Jump to content

Xbox One


Slađan

Recommended Posts

Izgleda da se nešto "prate" po linijama dizajna MS i Sony, pošto ona montaža kako bi PS4 mogao da izgleda na osnovu onog videa izgleda nešto kao ovo.


Sve u svemu, da je ružna, jeste, ajd' džojped i nije toliko, ali ne kapiram ovo sa leve strane, deluje kao konektor za struju ili video, nije valjda to tu stavljeno omg?

Link to comment
Share on other sites

Ajd' da imamo i oficijelni topic, da ne ide u vesti.

 

microsoft-xbox-one.jpg?w=618

 

Stigao je novi Xbox - izgleda ružno, džojped je skoro isti :)

 

Poređenje specifikacija:

 

specs.png

 

Zanimljivo mi je da su ubacili Bluray, ja sam bio ubeđen da će od toga da odustanu :)

 

What's more, and in what's perhaps the biggest change, the triggers now have a built-in rumble system, which Microsoft's calling "Impulse Triggers." There's now also a redesigned d-pad that takes on a more traditional "cross" look, while the thumbsticks are slightly shorter and have a textured design around the edge, which, presumably, should help keep your thumbs gripped with more ease. 

 



Od igara:

 

Call of Duty: Ghosts DLC will launch first on Xbox One
Microsoft lands NFL partnership for Xbox One
Halo live-action TV series created by 343 and Steven Spielberg
Xbox Studios will release 15 exclusive One titles in the first year, eight new franchises
Max Payne creator Remedy Games crafting 'Quantum Break' for Xbox One
Forza Motorsport 5 coming to Xbox One at launch
EA announces EA Sports Ignite, a next generation game engine
EA shows first Xbox One games: FIFA, NBA Live, Madden and UFC



Ono što je zanimljivo je "multitasking":

 

Phones, tablets and game consoles typically offer single-screen experiences, that is, one app on screen at a time. Microsoft is challenging that idea, announcing what it calls "Snap Mode" at its next-generation Xbox event, taking a stab at home console multitasking. It's essentially a port of a well-known Windows 8 feature: separate apps can be pinned to the edge of the television's screen in isolated panels, allowing gamers to use Xbox apps while playing a game, or watch TV while simultaneously using Internet Explorer . Combined with the lightning-fast app switching Microsoft showed off on stage, it's definitely a big step forward for couchside computing.

Link to comment
Share on other sites

meni je HDD od 500GB i moranje instalacije igara ali sa BR diska totalni fail za napredak konzolne industrije, a i za onog ko bude kupovao igre na diskovima. Takođe što XBLA igre i bilo šta sa starog naloga sem gejmskora neće raditi na ovome. I naravno, ružno je. Baš mi je ono, bezveze totalno i nebitno. Lupili su PS3 specifikacije na Xbox 360, zamenili par čipova novijim, upakovali u ružnoću neku, i prodaju priču kao o multimedijalnom centru blabla, kao da sadašnji XBox to već nije. 

 

Sad me baš zanima Sonijev detaljni raport o PS4, čisto da uporedim :D

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Verovatno treba razloge delimično tražiti i u krizi, ipak su se PS3 i Xbox360 razvijali u zenitu para na sve strane, bilo je tu budžeta za istraživanja, ispitivanja, zezanja ... iako su im fondovi zasigurno sa mnogo nula, ipak ih je sigurno manje sada nego što je bilo, pa su se okrenuli "proverenom" fazonu i za znatno manje napravili "next gen", uzeli PC i "prekopirali ga".

Link to comment
Share on other sites

Razlika ce biti samo u naslovima koji ce biti ekskluziva samo za jednu konzolu, mada mi se chini da ce i to neki hakeri sada moci da reshe :)

iskreno sumnjam da ce se to desiti, bar ne na nekom prakticnom nivou. Dovoljno je da Microsoft forsira DirectX a PS4 nesto drugo (OpenGL?) i eto vec ogranicenja koje je tesko prevazici bez emulacionog sloja, sto znaci da ce performanse da trpe.

mene ne cudi sto nema preteranog divljanja sa hardverom, u zadnje vreme mi se cini da casual igre donose mnogo vise para od AAA naslova, pa mozda ne vide racunicu da preterano forsiraju graficki izgled igara. To je bar moje laicko shvatanje.

Link to comment
Share on other sites

Microsoft kao i uvek na celu IT industrije sa inovacijama!

Reci nam Bahamute, koje fascinantne inovacije si ti video od ostalih firmi na trzistu, treptim od nestrpljenja da to podelis sa nama?

svi presipaju iz šupljeg u prazno zadnjih 6-7 godina.

Osim Wii kontrolera i Kinecta ja ne vidim da se gaming industrija pomakla bilo kakvim revolucionarnim korakom, već samo polako gmiže raznim budženjima grafike i social komponente.

Link to comment
Share on other sites

Reci nam Bahamute, koje fascinantne inovacije si ti video od ostalih firmi na trzistu, treptim od nestrpljenja da to podelis sa nama?

 

 

Cekaj, jel ti to ozbiljno pokusavas da branis MS po pitanju inovacija?

 

Aero interfejs? Xbox? Bing? Windows 8? Tabbed browsing u IE 7?

Technological marvels! [roflmao]

  • Upvote (+1) 1

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

Link to comment
Share on other sites

Najzad kraj ubogih konzolaskih portova :) 

 

tuga ovo za dx :( jebeni microsoft sto ne idu lepo na open GL -.-

Edited by StormScion

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Link to comment
Share on other sites

iskreno te pitam :) nemoj da skaces na bandwagon MS-hejta samo zato sto je to in. Ja stvarno pokusavam da se setim sta je revolucionarno uveo Sony, Microsoft ili bilo ko na svoje konzole u zadnjih X.

 

A to sto tebi nisu vidljive MS inovacije, ne znaci da ne postoje. MS zaposljava ogroman research tim i mislim da ima veci broj doktora nauka od svih svojih konkurenata zajedno, ali oni uglavnom rade na random projektima koji ne zanimaju uvek gaming populaciju (algoritmi masinskog ucenja, prepoznavanje govora i rukopisa, computer vision, itd, itd).

 

A na scenu konzola su uleteli kao poslednji i najkasnije od svih i trenutno je situacija da imaju veći market share od Sonija (ne i od Nintenda, MS nema odgovor na handheld tržištu), ako cemo vec da merimo njihove pišice :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...