rur_bot Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Kompanija SuperData Research je objavila njihove predikcije zarade free-2-play igara kroz mikrotransakcije u igri, a sve to za 2013 godinu. Njihova lista kaže sledeće: Crossfire, $957 million League of Legends, $624 million Dungeon Fighter Online $426 million World of Tanks, $372 million Maplestory, $326 million Lineage I, $257 million World of Warcraft, $213 million Star Wars: The Old Republic, $139 million Team Fortress 2, $139 million Counter-Strike Online, $121 million Skroz je u redu ukoliko nikada niste čuli za igru na prvom mestu, ujedno i igru koja je imala prihod od skoro milijardu dolara! To naravno ne znači da je to i čist profit, odnosno zarada, ali pokazuje tendencije, pravac razvoja i delimično, popularnost igre koja je u pitanju. Crossfire je inače totalni klon Counter Strike-a i popularan je na teritoriji Kine, Koreje, Filipina i još nekoliko drugih azijskih zemalja. Pored ove igre, ostatak članova Top 10 je dosta očekivan, uz doduše, znatno “čudnije” cifre. Ko bi rekao da WoW prihoduje tek 70% više od recimo Star Wars: The Old Republic? http://klanrur.rs/najprofitabilnije-free-to-play-igre-u-2013/' send='true' layout='button_count' show_faces='true' width='450' height='65' action='like' colorscheme='light' font='lucida grande'>Pročitajte na sajtu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 World of Warcraft? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Maplestory? Ocekivan? :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 World of Warcraft? Objasnili su na sajtu, iako je subscription based, broj mikrotransakcija unutar igre postavlja ih na ovo mesto top liste tj. na top listu kao takvu. Maplestory? Ocekivan? :) cepidlačiš! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StrajkMozga Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Ko se malo razume u ovo zna da je lista realna jedino je Cross Fire po meni iznenadjenje. Quote "Im the great Cornholio, I need TP for my bunghole!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coyote Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 CrossFire ima preeeemnogo citera, nazalost kao i CombatArms jako slicne igre.. :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Ne mogu da verujem ovo za SWTOR. Po ovoj racunici oni su kroz mikrotransakcije prihodovali kao da imaju 777.777 subscribera. To znaci da je verovatno nesto tipa 5 miliona ljudi kupilo nesto u 2013. sto uz broj besplatnih igraca stavlja SWTOR negde u blizini WoW-a po broju igraca!!!?!?! Eto - nek je i pola od WoW-a, to znaci jedno 3 miliona igraca? Ne mogu da verujem da se EA nije hvalio ovim niti da je ovo pomenjeno na EA investors call. To bi cinilo SWTOR verovatno drugom najuspesnijom digitalnim proizvodom za EA posle Battelfield 4 premium pretplata. Nesto mi se cini da bi izbacivali mnogo vise contenta da su stvari ovako dobre. Jel zna neko nesto o ovoj firmi koja je radila istrazivanje? Jel to pouzdan izvor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Potpuno identične misli sam i ja imao posebno što smo baš ti i ja relativno skoro nešto pisali ovde o SWTOR-u. Ova firma deluje "legit" i vidim da imaju brojna istraživanja, ali da je za iznenađenje, jeste. Jedino ako ti fanovi SWTOR-a tj. više SW-a nisu baš gotivne platiše, što nije nemoguće ali ne verujem ni da ih ima baš toliko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Nije mi neki uzorak, ali znam jednog koji igra TOR na nekom kršu od kompa (ranga Duletove prethodne mašine ili još nešto gore), ali je zagriženi fan KOTOR-a pa za TOR uredno plaća pretplatu, tako da mi nije čudno da fanovi plaćaju, nije da ima neke druge Star Wars igre da valja trenutno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikroStalja Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 Znam sta je ovo - ovo su garant i obe ekspanzije (obe su izasle u 2013?). Makeb i ovaj spacefighter sad u decembru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kursula Posted January 21, 2014 Report Share Posted January 21, 2014 Masa ljudi koja subuje kupuje cartel market pakete koji sadrze razne setove, mountove, petove i unlockove za operacije i fp. Sto zbog sebe, sto zbog valjanja preko aukcije za ingame kredite. Ima likova koji puknu po 50-100 a i vise evra za to u nekom vremenskom intervalu od 2-3 meseca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pryda95 Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 ceossfire nikako ne moze biti ispred lola Ne mogu da verujem ovo za SWTOR. Po ovoj racunici oni su kroz mikrotransakcije prihodovali kao da imaju 777.777 subscribera. To znaci da je verovatno nesto tipa 5 miliona ljudi kupilo nesto u 2013. sto uz broj besplatnih igraca stavlja SWTOR negde u blizini WoW-a po broju igraca!!!?!?! Eto - nek je i pola od WoW-a, to znaci jedno 3 miliona igraca? Ne mogu da verujem da se EA nije hvalio ovim niti da je ovo pomenjeno na EA investors call. To bi cinilo SWTOR verovatno drugom najuspesnijom digitalnim proizvodom za EA posle Battelfield 4 premium pretplata. Nesto mi se cini da bi izbacivali mnogo vise contenta da su stvari ovako dobre. Jel zna neko nesto o ovoj firmi koja je radila istrazivanje? Jel to pouzdan izvor? ja nisam bas siguran da su oni pouzdani... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts