Lucky Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 On 1/4/2020 at 4:23 PM, manson said: ovo vidiš da je gaj riči i pre nego što se pojavi ispis da je gaj riči :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 6, 2020 Report Share Posted January 6, 2020 In b4 mandatory "riči što ti spiči" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 21, 2020 Report Share Posted March 21, 2020 Besplatno gledajte srpske filmove na novopokrenutom YouTube kanalu Filmskog centra Srbije Filmski centar Srbije (FCS) je pokrenuo vlastiti YouTube kanal na kome će posetioci moći besplatno da gledaju srpske filmove. U ovom trenutku pred gledaocima su kratkometražna igrana i dokumentarna ostvarenja, a okvirni plan je da se svakog dana pojavi po još jedan film u ponudi ovog kanala. Od sinoć u ponudi su sledeći zapaženi i nagrađivani filmovi: "Žicka", kratki igrani film Ivana Bukvića; "Samo devojčice plaču", kratki igrani film Vladimira Milovanovića; "Tako mi na istoku", dugometražni dokumentarni film Katarine Mutić; "Tranzicija", kratki igrani film Milice Tomović, "Život traje tri dana", kratki igrani film Katarine Koljević; "Kamen u ruci", kratki igrani film Stefana Ivančića, navode iz Filmskog centra Srbije. https://www.youtube.com/channel/UCTJ94uYAKma4h3uwq98XrCA/videos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 1, 2020 Report Share Posted May 1, 2020 Ovo je možda propušteno Prošle godine je izašao 4K remaster Aliena. Prethodno su postojale dve verzije (bioskopska iz '79 i kao fol director's cut iz 2003), a sad da ga dodatno zabibere, najnoviji director's cut više liči na originalni bioskopski nego na onaj iz 2003 (koji ionako nije bio pomak u pravom smeru): https://www.imdb.com/title/tt0078748/alternateversions Quote In April of 2019 Ridley Scott re-released Alien in 4K HDR for both the Theatrical version and the Director's Cut. The biggest changes to the film made were to the Director's Cut. The Cocoon scene with Dallas was omitted*, along with various cuts and additional scenes added in for pacing purposes. For example, the new Directors cut includes the Dallas with Mother scene in which Dallas is informed of his fate which was not in the original 2003 Director's Cut.. Since the re-release of Alien in 4K it has been unclear why Scott continued to market this cut as the "2003" version when in fact it should be labeled on the cover as the "2019" Directors Cut considering the gross amount of previous scenes omitted from the '03 version and the changes made in the new cut. * ovo nije postojalo u bioskopskoj verziji i u suprotnosti je sa "kanonom" serijala, npr. TL;DR Bioskopska verzija je i dalje najbolja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted May 2, 2020 Report Share Posted May 2, 2020 jerli ovo najbolje onda? Alien.1979.REMASTERED.THEATRICAL.1080p.BluRay.x264.DTS-HD.MA.5.1-SWTYBLZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 2, 2020 Report Share Posted May 2, 2020 Može taj, a može i ovaj jer je malo manji (slika takođe odlična) i ima više seedera Alien.1979.THEATRICAL.iNTERNAL.CRF.1080p.BluRay.x264-MOOVEE U imenu MKV fajla stoji Director's Cut ali su se zeznuli, jeste theatrical verzija (proveravao sam scene, sve je po PS-u). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 4, 2020 Report Share Posted May 4, 2020 On 5/2/2020 at 12:38 PM, voodoo_ said: Može taj, a može i ovaj jer je malo manji (slika takođe odlična) i ima više seedera Alien.1979.THEATRICAL.iNTERNAL.CRF.1080p.BluRay.x264-MOOVEE U imenu MKV fajla stoji Director's Cut ali su se zeznuli, jeste theatrical verzija (proveravao sam scene, sve je po PS-u). bukvalno mi se jedno 10 dana mota po glavi da skinem alien da pogledam kad sam već krenuo da gledam ponovo neke starije i evo taman super. met'o sam da se skida. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 (edited) ima li jos nekog ovde ko gleda ove klasike jednom godisnje :) anyway skinuo sam kada se pojavila 4k verzija i nisam mogao da pustim film na svom 4k tv'u sa bilo kojim plejerom je seckalo kao da imam celeron ba 800 mhz, a posle sam zaboravio detaljnije da guglam pa ako ima nekakav tip and tricks Edited May 11, 2020 by G!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 9 hours ago, G!!! said: anyway skinuo sam kada se pojavila 4k verzija i nisam mogao da pustim film na svom 4k tv'u sa bilo kojim plejerom je seckalo kao da imam celeron ba 800 mhz, a posle sam zaboravio detaljnije da guglam pa ako ima nekakav tip and tricks ja to rešim tako što povežem laptop na tv - imao sam sličan problem skoro sa nekim filmom. Jest malo cimanje ali nije preveliko. ofc ako nemaš lap onda si u problemu 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 14, 2020 Report Share Posted May 14, 2020 zapravo imam desktop povezan na tv i nisam mogao da pokrenem Alien 4k kako treba nemam pojma zasto :] ne secam se ni koju sam verziju skinuo tada jer sam to uradio pre vise od godinu dana mozda tek kada se pojavilo, mozda probam opet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted May 14, 2020 Report Share Posted May 14, 2020 Hardver (cpu, gpu) ne moze da izgura 4K? Ili moze, ali video nije enkodovan po "standardnim" postavkama, pa ne radi hardversko dekodiranje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Nisam ni znao, snimiće Uncharted film, igra i Marki Mark 🙂 https://www.imdb.com/title/tt1464335/ Quote The story is a prequel to the games, starring Holland as a younger Drake, showing us details of how he came to meet and befriend Sully. Cast Credited cast, sorted by IMDb STARmeter: Mark Wahlberg ... Victor Sullivan Tom Holland ... Nathan Drake Antonio Banderas Tati Gabrielle ... Elena Fisher Sophia Ali ... Chloe Frazer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 21, 2020 Report Share Posted June 21, 2020 On 6/5/2020 at 12:40 PM, manson said: Nisam ni znao, snimiće Uncharted film, igra i Marki Mark 🙂 https://www.imdb.com/title/tt1464335/ Cast Credited cast, sorted by IMDb STARmeter: Mark Wahlberg ... Victor Sullivan Tom Holland ... Nathan Drake Antonio Banderas Tati Gabrielle ... Elena Fisher Sophia Ali ... Chloe Frazer Ali Tom Holand kao Nejtan, ima pet drugih glumaca koji bi mogli da budu bolji Nejtan. Doduše verujem da će morati da sad malo sačekaju zbog TLOU fijaska 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 21, 2020 Report Share Posted July 21, 2020 TENET odlozen do daljnjeg :[ Interesantno je sta ce biti sada sa holivudom i tom bioskopskom industrijom koja je i onako na udaru od uspesnosti serija i striming servisa Mozda bi mogli ponuditi neki svoj striming, ali opet Nolana bih gledao u bioskopu po bilo kojoj ceni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 21, 2020 Report Share Posted July 21, 2020 Zar nije samo SAD premijera odložena? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 22, 2020 Report Share Posted July 22, 2020 On 7/21/2020 at 12:08 PM, G!!! said: TENET odlozen do daljnjeg :[ Interesantno je sta ce biti sada sa holivudom i tom bioskopskom industrijom koja je i onako na udaru od uspesnosti serija i striming servisa Mozda bi mogli ponuditi neki svoj striming, ali opet Nolana bih gledao u bioskopu po bilo kojoj ceni pa radiće ono što su već krenuli da rade, da prebacuju što više sadržaja na streaming servise i lansiraju svoje. imaš i onaj meme sa sto hiljada streaming servisa danas u odnosu na netflix i hulu pre 10 godina glede torenta, to će biti smer i u saradnji sa njima će već da probaju da lansiraju što više sadržaja kroz te platforme. ali to je samo jedan nivo problema, drugi je i mogućnosti za snimanje, putovanje itd zbog korone, ono, blizina glumaca, druge ekipe, mogućnost da odlete u tri lepe da snime pet kadrova i vrate se nazad itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 22, 2020 Report Share Posted July 22, 2020 pa da, ali bioskopske projekcije su jedno, i produkcije za njih, a nesto sto je zamisljeno za striming je daleko skromnijeg karaktera bilo do sada. Dizni sigurno nije krenuo na striming zato sto nece vise imati bioskopskih premijera po celom svetu... To su prosto razlicite kalkulacije pre covid-a i sada... Mene interesuje sta li sada razmisljaju da ce da rade... Striming bioskop lol @Jose Jimenez pa moguce, nisam sad video nista dalje od toga sem da se odlaze ... mada gde rade bioskopi ? u evopi ? kini ? indiji 😛 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 22, 2020 Report Share Posted July 22, 2020 Kina je najbitnije tržište, i proces otvaranja bioskopa je već u toku. https://www.bbc.com/news/business-53468302 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 23, 2020 Report Share Posted July 23, 2020 jeste mi iznenadjenje da je kinesko trziste toliko blizu americkog, ali je americko i dalje vece ok spremaju otvaranje kineskih bioskopa sa 30% kapaciteta, to je 3 milijarde $$ na godisnjem nivou, od potencijalnih 42 milijardi na svetskom (ovo su podaci za 2018.) nesto ne bih rekao da je ta informacija nesto na sta ce da se holivud osloni u projekcijama kako da opstanu za vreme korone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 23, 2020 Report Share Posted July 23, 2020 5 hours ago, G!!! said: jeste mi iznenadjenje da je kinesko trziste toliko blizu americkog, ali je americko i dalje vece ok spremaju otvaranje kineskih bioskopa sa 30% kapaciteta, to je 3 milijarde $$ na godisnjem nivou, od potencijalnih 42 milijardi na svetskom (ovo su podaci za 2018.) nesto ne bih rekao da je ta informacija nesto na sta ce da se holivud osloni u projekcijama kako da opstanu za vreme korone Za streaming ugovor mogu da dobiju delić tog novca - Seinfeld i Friends su naplatili $500 miliona za streaming prava. The Office $425 miliona. Jedan film ne može ni blizu da priđe. Pitanje je samo koliko dugo mogu da "sede" na filmu, i kad će biti momenat kad će reći "jebiga, x% tržišta je otvoreno, to će biti dovoljno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 23, 2020 Report Share Posted July 23, 2020 Na kraju krajeva uvek mogu za te nove filmove da stave da budu van pretplate za streaming, neki plati po projekciji scenario 🙂 i stave cenu bioskopske ulaznice recimo, pa ko hoće plati 🙂 ali im malo kapiram koliko su alavi 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 27, 2020 Report Share Posted July 27, 2020 pa kapiram, ako se krene ozbiljno sa tim planovima, bioskopska industrija ode u nepovrat, vise niko nece kupovati preskupce kokice i grickalice 😛 u svakom slucaju dok sam sa zakasnjenjem guglao fantasticnu vest o Zack Snyder's Justice League, poceh da guglam (opet sa zakasnjenjem) i o HBO Max, koji zajedno sa Warnerom spremaju ozbiljan odgovor na ostale striminge... eo link https://www.digitaltrends.com/home-theater/what-is-hbo-max/ dakle streaming samari sevaju uveliko, a eto imacemo nesto i konkretno da vidimo od toga, pomenutu verziju Justice League samo na HBO p.s. ne pratim streaming desavanja jer sve sto ima na netu, necu da placam (probao sam hbo i netflix, i vecinu materijala sam gledao sa neta) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted July 27, 2020 Report Share Posted July 27, 2020 Hbogo imaš kod Telenora i kod dosta kablovkih provajdera, pa ako imaš neki jači paket Hbogo ti dodje "dž" 🙂 A i Netflix, ako imaš 4 prijatelja, onaj najjači paket izadje isto nešto prilično jeftino 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 28, 2020 Report Share Posted July 28, 2020 21 hours ago, G!!! said: pa kapiram, ako se krene ozbiljno sa tim planovima, bioskopska industrija ode u nepovrat, vise niko nece kupovati preskupce kokice i grickalice 😛 u svakom slucaju dok sam sa zakasnjenjem guglao fantasticnu vest o Zack Snyder's Justice League, poceh da guglam (opet sa zakasnjenjem) i o HBO Max, koji zajedno sa Warnerom spremaju ozbiljan odgovor na ostale striminge... eo link https://www.digitaltrends.com/home-theater/what-is-hbo-max/ dakle streaming samari sevaju uveliko, a eto imacemo nesto i konkretno da vidimo od toga, pomenutu verziju Justice League samo na HBO p.s. ne pratim streaming desavanja jer sve sto ima na netu, necu da placam (probao sam hbo i netflix, i vecinu materijala sam gledao sa neta) Tenet u avgustu van SAD. https://variety.com/2020/film/box-office/tenet-release-date-international-movie-theaters-1234717187/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 30, 2020 Report Share Posted July 30, 2020 pa bilo bi lepo ali mislim da nije realno, oni planiraju da puste film i u srbiji 26. avgusta ? 😄 mozda da puste ako u boskopi budu organizovani da rade sa 25% kapaciteta ,bez klime i da svi nose 2 maske Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts