su uzasne, turska je bolja

E sad, kako ovo nekako poboljsati (ne kvalitet aparata, meni se kvare na god dana), kupis reusable kapsulu, i onda kafu koju volis, i onda punis i pravis. Tako dobijes relativno OK kafu, i ispadne jeftinije nego da kupujes kapsule.

Naravno onda pocnes da kupujes kafe od 40 eura kilo i tako, postanes MAMIL, pa je potrebno neko da ti lupi dangaru da se resetujes 😄 😄

uz rizik da upadnem u trol, ja domaću ne mogu da pijem pre popodneva, bez obzira dal doručkujem ili ne, ne padne mi lepo na stomak i uopšte mi ne prija 😞

za aparate, na koje misliš? GD? to je samo zato što je delongi. Ja sam imao dva delongi plus nikola treći, one kao "profi" i sva tri su u isto vreme bukvalno riknuli, posle godinu dana.

ili neke ovako? Kupi onda neki polu-profi tipa Gaggia, doduše ne znam šta im radiš dizvineš 🙂

14 hours ago, manson said:

Trenutno koristim onu standardnu mokka pot džezvu, uzeo pre xy godina, i iskreno, zadovoljan sam kako kuvam espreso 🙂 ali rekoh da uzmem nešto na dugme. A ovi sa kapsulama mi deluju da je manje cimanje tokom eksploatacije, održavanje, čišćenje i to, od ovih da kažemo pravih aparata 🙂

Da, i to lonče za mleko bih onda i dalje morao da koristim uz ove kapsulaše. OK, da obratim pažnju onda po Tempu i ostalim radnjama 🙂 

to je onda to. a za lonče uvek možeš da uzmeš nešto ovako - https://www.ecomex.rs/product/milk-frother-fomini-crema/ i rešiš i taj problem. 

Link to comment
Share on other sites

Takođe, razmisli i o aeropresu. Za pripremu kvalitetne kafe, aeropress ima oličan odnos cene/kvaliteta/vremena/lakoće pripreme. Meni za šoljicu aeropress kafe treba 8 minuta, uz ručni grinder (uz električni kontam 5).

Edited by Neptune

Born in trust sentenced to dust born in sin come on in

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, Lucky said:

uz rizik da upadnem u trol, ja domaću ne mogu da pijem pre popodneva, bez obzira dal doručkujem ili ne, ne padne mi lepo na stomak i uopšte mi ne prija 😞

za aparate, na koje misliš? GD? to je samo zato što je delongi. Ja sam imao dva delongi plus nikola treći, one kao "profi" i sva tri su u isto vreme bukvalno riknuli, posle godinu dana.

ili neke ovako? Kupi onda neki polu-profi tipa Gaggia, doduše ne znam šta im radiš dizvineš 🙂

to je onda to. a za lonče uvek možeš da uzmeš nešto ovako - https://www.ecomex.rs/product/milk-frother-fomini-crema/ i rešiš i taj problem. 

turska je keva. Aparati ovde crkavaju zbog vode i kamenca, to nikakvi descaleri i slicno ne resevaju. Ovaj sad sto imam sam "oporavio" iglom, busio sam krec u "pipi"

Probleme sam resio ja mlinom, kafom i dzezvom 😄 Ali ostatak ukucanstva oce dolce-horror-gusto

  • Like +1 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, f4ts0 said:

turska je keva. Aparati ovde crkavaju zbog vode i kamenca, to nikakvi descaleri i slicno ne resevaju. Ovaj sad sto imam sam "oporavio" iglom, busio sam krec u "pipi"

bleh, nema tu neke pomoći, možeš da probaš ako imate i tamo ove Akvafore kao kod nas da prvo kroz njega provučeš vodu pa sipaš u DG a za čišćenje ovog mog aparata ja koristim sirće najobičnije - sipaš ga umesto vode i provrtiš par puta i onda posle nekoliko puta čistu vodu - očisti skoro sve. mislim da sam probao taj descaler jednom samo jer je došao u paketu sa krupsom i ono, nisam impresioniran u odnosu na sirće.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, absolute said:

Capture.JPG.9c25f088f99dd4b97c38edc5f5c7aa52.JPG

haha, ovo me podseća na situaciju kad sam sa Dragančetom išao na kafu davnijeh dana i on kao "kapućino sa hladnim mlekom" a ovaj konobar kao "ne pravimo kapućino sa hladnim mlekom, samo sa toplim" :))) mislim da smo otišli na drugo mesto, ne sećam se, ali je bilo na rubu incidenta!

  • Haha (+1) 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Lucky said:

haha, ovo me podseća na situaciju kad sam sa Dragančetom išao na kafu davnijeh dana i on kao "kapućino sa hladnim mlekom" a ovaj konobar kao "ne pravimo kapućino sa hladnim mlekom, samo sa toplim" :))) mislim da smo otišli na drugo mesto, ne sećam se, ali je bilo na rubu incidenta!

pa realno kako kapucino s hladnim mlekom, mora mleko da se ugreje da bude pene.

  • Like +1 1

Born in trust sentenced to dust born in sin come on in

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Neptune said:

pa realno kako kapucino s hladnim mlekom, mora mleko da se ugreje da bude pene.

možda je bio espresso sa hladnim mlekom, mada to mi nema smisla, tako da ipak mislim da je kapućino a valjda je to baš bila fora, da nema puno pene, ne sećam se!

 

Link to comment
Share on other sites

Domaća (turska) kafa je ipak najbolja! Jaka i bez šećera, na poslu mi se desi da popijem i 5 za dan (loša navika znam). Jutro počinje sa kafom, na klinici noćna smena kuva, a dole na dijagnostici ko prvi dođe stavlja džezvu. 

U blažoj varijanti pijem latte (sa nekom kafom u tragovima) sa dve kesice šećera. 

i'm not fat, i'm just easy to see..

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, rbds said:

Domaća (turska) kafa je ipak najbolja! Jaka i bez šećera, na poslu mi se desi da popijem i 5 za dan (loša navika znam). Jutro počinje sa kafom, na klinici noćna smena kuva, a dole na dijagnostici ko prvi dođe stavlja džezvu. 

U blažoj varijanti pijem latte (sa nekom kafom u tragovima) sa dve kesice šećera. 

pet kafa svaka čast! i to domaćih 🙂 i to na poslu što će reći samo jedna smena 🙂

 

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, rbds said:

Domaća (turska) kafa je ipak najbolja! Jaka i bez šećera, na poslu mi se desi da popijem i 5 za dan (loša navika znam). Jutro počinje sa kafom, na klinici noćna smena kuva, a dole na dijagnostici ko prvi dođe stavlja džezvu. 

U blažoj varijanti pijem latte (sa nekom kafom u tragovima) sa dve kesice šećera. 

Ja sam sveo na dve turske...i to slabije kuvam...ono dve kašičice na šolju...

Pet da popijem mislim da bi zakovrnuo 😄

QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)

relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Neptune said:

slušao na džo roganu kako je pauza za kafu uvedena da bi radnici bolje radili (primećeno je povećanje produktivnosti i smanjenje grešaka ako se pije kafa), a ne da bi odmorili

ali šta je tačno pauza za kafu? :)) gde to postoji i kak ose manifestuje? 🙂

2 hours ago, mohr said:

Meni je turska kafa odvratna, cist otrov, lepo mirise al ima ocajan ukus 🙂

postoji blaga šansa da si prosto probao lošu kafu (loše skuvanu, loše mlevenu, loše prženu....) recimo ima jedna firma u koju katkad odem, ubedljivo najgora kafa na planeti, kad bi mi to bila prva kafa koju sam probao nikad je ne bih pio 🙂

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Neptune said:

u US manufakturi su zaustavljali pogon na 15 minuta valjda da bi ljudi pili kafu. evo pa ko hoce nek poslusa

 

inČrsting

3 hours ago, mohr said:

Ma jok, jednostavno sam sladokusac i mogu da pijem tursku iskljucivo sa mlekom ali preskacem u 99 % slucaja.

to se kod nas zove bela kafa i pili smo je tokom osnovne škole! :)) i sad kad razmislim, pili smo kafu u osnovnoj školi, vrh :)))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...