Jump to content

Gde kupiti? DisplayPort to HDMI ili DisplayPort to DVI kabl

Slađan

Recommended Posts

Imaš po ovim našim lancima IT opreme za po ~600, ali dobro.

Čili gona Zwer.

pa gledao sam po tim sajtovima domaćim (kao i ITSvet) i kao m/m kabl baš i nema za te pare već su uglavnom 1500+ din ali ako imaš link, daj. Nego mi je to za burazera, a izgleda da me je zajebao, nije DP nego mini-DP, pa kad proverim šta je od ta dva, videću šta dalje.

Hvala svakako though :D

pljk!

Ne postoji kabl kao prost kabl, mora adapter, DisplayPort je paketski protokol (kao npr. Ethernet) za razliku od HDMI-ja i DVI-ja (koji su međusobno identični, zato se HDMI na DVI "adapter" svodi na kabl sa drugačije prevezanim žicama između dva različita konektora). Uglavnom unutra ima bridž kolo i zato je skup.

Ne postoji kabl kao prost kabl, mora adapter, DisplayPort je paketski protokol (kao npr. Ethernet) za razliku od HDMI-ja i DVI-ja (koji su međusobno identični, zato se HDMI na DVI "adapter" svodi na kabl sa drugačije prevezanim žicama između dva različita konektora). Uglavnom unutra ima bridž kolo i zato je skup.

Zar ne rade ti DisplayPortovi obicno u dual modu 

http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Compatibility_with_HDMI.2C_DVI_and_VGA

?

Zar ne rade ti DisplayPortovi obicno u dual modu 

http://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Compatibility_with_HDMI.2C_DVI_and_VGA

?

pa zar nije to i on rekao? Mislim, i na slici je ovo što je on rekao, da nije samo žica na žicu nego ima i elektronike unutra?

Ja sam kupio mini display port 2 hdmi u Technotronicu za 1200! Pogledaj na sajtu.

Ima i 1050din, samo ovo je izgleda webshop, pa dok to stigne. Mada hvala za sajt.

Mada ništa dok ja ne čekiram sutra jel mini ili običan DP :P

pljk!

Nije lako to naći, makar nije bilo ja kad sam tražio pre recimo mesec dana, pisao sam negde o tome. Nisam uspevao da nađem ni kabl, ni adapter ni bilo šta slično.

Niko nije imao od prodavnica, čak sam zvao i mikroprinc i tako te - mislim da displayport kod nas nije toliko popularan pa nema ni potražnje.

A da ne pričamo o tome da kažu da imaju pa kad dođeš ili detaljnije provere, skapiraš da je ustvari običan display port a ne mini ili uopšte nije display port na hdmi nego samo normalan hdmi itd.

au, pa ne znam, ja sam iznalazio svašta, malo adapteri, malo kablovi, malo mini, malo regular ali sve preko 1300-1500 dinara. Ti Mikroprinčevi i Kelco, tu nema fazon ništa ispod 2-2500 dinara. E sad, dal je to ono standardno "u izlogu ima sve, u radnji" ništa, to je druga priča. U svakom slučaju, ako izbunarim nešto kvalitetno ovih dana, javiću ovde pa ako nekom zatreba da zna koje su mu odprilike opcije.

pljk!

e, ovako, u pitanju je bio mini DP, pa sam uzeo mini DP to DVI-D Dual Link za 1099 din u List Computersu. Ali sad mi nije jasno baš šta se zbiva. 

Uštekam oba monitora, jedan na DVI, drugi na mini DP pa taj adapter i na DVI kabl, kada butuje komp i sve je ok dok ne uđe u windows (7) i onda se na drugom monitoru koji je na adapteru, izgubi slika i ode u sleep. UltraMon, Windows, uredno prikazuju da je monitor tu, kursor uredno ode koliko treba, samo eto nema slike na njemu. Probao sam da menjam rezolucije, opcije, itd ali ne da se.

Neka pomoć ako može?

I da, adapter je mini DP to DVI-D, kabl ima DVI-D Singl Link izlaz, trenutno nemam Dual Link kabl, dal je možda to problem?

pljk!

A da probaš projector only? Ili da isprobaš isti kabl na drugom monitoru / tv-u. Ili da podigneš neki live Linux pa da vidiš šta se događa u tom slučaju. Ili da uzmeš od nekoga dvi na vga pa probaš tako da uštekaš u drugi monitor ? :D

Nabacujem ovako glupo jer su se meni dešavale tako retardirane stvari dok nisam skontao da je to neki bag sa tv-om.

I što si pustolov koji kupuje kabl za 1100 a svuda ga ima za 600?

Edited by dobrivoje

ja ovaj nisam našao za 600, svuda je 1500 i više, uglavnom preko 2 hiljade. 

Imam sve kablove, sem DVI-D DL, imam i DVI to D-Sub (VGA), probao i tako - miniDPtoDVI adapter + DVI kraj kabla u njega i VGA u monitor, tek tu nema ništa... što i valjda ne bi trebalo da radi jer DVI-D ne radi sa D-Sub konektorima. Jedino nisam probao linux, to upravo sada gledam da odradim, čisto da vidim jel Win7 sere kurac ili je jebada po standardima, elektronici, itd. 

pljk!

e, najzad sam ugrabio vremena da probam i Windows 8.1 OTG sa USB-a i tu isto radi.... sve dok ne instalira drajvere (AMD catalyst), onda pandrkne.

Instaliram beta drajvere i problem je rešen, sve ti jebem. Posle probam to i na Win7, radi i tu.

Eto, ispade glupost na kraju ali nije bila u pitanju hardverska nekompatibilnost između DVI i DP pa nekako nisam se ni setio da su možda drajveri u pitanju :P

Pa, ako neko ima sličan problem, a ima AMD kartu, nek proba beta drajvere (v14.7). Vidim da su svi bukvalno po netu pisali da mora se imati Active adapter, a ne pasivan, i opet nikome ne radi i sa njim ili u pola slučajeva radi, u pola ne, a još ljudi kupovali aktivne adaptere kojih nema ni kod kineza za ispod 25$. Tako da pasivan adapter radi ok.

Hvala na savetima :D

pljk!