Jump to content

Njuz (nije njuz)

Recommended Posts

Srbija voz promenio ime u Srbijavoz

Preduzeće za prevoz putnika u železničkom saobraćaju Srbija voz zvanično je promenilo poslovno ime u - Srbijavoz.

Preciznije, ime glasi Akcionarsko društvo za železnički prevoz putnika Srbijavoz Beograd. Kako su saopštili iz ove kompanije, ta promena stupila je na snagu od 10. novembra.

Nekoliko dana pre ovog zvaničnog saopštenja, Ivan Bulajić, v. d. generalnog direktora Srbijavoza na svom instagram nalogu istakao je da je ovo izmenom Statuta kompanije učinjeno kako bi se otklonila nepravilnost zbog koje je do sada kompanija nosila ime Srbija voz a.d.

"Time smo se prilagodili duhu srpskog jezika i dobroj poslovnoj praksi", naglasio je Bulajić u objavi.

Srbijavoz kao zasebna železnička kompanija postoji od 2015. kada je reorganizacijom železničkih delatnosti stvoreno nekoliko posebnih preduzeća, kao što su i Infrastruktura železnice Srbije i Srbija kargo.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/srbija-voz-promenio-ime-u-srbijavoz-2432771

• Haha (+1) 1

Heghlu'meH QaQ jajvam

Радници из Србије који су били ангажовани на постављању уређаја за наплату паркирања у Вуковару удаљени су са градилишта због тога што су носили амблеме са заставом Србије, преноси портал Индекс. Из градске управе су потврдили да су радници удаљени због "непримерених амблема".

"Подизвођачи који су држављани Републике Србије с непримјереним обиљежјима удаљени су с градилишта. Остаје закључити како није сигурно ради ли се о случајности или активности сигурносно обавјештајног апарата", наводи се у одговору градске управе Вуковара.

this hrvati 🙂

Poštanska štedionica postavila je bankomat u selu Karavukovo u Opštini Odžaci, a otvaranje bankomata proslavljeno je uz muziku.

Kako se može videti na fotografijama koje je objavila Poštanska štedionica na Instagramu, na "otvaranju" je svirao Garavi sokak, a bili su prisutni i opštinski zvaničnici, kao i nekoliko desetina meštana.

na stranu što je ljudima sigurno trebao bankomat, ali nastup garavog sokaka :))

• Sad 1

Videh ovo već pre par dana i ne mogu i dalje da se načudim. Siguran sam da na početku serije piše "ovo je sve fikcija, ne mora da odgovara stvarnoj istoriji" i tako neke gluposti, čisto da se BBC ogradi, ali ne razumem i dalje kako misle da je to ok, sutra će deca u školi da odgovaraju ko je Njuton i kao e on je crnac 🙂

• Like +1 2

1 hour ago, Lucky said:

Videh ovo već pre par dana i ne mogu i dalje da se načudim. Siguran sam da na početku serije piše "ovo je sve fikcija, ne mora da odgovara stvarnoj istoriji" i tako neke gluposti, čisto da se BBC ogradi, ali ne razumem i dalje kako misle da je to ok, sutra će deca u školi da odgovaraju ko je Njuton i kao e on je crnac 🙂

Zasto se cudis kad ti prvi promovises taj stav? 🙂

Mozes lagano da povuces paralelu sa dendijem npr. gde 99% ljudi zna da su stvari koje kaci tesko smece ili propaganda, ali daj mu dovoljno vremena pa kad pobegne i ovo malo razumnih ljudi sto je ostalo ovde i dodju nove buce, vitamini D i ostala ekipa mogu da se dogovore da je njuton ustvari bio crnac. Neke stvari su ili bele ili crne (stos nije planiran! ; ) i ne postoji sredina

prevelik ti avatar m8

1 hour ago, Zwerko said:

Ček, ali ovo je iz epizode Doctor Who, zar ima potrebe da piše da je fikcija? 🙂 

a, nisam ispratio, mislio sam neka edukativna serija nešto.

a i zar nisu doctor whoa konačno kenselovali? 🙂

2 hours ago, FATA said:

Mozes lagano da povuces paralelu sa dendijem npr. gde 99% ljudi zna da su stvari koje kaci tesko smece ili propaganda, ali daj mu dovoljno vremena pa kad pobegne i ovo malo razumnih ljudi sto je ostalo ovde i dodju nove buce, vitamini D i ostala ekipa mogu da se dogovore da je njuton ustvari bio crnac. Neke stvari su ili bele ili crne (stos nije planiran! ; ) i ne postoji sredina

fato, već smo rekli, nije ovo švedski sto.

jel vam ne smeta da satan kači smešne (a za nekoga uvredljive) klipove o jevrejima i memeove?

jel ne smeta da reki kači pro putin postove?

što onda smeta da dandy kači pro izrael postove?

po čemu se onda razlikuje ovde cenzura govora u odnosu na bilo koje drugo mesto ili medij ako idemo na varijantu - e ok, ne dopada nam se šta priča ovaj lik, sad ćemo mi njega da banujemo samo zbog toga?

da ne govorim što smo već konstatovali više puta da stvari nisu crne ili bele u situacijama kao što je ratno stanje i posebno mnogo puta ponovili da niko nema precizne informacije i niko ne zna šta se tačno dešava na kom delu fronta (hajde da se ovde samo ograničimo na Izrael i Palestinu u ovom trenutku).

Zato ne mogu da prihvatim takav vid paralele.

Kada nađeš post da Dandy kaže da je Napoleon bio crnac ili bilo šta drugo što se može uzeti kao "univerzalna istina" ti mi javi, pa ćemo da ga pitamo da nam razjasni.

6 minutes ago, Lucky said:

jel ne smeta da reki kači pro putin postove?

ne smeta nikome, to dokazuje broj pluseva koji dobijam. prvo, jer se ja delimicno zajebavam, ne mislim da sve ukrajince treba istrebiti, i znam kolko su rusi retardirani (opet manje od zapada)

ti se pravis blesav ovde i vredjas nam inteligenciju. dendi je bezobrazan  i troluje jer se ne slazemo sa njegovim kretenskim razmisljanjima na nivou 6-godisnjeg deteta (pluis je lik verovatno jevrej), mada on i nije problem ovde nego ti koji povrsno pratis ovu diskusiju (iako si ADMIN LOL)

29 minutes ago, Lucky said:

da ne govorim što smo već konstatovali više puta da stvari nisu crne ili bele u situacijama kao što je ratno stanje i posebno mnogo puta ponovili da niko nema precizne informacije i niko ne zna šta se tačno dešava na kom delu fronta (hajde da se ovde samo ograničimo na Izrael i Palestinu u ovom trenutku).

nije bitno sta se tacno desava na frontu, nismo mi novinari, bitna je interpretacija, lik je dosao i okacio 300 linkova kojima nama objasnjava da je IDF humanitarna organizacija koju strasni hamas hoce za pokolje

ti  na to:

Young blind person with long cane walking on white background 272884092

zato sto te zapravo i boli kurac sta se tacno prica, bitan ti je samo kontent

POE

a i izvini, sta je problem da banujes dendija? sta ce onda da se desi? da je moj forum i da lik konstantno kaci gluposti i stvari koje nemaju nikakve veze sa razumom, ja bih ga banovao

ako ja budem tolko smarao sa rusijom banuj i mene, nije nikakav problem, bolje nego da trpimo debilizme i glumimo toleranciju

ta vremena kad su ljudi zapravo i bili banovani na ruru spadaju u zlatna vremena rura, ovo sad je kurac

Edited by reki
  • Haha (+1) 2