Slađan Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 (edited) ja mislim da trpsija boli u srcu, kao i mene što su oni kroz te kao legalne takse izvukli još dodatnih 20€ na već postojećih 60€ koje je čovek dao za igru, što je stvarno jadno. Tj. jadno je što se to uopšte tako radi i jadno je što šta god da naručiš, ne znaš prosto šta te čeka kada ti stigne narudžbina, koliko god da si je platio već je sve u rukama nesposobnh carinika koji rade kako im se digne, a pravdaju sve kao zakon, ustav i ostala sranja. Ukratko - pljačkaju narod :D Edited August 12, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Знам да су нам цариници непредвидвиви, да тако кажем, али ово што је Трупер постовао ми је некако по закону. Осим ако Зверкова теорија од 60/70 Евра за правна/физичка лица није тачна. Задње што сам ја чуо је да је граница на 50. Они су му на износ од 60 наплатили царину и ударили порез. Јбг, бзвз је да плаћаш још трећину цене на неке дажбине, али такав нам је закон. Quote ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Онај пдф што смо бистрили на топику каже да физичко лице 70 (или 75, не сећам се), правно лице 50. Мислим да никад није никакав мајлстоун био на 60 евра. Значи, ако ти шаље правно лице, а роба је преко 50 јура, плаћаш и царину и пдв. Основица за рачунање царине и пореза се рачуна заједно са шипингом (али шипинг не улази у то колика је вредност пакета). Ако се добро сјећам. До 25 јура се не плаћа ништа, а од 25 до 50 се плаћа једно (заборавио сам шта). Ово Труперово је 60 јура, значи регуларно ти наплаћују оба (с обзиром да му је послало правно лице, јелте). Тако да је све у реду. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 pa to, mislio sam da je threshold (kakav sad milestone crni Duljo?) tipa 70-80, ali ocigledno nisam bio u pravu a pored toga sto me boli da dam 20 eur lihvarima na jedan lupljen pecat, boli me i to sto je identican paket koji smo narucili na ortakovu adresu dan ranije stigao bez "poklona" od -20 eur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 Па мајлстоун је смешније лол (поз Боле) Тај пакет што је стигао код ортака је био код неког емпатичног цариника:) Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 12, 2013 Report Share Posted August 12, 2013 dzaba sto vec stoji sve napisano u "best answeru" iznad topika, kapiram da cete josh 20x pitati iste stvari.. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Da ne otvaram novi topik, narucio sam neke knjige se book depository-a, dobio sam order confirmation na mail da su sve poslate istog datuma, fora je u tome da sam dobio dve knjige, a treca evo kasni vec 2 nedelje. Da li se ovo nekom desilo i imate li neki savet sta raditi dalje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Мени се десило и све ми је дошло. Једном ми је књига отишла у индију и вратила се лол. Е сад, кашњење од две недеље је већ трип, али не толики. Јер оно, оне долазе у булковима, тако да ако су се омашиле те књиге међусобно, може једна да дође доста касније од друге иако су послате скоро истовремено. 1 Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Member Posted August 16, 2013 Report Share Posted August 16, 2013 Hvala Doolio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 (edited) E stvarno su kriminalni ovi na carini, naručio sam ovo pre deset dana kod alibabe cara - http://bit.ly/16o02Be i stiže meni danas poštin kartončić, imam nešto da podignem u pošti. Pogledam ja na kartončetu piše da moram da platim 622 dinara. Rekoh da nije nešto greškom stiglo pošto ovo ne bi trebalo da platim išta jer sam poštarinu platio 14 dolara u startu, a kamoli 622 dinara kad stigne, kad ono - nije greška. To što sam naručio je i stiglo ali je neki car na carini (piše Jovanović Vladan) rešio da umesto 11$ koliko vredi i koliko piše na carinskoj nalepnici iz Kine da vredi toliko (na dva mesta piše!), proceni to na 30$ (prosek cene SA poštarinom na netu ovoga je inače 22-25$, retko gde 29$, a kamoli 30$) i lupi mi PDV plus neka sranja dodatna i da to izađe 622 dinara. Ja sad pitam ove ljude u pošti dal ja to mogu da osporim carinjenje, neću da platim 70% cene samog predmeta? Oni mi kažu da mogu ali da moram onda da popunim papir neki i da platim 400 dinara za osporavanje carinjenja! Naravno, jebiga, platim tih 622 dinara i uzmem paket ali planiram da od ponedeljka odem do carine i tražim da mi to opravdaju, vrate pare, štagod. Sa sve računom sa sajta. Boli me kurac, imam vremena. PS: nisam probao pojačalce, treba mi 12V, 2A adapter koji nemam trenutno, a ovaj što stiže uz njega ima onaj amerski priključak :P Sabija pojačalce samo tako :...DDD Edited August 23, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Ја само да известим да ми је стигла књига са букдипозиторија данас, био је ''не подлеже царини курацпалац'' печат на пакету кад сам подиго... књига је неких 28 јура, треба да ми стигне ових дана још једна од тријес и нешто... Мада капирам да се књиге воде посебно (мрзи ме да гледам ''колико посебно''), али свеједно, можда неком добро дође инфо. У сваком случају, гледам да наручујем по једну, па, иако имам фазон три које оћу, наручим једну, чекам да кажу да су послали, па онда наручим другу итд. Не знам дал то треба да радим (пошто не знам оно ''колико посебно''), ал ето, као сигурица лол:) Пре овог триповања са пејпелом сам наручивао пакете са по пар књига (ај да кажем да су били око 70+ јура) и исто није подлегало царини. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 (edited) ja nisam naručivao skorije ni jednu knjigu sa BD, mada i pre mi je uvek stizala svaka posebno, tako da nemaš baš neke brige oko toga da naručiš više odjednom. ja sad vidim da meni na ovom sranju još stoji da je gift, a oni ocarine... majku ima spalim na lomači! Edited August 23, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Стиже ти онако како пакују, значи може да ти стигне и посебно и заједно, то је рандом. Ја сам једном наручио пет одједном и стигло ми 2-1-2 нпр. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 (edited) Cisto da dopunim jos jedno zapazanje na ovu temu - generalno sto je veci paket i deluje skuplje veca je sansa da ga se carina docepa, a kad ga se docepa naplati bar PDV. Primer - moja zena narucila neku kozmetiku, vrednost posiljke 22 evra, stiglo u sanduce najnormalnije s pecatom "ne podleze carini". Kolega narucio sa ebay-a polovne auspuhe za neki matori bmw motor, vrednost posiljke 32 evra, posljka otvorena, ocarinjena, zapakovana ponovo postinim selotejpom. Specifikacija s carine da nisu naplatili carinu, ali su naplatili PDV, tek smo posle skontali da na tom racunu s carine pise 750 dinara, a postar mu je naplatio 1.060, pretpostavljam da ima i te neke takse za otvaranje ili sta vec sto nije pisalo na carinskom racunu. Edit: Pritom mi je najsmesnije sto uredno tamo pise da je pdv naplacen na polovne BMW auspuhe, ne znam kako se to pdv naplacuje na polovnu robu? Edited September 18, 2013 by Zwerko Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted September 18, 2013 Report Share Posted September 18, 2013 Narucio preko ebay-a neke dve sijalice u vrednosti 51 AUD ~ 4100 din iz Kine. Nisu ocarinili a i dostava na kucnu adresu je bila besplatna, a i relativno brzo je stiglo (10ak dana). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Stiglo mi danas, oslobođeno carine ali sam platio nekih 66.80 dinara za ko zna šta. Otvaram ja, kad ono sva carinska magija se slila u tog nekog cara sa skaleprom koji je radio na carini tog dana. Nadam se da je presekao sve vene na sebi dok je otvarao kutije. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Platio si taksu za otvaranje posiljke, vidis kako se covek lepo potrudio :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 23, 2013 Report Share Posted September 23, 2013 Platio si taksu za otvaranje posiljke, vidis kako se covek lepo potrudio :) otvara za medalju! Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanm Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 (edited) Pozdrav dobri ljudi , planiram da odem do Beca 29.novembra kod drugara da ostanem par dana i tamo bih kupio Playstation4 , verovatno bih isao avionom ... pa me zanima jel' treba carinu da placam i koliko ,kada se budem vracao u Beograd..? Ako neko ima iskustva , pa da mi kaze , znacilo bi mi.. :) Postoji mogucnost da bih i laptop neki isto uzeo tamo , ali kontam da bih za njega mogao da kazem da je moj iz BG-a pa da ne platim nikakve poreze /carine , ali za PS4 ako bi mi kontrolisali, tu ne bih mogao da slazem jer ce u Srbiju doci verovatno 2014 Hvala unapred , Stefan) Edited September 24, 2013 by stefanm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 Glavno pitanje je što si ti toliko siguran da ćeš u Beču 29. novembra kupiti PlayStation? :) A za povratak uvek možeš da rizikuješ i staviš ga u kofer i nadaš se da te carina neće drndati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 Nemoj ga nikako stavljati u torbu. Nosi ga sa sobom kao rucni prtljag i drzi sve u originalnom pakovanju. Ne verujem da bi ti iko naplatio carinu za jedan ps4.. Proguglaj malo konkretno za Austriju kakva im je carina i to, ali sanse da te cimaju za tako nesto su minimalne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 naša carina će mu sigurno oprostiti PS4 konzolu od 400+ €, samo nek kaže "ovo sam kupio da igram novi PES". Ako je kupi. 1 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanm Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 (edited) Hvala svima na odgovorima ,stavicu ga vrv onda kao rucni prtljag i to je to ,nadacu se da me niko nece smarati | ... haha slazem se ovo za PES @Laki , Austrija je uvrstena medju zemlje u kojima ce se pojaviti PS4 na sam dan izlaska , i ortak koji zivi tamo bi vec trebalo da je sve preordovao , tako da se ne brinem za to Pozdrav!) Edited September 24, 2013 by stefanm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 uštekaj račun negde u novčanik za svaki slučaj ako moraš da im dokazuješ da ne košta 800€ 1 Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted September 24, 2013 Report Share Posted September 24, 2013 50e povratna karta busom do Becha, to bi ti bilo najsigurnije. Ako si raspolozen za klackanje od ~8h. 1 Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts