absolute Posted September 23 Report Share Posted September 23 Sto se mene tice, dosta senzor za ulje motora i za gorivo 🙂 I nije to jedini kriterijum ofc, ali bi me radovalo da imamo izbor kod kupovine novih kola da se ne ugradjuju mambo jumbo gluposti, nego da imash normalan auto po normalnoj ceni bez dodatih nepotrebnih skalamerija koje ce prve riknuti Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 23 Report Share Posted September 23 Pored svih sprdnji - Mazdu sam uzeo u tom trenutku jer je u tom trenutku pruzala najvise opreme i motora (da ne bude 3 cilindra kosilica) za budzet koji sam imao. Auto radi ono sto treba u smislu, sve je na nivou srednje klase - nije Fiat ali je daleko od premijuma i drzi cenu sto je kul. Sa CX60, i to iskljucivo sa najvisem paketom opreme, ulaze u premijum po izradi i onoga sto se dobije ali tu ulazimo i u takve cene 55-60k. Problem nastaje sto za 30-40k ne postoji da se kupi krsten auto nov, sto je jako tuzno. Polovan moze ali tu dolazimo u pricu da ce biti lupan, presao 150k i slicne gluposti. Teska muka iskreno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 23 Report Share Posted September 23 First world problems! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 23 Report Share Posted September 23 8 hours ago, Highl1 said: Mazda fan? Šta je sledeće, Fiat 500L fan? Ja sam Mazda fan i generalno JDM ceo zivot, nemoj mi porediti Fiat sa Japancima, generalno niko ne moze da im prismrdi, ukljucujuci i Nemce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 23 Report Share Posted September 23 1 hour ago, killYg0r said: Problem nastaje sto za 30-40k ne postoji da se kupi krsten auto nov, sto je jako tuzno. Polovan moze ali tu dolazimo u pricu da ce biti lupan, presao 150k i slicne gluposti. Teska muka iskreno! pa zavisi, ono, gledaj šta se nudi u tom rangu, da nije prešlo više od 50k npr, da dolazi iz auto salona / kuće pa da ima kakvu takvu garanciju i onda vidi kad sve te stavke ubaciš šta će search da ti izbaci. npr, verovatno ima neki volvo xc60 da se nađe za 40k koji nije prešao baš puno, prvo što mi je palo napamet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 23 Report Share Posted September 23 Realno za 40k mu doteram iz Njemacke znas kakvog A7 recimo, fazon 2020 i presao 80k! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 23 Report Share Posted September 23 4 minutes ago, Dule_smor said: Realno za 40k mu doteram iz Njemacke znas kakvog A7 recimo, fazon 2020 i presao 80k! baba sa kraćom desnom nogom vozila samo nedeljom do crkve? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 23 Report Share Posted September 23 Ma jok, doktor povremeno vozio pacijente 3 hours ago, absolute said: Sto se mene tice, dosta senzor za ulje motora i za gorivo 🙂 I nije to jedini kriterijum ofc, ali bi me radovalo da imamo izbor kod kupovine novih kola da se ne ugradjuju mambo jumbo gluposti, nego da imash normalan auto po normalnoj ceni bez dodatih nepotrebnih skalamerija koje ce prve riknuti Svakako da svi ti dodatni sistemi i senzori usložnjavaju automobil a samim tim čim ima više stvari je veća šansa da nešto rikne. Međutim treba imati u vidu da se masa tih sistema i ne koristi stalno i nisu preterano krucijalni za funkcionisanje automobila, kao i da su većina preležali te dečije bolesti. Tipa ja sam 2018. uzeo Qasqhai koji je imao brda svega i svačega - prepoznavanje znakova, automatsko kočenje, senzor za kišu, senzor za svetla, senzore pritiska u gumama, parking senzore napred i pozadi, 360 kameru, hill control, elektronsku ručnu, senzor za držanje trake i verovatno sam još nešto i zaboravio. Od ovoga što se sada ugrađuje je manji displej multimedije, nije digitalna tabla i tipa nema senzor mrtvog ugla i adaptivni tempomat. Ali kao dosta tih stvari su tada bile relativno novotarije i mene je malo brinulo šta će biti kad ostari. I evo vozim već 6 godina, 105k km i kao bukvalno ništa od toga nije napravilo nikakav problem 😄 a kao nije neki mega premium brend/model nego je auto srednje klase, koji je doduše kupljen nov. Naravno ko zna šta je nekom polovnjaku radio neki debil u Nemačkoj, i da li je prešao 100k ili 350, jbg zato su svi tako i osetljivi na te sitnice. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 23 Report Share Posted September 23 3 hours ago, absolute said: I nije to jedini kriterijum ofc, ali bi me radovalo da imamo izbor kod kupovine novih kola da se ne ugradjuju mambo jumbo gluposti, nego da imash normalan auto po normalnoj ceni bez dodatih nepotrebnih skalamerija koje ce prve riknuti znaš kako, pored ovoga što kaže hetlerović, a to je da postoje jednostavno uslovi sada koje ovi moraju da zadovolje pa otuda i senzori itd, mislim da će doći trenutak kada će se praviti nešto više "retro" kola u fazonu osnovnih stvari + to što mora oko zaštite. vidim to kao realan scenario kao što sad imaš one ogromne telefone za penzionere, jednostavnije daljinske i televizore itd. biće potrebni i matorim ljudima automobili 🙂 5 minutes ago, Zwerko said: Tipa ja sam 2018. uzeo Qasqhai koji je imao brda svega i svačega - prepoznavanje znakova, automatsko kočenje, senzor za kišu, senzor za svetla, senzore pritiska u gumama, parking senzore napred i pozadi, 360 kameru, hill control, elektronsku ručnu, senzor za držanje trake i verovatno sam još nešto i zaboravio. Od ovoga što se sada ugrađuje je manji displej multimedije, nije digitalna tabla i tipa nema senzor mrtvog ugla i adaptivni tempomat. Ali kao dosta tih stvari su tada bile relativno novotarije i mene je malo brinulo šta će biti kad ostari. I evo vozim već 6 godina, 105k km i kao bukvalno ništa od toga nije napravilo nikakav problem 😄 a kao nije neki mega premium brend/model nego je auto srednje klase, koji je doduše kupljen nov. Naravno ko zna šta je nekom polovnjaku radio neki debil u Nemačkoj, i da li je prešao 100k ili 350, jbg zato su svi tako i osetljivi na te sitnice. Meni se na Renegade dešavale tri stvari: 1. Zabaguje se multimedija i ne reaguje ni na šta, radi samo radio, čak kao možeš na analogni tune taster da menjaš frekvenciju ali ekran je skroz zamrznut. Kad ugasiš auto pa neko vreme stoji ugašen on se resetuje. Dešavalo se jednom u recimo dve nedelje, možda i malo ređe, ali je znalo da nervira. Onda su kao updateovali softver, mada se dešavalo i dalje, ali ređe 🙂 2. Senzor je stalno pištao jer je bila loše postavljena prednja tablica. Ali je tablica zapravo bila normalno postavljena, nego je pravila problem senzorima pa je morala da se postavlja "nenormalno". 3. Desilo mi se dva puta da naglo zakoči kao "detekcija sudara", iako nije bilo ničeg ispred, to me možda i najviše istripovalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 23 Report Share Posted September 23 4 hours ago, absolute said: Sto se mene tice, dosta senzor za ulje motora i za gorivo 🙂 znaš da godinama već razmišljam kako se nije pojavio neki bajko da napravi neki eastern europian flotni auto bez ekrana, senzora i kuraca, da pokrije i nas uboge i blisku aziju npr. ok EU ne može zbog raznih propisa, ali brt toliko ljudi i toliko tržište je van, kako se ne isplati? kapram do 15k može solidan auto da se smisli! 2 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 23 Report Share Posted September 23 35 minutes ago, Lucky said: znaš kako, pored ovoga što kaže hetlerović, a to je da postoje jednostavno uslovi sada koje ovi moraju da zadovolje pa otuda i senzori itd, mislim da će doći trenutak kada će se praviti nešto više "retro" kola u fazonu osnovnih stvari + to što mora oko zaštite. vidim to kao realan scenario kao što sad imaš one ogromne telefone za penzionere, jednostavnije daljinske i televizore itd. biće potrebni i matorim ljudima automobili 🙂 Meni se na Renegade dešavale tri stvari: 1. Zabaguje se multimedija i ne reaguje ni na šta, radi samo radio, čak kao možeš na analogni tune taster da menjaš frekvenciju ali ekran je skroz zamrznut. Kad ugasiš auto pa neko vreme stoji ugašen on se resetuje. Dešavalo se jednom u recimo dve nedelje, možda i malo ređe, ali je znalo da nervira. Onda su kao updateovali softver, mada se dešavalo i dalje, ali ređe 🙂 2. Senzor je stalno pištao jer je bila loše postavljena prednja tablica. Ali je tablica zapravo bila normalno postavljena, nego je pravila problem senzorima pa je morala da se postavlja "nenormalno". 3. Desilo mi se dva puta da naglo zakoči kao "detekcija sudara", iako nije bilo ničeg ispred, to me možda i najviše istripovalo. Ok, ovo pod 3. je ozbiljan problem, to bi mi bilo neprihvatljivo. Jbg kad si uzeo Fiata 🙂 A meni se desilo mozda dva puta ukupno da je nešto bagovala multimedija, resetovao se posle ponovnog paljenja. I recimo parking senzor ponekad kad pada kiša odreaguje ako prodje bus pored mene a ne bi trebalo, ali i to baš retko, tipa dva-tri puta godišnje. 7 minutes ago, dovlagsi said: znaš da godinama već razmišljam kako se nije pojavio neki bajko da napravi neki eastern europian flotni auto bez ekrana, senzora i kuraca, da pokrije i nas uboge i blisku aziju npr. ok EU ne može zbog raznih propisa, ali brt toliko ljudi i toliko tržište je van, kako se ne isplati? kapram do 15k može solidan auto da se smisli! Em je malo siromašno tržište, em si nacrtao auto na kome se najmanje zaradi, bukvalno si objasnio zašto to niko neće da uradi 🙂 1 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted September 23 Report Share Posted September 23 Da krenu da prodaju kod nas ono što je za Indiju ili Brazil 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 23 Report Share Posted September 23 17 minutes ago, Zwerko said: Ok, ovo pod 3. je ozbiljan problem, to bi mi bilo neprihvatljivo. Jbg kad si uzeo Fiata 🙂 prodao sam ga brzo potom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 23 Report Share Posted September 23 3 hours ago, Zwerko said: je malo siromašno tržište, em si nacrtao auto na kome se najmanje zaradi, bukvalno si objasnio zašto to niko neće da uradi 🙂 pogledaj koliko placeva polovnih automobila ima, dobar deo tog tržišta možeš uzeti. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 23 Report Share Posted September 23 7 hours ago, mohr said: Ja sam Mazda fan i generalno JDM ceo zivot, nemoj mi porediti Fiat sa Japancima, generalno niko ne moze da im prismrdi, ukljucujuci i Nemce. Tebe momak niko ne može ni za šta da uzme za ozbiljno 8 hours ago, killYg0r said: Pored svih sprdnji - Mazdu sam uzeo u tom trenutku jer je u tom trenutku pruzala najvise opreme i motora (da ne bude 3 cilindra kosilica) za budzet koji sam imao. Auto radi ono sto treba u smislu, sve je na nivou srednje klase - nije Fiat ali je daleko od premijuma i drzi cenu sto je kul. Sa CX60, i to iskljucivo sa najvisem paketom opreme, ulaze u premijum po izradi i onoga sto se dobije ali tu ulazimo i u takve cene 55-60k. Problem nastaje sto za 30-40k ne postoji da se kupi krsten auto nov, sto je jako tuzno. Polovan moze ali tu dolazimo u pricu da ce biti lupan, presao 150k i slicne gluposti. Teska muka iskreno! Sve je to ok kili, ali da imaš 100k npr da li bi uzeo neku mazdu? Ja o tome pričam, jel realno da ono neko celog života sanja da vozi mazdu? Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 23 Report Share Posted September 23 Ne bih ni za 60, jer jednostavno nema smisla. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 24 Report Share Posted September 24 2 hours ago, Highl1 said: Tebe momak niko ne može ni za šta da uzme za ozbiljno Sve je to ok kili, ali da imaš 100k npr da li bi uzeo neku mazdu? Ja o tome pričam, jel realno da ono neko celog života sanja da vozi mazdu? Uzeo ti mene za ozbiljno ili ne, tvoje je da ne znas a moje da pokusam da ti otvorim oci :), na kraju krajeva, to sto Japanci dominaraju u svim mogucim moto sportovima necu ni da pominjem, jednostavno su im inzenjeri ispred svih i razmisljaju drugacije, Nemci su tu najblizi ali i oni kaskaju za zutima a jaz se samo povecava 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 24 Report Share Posted September 24 sigurno je tako, posto imas veliko iskustvo u voznji raznih automobila, narocito tih kvalitetnijih i skupljih Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 24 Report Share Posted September 24 15 hours ago, Highl1 said: Sve je to ok kili, ali da imaš 100k npr da li bi uzeo neku mazdu? Ja o tome pričam, jel realno da ono neko celog života sanja da vozi mazdu? ljudi su raznorazni pero 🙂 ja recimo nisam siguran da bih ikada vozio auto skuplji od 100k jer mi je prosto preveliko opterećenje 🙂 ne mislim finansijsko, nego "mentalo" 🙂ono, bez obzira na kasko i sve 🙂ali jbg to sam ja, možda je to sve neutemeljeno u praksi ali eto. opet, imaš one koji se ne lože toliko na kola i bez obzira da li imaju 100k za kola kupili bi auto do 50k i drugih 50 dali za šta god. i njima je Tojota pojam automobila i tu se ta lista završava 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post manson Posted September 24 Popular Post Report Share Posted September 24 Na stranu što je Kili pitao za auto ~40k 🙂 Ali ajde, gde ima 40k ima i 100k 🙂 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 24 Report Share Posted September 24 Pitao sam za drugara heee Inace stvarno gledamo i na mobile.de je toliko bolja ponuda, da se opet shvata koliko smo jadni u svakom smislu sto se tice trzista i toga koliko se ugradjuju svi mungosi usputni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 24 Report Share Posted September 24 9 hours ago, Highl1 said: sigurno je tako, posto imas veliko iskustvo u voznji raznih automobila, narocito tih kvalitetnijih i skupljih Ironija je sto je to bio Mercedes(najskuplji) tako da cu da ucutim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted September 24 Report Share Posted September 24 ja ovom prilikom javno da kažem da sam promenio mišljenje u vezi sa nissan x-trailom kao dobrom ponudom. igrom slučaja sam baš taj top model sa akcije danas detaljnije zagledao, ono je bre malecni auto! manji od rav4! užas! izvinjavam se ako ga je neko kupio na osnovu moje prethodne preporuke 🙏 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 24 Report Share Posted September 24 56 minutes ago, dovlagsi said: ja ovom prilikom javno da kažem da sam promenio mišljenje u vezi sa nissan x-trailom kao dobrom ponudom. igrom slučaja sam baš taj top model sa akcije danas detaljnije zagledao, ono je bre malecni auto! manji od rav4! užas! izvinjavam se ako ga je neko kupio na osnovu moje prethodne preporuke 🙏 bukvalno znam trojicu koji su sutra hteli da idu da daju kaparu! šalu na stranu, nije on manji od RAV, zapravo je i duži i viši a skoro isto širok, nego je fora u tome što je dizajnerski nekako neobičan i vizuelno deluje malo, kao neka "kocka". na primer viši je i duži i od CX-5, ja bih nekako uvek rekao da je CX-5 veći auto, a možda bih čak rekao i da je od Stelvia manji a ono je duži i viši (Stelvio je širi). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted September 24 Report Share Posted September 24 Najduzi je i najsiri od trojice ali linije mogu ozbiljno da ukanale auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts