Jump to content

Najprofitabilnije free-to-play igre u 2013!

rur_bot

Recommended Posts

crossfire2

Kompanija SuperData Research je objavila njihove predikcije zarade free-2-play igara kroz mikrotransakcije u igri, a sve to za 2013 godinu. Njihova lista kaže sledeće:

1. Crossfire, $957 million
  2. League of Legends, $624 million
  3. Dungeon Fighter Online $426 million
  4. World of Tanks, $372 million
  5. Maplestory, $326 million
  6. Lineage I, $257 million
  7. World of Warcraft, $213 million
  8. Star Wars: The Old Republic, $139 million
  9. Team Fortress 2, $139 million
  10. Counter-Strike Online, $121 million

Skroz je u redu ukoliko nikada niste čuli za igru na prvom mestu, ujedno i igru koja je imala prihod od skoro milijardu dolara! To naravno ne znači da je to i čist profit, odnosno zarada, ali pokazuje tendencije, pravac razvoja i delimično, popularnost igre koja je u pitanju. Crossfire je inače totalni klon Counter Strike-a i popularan je na teritoriji Kine, Koreje, Filipina i još nekoliko drugih azijskih zemalja. Pored ove igre, ostatak članova Top 10 je dosta očekivan, uz doduše, znatno “čudnije” cifre. Ko bi rekao da WoW prihoduje tek 70% više od recimo Star Wars: The Old Republic?

crossfire

http://klanrur.rs/najprofitabilnije-free-to-play-igre-u-2013/' send='true' layout='button_count' show_faces='true' width='450' height='65' action='like' colorscheme='light' font='lucida grande'>

Pročitajte na sajtu!
group-rur.png

Ne mogu da verujem ovo za SWTOR. Po ovoj racunici oni su kroz mikrotransakcije prihodovali kao da imaju 777.777 subscribera. To znaci da je verovatno nesto tipa 5 miliona ljudi kupilo nesto u 2013. sto uz broj besplatnih igraca stavlja SWTOR negde u blizini WoW-a po broju igraca!!!?!?! Eto - nek je i pola od WoW-a, to znaci jedno 3 miliona igraca? Ne mogu da verujem da se EA nije hvalio ovim niti da je ovo pomenjeno na EA investors call. To bi cinilo SWTOR verovatno drugom najuspesnijom digitalnim proizvodom za EA posle Battelfield 4 premium pretplata. Nesto mi se cini da bi izbacivali mnogo vise contenta da su stvari ovako dobre. 

Jel zna neko nesto o ovoj firmi koja je radila istrazivanje? Jel to pouzdan izvor?

Potpuno identične misli sam i ja imao posebno što smo baš ti i ja relativno skoro nešto pisali ovde o SWTOR-u. 

Ova firma deluje "legit" i vidim da imaju brojna istraživanja, ali da je za iznenađenje, jeste. Jedino ako ti fanovi SWTOR-a tj. više SW-a nisu baš gotivne platiše, što nije nemoguće ali ne verujem ni da ih ima baš toliko.

Nije mi neki uzorak, ali znam jednog koji igra TOR na nekom kršu od kompa (ranga Duletove prethodne mašine ili još nešto gore), ali je zagriženi fan KOTOR-a pa za TOR uredno plaća pretplatu, tako da mi nije čudno da fanovi plaćaju, nije da ima neke druge Star Wars igre da valja trenutno.

Masa ljudi koja subuje kupuje cartel market pakete koji sadrze razne setove, mountove, petove i unlockove za operacije i fp. Sto zbog sebe, sto zbog valjanja  preko aukcije za ingame kredite. Ima likova koji puknu po 50-100 a i vise evra za to u nekom vremenskom intervalu od 2-3 meseca.

ceossfire nikako ne moze biti ispred lola

Ne mogu da verujem ovo za SWTOR. Po ovoj racunici oni su kroz mikrotransakcije prihodovali kao da imaju 777.777 subscribera. To znaci da je verovatno nesto tipa 5 miliona ljudi kupilo nesto u 2013. sto uz broj besplatnih igraca stavlja SWTOR negde u blizini WoW-a po broju igraca!!!?!?! Eto - nek je i pola od WoW-a, to znaci jedno 3 miliona igraca? Ne mogu da verujem da se EA nije hvalio ovim niti da je ovo pomenjeno na EA investors call. To bi cinilo SWTOR verovatno drugom najuspesnijom digitalnim proizvodom za EA posle Battelfield 4 premium pretplata. Nesto mi se cini da bi izbacivali mnogo vise contenta da su stvari ovako dobre. 

Jel zna neko nesto o ovoj firmi koja je radila istrazivanje? Jel to pouzdan izvor?

ja nisam bas siguran da su oni pouzdani...