gruja Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Enivej, donela shveca iz Njemacku kindle http://www.amazon.co.uk/kindle-ereader-ebook-reader/dp/B007HCCOD0 pa posto ima ljudi koji su verovatno vec uhodani pa nek podele tips and tricks gde traze knjige, da li je uopste moguce konvertovati knjige iz epub formata u kindleov i vidim da podrzava pdfove, pa jel moze neko da mi kaze kako to izgleda u praksi... i da, da li neko ima jebene Alan Fordove koje mogu da nabacim na reader?:) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Ја имам тај прве генерације, и мени је ОК. Програм звани Calibre конвертује књиге у моби формат, и шире. За већину ствари ради ОК. Ја сам Дилан Догове пребацио у моби и читљиво је, мада није сјано. Имао сам их као цбр/з. Може да се зумира, али је непрактично, јер мораш да кликнеш 2 пута за зум, па да одзумираш, па да листаш. А стрип нема баш пуно тескта по једној страни тако да смара. Нема пуну подршку за ПДФ. Приказује као слике. Нема промене величине слова, можеш само да зумираш. Јако је јебено ако пдф има слика. Ја лично не читам ништа осим txt и моби јер код њих може да се мења фонт и величина слова (што је битније ја мислим) и Киндл сам "преформатира" текст. Ако се батерија испразни до краја мора да се пуни "на утичницу". Или мој комп нема довољно снаге да напуни празну батерију преко УСБ. Докле год се не угаси потуно, УСБ пуњење ради. И батерија држи 2 недеље опуштено :) Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 jeste jebada oko pdf-a, al bar za ono sto nema slika ja koristim k2pdfopt i formatira ga dovoljno dobro da moze ugodno da se cita a da se ne prcas sa stalnim zumiranjem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 imaš knjiga po TPB, Torrentz generalno, a ja sam inače dosta skidao sa Demonoida. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Sve šta mi je trebalo od knjiga uvek sam nalazio na pirate bayu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 calibre kao konvertor odlican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shiki Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Drugari.. Uzeo bih neki Kindle pa se dvoumim izmedju ova dva: Kindle i Kindle Paperwhite Vidim da Paperwhite ima bolju rezoluciju i da ima pozadisnko svetlo...Jel vredi da se da 40 funti vise za to? Nisam nikada koristio tablete za citanje. a nisam ni na kompu uspevao nesto... mnogo brzo me zabole oci... pa me zanima koliko se razlikuje citanje na obicnom kompjuterskom monitoru i na kindle-u sa pozadinskim osvetljenjem Dajte neka iskustva :D Quote 'Lo, there do I see my father. 'Lo, there do I see... My mother, and my sisters, and my brothers. 'Lo, there do I see... The line of my people... Back to the beginning. 'Lo, they do call to me. They bid me take my place among them. In the halls of Valhalla... Where the brave... May live... ...forever. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoboYagee Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Dosta citam i na monitoru i na Kindlu (imam ga oko godinu dana) - citanje na Kindlu je mnogo prijatnije. Meni licno odgovara manji kontrast koji Kindl pruza. IMHO, uzmi obican Kindl i koristi obicno osvetljenje. Quote Always remember to pillage before you burn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Ja sam za Paperwhite svakako Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Ако нема позадинског осветљења онда се очи не умарају ? Мени је то боља варијанта онда . Овако ти је као да читаш са било ког таблета ако има позадинско осветљење . Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Meni licno odgovara manji kontrast koji Kindl pruza. Biće da je ipak veći kontrast. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 A manji brightness. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 Ако нема позадинског осветљења онда се очи не умарају ? Мени је то боља варијанта онда . Овако ти је као да читаш са било ког таблета ако има позадинско осветљење . Nije bas tako jednostavno, Paperwhite je znacajno bolji za citanje od bilo kog tableta zbog drugacijeg osveljenja, nije u pitanju klasicno pozadinsko http://pickmykindle.com/kindle-vs-kindle-paperwhite-compare-to-pick-your-right-kindle/ Sustina je da je obican Kindle sasvim ok, ali ti Paperwhite omogucava da citas u uslovima slabe osvetljenosti (gde bi zapravo napor bio citati i papirnu knjigu, recimo ako putujes busem ili tako nesto), plus Paperwhite ima znacajno bolju bateriju, ali nije bas to prelomni trenutak s obzirom da i ovome traje bas dugo. Paperwhite se po mom misljenju isplati. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoboYagee Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 @Ivan i mohican: na Kindlu (obicnom) je manji i kontrast i osvetljenje (u odnosu na ekran laptopa ili monitora). Meni ovo vise odgovara nego da citam duze vreme na obicnom monitoru. Quote Always remember to pillage before you burn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Contrast_(vision) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 @Ivan i mohican: na Kindlu (obicnom) je manji i kontrast i osvetljenje (u odnosu na ekran laptopa ili monitora). Meni ovo vise odgovara nego da citam duze vreme na obicnom monitoru. To preko čega si povezan na forum se zove internet i omogućava ti da naučiš kad nešto ne znaš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts