millanče Posted July 22 Report Share Posted July 22 (edited) I ja ću iza IMAX sledeće nedelje da se orgranizujem. Galerija beše jedina opcija? Ne mogu da kažem da mi ne smetaju woke elementi, ovako i pre gledanja filma, više bih voleo da ih nema i da nije čekirao oskar-bokseve, ali šta možeš, ako ih nema mnogo, i zatrpa ih sa dosta kvaliteta, neka piči kontent :) Edited July 22 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted July 22 Report Share Posted July 22 woke elementi su bukv marketing strategija od pocetka, da se sere o tome, i vise prica o filmu sa openhajmerom je to bio kvazi rivalitet sa barbie, retko sam sta isforsiranije video, ovde je to ovo isto tako, kao sto je openhajmer maks ispracen medijski od prvog minuta snimanja, bukv ko je kad prdnuo na setu, tako je i ovo, tamo je bilo neprestano proseravanje o prakticnim efektima, ovde o imaxu nolanovi filmovi su bukv postali vise marketing nego filmovi, preocigledni su isti marketinski sabloni koji se koriste, i iako mozda cak i odem do galerije da pogledam (zena forsira!), ne da ne verujem hajpu nego sam ubedjen da je u najboljem slucaju mid film kao i openhajmer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 22 Report Share Posted July 22 5 hours ago, millanče said: I ja ću iza IMAX sledeće nedelje da se orgranizujem. Galerija beše jedina opcija? jest, nema imax nigde drugde. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 4 Report Share Posted August 4 (edited) Spooder-Man Home Brand Home New Home Day... of Home? OKEJE. Ima gluposti, naravno kao i svaki moderan film, ima onaj sada već standardni "treći i po" čin, mada ovde nije toliko očajno izveden kao u nekim drugim filmovima. Sve ostalo zameranje bi bilo spojler, pa neću. Dobro, evo, samo - negativac/negativci i antiheroj(i) su problem najviše, smisao, postupci, logika, motivacija, posledice - klasika. Zahteva malo isključenja mozga i prepuštanje vožnji na akciji i emocijama. Odlična akcija, ali stvarno odlična, Holand je konačno Spajdermen, ono i u smislu da mu je lik pričom i scenariom konačno pravi Spajdermen koji radi Spajdermen stvari i rešava Spajdermen probleme, a i sam Holand je odglumio bolje nego ikad. Preporuka za gledanje u bioskopu, i vođenje klinaca u isti maksimalna. Edited August 4 by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 4 Report Share Posted August 4 jbg necu da podrzim tako ocigledan woke film, koliko god bilo opravdanja da je to zbog marketinga a mozda i odem, pa da mogu da serem po filmu kako treba 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 4 Report Share Posted August 4 (edited) 1 hour ago, G!!! said: jbg necu da podrzim tako ocigledan woke film, koliko god bilo opravdanja da je to zbog marketinga a mozda i odem, pa da mogu da serem po filmu kako treba 🙂 Nije woke spoodermin, rekao bih ja to ;) "Glupsoti" su mahom u logici i posledicama psotupaka negativaca i antiheroja, ako uključiš mozak malo. To je to. Ili pričaš o Odiseji? :D Edit, da kontam da misliš na Odiseju - da, zbog marketinga je i zbog tzv. "Oscar eligibility" pravila za diversity, equity i inclusion. Potraži ih i pročitaj, ako "imaš stomak" da preguraš :D Edited August 4 by millanče 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 4 Report Share Posted August 4 jbg zaboravih quote, odiseja da. Spajdija cu sa klincima svakako e jebga, nemam bas vremena da citam njihova pravila za woke elemente, dovoljno su mi se usrali u film sa reklamiranjem sranje delovima filma. Ali ako ej nolan morao sa tim da radi, onda stvarno nema nade za njih 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 5 Report Share Posted August 5 (edited) Kako je sestra Kineskinja brutalno i suptilno izroštiljala Nolana, ne verujem... Nisam još gledao film :( ali ovo sabija. Edited August 5 by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted August 5 Report Share Posted August 5 46 minutes ago, millanče said: Kako je sestra Kineskinja brutalno izroštiljala Nolana sto sve danas mora da zvuci kao clickbait majku mu 😄 pitanja svakako nekarakteristicna za prosecnog novinara, i izazovnija za nolana od onih koja mu se inace postavljaju, sto i cini razgovor zanimljivim, ali gde brutalno izrostiljala jbt haha 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 5 Report Share Posted August 5 6 minutes ago, mladenq said: sto sve danas mora da zvuci kao clickbait majku mu 😄 pitanja svakako nekarakteristicna za prosecnog novinara, i izazovnija za nolana od onih koja mu se inace postavljaju, sto i cini razgovor zanimljivim, ali gde brutalno izrostiljala jbt haha Kurac bi pogledao da nisam tako napisao :D Ali stvarno je intervju vrhunski :D 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted August 5 Report Share Posted August 5 4 minutes ago, millanče said: Kurac bi pogledao da nisam tako napisao 😄 nije skroz netacno! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 5 Report Share Posted August 5 3 hours ago, mladenq said: nije skroz netacno! Ja nekako između redova čitam: HOW A YOU FAH UP THIS BAD NORAN??? :D 1 1 Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted August 5 Report Share Posted August 5 Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) ovo citav zivot izbegavam da pogledam, iako je solidno ocenjen, jer em ima najgluplji naziv ikad, em nisam nikada gotivio dzarmusa, i em nisam mogao da vidim kako bi whitaker mogao uspesno da bude lead u ovakvom nekom filmu trebalo je da nastavim da ga izbegavam Dead Man's Shoes (2024) jedan od boljih britanskih indie filmova konstantna tenzija, neprijatnost, subverzija klasicnog revenge zanra, svi odigrali dobro, ++ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 7 Report Share Posted August 7 (edited) Probao sam da gledam The death of Robin Hood, bez ikakvog infoa o filmu Ugasio sam film posle nesto manje od sata, jer su napravili sustinski melodramu o robin hudu koji je pljackas, nemilosrdni ubica dece i zena, i najgori od najgorih, i kako ce on sada u svojoj glavi bori za iskupljenje zbog nedela koje je napravio tokom zivota Film pocinje tako sto robin hud kolje, satire, a litl dzon je tu da pripomogne Bio sam spreman da odgledam do kraja jer sam se ponadao mozda ce retrospektivno da pojasne kako je on zavrsio u tom stanju u kojem je, kojim bi se film mogao izvuci mozda sa nekim 5/10, ali ne ovo je izvitoperena nikom potrebna treshina Zasto su uzeli robin huda za inspiraciju nikom nije jasno (jes jes marketing, prodaja blabla) Savremeni holivud i njihova sranja, uzmimo divnu legendu o muskarcu sa vrlinama, koji je i hrabar i plemenit i sta sve ne i poserimo na njega najvecu hrpu govana koju mozemo kolektivno da iseremo Edited August 7 by G!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 7 Report Share Posted August 7 28 minutes ago, G!!! said: SAremeni holivud i njihova sranja, uzmimo divnu legendu o muskarcu sa vrlinama, koji je i hrabar i plemenit i sta sve ne i poserimo na njega najvecu hrpu govana koju mozemo kolektivno da iseremo This. Imaš i neki film o Vilijemu Telu iz 2024. možeš i to da pogledaš ako ti baš nije do života :D Samo nije neka woke dekonstrukcija, već samo prosto preglup do bola :D https://www.imdb.com/title/tt22478818/ Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted August 7 Report Share Posted August 7 ahhh koji proliv dobijam od ovih close-up scena, ne moram da gledam sve mi jasno 😛 i u ovom robin hudu svaka druga scena je krupni kadar na njega, ma brt ... a on legendica prvih 20 minuta kao witcher saseca levo i desno 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 9 Report Share Posted August 9 Skyscraper - https://www.imdb.com/title/tt5758778/ Ne bih odabrao ovaj film da gledam tek tako, ali je bio ponuđen na televiziji u vreme odmora pa ko veli ajde. Plus, Niv Kempbel, malo sam i zbog nje pogledao! Sve drugo je ofc minus, ali pazite sad ovo - ako vam nije dovoljno The Rock-a koji skače baca se, izbegava sve moguće prepreke itd, onda sad imate The Rocka koji sve to radi ali ima drvenu nogu! I no kid, to je plot, postradao je u nekoj akciji dok je bio u vojsci i od tad je privatni kontraktor, i angažovan za obezbeđivanje nekog novog nebodera (otuda ime filma jelda) ali ga taj očigledni invaliditet ne sprečava da radi The Rock stvari kao i u bilo kom drugom The Rock filmu. Svakako i mimo toga glupa radnja sa nekim maaalim obrisima pokušaja Die Hard kopiranja bez ikakvog smisla. The Inside Man - https://www.imdb.com/title/tt0454848/ Nešto bolji, ili sam zaboravio da sam ga odgledao ili ga nisam ni pogledao do sada 🙂 Nema ništa specijalno u njemu osim tog malog "tvista" kod tipičnog filma o upadu u banku koji zapravo ovde funkcioniše dosta dobro i glavni mu je seling point. Dobri svi glumci, ok zabava, Spajk Li u svom standardnom Spajk Li momentu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 9 Report Share Posted August 9 Odgledah Odiseju...s obzirom sa kakvim sam ocekivanjima otisao, odlican je film, preporuka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 22 Report Share Posted August 22 The end of Oak Street - https://www.imdb.com/title/tt27165187/ Prvo mali polu offtopic, nisam imao pojma da je ovo radio ovaj lik što je radio IT Follows. Drugo što me iznenadilo je da praktično ništa drugo nije radio posle It Follows, ima dva filma u 10 godina uključujući i ovaj, nisam dalje kopao da vidim što je to tako, ali It Follows je krajnje korektan film. Još kao En Hatavej je negde izjavila da je oduvek htela da radi sa njim tralala, a lik nije ništa radio deceniju :)) Šteta. Drugo, malo sam sebi polu spojlovao jer sam pogledao samo prvi onaj trejler gde se zapravo i dalje ne vidi baš o čemu se radi i šta je "glavna pretnja" međutim plakat za bioskope (a možda i neki dalji trejleri) otkriva šta je, pa predlažem da ne gledate dalje ništa ako biste da pogledate film i malo se iznenadite. Ovaj poster gore je i dalje ok jer ne otkriva puno toga. Film se i razvija tako da nije baš jasno u početku pa malo suspense itd pa onda dolazimo do tog otkrića, pa ko ne zna, bolje je tako. A opet čim vidite J.J.Abrams možete da imate neku ideju u kom smeru dalje ide film. Ako krećem od loših stvari, mislim da bih tu istakao prosečnu i ispodprosečnu glumu, kao da su Ewan i En bili u fazonu daj da odradimo ovu GADŽU i da uzmemo neke pare, dok su sa druge strane klinci probali iz petnih žila da glume dobro i onda fejlovali na maks. Slično i sa režijom, ima na par mesta Brajan de Palma momenti, onda kao to je neki omaž jer se režiser loži na njega, ali to je tako ubačeno samo u dve scene da deluje potpuno neprirodno, kao da su polu sklepali film od kojekakvih ideja, snimaka i koncepata. Mimo toga mogu da kažem da je ovo jedan interesantan throwback letnji akcioni film sa veoma blagim "horor" elementima (namerno su gađali PG13 umesto R) koji je i smešten u osamdesete pa gađa i taj nostalgija vajb ali i blago podseća na filmove snimljene u tom periodu. Dopada mi se i što film zapravo nema negativce, jednostavno sticaj okolnosti je napravio takvu situaciju, i to mi je isto ok. Ako bih da tražim "laki momente" Spoiler - scena kad dinosaurusi imaju seks a ovima je to smešno (minut pre toga gledaju kako dinosaurus nekoga proždire) i fotkaju se pored njih je rofl - scena kad klinac u sred pakla dinosaurusa koji ih jure i jedu hvata ovog klinca da ga prebije što je njegovom burazeru polomio ruku mi je isto weird - ženi ima smisla jer kao "u celom ludilu ima još većeg ludila" ali meni nešto nije kliknula. posle sam čitao da je taj klinac koji je bully zapravo poginuo posle snimanja filma, ispao iz kola nekih ili tako nešto, pa možda su probali da mu daju dodatnu minutažu posthumno na taj način na bazi nekih materijala što su snimili pa nisu znali šta će sa njim. - naselje je prebačeno u prošlost ali prošlost mimo vegetacije i dinosaurusa nema nikakve druge živuljke, insekte itd. - i naravno na kraju dolazimo do putovanja kroz vreme koje uvek otvara taj momenat butterfly efekta, pa o tome bolje ni da ne razmišljate 🙂 Ali to je sve potpuno sekundarno za film ovog tipa, pa mogu da ga preporučim, posebno ako nemate šta drugo da gledate ovih dana jer je ponuda tanka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 5 Report Share Posted September 5 It Ends - https://www.imdb.com/title/tt35519455/ Dosta nezgodan naziv jer vam se odmah prvo pojavi onaj "It ends with us" bljuv od filma, i drugo, trenutno je na 5.7/10 na IMDB i rekao bih da je nepravedno ocenjen ispod realne ocene samo zato što ga ljudi ili nisu razumeli ili su očekivali nešto drugo. Road thriller je dobar termin da se opiše film, horora tu skoro i da nema, a radnja prati četvoro dvadesetogodišnjaka koji odlaze uveče na klopu, ali skreću na pogrešan put koji je čini se beskonačan i naravno ne mogu da se vrate nazad. Ima jake "From" vajbove iz tog momenta trebalo je da skrenemo levo kod albukerkija i sad smo zaglavljeni zauvek u nekom limbu, ali tu se ta paralela završava. Nepoznati glumci i režiser, radnja koja je skoro sve vreme ili u kolima ili u šumi pored kola ali drži pažnju i kao što rekoh više skreće u tom smeru psihološke hm... drame, nego što je horor i verujem da to ljudima ne odgovara koji su očekivali neki blair witch project momenat. Traje 1:20h, znači idealno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted September 8 Report Share Posted September 8 Brawl in Cell Block 99 ovo mi stoji sto godina na watchlisti, konacno se nakanih da pogledam odlican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Saturday at 10:15 AM Report Share Posted Saturday at 10:15 AM OK, ajde malo da ga zašarenimo :)) Coyote vs. Acme - https://www.imdb.com/title/tt1756855 Ko je smestio zeki rodžeru u novom ruhu, nažalost, dosadno 😞 Animacija je čudna i ne dopada mi se previše, a radnja je dosadna i predugo traje. I to sve sa momentom udara na nostalgiju jer kao gađaju sa onim starim retro crtanim često, flešbekovi, ovo ono ... ne znam da li u americi i dalje furaju sve ove iste likove aktivno, kod nas ne toliko (osim možda duška dugouška tu i tamo) ali ne znam tačno za koga su ovo napravili. Za decu ne bih rekao da je, ima suviše "igranog" da bi bilo zabavno, opet za nas matore nije dovoljno zanimljivo, nema "adult" fora da bi se čovek nasmejao, baš neki čudan bućkuriš su napravili koji je nit tamo nit ovamo i onda povrh svega još i ta "veštačka" animacija, malo podseća na one kad je South Park par puta radio neke svoje 3D momente. Što je ok za seriju na tvu koja inače ne udara na animaciju ali ne za holivudski film. Evil Dead Burn - https://www.imdb.com/title/tt31170389/?ref_=tttrv_ov_bk Tek sad vidim izvesnu sličnost između ova dva postera lol :)) Ovo je film koji ne treba da gleda niko osim fanova horora i fanova Evil Deada. Vaničeku koji je radio Infested onaj solidni francuski horor (i koji posle toga ništa drugo nije radio) Sem Raimi dao priliku da uradi novi Evil Dead, i ovaj ga nije loše uradio, odlučio je da skrene fokus sa krvi na sve strane na više neke scene tenzije i fizičkih obračuna i nije to ni toliko loše ispalo. Šta više dosta gory scena, zanimljivo osmišljene, nije otišao predaleko a bez smisla (kao eli rot sad u ovom kretenskom ice cream manu) a opet nije ni otišao do Terrifiera jer nije ni to baš poenta Evil Deada. Radnja smešna ofc, i onako nekako kao da je neki "demo" toga šta mogu biti zanimljive horor scene. Kao ono 3D mark u benchmark smislu što je početkom dvehiljaditih pokazivao kako možda nekad može da izgleda neka igra, ali nisi mogao da je odigraš 🙂 tako i ovo kao katalog dobrih horor scena ali vezivo između skoro da ne postoji. Tako da kao što rekoh, samo za fanove, posebno i zbog toga što svako malo ima neka memorabilia na stari Evil Dead. Maramalade - https://www.imdb.com/title/tt21275544/ Evo sad nečeg neobično tupavo zabavnog ... Joe na vrhuncu slave Stranger Thingsa dobio priliku da 2023 glumi u ovome, tu je i Morone Kamila verovatno isto na vrhuncu popularnosti veze sa Di kapriom 🙂 Polu indie film o priglupom momku iz selendre u americi koji ostaje bez posla a ima bolesnu kevu, u čiji život ulazi "luckasta" Morone koja sa njim dogovara pljačku banke. Ne očekujte čudo od filma, ali za mozak off vikend film može da prođe, posebno zato što je snimljen i režiran pomalo drugačije u odnosu na tipični holivud. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts