Doolio Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Taj faj, meni je stizalo na gajbu 3 puta, paketi po 3 majica iz US u vrednosti sa šipingom oko $40 i ni jednom nisam ništa dodatno platio Само да измантрам, не рачунаш шипинг у вредност пакета. Колико ти је то коштало без шипинга? Ал добро, капирам да је сигурно мање од дваес пет евра лол. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted May 8, 2013 Author Report Share Posted May 8, 2013 pa onda su se ovi izmajmunisali. ja sam imao 30e paket + 20e shippinga i zveknuce mi i porez i carinsku tarifu (sve ukupno jos 30%). Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 Само да измантрам, не рачунаш шипинг у вредност пакета. Колико ти је то коштало без шипинга? Ал добро, капирам да је сигурно мање од дваес пет евра лол. P'da, bez šipinga po $30 Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 pa onda su se ovi izmajmunisali. ja sam imao 30e paket + 20e shippinga i zveknuce mi i porez i carinsku tarifu (sve ukupno jos 30%). Колико ја контам према овоме што смо ми срали овде, треба да платиш пдв, али не и царину. Ако будеш ишао тамо, питај их све ово што смо бистрили, ако те не буде мрзело. Ал добро, ако ћемо математички, није много пет евра, ако добијаш тај продукт који ти је битан/ненабављив итд. Али нек пуше курац ако није требало то да ти напакују. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 proslo preko 40 dana i nije mi stigao paket sa dx.com.. kapiram da su na carini zaboli.. jebote :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 8, 2013 Report Share Posted May 8, 2013 računaj da od petka pred praznike nijedan službenik nije pomislio da radi svoj posao, da su svi spojili i još uzeli da slave đurđevdan juče jer im je pao na neradan dan, o malera, a ko će danas da se cima prvi dan na poslu, sutra ima prečih stvari a ko će da se cima petkom... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Meni je juče stigao, poručen 12.4. Si imao tracking sa1nt? Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 imam "tracking" gde pishe da je poslato :D ovo su mi napisali danas: "Dear Customer, If possible, could you please check with your local post office to see if they have packages waiting for you to pick up? Please kindly let me know." Ja pitah u lokalnoj posti jos pre 10 dana i rekli su mi da ce mi postar doneti paket kad bude stigao ili ostaviti onu priznanicu, tako da je verovatno paket "nestao" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Да сачекаш још мало? Мени рецимо доносе све те папириће понедељком (ове недеље је био уторак, као први радни, а на папиру је писало још да је покушана достава у понедељак). Тако да ако фазон стигне у уторак, мени ће ''да донесу'' у понедељак да је стигло. А и може да се заблентави пакет, па да се врати. Мени је књига стигла до Индије и вратила се. Е сад, не знам који је проценат успешности враћања ствари из индије... Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) e pa ne ide to tako. postoji otpremnica, i postoji prijemnica. onaj ko ti šalje robu, prema trgovačkom pravu, fakturu pravda prijemnicom potpisanom od druge strane. drugim rečima, ti preko kojih si naručio, pored otpremnice (koja služi njihovom knjigovodstvu kao dokaz da je roba napustila magacin), moraju da dobiju i prijemnicu sa potpisom kupca (kojom svom knjigovodstvu dokazuju da je roba isporučena i da je de fakto ispunjen uslov za kompenzaciju prema ugovoru/fakturi). ti im traži prijemnicu (delivery receipt), kako bi ti dokazali da je roba de fakto isporučena tvojoj pošti, jer pošta to svakako izdaje. to jednostavno sve funkcioniše preko papira. :) Edited May 9, 2013 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) Ja sam isto tako jednom naručio knjigu i prođe dve nedelje - ništa. Tri, i dalje ništa, pišem ja njima, oni "čekirajte u pošti". U pošti naravno niko ništa ne zna, a terao sam ih da pregledaju sve pakete koje imaju u šteku. I ovi meni pošalju drugu knjigu jer su carevi, ona stigne uredno. Metar dana kasnije posle te druge knjige, stiže meni ova prva knjiga i vidim da je otišla lepo od UK do Tanzanije i onda stigla do mene :D A da, ovi su mi potvrdili da je knjiga ušla kod nas u sistem/zemlju/poštu. Edited May 9, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Драле: Не, па они ће да се цимају, али прво гледају да измузу све опције, тако сви раде, за случај да је Пера из поште заборавио да извести лика да је добио пакет или да је промашио сандуче итд. Ja sam isto tako jednom naručio knjigu i prođe dve nedelje - ništa. Tri, i dalje ništa, pišem ja njima, oni "čekirajte u pošti". U pošti naravno niko ništa ne zna, a terao sam ih da pregledaju sve pakete koje imaju u šteku. I ovi meni pošalju drugu knjigu jer su carevi, ona stigne uredno. Metar dana kasnije posle te druge knjige, stiže meni ova prva knjiga i vidim da je otišla lepo od UK do Tanzanije i onda stigla do mene :D A da, ovi su mi potvrdili da je knjiga ušla kod nas u sistem/zemlju/poštu. Најјаче је што је мени ова књига стигла у најнормалнијем могућем року, него сам видео на кутији да је путовала:) Иначе, са букдипозиторија су ме једном тако збунили јер су послали у четвртак и стигло ми је у петак лол. Мислим да је то светски рекорд:) Бленуо сам гајби у онај папирић и чешо се по глави шта ли ово може да буде пола сата (наравно, исфлешово сам се са позивима за војску и слично ахаха). Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) Meni je jednom Monkey Island CE kasnio 4 meseca, onda sam se žalio ekipi iz TellTalea koji su mi ljubazno poslali novi primerak. Nedelju dana kasnije su stigla oba, u razmaku od dva dana. Jedan kao nov, a drugi kao da je putovao 4 meseca! A juče sam se prvi put u životu žalio BD-u da mi posle mesec dana nije stigla knjiga. Oni su rekli da im se vratila i da će mi je ili refundirati ili poslati ponovo. Kapiram da je neki maloumni poštar zaboravio da mi ubaci papirić u sanduče, ili ga je ubacio u pogrešno. A stigao mi je juče i neki kablić sa DX-a posle 40 dana, tako da i Sejnt može da očekuje ono njegovo što misli da mu kasni. Edited May 9, 2013 by fushi.ryuu Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 a naruchio sam i sa bookdepositorija (29og aprila) pa valjda ce to da stigne u pm :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Ja sam tri puta do sada, u poslednjih 14-15 meseci, uzimao sa DX-a i svaki put je putovalo 30+ dana. Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 a naruchio sam i sa bookdepositorija (29og aprila) pa valjda ce to da stigne u pm :) Ja sam cuo da postari maksimalno zabusavaju za sve lokacije za isporuku koje su na vise od 6 minuta od centra grada Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Pa sa1nt jesi li proverio na sajtu pošte tracking number? Jel roba ušla u Srbiju? Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 kako to da proverim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/posiljke.asp Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 i koji broj da grunem tu? probao sam vec bio sa tracking numberom sa dx.com i kaze da nije dobar broj posiljke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) nemoguće.. zadnje 4 pošiljke uredno prikazuje.. : ovo je npr moj RT156889316HK Edited May 9, 2013 by Santa Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Ja za poslednju pošiljku sa dx.com nisam dobio uopšte taj tracking number za pošiljku a onaj tracking porudžbine naravno ne može da se unese bilo gde Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (frre)tracking number dobiješ valjda ako je pošiljka preko 10$. ovaj broj iskopiraš (kao plain text) i pasteuješ tamo na sajt pošte. :D Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 posiljka mi je 14.80 ali nisam dobio taj broj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 13$, nema broja Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts