f4ts0 Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 ali njemu su na radionici za mlade pri nvo "veseli adolescenti" rekli da je vrh komunikativan, zasto bi ucio. vidis da mu komunikacija ide od ruke. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
babaphet Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Hvala Proto. To sam cekao. Rekoh da sam svestan da je to FPN i da cu se nacitati Aristotela, Herodota i ko zna cega jos dok ne zavrsim to, ali poenta je da ipak nije toliko suvaparan (mislim na socijalni rad) naspram psihologije na filozofskom, samim tim mislim da bi mi bilo zanimljivije da ucim taj smer. A sta mi je zanimljivo nece mi tesko biti da naucim. Ne znam samo koliko bi mi fax (ne racunam ucenje) oduzeo vremena van njega. Da li ima nekih domacih zadataka ili pravljenje nekih radova, seminara, bar u prvoj godini? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 ahaha. a zaista sam video sam gomilu tih komunaktivnih "što znaju da slože priču" i "bace spiku" kako im profesori seru po grudi na ispitima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Ma ljudi, kakav bre fax...... Pravac Nemacka, tamo lepo lopatu u ruke i za 3-4 godine si SVOJ COVEK bre, pazi sta ti kazem!! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
babaphet Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 izgubio sam te.. Na sta se konkretno ta izjava odnosila? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babaphet Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Ok skontao sam nasta se odnosi. Ne znam sta da vam kazem na to.. Ne mogu da kazem kako ce mi biti tu kad ne znam. Kada budem to zagrizao tad cu da vidim stvarno kako cu se snaci tu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Ma ljudi, kakav bre fax...... Pravac Nemacka, tamo lepo lopatu u ruke i za 3-4 godine si SVOJ COVEK bre, pazi sta ti kazem!! Nije ni Nemacka sto je nekad bila, bolje u Svicu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Al tu postoji rizik da propadne kao ti. haha jebi se Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarma Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Pozdrav, trenutno studiram ekonomiju. Upisao sam je jer volim marketing kao pojam, ali ne idu mi brojevi. Ne zelim da guram nesto na silu i posto sam pauzirao godinu sve vise razmisljam o tome da odustanem i da upisem FPN- socijalni rad. Zanima me misljenje o njemu i da li je neko odavde zavrsio taj faks ili je jos uvek tu? na fpn-u nema previse brojeva... socijalni rad je najlaksi smer na fpn-u... bolonja je ucinila svoje... ali to je i dalje FPN... to je hc faks... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
E jebes baku Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 (edited) Bro mislim da prelako odustajes od svoga faksa.. ako volis marketing i ako bi zeleo time da se bavis, a napustas ga samo zbog brojeva... onda mislim da radis losu stvar ili da nikada nisi ni hteo marketingom da se bavis. Smatram da tih par predmeta sa brojevima mozes da spremis i ako se malo pomucis da ne bi trebalo da ti bude problem... jer sam tokom mojih studija imao drugara koji nije znao da resi jednacinu sa 1 nepoznatom , ali je bio u stanju da nauci za 10 minuta komplet pica i cena u kaficu (masina za ucenje "napamet") pa je na kraju uspeo (uz Boziju pomoc) da polozi nekolicinu predmeta sa brojevima (od kojih su neki bili poprilicno ozbiljni (2 matematike, teoriju pouzdanosti, racunovodstvo, statistiku...) Ne mogu da ti dam misljenje o FPN ili ekonomskom u BGu posto nisam nikada bio ni na jednom od ta dva, a verujem da ima razlika izmedju ustanova u nacinu rada. Vidim da vecina kaze za FPN da je ozbiljan fax sa dosta bubacenja sto je ok (drugar jedan je upisao neki smer ali je brzo i odustao pa se secam da mi se i on zalio) E sada, malo mi nije jasno ... zasto si upisao ekonomiju ako zelis da se bavis HR, psihologijom itd.. doduse na master studijama ces uvek moci da se preusmeris uz malu razliku ispita na neki HR smer (sto mozda u tvom slucaju nije lose, jer ocigledno jos uvek ne znas sta zelis, a tokom studija ces dobijati razne ideje... veruj mi). Ne ocekuj previse zanimljivosti od psihologije, menadzmenta i svih drugih drustvenih nauka... jer su sve one slicne i suvoparne! Ucices takodje gomilu zastarelih stvari, jer su vecina programa zastareli (cak i na mom faxu koji se generalno trudi da drzi tok u vecini predmeta) Sto se tice samog posla HR menadzera... po sistematizaciji radnog mesta uglavnom stoji poveca lista sarenolikih zanimanja i fakulteta koja mogu da konkurisu na to radno mesto (psihologija, menadzmenti , verujem i neki ekonomisti kao i druge drustvene nauke) ... a ono sto se najvise gleda jeste radno iskustvo u HR sektoru. Naravno postoje dosta nizih pozicije od HR menadzera na kojima se potrebno iskustvo i stice. Moj iskren savet je da dobro preispitas sebe, pa tek onda da napravis sledeci korak, ne zaleci se... budi realan prema sebi i zapitaj se zasto zelis promenu... Meni je tokom studija x puta doslo da batalim sve ili taj osecaj da sam pogresio smer ili sta vec... i to je normalno, interesovnja u zivotu ce ti se menjati, a cak i kada zavrsis fax postoji dobra verovatnoca da neces raditi u svojoj struci Edited November 1, 2013 by E jebes baku Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 meni samo nije jasno sta ce ovaj topik na nauci, bilo bi bolje da ga prebacimo na zable pa nek se tamo razvija diskusija:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Pa kao, fakultetsko obrazovanje i nauka su nekako ruku pod ruku, otkud znam? Ne? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litt Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 ahaha. a zaista sam video sam gomilu tih komunaktivnih "što znaju da slože priču" i "bace spiku" kako im profesori seru po grudi na ispitima. +1. Jer 95% njih zapravo slusa sta pricas a ne da li pricas :) Quote ~~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Pa kao, fakultetsko obrazovanje i nauka su nekako ruku pod ruku, otkud znam? Ne? :) Naročito profili tipa diplomirani inženjer zaštite na radu, to je full nauka :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 meni samo nije jasno sta ce ovaj topik na nauci, bilo bi bolje da ga prebacimo na zable pa nek se tamo razvija diskusija:) што је најгоре, био је на правом месту, а онда га је "неко" пребацио овде јадни Дуле, ето колико те поштују! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Upisi Megatrend. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prota_ Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 A sta mi je zanimljivo nece mi tesko biti da naucim. identično sam mislio, ali u nekim momentima ti baš nedostaje taj zanos. :) mislim, nemoj da očekuješ da ćeš sav srećan i sa osmehom da trčiš na predavanja i u čitaonicu jedva čekajući da napuniš svoj mozak novim i interesantnim znanjima. pogotovo ako planiraš još i da radiš nešto pored toga. fpn je full time job. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 што је најгоре, био је на правом месту, а онда га је "неко" пребацио овде јадни Дуле, ето колико те поштују! ahaha, nisam ni znao da udaram kontru nekom od admina:) Pa kao, fakultetsko obrazovanje i nauka su nekako ruku pod ruku, otkud znam? Ne? :) pa idu, ali ovo je vise neka zivotna diskusija kako i sta zavrsiti od fakulteta i sta posle, vise mi je to za zable nego za nauku:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Nema veze, prebačeno :) I brue unosi razdor, nikad nije bio na pravom mestu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babaphet Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 odluka je pala.. Upisujem fpn.. Cak mi je jedan kontrolor rekao (duga prica) da izvadim potvrdu (ili neki papir sta znam) da sam rom i da automatski dobijam 10 pri upisu. Zna li ko ista o tome? 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post trn Posted November 14, 2013 Popular Post Report Share Posted November 14, 2013 Zna Kontrolor u busu PHUE 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Е јебем те кад не можеш нормално да упишеш оно што си сам одлучио... мислим, нећеш ни да пробаш... нема од тебе леба кад уписујеш тако, ко да правиш децу зато што си чуо да су деца океј и онда питаш јел може неко други да их васпита и подиже, реко ти контролор у бусу да је готива играти се са децом, а не бити родитељ... Мислим, основна је обавезна, ово даље није, упиши нешто што те интересује, али не ''интересује'' системом елиминације, оно, ''најмање ме не интересује'' јер је то све го курац. 1 Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 upiši fon, vidi šta kažu: http://beleske.com/fakultet-organizacionih-nauka-moj-buduci-fakultet-3/?fb_action_ids=556600081089895&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22556600081089895%22%3A265454353603367%7D&action_type_map=%7B%22556600081089895%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
babaphet Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 sta je pisac hteo da kaze? Kontrolor mi je rekao jednu informacio koja me je zacudila i hteo sam vas da pitam da l znate sta o tome, sto ne znaci da cu ja sad da se ciganisem (bukvalno) za tih 10 bodova. Necu fon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babaphet Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts