Jump to content

Konfiguracija za Assassin Creed

DusanL

Recommended Posts

Pa prvo nisi naveo koliko bi para hteo da das, sto je obicno najbitnija stavka. Ako gledas hardverske specifikacije za Assassin's Creed Unity kao reper onda ti treba bas jaka masina, recimo ovako nesto za ono sto je njima recomended:

Intel® Core™ i7-4790

Asus H81-GAMER

2x4GB 1600MHz Kingston HyperX 

1TB HDD

GeForce GTX970 Gigabyte OC 4GB DDR5 

Plus neko kuciste, napajanje i monitor. 

Problem je sto ti izadje sve to oko 1.000 eur bez monitora koji racunaj jos 200. Plus periferije tipa mis i tastatura koji mogu da idu od 20evra do 200 evra. S tim da sasvim opusteno moze recimo i5 procesor pa da se ubaci ssd da malo zivne sistem i to, ali sve je pitanje budzeta, tako da je to osnovno pitanje :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa onda taman, evo recimo i s kucistem, napajanjem i SSD-om. Kuciste naravno prema preferencijama, ovo je solidno:

Intel® Core™ i7-4790

Asus H81-GAMER

2x4GB 1600MHz Kingston HyperX 

1TB HDD

GeForce GTX970 Gigabyte OC 4GB DDR5 

SSD SATA3 120GB Silicon Power S60

Kuciste Thermaltake Commander G41, CA-1B4-00M1NN-00

Napajanje 620W Seasonic SS-620GB

Kod Emija sve ovo izadje 133.200 din, odnosno 1100 evra. Naravno mozes veci hard, izbacis ssd i slicne kombinacije, sve je to stvar izbora dalje sta ti treba, ali na ovome ce Assasin's Creed da radi odlicno, a i mnoge igre posle njega kad se ispostavi da je isti sranje :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

i5-4690k (217e)

ASROCK Fatal1ty Z97X Killer (128e)
GIGABYTE GTX 970 (358e)
Kingston HyperX 2x4GB ddr3 1866mhz (79e)
COOLER MASTER GX Series 80 Plus 750W (103e)
COOLER MASTER Hyper 212 EVO (31e)
to je 916e

Za ostatak kupis HDD+kuciste, ili HDD+ssd i neko jeftinije kuciste.

Mocices overclock procesora ako oces, i mocices da stavis jos jednu GTX970 u buducnosti sa ovim napajanjem.

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

Fakat ce i sa i5 da radi verovatno lepo, mislim da oni tamo malo preteruju to za procesor za Assasin's creed. Mada nisam siguran da mu treba bas overclock... 

Edit: Poenta je da je cena mog predloga ploca+procesor ista kao i tvog, cak i niza ako racunamo da ne treba dodatni kuler za procesor, a ako nece da klokuje i5, i7 procesor ce mu biti dosta brzi. 

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Kad je izasla igra testirao sam u firmi na tri razlicite konfiguracije.

i5+8GB ram + 7850 AMD kartica = katastrofa,

i5+8GB ram + 2x7850 AMD kartica = katastrofa,

i5+8GB RAM + GTX670 nvidia = igrivo ali stuca,

i5+12GB RAM + GTX670 = ~30 FPS bez stucanja bilo kakvog,

i7 + 16GB RAM + GTX970 = ~50+FPS smooth

Testirano sa AC Unity legalnom verzijom.

Edit: moram da dodam da je u medjuvremenu izbaceno 2 patcha sa kojima nisam testirao performanse i moguce je da su se mnoge stvari promenile (nabolje?).

Edited by MikroStalja

Kad je izasla igra testirao sam u firmi na tri razlicite konfiguracije.

i5+8GB ram + 7850 AMD kartica = katastrofa,

i5+8GB ram + 2x7850 AMD kartica = katastrofa,

i5+8GB RAM + GTX670 nvidia = igrivo ali stuca,

i5+12GB RAM + GTX670 = ~30 FPS bez stucanja bilo kakvog,

i7 + 16GB RAM + GTX970 = ~50+FPS smooth

Testirano sa AC Unity legalnom verzijom.

Edit: moram da dodam da je u medjuvremenu izbaceno 2 patcha sa kojima nisam testirao performanse i moguce je da su se mnoge stvari promenile (nabolje?).

Bas ti je realan test :D

Skoro pa nikakva razlika u ostalim komponentama izmedju 16gb i 12gb varijante, mora da je do tih 4 giga rama i da igra zapravo trazi 16 :D

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

U prvoj recenici uspostavlja da je test nevalidan.

U drugoj recenici se vidi da nije ni procitao dobro post nego uzima onaj njegov deo (zadnja dva reda) koji ce mu pomoci da potvrdi svoj zakljucak da je test nevalidan.

Sve duso dalo da se koristi kao primer pristojne i civilizovane rasprave.

Edit: inace - zadnja konfiguracija je ubacena jer je to ono sto su mu ovde preporucivali da kupi - i7 + 970GTX. To sam dodao u "rezultate" da se vidi da li i sta dobija ako uzme najskuplji procesor i kartu nove generacije. Licno ne bi davao 300 Eur vise za 75%vece performanse u AC Unity samo, ali to jhe irelevantno - mislio sam da bi mu bilo itneresantno da vidi kako se to ponasa sa ovim sto mu preporucuju. Jedini je problem bila kolicina preporucene memorije jer sam bas imao taj problem. Prvog dana kad je izasla igra kolega je igrao na i5+8GB+2x7850 i bilo je stravicno lose. Stucalo je i FPS je bio veoma los. Kad se izbaci jedna kartica i dalje je strasno stucalo. Covek je posle celog dana imao mucninu i glavobolju. Kad je otisao kuci seo sam da mu sredujem masinu i izvadio AMD karte i stavio nvidia kartu 670GTX. FPS je bio bolji i bilo je stucanje redje ali definitivno su se pojavljivali svaki 45 sekundi momenti gde igra kao da pocne da drlja po disku i zabode prikaz. Posle toga sam dodao jos 4GB memorije i odjednom svi ti problemi su prestali i postigao se normalan FPS i gaming iskustvo tako da mi je covek sutra radio bez glavobolje i mucnine. Merio sam performanse frpasom jer me strasno interesovalo koja je FPS razlika izmedju AMD i nvidia kartice u AC: Unity kao i razlika izmedju single i crossfire kartice. Reko' - kad vec svakako moram da probam razni hardware da bi covek mogao da radi mirno onda bar da zadovoljim i svoju znatizelju.

Na kraju sam pustio igru i na ovoj i7 masini sa GTX970 koju sam kupio tog dana i dobio gore pomenute rezultate.

Edit 2: a po necivilizovanima, bili oni Istok ili Mohi, treba se izliti u svakom trenutku bez obzira dal' je to u modi ili ne.

Edited by MikroStalja

Testirano je na beta drajverima koji su bili spremani za AC: Unity release. Ova igra nije toliko zahtevna realno koliko je vestacki napucana da bi sve radilo isto kao na Xbox One (ali to je jelte druga prica). Rekao sam da su izasla dva patcha namerno da bi ovu moju pricu uzeo sa rezervom. Dakle - jasno je da metodika testova nije savrsena i sam sam na to ukazao. Ono sto je meni bilo vazno da prenesem coveku jeste da sam sa 8GB ram imao problema dok sa 12GB ram nisam imao problema sa igranjem AC: Unity. Dalje od toga morace da pogleda kod profesionalnih testera hardware-a na internetu.

Ne moze 8GB RAM-a za Unity. Stuca ako imas samo 8GB. Samo sa 16GB radi kako treba (sa 12GB isto moze da prodje, ali kad je b al nek je maskenbal).

Ja vise osporavam ovaj gore zaključak koji je izveden iz onog testa. Test sam po sebi može da pokazuje kako radi igra na različitim konfama ali izvesti ovaj gore zaključak iz ovog testa je retardirano. E sad sam te prozvao pa izvoli.

A pošto vidim da imaš problema da procesuiras probaj da dodas još rama ili samo testiraj igru u ovoj konfiguraciji

i7 + 2x4GB RAM + GTX970

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR