reki Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 budimo realni dule, ako uzmes bilo koji iz ultrasharp serije umesto vivaxa koji je gruja predvideo, puna kapa :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted May 28, 2014 Report Share Posted May 28, 2014 (edited) pa realno ni ne treba mu ultrasharp, kad kod njega slika nikad neće biti sharp, naprotiv - sve će videti duplo! aeahaeahehahehe idemo pijani dule fore edit: a šta ako uzme dual monitore? :o :o :o :o Edited May 28, 2014 by Mrzitelj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 pa videce cetvoroduplo, jer je 2*2=4 Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 četvorostruko! Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 upamticu za sledeci put! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 upamti, jer certvoroduplo je 4x2=osmostruko! ;oP inace razlika izmedju velicine panela dva pomenuta della (zomg rima) http://www.displaywars.com/23,8-inch-16x9-vs-24-inch-16x10 nije mi jasno kako je nekom 16:10 toliko imba da je bolje i od kvaliteta slike i od svega ostalog sa strane...no dobro, i ja imam 16:10 pa mi je to kao normalno...da imam 16:9 mozda bih kapirao kako je losije i da mi fali tih 120 piksela vertikale =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 29, 2014 Author Report Share Posted May 29, 2014 Ne znam, i meni je bolje 16:10, 16:9 mi je nekako mnogo wide, pogotovu sto sam navikao na ovu 4:3 krsinu:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 Koja je u stvari 5:4, skroz se razumeš u odnose stranica i merodavan si da ocenjuješ je l bolje 16:10 ili 16:9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 (edited) Posto treba biti raketni naucnik da skontas da na 1920x1200 imas vise prostora nego na 1920x1080 i to tamo gde je potrebniji kod wide monitora. Edited May 29, 2014 by mohican Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted May 29, 2014 Report Share Posted May 29, 2014 (edited) Warcraft 3, recimo, barem meni lično, je super pregledan za igranje na 22" 1680x1050, dok sam jednom kod ortaka probao da igram na 21.5" 1920x1080, i nisam video ništa :-) Eto jedan mali primer gde ima razlike... Edit - Generalno, svi programi koje imaju visoke top-bottom barove će bit imnogo pregledniji na 16:10 - Office sa tabovima, browser sa uključenim firebugom ili sličlnim alatom u dnu prozora, warcraft:-) I to ako možeš da priuštiš razliku u ceni, a ako ne možeš, ili ti ne treba tih 120px, uštedi uzimanjem 16:9 za filmove, novije igre i tako to. Edited May 29, 2014 by milanche Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 29, 2014 Author Report Share Posted May 29, 2014 Koja je u stvari 5:4, skroz se razumeš u odnose stranica i merodavan si da ocenjuješ je l bolje 16:10 ili 16:9 gle stvarno, 1.25:1 je odnos u stvari...nebitno, uzecu 16:10 definitivno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 btw, jedno mozda glupo pianje, bas pricam sa vuduom...jel ovaj dell 2414 full hd samo zato sto je 1080p, dell 2412 nije jer je 1200...to mi je nelogicno, a i mislio sam da to nema veze samo sa rezolucijom...i kako to da ovaj moj krs lg1953 ima vreme odziva od 5ms, a ovaj fensi dell 24 inca cak 8ms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 It starts Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 ok, znam da je nebitna ta 0.01 sekunda, ljudsko oko to i ne moze da primeti...a ovo za rezoluciju samo kazem da mi je nelogicno, valjda bi trebalo sve rezolucije preko 1080 da budu full hd:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 5, 2014 Report Share Posted June 5, 2014 (edited) btw, jedno mozda glupo pianje, bas pricam sa vuduom...jel ovaj dell 2414 full hd samo zato sto je 1080p, dell 2412 nije jer je 1200...to mi je nelogicno, a i mislio sam da to nema veze samo sa rezolucijom...i kako to da ovaj moj krs lg1953 ima vreme odziva od 5ms, a ovaj fensi dell 24 inca cak 8ms :| Taj 1920x1200 ima vecu rezoluciju od fullhd (1920x1080) sto moze biti samo plus. Odziv je veci jer je drugaciji tip panela ali je zato slika mnogo bolja, boje su bolje itd itd. Edited June 5, 2014 by mohican 1 Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 5, 2014 Author Report Share Posted June 5, 2014 ok tnx i vudu mi je to rekao, sta cu kad sam nesigurna lezbejka za tehniku:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 7, 2014 Author Report Share Posted June 7, 2014 moram jos malo da smaram:)...citam nesto ove komentare i kukaju ljudi dosta na u2412m...ajde ovo za hdmi kabl kapiram da je nebitno kad moze lepo da se poveze pre dvi kabla...al sto kukaju toliko na mrtve piksele, nemoguce da se bas toliko cesto javljaju? http://www.itsvet.com/proizvod/dell-u2412m/comp_comp_monitor/177/2920 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 Nasao si na itsvetu da citas komentare, ccc Dule. Uzmi taj Dellov sto ti preporucuju i opusti se, ne kupujes ga za ceo zivot. Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 7, 2014 Author Report Share Posted June 7, 2014 kapiram da ima hejtera tamo, ali i na winwin i emmi sajtu u komentarima pominju mrtve piksele...nebitno, ionako sam vec resio da ga uzmem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djolodjolo Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 Ignorisi te komentare. Tu pisu kurta i murta na stranu sto je dobar deo fejk (hvaljenje zarad bolje prodaje i sl). Citaj strane review-ove i onda ih uporedi sa onim sto cujes od korisnika pa napravi zakljucak. Quote Nigde je nema glasine su tačne, snaš'o sam se najzad, džaba ni da čačne Meni želja, ortak hvali svoje seno A šta ću, volim zeleno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 Dule, ja sam u gigatronu uzieo taj dell, i imas garanciju na 0 mrtvih piksela, tako da nemoj da se brines uopste, i ako ti se pojavi neki samo zamenis momentalno i to je to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 7, 2014 Author Report Share Posted June 7, 2014 to sam bas hteo da pitam, dal ima veze gde se uzima zbog garancije ili je to do proizvodjaca...posto mi se cini da na emmi/winwinu ne pominju garanciju na mrtve piksele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 9, 2014 Author Report Share Posted June 9, 2014 Ok, znam da ce me Vudu prebiti, a Mohi mi reci da sam glup, ali moram samo jos nesto da pitam. Danas mi ovaj pajser u winwin radnji rece da je garancija na 3 mrva piksela (iako coka rece da je 0)...al nebitno to, nego kaze kao garancija je samo aku su grupisana 3 mrtva piksela, ako su na razlicitim mestima na ekranu onda ne vazi...jel to zaista tako funkcionise ili on lupeta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted June 9, 2014 Report Share Posted June 9, 2014 Ok, znam da ce me Vudu prebiti, a Mohi mi reci da sam glup, ali moram samo jos nesto da pitam. Danas mi ovaj pajser u winwin radnji rece da je garancija na 3 mrva piksela (iako coka rece da je 0)...al nebitno to, nego kaze kao garancija je samo aku su grupisana 3 mrtva piksela, ako su na razlicitim mestima na ekranu onda ne vazi...jel to zaista tako funkcionise ili on lupeta Coka je rekao da je 0 u Gigatronu. Citaj sa razumevanjem, pijani covece :D Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 9, 2014 Author Report Share Posted June 9, 2014 Ali ja sam mislio da garancija ne zavisi od prodavca vec od proizvodjaca? Oni ioanko ne servisiraju kod sebe, vec salju u isti ovlasceni servis, tako da bi logicno bilo da svugde bude ista garancija? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts