nickwood Posted August 30, 2013 Report Share Posted August 30, 2013 ajmo split, ne trujte otrovan topik :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted September 3, 2013 Report Share Posted September 3, 2013 ja sam i dalje u soku od istokovog komentara..on poznaje bar 100 takvih primera, jaoooooooooojjjjj.. apropo subwaya - necu sad da gusim, ali detaljno sam se bavio time svojevremeno, licenca je bas bas skupa >150 000e i sendvic bi morao prema nekom mom poprilicno detaljnom proracunu koji smo tada imali da kosta oko 450 din. minimum..a to u Srbiji niko ne moze da plati osim sacice od koje ne mozes da drzis biznis..tako da zajebite subway.. starbaks bi se ljudi popalili ali isto mislim da bi bilo neizdrzivo zbog skupe fransize, troskova i navijaca koji bi mesecno uzimali danak.. Quote 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 BH je dobar, ali preskup, 540 me je ispao veliki burger, sa pomfritom je sve 670, što je po meni previše Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 A i što bi neko jeo sendviče pored pljeke U Ponchu kod starog Merkatora bas ide dosta sendvica. Brze dobijes, ne cekas, 10s u tosteru i ugrejan je. Zene kupe ili to ili picu ili palacinku (valjda su tada i "kulturnije"), a i lakse se jede u hodu. Ja ih ne kupujem, ali kapiram zasto neko drugi kupi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Imajte samo u vidu da vlasnik firme ne odredjuje cene koje ce biti u toj zemlji, vec to korisnik fransize prilagodi potrebama domaceg trzista (uz naravno postovanje uslova fransize vezano za kvalitet hrane, odrzavanje prostora i sl). A posto je kod nas hrana nacelno relativno jeftina mozda bi neka fransiza tipa SubWay mogla da opstane uz domace sastojke, ostaje samo pitanje toga sto verovatno niko ne bi imao dovoljno para da ulozi i da mu se to vrati za neki relativno razuman rok, a kod nas niko ne planira dugorocno neke stvari. U prilog ovoj mojoj tvrdnji je i cinjenica da tipa Big Mek obrok u nekim zemljama mozes da kupis za 2.5 evra, kod nas je 4, a ima zemalja gde je i do 7. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Imajte samo u vidu da vlasnik firme ne odredjuje cene koje ce biti u toj zemlji, vec to korisnik fransize prilagodi potrebama domaceg trzista (uz naravno postovanje uslova fransize vezano za kvalitet hrane, odrzavanje prostora i sl). A posto je kod nas hrana nacelno relativno jeftina mozda bi neka fransiza tipa SubWay mogla da opstane uz domace sastojke, ostaje samo pitanje toga sto verovatno niko ne bi imao dovoljno para da ulozi i da mu se to vrati za neki relativno razuman rok, a kod nas niko ne planira dugorocno neke stvari. U prilog ovoj mojoj tvrdnji je i cinjenica da tipa Big Mek obrok u nekim zemljama mozes da kupis za 2.5 evra, kod nas je 4, a ima zemalja gde je i do 7. A bogami negde i 10-12e :) uvek me srce zaboli kad u Dakijevom kraju treba da kupim big mek obrok, a to spada među najjeftiniju hranu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Sreca nisam ulazio u Mek u Svici :) Meni je trenutno 2.5 tako da je opusteno, ali je malo bljutav :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted September 4, 2013 Report Share Posted September 4, 2013 Ja sam ranije stalno isao u Subway, bio mi je na 50 metara od posla. Ali ne zato sto volim sendvice, nego sto nisam imao drugog izbora. Prosecan beogradjanin bi radije odabrao pljeku ili cevape u lepinji, nego krs hranu tipa Subway. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Ma dajte ljudi, kakav Subway, kakav Starbucks - kod nas ima toliko dobre hrane "za poneti", da niko to ne bi uzimao. Mek i Subway su popularni u zemljama poput Rusije, gde nemas nista normalno da kupis za jelo ispod 10e... 1 Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 А картошка!? ) Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 Samo da dodam da sam zgrozen cinjenicom da postoji Mek u kome mozes da kupis supu. Mislim jebo dzank food u kome ima supa. Veru u ljude vraca cinjenica da je supa u okviru dezerta Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted September 5, 2013 Report Share Posted September 5, 2013 samo da dodam da je kvalitet Grinetove kafe kod nas KEVA u odnosu na slicne lance.... A Starbaksova moka (pio sam je 5 dana u Londonu) mi je bas ono losija od Grineta..... Sto se sendvaja tiche, tu nisam iskusan, ne uzimam ih cesto kod nas.. a taj SUbway sam isto probao par puta i ono, sasvim prosecan... Nego, meni je jedan od naj fenomena kod nas pizza slajsovi na koje se mazhe premaz (da ne kazem stavlja se dresing hahaha), npr kod bucka.. pa i ovi u Caribicu su poceli da stavljaju MAJONEZ i kecap na slajsove tj da nude ako oces... To mi potpuno unisti karakteristican smek pizze... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 HA-HA! Najbolja pizza na parče - http://forum.klanrur.rs/index.php?showtopic=234931306 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 na tu u lokalima mislim, i u pravu si, "ok" je. u situaciji kad je svi dižu u nebesa i svršavaju na pomen starbaksa, legitimno je reći da je govno :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frulash Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Starbucks postoji u temisvaru,klužu,burgasu....gradovima velicine novog sada a i standard ljudi u tim gradovima je na istom nivou kao u ns-u ..i imaju dobar promet(znam jer sam bio i video vise puta a i godinama vec rade i nisu zatvorili)...e sad kojom logikom u beogradu starbucks ne bi uspeo? u ostalom i u ns-u bi onda trebalo otvoriti jedan...Mislim da jos nije otvoren zbog vlasti,mita i igrica sa licencama,monopol i ko zna cega jos.Pitanje je vremena kad ce starbucks doci u srbiju a prve lokale ce otvoriti u trznim centrima(delta city,usce,merkator i sl)...kafa jeste skuplja ali zavisi u odnosu na koji grad....u apatinu nije ista cena kafe kao u knez mihajlovoj tako da 4 evra za 3 deci kafe u starbaksu nece biti problem za grad kao bg jer ima velik broj ljudi koji su spremni makar jednom nedeljno da plate toliko a tu je i druga strana price-nas mentalitet i sklonost da banalne stvari sa zapada postanu kult ovde i da se masa popali kao nigde u svetu(h&m,oreo keks,monster energy drink i starbucks kad nasi odu u inostranstvo) Sto se tice subway-a,mislim da jedan lokal u bg-u na najprometnijoj lokaciji nece propasti,a ta teorija da mi imamo pljeskavicu i da necemo kupovati sendvice pada u vodu jer i grci imaju giros,turci kebab,nemci kobasice,englezi fish and chips,italijani picu itd....pa je tamo subway kao fransiza uspeo,jer ciljna grupa tih fransiza nisu zatucani ljudi 30+ koji nisu ni parce pizze probali i kunu se u jagnjetinu vec mladi,tinejdzeri koji su jako nalozeni na te fransize sa zapada...a tih mladih ce biti sve vise(logika)....Treba pogledati primere iz okolnih zemalja i uspeh fransiza,to je najbolji znak....jer ako 5 puta manji gradovi od bg-a mogu da odrzavaju fransize u zivotu(i vise od toga) onda bi bg bio odlican poduhvat za onog ko prvi kupi licencu i otvori te lokale... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 ,jer ciljna grupa tih fransiza nisu zatucani ljudi 30+ koji nisu ni parce pizze probali i kunu se u jagnjetinu Frulaj frulašu frulicu kožnu 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Starbucks postoji u temisvaru,klužu,burgasu....gradovima velicine novog sada a i standard ljudi u tim gradovima je na istom nivou kao u ns-u ..i imaju dobar promet(znam jer sam bio i video vise puta a i godinama vec rade i nisu zatvorili)...e sad kojom logikom u beogradu starbucks ne bi uspeo? u ostalom i u ns-u bi onda trebalo otvoriti jedan...Mislim da jos nije otvoren zbog vlasti,mita i igrica sa licencama,monopol i ko zna cega jos.Pitanje je vremena kad ce starbucks doci u srbiju a prve lokale ce otvoriti u trznim centrima(delta city,usce,merkator i sl)...kafa jeste skuplja ali zavisi u odnosu na koji grad....u apatinu nije ista cena kafe kao u knez mihajlovoj tako da 4 evra za 3 deci kafe u starbaksu nece biti problem za grad kao bg jer ima velik broj ljudi koji su spremni makar jednom nedeljno da plate toliko a tu je i druga strana price-nas mentalitet i sklonost da banalne stvari sa zapada postanu kult ovde i da se masa popali kao nigde u svetu(h&m,oreo keks,monster energy drink i starbucks kad nasi odu u inostranstvo) Sto se tice subway-a,mislim da jedan lokal u bg-u na najprometnijoj lokaciji nece propasti,a ta teorija da mi imamo pljeskavicu i da necemo kupovati sendvice pada u vodu jer i grci imaju giros,turci kebab,nemci kobasice,englezi fish and chips,italijani picu itd....pa je tamo subway kao fransiza uspeo,jer ciljna grupa tih fransiza nisu zatucani ljudi 30+ koji nisu ni parce pizze probali i kunu se u jagnjetinu vec mladi,tinejdzeri koji su jako nalozeni na te fransize sa zapada...a tih mladih ce biti sve vise(logika)....Treba pogledati primere iz okolnih zemalja i uspeh fransiza,to je najbolji znak....jer ako 5 puta manji gradovi od bg-a mogu da odrzavaju fransize u zivotu(i vise od toga) onda bi bg bio odlican poduhvat za onog ko prvi kupi licencu i otvori te lokale... fwp wot tldr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cela Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 kakav bombastican ulazak na forum Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Odma banovati sve koji pišu "pizza" i "sex" (osim ovog posta, kk) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frulash Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Frulaj frulašu frulicu kožnu smeta ti osecaj prozvanosti...al savetujem ti da inferiornost ne pokazujes na takav nacin,trudi se da budes finiji-to ce ti biti makar mali napredak 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 da baš se osećam prozvanim lol. pokusao sam da bacim foricu, posto upadam debelo u taj tvoj rang glupih ljudi koji jedu jagnjetinu, ali ocito daje smena generacija u punom jeku. 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Sta bi rekli ovi nadobudni klinci danas kad bi znali da je pica na parce postojala kod nas i pre 15 godina, a hamburgeri na ulici i pre 25? :o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 evo ja sam mlađi od 30, probao sam i pizzu čak, neki mi govore da sam hipster, pa ću ti i ja reći da ga frulaš jako, jebali vas i starbaksi i sabveji i sve Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 Sta bi rekli ovi nadobudni klinci danas kad bi znali da je pica na parce postojala kod nas i pre 15 godina, a hamburgeri na ulici i pre 25? :o zapravo prva "hamburgerija" u bgd je bio kod starog merkatora na stanici, zvala se boban. otvorena neke 1985. mada kapiram i frulasa, kada imas 16 god, trideset ti se cini kao nesto ezotericno, ja sam isto tako u isti koš stavljao i ljude od 30 i 60, bilo mi isto. mislim napisao je ok post, iako skroz pogresan sa stanovista analize ciljnog potrosaca. za subway bas mislim da su ciljni potrosaci ljudi koji tripuju da jedu zdravo i amju love, tj bas 30 +ustvari, What is the SUBWAY® chain’s target market? The target market is young adults between the ages of 16 and 39, although people of all ages and backgrounds enjoy delicious SUBWAY® sandwiches . ko politikin zabavnik 7-77i da, jos uvek sam young adult, hjea! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 14, 2013 Report Share Posted September 14, 2013 ma nije valjda the coveted 18-49 demographic, jebao vas marketing da vas jebao u prkno neradničko (h&m,oreo keks,monster energy drink i starbucks kad nasi odu u inostranstvo) za ovo je 100% u pravu, svako malo neko kači slike na fejs/tviter da je bio negde i kupio oreo ili monster takođe mohi gej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts