Lucky Posted Sunday at 04:27 PM Report Share Posted Sunday at 04:27 PM ništa nije sveto ovoj policiji pa ni svadba! Ухапшено двадесет двоје држављана Србије на свадби у Бечу, који су били ангажовани да раде на венчању, а организатор их је на црно превезао аутобусом преко границе. Финансијска полиција је добила дојаву и прекинула славље. Држављани Србије су били запослени на позицијама кувара, роштиљџије, украшавали салу, служили госте. Полицију су покушали да преваре тако што су се прерушили у сватове, навели су да су рођаци младе и младожења и да нису радили. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted yesterday at 05:19 PM Report Share Posted yesterday at 05:19 PM @Lucky @Zwerko Posto ste i nakog mog posta napisali neke dosta ceste zablude o seceru iz voca, molim vas pogledajte/poslusajte ovaj video https://www.instagram.com/reel/DAGouCiiFH1/?igsh=MW5wOWNhcmYwczY2bw== Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted yesterday at 07:47 PM Report Share Posted yesterday at 07:47 PM Ja se s ovim čovekom iz videa načelno slažem osim toga gde se daju specifične količine šećera (što u namirnicama što dodatog) kao preporuke jer mislim da je to prevelika aproksimacija. U smislu ja mogu da pojedem i 5 snikersa i popijem pet limenki koka kole pa da mi to ne napravi nikakav problem, a mogu da se nezdravo hranim i ako ne unesem nikakav dodatni šećer. Sve zavisi od mnogo faktora da bi se dala neka uopštena preporuka u gramima... I naravno da treba da čovek jede voće i bananu i da je glupost "jedite pola banane dnevno". Ja samo ukazujem na to da čovek može da konzumira mnogo više šećera iz voća tako što pije voćni sok iako je isti samo procesirano to isto voće. Prosto zbog nedostataka vlakana i ostalih stvari kojima je voće bogato možeš mnogo lakše da konzumiraš više tog šećera a da to i ne primetiš, tj da upadneš u zamku da je to isto kao da si pojeo voće. Koncentracija šećera je veća usled procesiranja namirnica. 1 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted yesterday at 08:20 PM Report Share Posted yesterday at 08:20 PM 31 minutes ago, Zwerko said: ja mogu da pojedem i 5 snikersa i popijem pet limenki koka kole pa da mi to ne napravi nikakav problem, Tako je i potpuno te podržavamo. Prave demokrate jedu 10 snikersa, piju koka kolu i jednu veganski. Svi da se ugledate na Zwerka, jer on je nosilac prave, iskrene, zapadne ideje! p.s. izbaci Z iz nickname-a izgleda fašistički. 1 Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted yesterday at 08:23 PM Report Share Posted yesterday at 08:23 PM Covek moze da zadovolji svoju dnevnu potrebu za secerom kako god hoce. Moze kasikom da jede secer,da jede voce, slatkise. Problem je posledica unosa secera. Ako te ne brine dijabetes, sjeban digestivni trakt... sve jedno ti je kako ces unostii secer u telo. Vocni secer je takodje zajeban, pogotovo ako preteruijes. Skoro sam pricao o urmama sa nekim likom u teretani, kako su zdrave i kako treba pojesti 3-4 komada. Lik mi je ladno rekao da on jede po pola kila urmi u cugu. Kad sam mu rekao da nije normalan sto to radi, kaze urme su zdrave. Lik nije mogao da shvati da tako unosi 300g secera i da pride sjebava crevnu floru. Kaze, to je zdrav secer i da su urme odlicne za creva. Da nastavim sa kenjanjem, treba naci neki balans u hrani. Koliko je to ugljenih hidrata, masti, proteina, prebiotika, vode... dnevno, to moras sam da utvrdis. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted yesterday at 08:27 PM Report Share Posted yesterday at 08:27 PM Secer u vocu je u obliku fruktoze...skoro sva fruktoza se u ljudskom metabolizmu pretvara u glukozu... mozda se neki manji procenat izgubi u tom procesu, ali je to takoreci zanemarljivo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted yesterday at 08:39 PM Report Share Posted yesterday at 08:39 PM 46 minutes ago, Zwerko said: Ja se s ovim čovekom iz videa načelno slažem osim toga gde se daju specifične količine šećera (što u namirnicama što dodatog) kao preporuke jer mislim da je to prevelika aproksimacija. Ali on u videu pominje preporuke jer ih pominje onaj sto lupeta gluposti i ciji video "secira". Cisto da bi dokazao da em taj secer iz voca ne ulazi u te preporuke, a cak i da ulazi, lupio je i preporucenu vrednost, jer onih 14g koje pominje somina i dalje nisu ni blizu preporucene doze koja je 50/36 g po tim zvanicnim preporukama koje je izlistao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 23 hours ago Report Share Posted 23 hours ago 31 minutes ago, togFU said: Ali on u videu pominje preporuke jer ih pominje onaj sto lupeta gluposti i ciji video "secira". Cisto da bi dokazao da em taj secer iz voca ne ulazi u te preporuke, a cak i da ulazi, lupio je i preporucenu vrednost, jer onih 14g koje pominje somina i dalje nisu ni blizu preporucene doze koja je 50/36 g po tim zvanicnim preporukama koje je izlistao. Jasno je to, i slažem se da je lik "nemojte da jedete više od pola banane" potpuna somina. Meni je samo nezgodno citirati konkretne preporuke u gramima jer puno zavise od konteksta, a ljudi na internetu najčešće samo zapamte neke konkretne stvari. Kontekst tih preporuka je kako da debeli amerikanci ne budu još deblji, ne mora biti dobro za sve 😄 Ili recimo ako pogledamo kontekst ovih hejtera sa foruma: 49 minutes ago, Trans-Lucky said: Tako je i potpuno te podržavamo. Prave demokrate jedu 10 snikersa, piju koka kolu i jednu veganski. U najvećem broju slučajeva on jeste u pravu jer ako iz dana u dan jedeš gomilu čokolade i koka kole vrlo je verovatno da živiš nezdravo kako se i hraniš. Međutim u ovom kontekstu sam ja konkretno jeo snickers i pio koka kolu zašto što je to bio najlakši i najekonomičniji način da nadoknadim kalorije koje su mi trebale, a taj dan sam verovatno završio u deficitu od bar 3.000-3.500 kalorija ako je verovati tim senzorima što kao to pametno prate🙂 I kao isti su procenili da sam izgubio 9L tečnosti kroz znojenje, a prema mojoj nekoj evidenciji sam popio oko 13L. I naravno da nije normalno da iko pije 13L tečnosti na dan 😄 ali je zato bitan kontekst. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted 23 hours ago Report Share Posted 23 hours ago pa sta si radio taj dan crni zwerko? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trans-Lucky Posted 23 hours ago Report Share Posted 23 hours ago 24 minutes ago, Zwerko said: U najvećem broju slučajeva on jeste u pravu jer ako iz dana u dan jedeš gomilu čokolade i koka kole vrlo je verovatno da živiš nezdravo kako se i hraniš. Međutim u ovom kontekstu sam ja konkretno jeo snickers i pio koka kolu zašto što je to bio najlakši i najekonomičniji način da nadoknadim kalorije koje su mi trebale, a taj dan sam verovatno završio u deficitu od bar 3.000-3.500 kalorija ako je verovati tim senzorima što kao to pametno prate🙂 I kao isti su procenili da sam izgubio 9L tečnosti kroz znojenje, a prema mojoj nekoj evidenciji sam popio oko 13L. I naravno da nije normalno da iko pije 13L tečnosti na dan 😄 ali je zato bitan kontekst. Da bi pravi Europejac bio, moraš biti u suficitu od 4000 kcal i to od snikersa i koka kole. I tečnost nadohnađuješ kolom (ili eventualno sprajtom). 17 minutes ago, f4ts0 said: pa sta si radio taj dan crni zwerko? Demokratska inkluzija sexualno ugroženih. Quote Svenevideći Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma Posted 22 hours ago Report Share Posted 22 hours ago 45 minutes ago, Zwerko said: Međutim u ovom kontekstu sam ja konkretno jeo snickers i pio koka kolu zašto što je to bio najlakši i najekonomičniji način da nadoknadim kalorije koje su mi trebale zewa je ovde definitivno u pravu. secam se pre par godina sam citao clanak kako je random lik hteo da postane pro bodibilder. posto oni moraju da unose nenormalne kolicine kalorija na dnevnom nivou, brat je upotrebio zewin metod i fazon krenuo da tuce tipa 20 red bulova dnevno. to je bio najlaksi i najekonomicniji nacin™ da unese kalorije koje su mu trebale. ff godinu, dve kasnije lik fasuje karcinom jetre i upokoji se u roku od par meseci. true story, ima na netu i dalje garant prica negde sa sve slikama pre, tokom i posle. mrzi me sad da trazim, u igraonici sam. tako da, samo slusajte zewu. zna covek znanje, kao i uvek. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 22 hours ago Report Share Posted 22 hours ago pa sta si radio taj dan crni zwerko?Malo sam duže vozio beciklu, na 42 stepena ;) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted 4 hours ago Report Share Posted 4 hours ago pa gde ces biciklom na rusiju? 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 3 hours ago Report Share Posted 3 hours ago Nestalo nafte, jbg... Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts