f4ts0 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Pitanje za modno osvešćene. Da li je realno moguće da će neko dobrovoljno staviti ovaj apple sat na ruku? Mislim, da li se to ljudima stvarno sviđa, meni ovo deluje kao sat sa vašara ili oni iz kornfleksa, prsten kapaetana moći i sat majora vremenka. Evo i za ženske osobe na forumu, zamislite priđe vam čovek 30+ (godina), onako kulturno lepo obučen, a na ruci ovo. Jel sramotno? evo na linku jios slika, ja sam zabezeknut http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2015&mm=03&nav_id=966602 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 slažem se, odvratan je i presmešan a niko to ne sme da kaže naglas jer apple Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Slike cesto ne prenesu zivi utisak dobro, ali ovako mi se ne svidja. Moras da ga punis svaki dan ili dva, kosta kao vrh mobilni ili 2, a ne nudi mnogo (kao i Android Wear). I naravno, radi samo sa iProduktima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post gruja Posted March 10, 2015 Popular Post Report Share Posted March 10, 2015 inb4 Gagi "Slažem se da smo možda omašili sa ovim satom" :D :D :D 4 Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 odvratan je sat. sviđa mi se ideja aplikacije koje se menjaju na točkić ali pitanje je koliko je to praktično. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Slike cesto ne prenesu zivi utisak dobro, ali ovako mi se ne svidja. Moras da ga punis svaki dan ili dva, kosta kao vrh mobilni ili 2, a ne nudi mnogo (kao i Android Wear). I naravno, radi samo sa iProduktima. Kako misliš "dan ili dva" ako su oni sami rekli da baterija traje 12/16 sati, zaboravih sad. Koja god da je od te dve cifre, to je tragično malo, jer znači da u praksi traje 8 sati ili 10. Pa neka traje i 12, znači da ako ustaneš u 7 ujutru i metneš sat, već predveče si ostao bez njega. Ceo taj pametni satovi trip je u nekom "traženju" a pride i na začetku, mora još vremena da prođe da dobije neki smisao (ako dobije). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 10, 2015 Author Report Share Posted March 10, 2015 ustvari ako uspeju da promene koncept samog sata, onda da, bice uspesno. Pojasnjenje koncpeta sata u f4ts0 svetu : to je krucijalni detalj koji pokazuje karakter i lajfstajl, Cak i jaci od cipela. Dakle nije dozvoljeno nositi casio digitrone, digitalne satove, prejeftine smesne satove... Dakle sat mora da bude serious business Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 (edited) Kako misliš "dan ili dva" ako su oni sami rekli da baterija traje 12/16 sati, zaboravih sad. Koja god da je od te dve cifre, to je tragično malo, jer znači da u praksi traje 8 sati ili 10. Pa neka traje i 12, znači da ako ustaneš u 7 ujutru i metneš sat, već predveče si ostao bez njega. Ceo taj pametni satovi trip je u nekom "traženju" a pride i na začetku, mora još vremena da prođe da dobije neki smisao (ako dobije). Pa, valjda u zavisnosti koliko ga koristis. Ima onih koji ce da ga kupe jer je Apple i koristice ga kao obican rucni sat. Kapiram da tako moze da potraje 2 dana. Da, tragicno malo je, ali svi ti "satovi" su toliko autonomni. Edited March 10, 2015 by Mawtchie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 slažem se da je sat serious business, i ne vidim da iko ko želi da ga shvate ozbiljno može da nosi ovo na ruci. samo, igore, džaba ti ozbiljan sat ako si obukao košulju na kratke rukave :D za sada od tih pametnih satova po meni jedino što ima smisla je koncept gde u sat klasičnog izgleda ugrade senzore za fitnes, tj. u suštini fuzija klasičnog analognog sata i fitness narukvice. http://www.theverge.com/2014/12/26/7438345/withings-activite-review http://9to5mac.com/2015/02/27/swiss-smartwatches-apple-watch-competition/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Vidim da sad to svi furaju, a neki tamo startup kome sam naravno zaboravio ime navodno pravi najbolje te satove... da li su oni napravili e-ink u boji... ne znam možda su mi se pomešale priče. Sve u svemu meni su svi ovi satovi budalaština i mislim da nema šanse da prođu ozbiljno. Meni to više deluje kao neki međukorak. Nešto slično kao što su nekad bili PDA uređaji. Mislim, pored ovih naočara koje furaju Gugl i MS, koje mi isto deluju kao međukorak, ovi satovi mi deluju kao da smo se vratili u SF pisan osamdesetih a govori o dvehiljaditim. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Vidim da sad to svi furaju, a neki tamo startup kome sam naravno zaboravio ime navodno pravi najbolje te satove... https://getpebble.com/verovatno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted March 10, 2015 Author Report Share Posted March 10, 2015 samo, igore, džaba ti ozbiljan sat ako si obukao košulju na kratke rukave :D Pa da, zato i ne nosim sat, jer ne mogu da nosim neki debilan sat, a neki lep i elegantan sat ne mogu sam sa sobom da povežem, i stoga ne nosim sat. Čekam 51 rodjendan da se uozbiljim Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Vidim da sad to svi furaju, a neki tamo startup kome sam naravno zaboravio ime navodno pravi najbolje te satove... da li su oni napravili e-ink u boji... ne znam možda su mi se pomešale priče. Sve u svemu meni su svi ovi satovi budalaština i mislim da nema šanse da prođu ozbiljno. Meni to više deluje kao neki međukorak. Nešto slično kao što su nekad bili PDA uređaji. Mislim, pored ovih naočara koje furaju Gugl i MS, koje mi isto deluju kao međukorak, ovi satovi mi deluju kao da smo se vratili u SF pisan osamdesetih a govori o dvehiljaditim. Čudna je teritorija jer je nejasna funkcija i funkcionalnost samih satova i zbog čega bi ih neko uopšte nosio ... slično je kao i sa naočarima, doduše gugl i ms imaju malo različito viđenje (a i beše gugl nešto polu-odustao od google glassa?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 meni je ovo em ružno, em nepraktično.Zna se šta je sat, jebiga Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post shw. Posted March 10, 2015 Popular Post Report Share Posted March 10, 2015 - Koliko bi platio da ne moraš da vadiš telefon iz džepa kad stigne poruka? - Ne bih dao više od deset dinara. - Ok, nek bude 500 dolara, da izgleda ružno i da moraš da se uključiš u struju svakih pet sati. - Ok. 6 Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 na stranu mala autonomija sata, koja je smeshno mala osim ako se ne radi o 18 sati aktivnog cackanja (sto sumnjam) glavni problem sa ovim satom u mom slucaju jeste koncept sata kao, meni jedinom prihvatljivom, obliku muskog nakita ili nekog lichnog estetskog izraza. Ne svidja mi se ideja da dam 500-600 evra ( a toliko ce kostati ako se uzme kozna narukvica) i posle budem samo josh jedan od 5 miliona istih. Plus nisam u fazonu da menjam sat svakih godinu dana a da bude manje vishe isti (pogledajte iphone - forma koja ima vishe prostora da se promeni je 70-80% ista godinama) Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 18h autonomija navodno, a ima i neki powersaving mod na kom fura 2 dana valjda.. do not like anyway Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 - Koliko bi platio da ne moraš da vadiš telefon iz džepa kad stigne poruka? - Ne bih dao više od deset dinara. - Ok, nek bude 500 dolara, da izgleda ružno i da moraš da se uključiš u struju svakih pet sati. - Ok. jedini razlog gde sam ja video poentu u sajtu jeste da osetim kad mi zvoni telefon dok sam u kolima ili na ulici, što mi često promiče jer stoji na vibraciji (a i kad je uključen zvuk ne čujem (baba sine)). Međutim u kolima sam taj problem rešio bluetooth zvučnikom jedino sad ovo za pešaka hodanje, ali svakako ne za 500 dolara :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 manje-više svaka fitnes narukvica može da vibrira kad ti zvoni telefon, a ima i lepih/neružnih mislim da gagy ima jednu takvu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Wearable sat i naocare mogu da imaju smisla u nekoj buducoj kombinaciji. Recimo da sat/narukvica projektuje hologramski ekran na dlan/nadlanicu koji je vidljiv iskljucivo pomocu naocara (unikatno upareni, zbog sigurnosti i privatnosti). Narukvica, takodje, hvata komande druge ruke (mozda i obe, zavisi od resenja) po "ekranu" i obradjuje ih. Naocare su i slusalica i mikrofon, ofc, i sta jos treba da budu. Danas za ovakvo nesto treba jos i prikolica za bateriju, ali u buducnosti ce sigurno da bude izvodljivo. Sigurno ce da rese i mehanizme koji hvataju kineticku, toplotnu, solarnu itd. energiju i dopunjavaju baterije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 I laser iz očiju 1 Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 (edited) Levi i desni klikovi u guzovima Edited March 10, 2015 by Mawtchie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 manje-više svaka fitnes narukvica može da vibrira kad ti zvoni telefon, a ima i lepih/neružnih mislim da gagy ima jednu takvu! mislim da nijedna fitnes narukvica to ne radi :) samo chuke :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 moguće da sam istripovao i da narukvice imaju vibraciju samo za budilnik, mada mislim da sam pročitao za neku od tih standardnih (da l nike ili koja već) da može da vibrira i kad zvoni telefon ili stigne poruka. i ja mislim da je prva generacija macbook-a za zaobilaženje (kao što je i sa air-om bio slučaj), ali sviđa mi se kuda je krenuo. za pet godina, kad dell i drugari izbace windows lapove sličnih dimenzija, bez ventilatora i sa jačim procesorima, rado ću pazariti neki od njih :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Vidim da sad to svi furaju, a neki tamo startup kome sam naravno zaboravio ime navodno pravi najbolje te satove... da li su oni napravili e-ink u boji... ne znam možda su mi se pomešale priče. Sve u svemu meni su svi ovi satovi budalaština i mislim da nema šanse da prođu ozbiljno. Meni to više deluje kao neki međukorak. Nešto slično kao što su nekad bili PDA uređaji. Mislim, pored ovih naočara koje furaju Gugl i MS, koje mi isto deluju kao međukorak, ovi satovi mi deluju kao da smo se vratili u SF pisan osamdesetih a govori o dvehiljaditim. Sad tek vidim. Pomešale ti se priče jer si mešao pića EHEHEHEHEHEHHE Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts