Jump to content

Promena fakulteta - misljenje


Recommended Posts

ako nemaš vremena da se full posvetiš faksu, zaboravi na fpn.

nisam na socijalnom radu, al opšte je pravilo na faksu da je 90% ispita rad preko celog semestra. kolokvijumi, rad na vežbama (često moraš i da spremaš stvari za svaki čas vežbi), odlasci na predavanja i tako.

 

i teško da ćeš se uopšte susresti sa HRom tamo. prve dve godine će ti sigurno biti čisto teorisjko drvljenje. iščitavanje i izučavanje teorijskih postavki velikih mislilaca i slično. što je po meni okej. ako hoćeš da zapravo naučiš nešto i imaš na kraju neki prosek učićeš dosta.

Link to comment
Share on other sites

ali njemu su na radionici za mlade pri nvo "veseli adolescenti" rekli da je vrh komunikativan, zasto bi ucio. vidis da mu komunikacija ide od ruke.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Hvala Proto. To sam cekao. Rekoh da sam svestan da je to FPN i da cu se nacitati Aristotela, Herodota i ko zna cega jos dok ne zavrsim to, ali poenta je da ipak nije toliko suvaparan (mislim na socijalni rad) naspram psihologije na filozofskom, samim tim mislim da bi mi bilo zanimljivije da ucim taj smer. A sta mi je zanimljivo nece mi tesko biti da naucim. Ne znam samo koliko bi mi fax (ne racunam ucenje) oduzeo vremena van njega. Da li ima nekih domacih zadataka ili pravljenje nekih radova, seminara, bar u prvoj godini?

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav, trenutno studiram ekonomiju. Upisao sam je jer volim marketing kao pojam, ali ne idu mi brojevi. Ne zelim da guram nesto na silu i posto sam pauzirao godinu sve vise razmisljam o tome da odustanem i da upisem FPN- socijalni rad. Zanima me misljenje o njemu i da li je neko odavde zavrsio taj faks ili je jos uvek tu?

na fpn-u nema previse brojeva... socijalni rad je najlaksi smer na fpn-u... bolonja je ucinila svoje... ali to je i dalje FPN... to je hc faks...

Link to comment
Share on other sites

Bro mislim da prelako odustajes od svoga faksa.. ako volis marketing i ako bi zeleo time da se bavis, a napustas ga samo zbog brojeva... onda mislim da radis losu stvar ili da nikada nisi ni hteo marketingom da se bavis.

Smatram da tih par predmeta sa brojevima mozes da spremis i ako se malo pomucis da ne bi trebalo da ti bude problem... jer sam tokom mojih studija imao drugara koji nije znao da resi jednacinu sa 1 nepoznatom , ali je bio u stanju da nauci za 10 minuta komplet pica i cena u kaficu (masina za ucenje "napamet") pa je na kraju uspeo (uz Boziju pomoc) da polozi nekolicinu predmeta sa brojevima (od kojih su neki bili poprilicno ozbiljni (2 matematike, teoriju pouzdanosti, racunovodstvo, statistiku...)

 

Ne mogu da ti dam misljenje o FPN ili ekonomskom u BGu posto nisam nikada bio ni na jednom od ta dva, a verujem da ima razlika izmedju ustanova u nacinu rada. Vidim da vecina kaze za FPN da je ozbiljan fax sa dosta bubacenja sto je ok (drugar jedan je upisao neki smer ali je brzo i odustao pa se secam da mi se i on zalio)

 

E sada, malo mi nije jasno ... zasto si upisao ekonomiju ako zelis da se bavis HR, psihologijom itd.. doduse na master studijama ces uvek moci da se preusmeris uz malu razliku ispita na neki HR smer (sto mozda u tvom slucaju nije lose, jer ocigledno jos uvek ne znas sta zelis, a tokom studija ces dobijati razne ideje... veruj mi). Ne ocekuj previse zanimljivosti od psihologije, menadzmenta i svih drugih drustvenih nauka... jer su sve one slicne i suvoparne! Ucices takodje gomilu zastarelih stvari, jer su vecina programa zastareli (cak i na mom faxu koji se generalno trudi da drzi tok u vecini predmeta)

Sto se tice samog posla HR menadzera... po sistematizaciji radnog mesta uglavnom stoji poveca lista sarenolikih zanimanja i fakulteta koja mogu da konkurisu na to radno mesto (psihologija, menadzmenti , verujem i neki ekonomisti kao i druge drustvene nauke) ... a ono sto se najvise gleda jeste radno iskustvo u HR sektoru. Naravno postoje dosta nizih pozicije od HR menadzera na kojima se potrebno iskustvo i stice.

 

Moj iskren savet je da dobro preispitas sebe, pa tek onda da napravis sledeci korak, ne zaleci se... budi realan prema sebi i zapitaj se zasto zelis promenu... Meni je tokom studija x puta doslo da  batalim sve ili taj osecaj da sam pogresio smer ili sta vec... i to je normalno, interesovnja u zivotu ce ti se menjati, a cak i kada zavrsis fax postoji dobra verovatnoca da neces raditi u svojoj struci

Edited by E jebes baku

fml

Link to comment
Share on other sites

meni samo nije jasno sta ce ovaj topik na nauci, bilo bi bolje da ga prebacimo na zable pa nek se tamo razvija diskusija:)

што је најгоре, био је на правом месту, а онда га је "неко" пребацио овде [:D]

јадни Дуле, ето колико те поштују! [:D]

Link to comment
Share on other sites

A sta mi je zanimljivo nece mi tesko biti da naucim.

 

identično sam mislio, ali u nekim momentima ti baš nedostaje taj zanos. :)

mislim, nemoj da očekuješ da ćeš sav srećan i sa osmehom da trčiš na predavanja i u čitaonicu jedva čekajući da napuniš svoj mozak novim i interesantnim znanjima.

 

pogotovo ako planiraš još i da radiš nešto pored toga. fpn je full time job.

Link to comment
Share on other sites

што је најгоре, био је на правом месту, а онда га је "неко" пребацио овде [:D]

јадни Дуле, ето колико те поштују! [:D]

 

ahaha, nisam ni znao da udaram kontru nekom od admina:)

 

Pa kao, fakultetsko obrazovanje i nauka su nekako ruku pod ruku, otkud znam? Ne? :)

 

pa idu, ali ovo je vise neka zivotna diskusija kako i sta zavrsiti od fakulteta i sta posle, vise mi je to za zable nego za nauku:)

srpskivojnik-3.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Е јебем те кад не можеш нормално да упишеш оно што си сам одлучио... мислим, нећеш ни да пробаш... нема од тебе леба кад уписујеш тако, ко да правиш децу зато што си чуо да су деца океј и онда питаш јел може неко други да их васпита и подиже, реко ти контролор у бусу да је готива играти се са децом, а не бити родитељ...

Мислим, основна је обавезна, ово даље није, упиши нешто што те интересује, али не ''интересује'' системом елиминације, оно, ''најмање ме не интересује'' јер је то све го курац.

  • Upvote (+1) 1

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...