Jump to content

Koji auto da kupim

Neptune

Recommended Posts

17 hours ago, dovlagsi said:

Nema boljeg rln, ali sam izvalio da je ljude baš nekako blam da kupe Dačiju

Ja recimo nemam problem sa brendom ali je očigledno da ga namerno sakate u opcijama. Na primer Duster od 23k eur je vrlo korektan, ali ja hoću automatik, da ima za 25 npr automatik ja bih ga ozbiljno razmatrao. Ali ne, automatik je samo hibrid od 30k, to mi deluje previše da dam za Daciu, plus mi hibrid i nije nešto primamljiv inače, da je plug-in pa i da razmišljam.

40 minutes ago, Lucky said:

ja se samo tripujem da ne postoji jasna "formula" brenda, snage i veličine u odnosu na to kako ćeš da prođeš. imam utisak da zavisi vrlo od lokalnog distributera, lagera, "normalnosti" brenda globalno (bez obzira na cenu vozila itd). Odnosno da recimo ako ti se nešto desi sa Dačijom ili Renoom možda možeš da očekuješ zamensko vozilo dok sa Volvoom možda ne nužno, isto kao što me ne bi iznenadilo da te zavlače u BMW-u a da budu korektni u Opelu.

Ovo je meni problem sa tim kinezima jer su im zasad distributeri kod nas otprilike Ostoja sa Aliexpresa, kao da sam Ostoja nije dovoljno loš 🙂 kapiram da će se to iskristalisati za par godina pa će imati više smisla.

Heghlu'meH QaQ jajvam

1 hour ago, Zwerko said:

Ovo je meni problem sa tim kinezima jer su im zasad distributeri kod nas otprilike Ostoja sa Aliexpresa, kao da sam Ostoja nije dovoljno loš 🙂 kapiram da će se to iskristalisati za par godina pa će imati više smisla.

ali geely valjda radi ista ekipa koja radi Volvo? logično zbog vlasništva, što bi valjda trebalo da označava nekakav nivo kvaliteta, makar osnovni da nije ostoja sa aliexpressa.

1 hour ago, Zwerko said:

Ali ne, automatik je samo hibrid od 30k, to mi deluje previše da dam za Daciu, plus mi hibrid i nije nešto primamljiv inače, da je plug-in pa i da razmišljam.

da tražiš automatik od Dačija brenda, vau hold daun nau srr... to je niša! pravi nardodni auto je manuelac jbg!

facebook.com/speed.rs

46 minutes ago, Lucky said:

ali geely valjda radi ista ekipa koja radi Volvo? logično zbog vlasništva, što bi valjda trebalo da označava nekakav nivo kvaliteta, makar osnovni da nije ostoja sa aliexpressa.

A pa nisam to odmah povezao, ima smisla, ali evo vidiš opet da se ljudi žale. Moje inicijalno iskustvo je bilo što sam ušao u Cherry salon u Milutina Milankovića i baš su bili neki likovi sa Aliexpresa kao prodavci pa sam brzo otišao 🙂 u svakom slučaju ne ulivaju mi domaći distributeri kineskih vozila toliko poverenja još uvek, nadajmo se da će se to promeniti. 

16 minutes ago, dovlagsi said:

da tražiš automatik od Dačija brenda, vau hold daun nau srr... to je niša! pravi nardodni auto je manuelac jbg!

Ali to ti kažem, ja nemam problem da vozim Daciu, samo mi se prosto ne uklapa u ono što moje razmaženo dupe trenutno želi 🙂 što nije nemoguće da za 5-10 godina to bude sasvim ok i da pojačaju ponudu. 

Heghlu'meH QaQ jajvam

18 minutes ago, dovlagsi said:

ja vozio daster automatik po durmitoru, silna zabava!

1 minute ago, Zwerko said:

A pa nisam to odmah povezao, ima smisla, ali evo vidiš opet da se ljudi žale. Moje inicijalno iskustvo je bilo što sam ušao u Cherry salon u Milutina Milankovića i baš su bili neki likovi sa Aliexpresa kao prodavci pa sam brzo otišao 🙂 u svakom slučaju ne ulivaju mi domaći distributeri kineskih vozila toliko poverenja još uvek, nadajmo se da će se to promeniti. 

19 minutes ago, dovlagsi said:

ja se sećam chery kad ga je jako gurao alvirović svojevremeno, možda i zato što su delili istu zgradu, to je bio štap i kanap distributer 🙂

4 hours ago, Zwerko said:

Ali to ti kažem, ja nemam problem da vozim Daciu

oni koji bi sa svojom platom mogli da guraju kredit za tu Dačiju, obično daju sve što imaju za polovni Audi A4 10-15 god star. 

facebook.com/speed.rs

zamisli, ljudi ne vole da ih sprdaju, kakav plot twist :tf: 

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

razlog vise da im se kaze da se ne blamiraju sa Daciom :tf: 

• Like +1 1

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

9 hours ago, dovlagsi said:

šta je bre ovo kakav je ovo profil, čim sam video ime zatvorio sam :))

On 12/7/2024 at 9:26 PM, Highl1 said:

razlog vise da im se kaze da se ne blamiraju sa Daciom :tf: 

pusti ti rekija njemu je samo krivo!

ja lično ne bih uzeo daciu, prosto nije auto za mene iz svih navedenih razloga koje smo ovde prošli ali isto tako kao što navedoh imao sam prilično dobro iskustvo sa dacijom koju sam rentirao tih 10ak dana, naravno nije puno za poveći utisak ali za neki osnovni jeste.

nije mi dacia na radaru kola koja bih vozio, ali jbg ima ljudi koji hoće nov auto a budžet nije IT-jevski 🙂

11 hours ago, dovlagsi said:

Laki ima budžet, još samo da kupi kola 💪 

Pa lomim se sad, dal' mazda, očigledno najbolji auto na planeti, ili pak Dacia, čujem i da Opel dosta dobro stoji, posebno onaj model Insignia, onda i Reno ubira dosta pozitivnog feedbacka neko vreme već... teško je!

• Like +1 1
  • Downvote (-1) 1

14 hours ago, Lucky said:

Pa lomim se sad, dal' mazda, očigledno najbolji auto na planeti, ili pak Dacia, čujem i da Opel dosta dobro stoji, posebno onaj model Insignia, onda i Reno ubira dosta pozitivnog feedbacka neko vreme već... teško je!

Minus zbog Mazde i sarkazma!