killYg0r Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 I3 i obican hdd su bili sranje pre 10 godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 i5 4460 - 170e (ili i5 6400 , 175e) Xfx Rx 480 4GB - 225e Asrock B85M PRO4 - 59e (ili ASROCK B150M Pro4S 70e ako 6400) 8 GB RAM = 43 do 45e Evga 500w - 50e MS Industrial Cyclops IV - 22e (itsvet) ------------------- 570e opcija sa i5 4460---- ostalo novac za storage , pored rama najlaksi upgrade, ili kuciste LC Power u konbinaciji sa 600w napajanjem moze za 51e da se skrati 20e cena takodje G4460 za 65e i GTX 1060 mini od 3GB 205 je isto mega kul opcija Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted February 14, 2017 Report Share Posted February 14, 2017 wait for ryzen benchmarks 111!!!Oneeee Sa ovim leakovima i svim sranjima, ja bih licno malo sacekao sa kompom. Navodno ima povoljnih opcija mid range CPUova (4 core za 130dolara, ako se ne varam) ali opet treba sve to videti u nekim realnim "aftermarket" benchmarkovima, pa ako ti se ne zuri mozda da overis ryzen, a mozda i padnu cene procesora trenutno koje su malo nerealne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 aj se ubachim ovdje... jel moze da se uzme neki polovan laptop za 50ak evara? cisto da matorci koriste za internet i tako te neke gluposti, filmove itd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Taj od 50 evra ako ga i nađeš ispravnog, verovatno je spor ko puž, a internet je mnogo zahtevniji nego što je bio... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 znaci 100? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Ako naletiš na nešto, daj prvo ovde specifikaciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marsboss Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Pozdrav drustvo, trebala bi mi pomoc u vezi konfiguracije desktop racunara, nesto do 55-60000 dinara, bez monitora i ostalih spoljnih uredjaja. Nesto gde ce moci da mi rade igrice bez problema na malo jacoj grafici, to je jedini uslov i da necu morati da ga menjam iducih 3-4 godine. Hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Ne može to za te pare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 sklopi joj nešto vudi bre, ionako nećeš Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marsboss Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 1 hour ago, Marsboss said: Pozdrav drustvo, trebala bi mi pomoc u vezi konfiguracije desktop racunara, nesto do 55-60000 dinara, bez monitora i ostalih spoljnih uredjaja. Nesto gde ce moci da mi rade igrice bez problema na malo jacoj grafici, to je jedini uslov i da necu morati da ga menjam iducih 3-4 godine. Hvala Mozda se nisam dobro odrazio :), ne igram ja ne znam koliko zahtevne igrice.. Dota 2 i Heroes of the storm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marsboss Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Mozda sam glup pa ne kapiram ovaj drugi deo "sale" u vezi ogledala.. ali veruj mi, kad bi stali ispred njega ne bi imao ni najmanje sanse ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marsboss Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Bravo za tebe, hvala sto si mi pomogao da resim situaciju zbog koje sam se javio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Za te dve igre uzmi najjeftiniji model GTX 1050-Ti sa 4GB i miran si par godina. Da budeš miran 3-4 godine generalno za sve igre, uzmi RX480 sa 8 GB, s tim što ta kartica košta ko pola tvog budžeta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marsboss Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Ok, hvala lepo. Ako imas vremena nekim slucajem i ako ti nije problem, zato sto ja nisam neki poznavalac komponenti, bi li mogao da mi napises kompletnu specifikaciju (procesor, graficka i ostalo sto ide) sa kojom bih ja mogao da odem u prodavnicu i trazim da mi sklope takav komp. Nije bitno u par hiljada ako predje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Pentium G4560 Jeftina ploča sa čipsetom H110 Dva modula po 8 GB memorije DDR4-2133 (neće brža memorija na H110 pločama, a bolje ploče su duplo i više skuplje) Disk WD10EZEX Ako ideš na GTX 1050-Ti, onda napajanje LC Power, Chieftec ili Cooler Master do 500 W; ako ideš na RX480, onda 600 W Kućište bilo koje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 (edited) e, vudu, ipak sam odlucio da uzmem novi, ko mu jebe mater... ali ono, bas bas najosnovnije! imas neki predlog? da li moze nesto 'normalno' da se uzme za 40-50 tisuca? Edited February 20, 2017 by manager Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Može, evo na primer: http://emmi.rs/laptop-računari-asus-x540la-xx360d-156.11.html?productId=59814 Još da ti ubace dodatnih 4 GB što sličnijeg RAM-a, i miran si jedno pet godina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 do jaja.. nista, imam vremena jos nedelju dana da razmislim konkretno sta, ali 99% uzimam novi.. pa te cimam jos jednom tada! vudu drug! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 o/ \o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Drugari dajte preporuku za Grafu, suzio sam izbor na RX480 ili 1060, glavna upotreba je Adobe Premiere/After effects, dajte neki savet ne mogu da citam 3000 reviewa otpale mi oci i opet nista skapirao nisam. Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Adobe programi u poslednjih nekoliko verzija podržavaju i Nvidia i AMD grafike, tako da bi u teoriji trebalo da bude svejedno. Ipak u praksi imaju mnogo duže podršku za Nvidia kartice i po mom iskustvu svi koji se bave time koriste Nvidia rešenja. A ako pitaš za konkretan model meni u poslednje vreme MSI GamingX imaju najbolji odnos cene i kvaliteta. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
juicer. Posted February 24, 2017 Report Share Posted February 24, 2017 Gracias Zwerko , receno mi je da za premiere sve sto je potrebno je zver proc, ssd i brdo rama i da grafa nema neke bitne veze sa tim, true or false ? Quote Gotta learn the rules so i can break dem properly! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted February 24, 2017 Report Share Posted February 24, 2017 U najvećoj meri tačno. Grafika može da pomogne oko renderovanja nekih komplikovanih efekata ali je to relativno zanemarljivo, bar za početak. Može da bude recimo velika ispomoć ako u Afteru kreneš da radiš direktno sa 3D elementima ali to je već malo napredniji neki rad, dok stigneš dotle ćeš skapirati tačno šta ti treba. Procesor je najbitniji, SSD takođe dosta znači zbog učitavanja fajlova, a RAM ti je u suštini mera koliko će tih fajlova biti u memoriji da ne bi morao da vuče sa ipak sporijeg diska. U suštini 16GB je neki minimum, 32 je sasvim ok a ni više neće da se baci ako budžet dozvoljava. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kblo11c Posted February 24, 2017 Report Share Posted February 24, 2017 Koji je najbolji kuler za AMD FX8300 AM3+ socket. Znaci treba da bude extremno tih,a dobar. Cena nije bitna. I naravno da moze kod nas da se nabavi,nemam vremena da jurim napolju to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts