Jump to content

Kreacije by Doolio


Recommended Posts

Nauči da crtaš.

AHEAHEHAEHE...

 

Duljo, meni se recimo ovaj stil kod darkerke dopada. Vidi se da je tvoj, a da je u isto vreme japanom inspirisan.

Ne bih ja tu ništa menjao!

Ali ako baš želiš, mislim da ti je kod nje isuviše skladna glava u odnosu na telo, i mislim da oči nisu dovoljno preterane.

 

edit: OČI

Edited by fushi.ryuu

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Link to comment
Share on other sites

Prvo sam procitao pikasovski umesto piksarski :D. Ako vec prectravas precrtavaj nesto starije. A face su najinvidualnij deo anime arta. Kad vidim crteze Akire Toriyama (Dragon Ball, Chrono Trigger) vidi se iz aviona da je on crtao. Takodje moj favorit Yoshitaka Amano koji je ilustrovao Vampire Hunter D i radio art za gomilu Final Fantasy igara ima totalno drugaciji vajb od svih drugih. Probaj vise da crtas grublje muske face, mozda ces imati manji cute piksarski pristup :)

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv
 
Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 
Link to comment
Share on other sites

Е, ај сплитујте ово, испалио сам се, извотово сам превише и за себе, а свакако превише за саму тему (шта је дуљо зајебо на слици). Ал Никита ме инспирисо, он је крив!

 

 

 

Другари са ''веће ово, веће оно'' - хвала на цимању, али та врста интервенције није никако јер не постоји униформно правило - штавише, аниме је ту један од најслободнијих стилова:)

Може да се ради све од огромне главе до мале главе, струкови, кукови, ноге, руке, шаке, све то може да се ради најрандомније могуће јер није дефинишуће. Исто важи и за оштрину линија, начин бојења, начин сенчења, интензитет трипова као и за величину очију или облик очију и облик главе (шиљатост браде и те форе). Али сигуран сам да је нешто са очима, мислим да је врста обраде на неки начин. Посло сам двојици колеза и не знају ни они (што је трип), зато реко можда неком сине овако чим погледа.

Ако се гледа ''општи смер стила'', ова прва има нешто већу главу, али све то може да буде и ''намерно'' и не шкоди ничему.

 

Фора је што је суптилан трип техничке природе и ако неком није одмах уболо очи нешто типа ''лол па не можеш трепавице косинусно да решаваш квадратом курца'', онда неће извалити неко ко није манга илустратор. Ја проучавао разне стилове, односе, правила месецима, скидао аниме курсеве на јапанском и те форе и заправо се 99% тога своди на ''трип'' што се фаце тиче, а што се тиче тела, ту си апсолутно потпуно слободан. Тако да су у питању суптилни трипови (ред величине ко кад би ја сад дошао на рур окупљање са пола тона светлијим очима, сви би били у фазону ''нешто је истрипован дуљо данас ал не знам шта му је'') који се на крају своде на то да нисам лик из Азије, али опет технички део мог мозга то одбацује јер се ради о техничкој ствари која је learnable.

 

 

То су ситне, ситне ствари које су понекад толико различите и недефинисане међусобно а дефинишу, што је највећи смор. И то је људима који су рођени тамо вероватно нешто што раде несвесно, а вероватно не би ни умели да раде западњачки док се не озноје неко релативно сигнификант време.

 

Јер, ако погледамо корејске и кинеске стилове, они су прилично реални, али су аниме сви (то су оне илустрације на СВИМ ф2п ммоовима икад:) )

http://cghub.com/images/view/518433/

 

http://cghub.com/images/view/239117/

 

http://cghub.com/images/view/218827/

 

 

А јапанских стилова има мали милион и међусобно су ЈАКО различити и то у свим аспектима којих човек може да се сети. Има јако, јако, јако мало ''правиластих правила'', а и она су само смернице (а ла очи које се спуштају ка унутра за неке цундере или одлучне трипове http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8use16iXQ1rxmzego1_1280.jpg или очи ка споља за неке мое трипове http://fc06.deviantart.net/fs16/i/2007/145/b/1/Lucky_Star___Tsukasa_02_by_singular_plural.png, конкретно сам пејстово примере из лаки стара).

 

Тако да сам претпостављао да је мала шанса за изваљивање уз помоћ рур БРЕЈНСТОРМИНГА, ал реко можда неко олети преко слике у милисекунди и пикира у проблеН на неки несвестан начин:)

 

 

 

Brao. Jel te ima na deviantu?

Не, тамо на крају године планирам да одем на девијант, фејс и тако те зајебанције, са портфолиом који ће се састојати 90% од концепт арта за ликове, па да радим таке послове за паре, а у слободно време да се левелујем на другим пољима.

 

možda više senki po licu.

Ово је заправо полу-но-но:)

Зато је ова прва анимеастија, јер има мање сенки по лицу. Код тог чисто јапанског трипа обично немају никакве сенке (или имају сел шејдинг што је нека пета прича) и треба већи скил да би се сенчило класичним сенкама. Доле сам линково ликове који скоро па то раде (мада не може то скроз, јер су манга фаце 2.5d фазон и то ограничава).

 

Uzi struk, veca glava, vece oci, drugaciji oblik ociju.

Ова прва три не утичу, а овај четврти је сигурно, али јебе што је неки пиксел трип, пошто је облик очију као такав валидан (ко и осталих 394857349857 облика очију који су валидни, јебо им ја матер:) ).
 

 

Duljo, meni se recimo ovaj stil kod darkerke dopada. Vidi se da je tvoj, a da je u isto vreme japanom inspirisan.
Ne bih ja tu ništa menjao!
Ali ako baš želiš, mislim da ti je kod nje isuviše skladna glava u odnosu na telo, i mislim da oči nisu dovoljno preterane.
 
edit: OČI

 

Мени би се допадао ''овако'', али нећу то и онда ми се не допада. Не бих смео да правим ствари случајно, па чак и да су најбоље на свету, то је фејл.

Ови трипови са пропорцијама, то сам реко да је дозвољено рандоматање, а овај едит, то сигурно:)

 

Prvo sam procitao pikasovski umesto piksarski :D. Ako vec prectravas precrtavaj nesto starije. A face su najinvidualnij deo anime arta. Kad vidim crteze Akire Toriyama (Dragon Ball, Chrono Trigger) vidi se iz aviona da je on crtao. Takodje moj favorit Yoshitaka Amano koji je ilustrovao Vampire Hunter D i radio art za gomilu Final Fantasy igara ima totalno drugaciji vajb od svih drugih. Probaj vise da crtas grublje muske face, mozda ces imati manji cute piksarski pristup :)

Ја не готивим тај олскул трип:)

Што се фаца тиче, готивим ДОСТА различитих стилова, тако да немам неки претерано конкретан трип. Али углавном су ми готивни неки стандардни фазони, тј. мислим да ме највише привлачи нешто што је највише по пе есу, да се тако изразим. Нпр. доста готивим стил фаца у k-on и Hyouka (мислим да је исти лик то дизајниро јер је преисто), али тамо ми је стилизација тјелесне анатомије грозна (сви су мали јапанчићи са кратким ногама и великим главама). Што се тиче начина рада, готивим оног лика што је дизајниро блек рок шутера (рјохеи хуке или тако нешто) зато што стрпа милион текстура и ради сликарски (он рецимо има прилично чудне очи али раде посо).

Од тјелесних стилизација, мени је миљама испред свих Јошијуки Садамото (он је дизајниро ликове за ебангерион) зато што лик држи анатомију у малом прсту, баш ретко може да се нађе лик који толко уме анатомију, не у аниме индустрији него планетарно.

Корејски трип обично не миришем претерано, јер ми је некако превише слинав, рибе ми делују превише мекано и слузаво и некако млохаво у фацама, сувише класично за мој укус.

 

У суштини ево мали трип шта се мени допада онако генерално (различити су ликови, а допадају ми се и због различитих ствари, неки зато што сликају (што је нестандардно у односу на раширени цртачки приступ анимеу), неки због фаца, неки због тела, неки због фацијалних експресија, неки због боје итд.

 

Садамото, анатоми мастер (он је рецимо био полу-олскул пре дваес година, али се променио временом - на боље). E, oн ми је рецимо оооокеј по фацама, али баш ништа специјално - имам књигу једну његову, али та је мало старија, тад још није знао да кида ко сада, ал је полу-кидо. Тад је баш имао неки полу-олскул фазон са фацама.

http://download.minitokyo.net/Rei.Ayanami.398899.jpg

 

 

онај BRS лик

http://shindeiie.files.wordpress.com/2011/06/brs01.jpg

http://randomimpulse.com/files/huke_black_rock_shooter.jpg

 

 

Овај лик ми је цар са изразима лица и уопште ми је цар. А алтернира између корејства и јапанства, углавном то људи не раде (мислим на час једно час друго, не на то кад неко има свој стил који има мало од оба).

http://cushart-krenz.cghub.com/images/sort:highestRated

 

 

Овај лик ми је прецар јер баш слика слика и боли га курац и млати и по фацама, то ни онај Хуке не ради. И обожавам његову стилизацију фаца, то је баш оно што сам причао, онај пе ес фазон који готивим:)

http://lm7.cghub.com/images/sort:highestRated

 

 

Овај лик ми је готиван овако оверал, али није да нешто дркам на њега, пошто је неодлучан дал је јапанац или је кореанац са фацама:)

http://redjuice.cghub.com/images/page:1/sort:highestRated/

 

 

Ова риба је исто неодлучна, самим тим ми варира од до јаја до смор варијанте, у зависности од тога колико у ком раду вуче на кореанску слинавост:)

http://olivia830.cghub.com/images/sort:highestRated

 

 

Ово је фрејм из k-ona

http://farm4.static.flickr.com/3543/3424329606_3032fc5ce6_o.jpg

 

Oво из hyouke

http://images6.fanpop.com/image/photos/32700000/Eru-s-Ponytail-hyouka-32727897-1280-720.jpg

 

 

 

И тако... е сад, јапански стил а да га не волим (осим олскулова које не миришем претерано овако генерално... ту мислим на драгонболове, тригуне, акире и слично) би био онај који повремено фура kyoto animation (срећом не стално), а богами и у илустрацији, од десет ликова, фазон седам ће да фура тај стил. А мени је тај стил мешавина златне рибице и Босиљчића и скроз ми је безвезе:

http://images5.fanpop.com/image/photos/24700000/Clannad-Pics-clannad-and-clannad-after-story-24746578-1920-1200.jpg

ttp://shpintv.com/images/2013/03/Kanon-Wallpaper-HD.jpg

И не знам што је толко популаран...

 

 

 

 

 

Е, ај нек неки админ сплитује, јебига, извињавам се, мислио сам да нећу баш оволико да вотујем, ал тео сам да објасним тај elusive фазон са стилом, пошто су људи махом погађали у ''веће очи'' и ''већа глава'' фазону:)

  • Upvote (+1) 2
  • Downvote (-1) 2

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Могуће да сам се ту мало више веселио него што треба, али не знам колико би то променило вајб цео... ја прилично типујем на очи, али у смислу третмана, не у смислу облика или димензија или боје. Можда ''сенчење очију''... али сад си ми дао идеју, узећу да дркам неке познате ликове, али ћу да одрадим само лајнарт и базу у њиховом фазону, а иживљаваћу се са сенчењем, па ћу да видим колико утиче ''скин на модел''. Ође на западу често не утиче нимало, а за аниме могуће да утиче јер није фул 3д...

  • Downvote (-1) 1

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

oblik glave. mora da bude okruglastija, brada ti je suviše naglašena, izgleda više realistično nego što anime mogu da podnesu. oči i ostalo je okej, po meni.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

То не би требало да чини разлику у аниме/неаниме категорији, већ стилски, а да остане у аниме трипу ако је испоштовано то нешто што не знам шта је:) Погледај ове линкове, видећеш свемир шпицастих глава, округлих глава, обрађених и необрађених брада итд:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

edit: ulete man himself

 

sad ce da ti Wotuje sto mu ne citas postove :D

 

Другари са ''веће ово, веће оно'' - хвала на цимању, али та врста интервенције није никако јер не постоји униформно правило - штавише, аниме је ту један од најслободнијих стилова:)

 

Moze manga da bude 'realsticna', meni se dopada taj trip.

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv
 
Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 
Link to comment
Share on other sites

Koliko ja mogu da procenim tvoju podelu stilova, iz ovih par primera i minimalnog vremena uloženog:

- normalne oči su sitne i normalnog oblika

- pixarovske i tvoje oči su krupne i okrugle

- korejske oči su krupne i normalnog oblika

- japanske oči su krupne i uspravno ovalnog oblika

 

I još bih dodao da recimo na tvojoj plavuši njeno desno (nama sa leve strane) oko je baš kako treba, a njeno levo bi trebalo da bude otvorenije prema nosu, a zatvorenije na drugu stranu, pa makar i imala taj mig zavodnički...

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Link to comment
Share on other sites

Па то је углавном тај кореански трип што је мени слинав [:D]

 

Ови пе ес јапански су ређе реалистични (на фаце мислим), зато што су 2.5d, нпр. брада је 2д, очи су као 3д и слично и онда мораш да се довијаш. Нпр. постоји проблем са брадом јер је 2д и онда лик може да гледа на горе само до одређене косине, а после тога се или не црта или се прелази у ''чарли браун који гледа на горе'' фазон. А до тог трипа се брада решава тако што се фаца помера по глави на горе и онда добијеш браду од пола метра (не постоји кривина вилице из жабље перспективе). Чудно, ал је нормално кад гледаш и не размишљаш. Реалистичнији стилови третирају и браду као 3д.

Ето, то за браду рецимо се види кад гледаш аниме, али цео трип иза тога сам сконтао тек кад сам ишчитао неко инструкционално срање:)


Koliko ja mogu da procenim tvoju podelu stilova, iz ovih par primera i minimalnog vremena uloženog:

- normalne oči su sitne i normalnog oblika

- pixarovske i tvoje oči su krupne i okrugle

- korejske oči su krupne i normalnog oblika

- japanske oči su krupne i uspravno ovalnog oblika

 

I još bih dodao da recimo na tvojoj plavuši njeno desno (nama sa leve strane) oko je baš kako treba, a njeno levo bi trebalo da bude otvorenije prema nosu, a zatvorenije na drugu stranu, pa makar i imala taj mig zavodnički...

Јапанске су баш разне. Нпр. Садамото фура некакве хексагонално хоризонталне:)

http://wiki.evageeks.org/images/thumb/0/0d/OP_C016_rei.jpg/260px-OP_C016_rei.jpg

Ја сам нпр. мислио да је та усправност битна, али није, има и изразито хоризонталних и четвртастих очију - поготово нпр. за неке ''одрасле зајебане рибе''.

 

Да, могуће да сам превише заокруглио. Мада шта ја знам, ја сам сретао и округле, а јапанске.

 

У ком смислу мислиш ово за плавушу? Питам зато што је валидно и једно и друго (ко оне швеце из лаки стара што сам линково).

 

 

 

А ово за класификацију - тако некако, али, иако звучи мало фантастично и преједноставно, заправо су све те аниме очи у истој корпи, само на неки начин који ми промиче и у том грму лежи зец. Тј. и најнормалније кореанске очи и најчибије јапанске окице имају неку специфичност у односу на неаниме очи. И то ме јебе страшно. А мој закључак до сада је да ту специфичност заправо не контају ни они што цртају тако, него да цртају тако исто ко што једу штапићима, тј. да немају појма зашто и како.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Ne znam baš kako da objasnim, ali recimo da mi kod plavuše pomalo izgleda kao da si nacrtao desno oko na obe strane lica.

Možda mi čak u toj kompoziciji, to levo oko malo i beži više ka uvetu, a trebalo bi da bude više ka nosu.

 

A za crnku ne znam šta da ti kažem. Meni kod nje ništa ne smeta, a ne mogu da procenim šta tebi smeta. A kada bi ti znao šta ti smeta, znao bi i šta da ispraviš... Eh... ;)

 

A sad ti videh i edit... I ono, slažem se.

Moždaaaa... Tvoje oči izgledaju isuviše kao šare na krilima leptira, a premalo kao oči? :D

Edited by fushi.ryuu

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Link to comment
Share on other sites

Е, па то што причаш за лево и десно око у полупрофилу, то је једна од 2.5д зајебанција коју исто треба сконтати. Ја је, наравно, нисам сконтао како треба још увек, али нпр. капирам да постоји и свестан сам је, што је океј. Јер, глава има кривину, али раван која носи очи нема кривину (тј. има врло малу, то можеш да видиш и на реалној лобањи). Такође, наравно, очи су у очним дупљама, јелте. То је све дивно и красно кад црташ реалан трип (или ако црташ амерички картун фазон, онда све то занемариш и фураш два де плочасте трипове). Код анимеа је проблем јер они нпр. капирају да су очи удубљене - чак негде иду и у жешћи 3д, нпр. зеница је иза дужице, а не у истој равни - а са друге стране, ништа од тога не дефинишу јер дају јако мало инфоа на фаци. Исто тако, тај 2.5д трип се види на полупрофилу и на нама ближем оку, јер га често ставе превише ка увету, да би нагласили да је та раван равна, а не овална, а када гледаш анфас, око није на том месту. Исто тако, код полупрофила се даље око заклања носним гребеном који, јелте, не постоји (не у неком класичном смислу), али се понашаш као да постоји:)

И онда долази до тих трипова са очима, да је једно другачије од другог ако узмеш да ротираш главу и онда може да се трипује да је косина другачија, да је једно коцкасто, а друго округло, да је лик зрикав итд, а ништа од тога не мора да буде тачно.

Не кажем да није тачно у овом мом случају, али је то једна врло истрипована област. Скоро да би се могло рећи да су то намерне грешке да би се истакла стилизација, а то је зајебано јер мислим да је ту фазон оно што сам причао, да они то несвесно раде јер су ту рођени.

 

Чек да видим дал могу да нађем неке notable examples:)

Не могу нешто баш баш, али куцо сам аниме у гуглу, па гледао јел има нешто слично, нашао сам неке примере који могу да послуже

http://gallery.minitokyo.net/view/159008

http://www.wallpapergate.com/data/media/2339/Miscellaneous_Anime_008.jpg

http://best-wallpaper.net/Anime-girl-want-to-sleep_1600x1200.html

http://wallfive.com/anime-girl-with-gun.html



Moždaaaa... Tvoje oči izgledaju isuviše kao šare na krilima leptira, a premalo kao oči? :D

Могуће, у смислу да су преокругле или пренежне или претамне, то ми пада на памет кад их гледам. Превише су мутно дефинисане, уместо цап цап цап. То би могло да буде то, у смислу да кад гледаш аниме, имају контуре и сел шејдинг и то је то. Са друге стране, кад гледаш илустрације, има ту толико приступа да сам сигуран да постоји неки мангака који фура крила лептира, па су му рибе анимеасте, а не пиксарасте:) Што ме враћа на онај мађија трип који је њима урођен, а ја морам да га тражим годинама јер сам одавле и не једем штапићима:)

 

Ја кад гледам, мени је плавуша анимеија од црнке:) Црнка је боља као илустрација, више сам је и радио, али плавуша ми је више у вајбу. То ми смета код црнке, што је пиксар а нисам тео, не мислим да сам је лоше нацртао пер се.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Ok. Ajde ovako da probam da objasnim šta mi se čini da mi semta.

Imamo žensko anime oko.

Imamo gornji kapak, donji kapak i uglove oka.

Kod ženskog oka, ugao ka uvetu je uvek više naglašen od ugla ka nosu (jačom i dužom linijom), kako bi se naglasile trepavice i/ili ženstvenost samog oka. To bih rekao da primećujem i na svim primerima koje si izvukao!

Tvoja plavuša, na njenom levom oku (koje je sa naše desne strane :P) ima (po mom mišljenju) podjednako naglašena oba ugla. Ali to sam možda naterao/ubedio samog sebe da primetim/da postoji, kako bih ti dao iole kvalitetan feedback. :P

 

I da, jeste ti plavuša animastija, ali ona je cela u anime fazonu, pa to utiče na vajb. A crnka ti je bilo koji fazon, osim lica koji je određuje kao anime i nemaš ti sad tu šta. :)

 

I oba kadra i poze modela su ti isuviše tradicionalni i statični za anime fazon. Samim tim ti gubiš na određenoj razigranosti koja je prilično karakteristična za taj trip crteža.

 

I idem ja da radim! ;)

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Link to comment
Share on other sites

Е, ал та унутрашња спуштеност левог (њеног десног) ока је заправо до гребена изнад носа, а не до ока, тј. та линија емулира то заклањање - то је оно  што сам горе писао између осталог, да постоји, али се не црта и обрнуто:)

 

Ово:

http://i177.photobucket.com/albums/w219/Doolio/Half_Profile_Request_01_by_Della_Stock_zpsbd220c83.jpg

 

 

Тако да сам то намерно заправо, око је као заклоњено гребеном и има ту линију. Е сад, можда је та линија лоша на мом цртежу, али је треба стављати.

 

 

 

Ово за статичност, то не би требало да има везе са самим стилом, поготово стилом фаце (као што је небитно дал ћеш да нацрташ барокног исуса или барокног робота који пуца на зграду, они су барокни па су барокни), заправо је велики проценат аниме илустрација тог типа прилично статичан. Оне динамичне су углавном када оће да прикажу поставу неке серије нпр. Али ове дјевојчце, оне стоје и не раде ништа у педес посто случајева, у других педес су нека пин ап варијанта:)))

 

 

 

 

 

едит:

заправо, сад те читам поново и збуњујеш ме са овим ''углом'', јер не знам на шта мислиш. Прво сам мислио да мислиш на тареме/цуриме трип

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TaremeEyes?from=Main.Tareme

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TsurimeEyes?from=Main.Tsurime

али сад мислим да не мислиш на то:)

 

Ако мислиш на леву и десну страну ''квадрата'' (ако узмемо да је горња страна горњи капак, тј линија трепавица, а доња страна доња линија трепавица), оне не морају ни да постоје. Код мене су оне израженије на страни ка увету, а унутра их нема или су јако слабе - осим линије гребена о којој сам извотово, ал то није то, а има је и на примерима.

 

Тако да сам сад жбуњен:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...