Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

živeo sam kod sava centra i išao u kosovsku na neki kurs intenzivno jednog leta, i svaki put sam brže stizao prevozom nego kolima. fejluješ.

ne, ne... pre nego sto kazes da sam fejlovo, zapitaj se da li si ti fejlovo iz moje perspektive :)

ti si imao za sebe win situaciju, sto uopste ne mora da znaci da ce i meni biti win. naprotiv, ja ti garantujem za sebe licno da nikad nisam, niti cu ikad brze stici negde busom, pa makar kruzio pet puta da nadjem mesto za parking. i to nije "lol kako brzo i dobro vozis" nego ja ne znam gde vi ljudi fejlujete ili sta vam je problem, pa mislite da je kombinacija auto+bus bolje od samog auta, kada je komfor,brzina i krajnja destinacija prioritet. 

Edited by Mitch

Bjukenon Mitch

ja nikad nisam isao kolima u centar. Meni je vrhunac nekomfora i uzasa kruziti, traziti parking mesto, nervirati se, rizikovati cukanje i slicno. Par puta sam ostavio kola u uscu, prosetao, problejao, i vratio se, Par puta sam skapirao i da mi je lakse i brze izaci ispred zgrade i otici 75 do grada i isto se vratiti.

Ali ok ja mrzim kola

• Upvote (+1) 1

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Не знам како не капираш:)

ne znam ni ja, izgleda...

dulio, uvek imas dobre primere, ali u svoju korsit u zavisnosti od toga oko cega je rasprava :) 

sve su to realni scenariji, kao sto je realno i da ti prokuva bus na brankovom za dve stanice i onda kasnis tamo gde si stigao, znojav, peske jos 10 min i nerviras se oko hiljadu i petsto stvari. to sta je nekom lagodnije ili jeftinije je druga stvar, ali auto > bus uvek bilo i bice kada je u pitanju vreme i komfor stizanja na odredjenu destinaciju. sve ostale stvari su licni trip svakog od nas, koga sta nervira, koliko kosta i sta ti vise odgovara. ja sam isto spokojan, iako mi je auto svaki dan parkiran negde u gradu. 

znam vrlo dobro o cemu si pisao, ali to sve uzimam kao zdravo za gotovo iliti "cenu" voznje automobila. kao sto je cena voznje busom, smrdljivi putnici, guzva, moguci kvar, menjanje vise linija za odedjenu destinacija, kontrola itd. nije uopste do prevoznog sredstva, nego do coveka i njegovih prioriteta.

Bjukenon Mitch

Па не кажем ја да ти треба да се ''повинујеш'' нама што комбинујемо ауто са ходањем, него само објашњавам зашто то људи раде и да није то нешто што је нелогично.

Ја сам ти написао ''како не капираш'', а не ОМГ РАДИ КО И МИ ЈЕСИ НОРМАЛАН

То са прокувавањем је ванредно ипак, ово што сам ја навео је чест сценарио (кад сам написао ''реалан'', мислио сам у смислу ''довољно реалан'', не као нешто што ''може да се деси'' - мислим јебига сад, реално је и да доживиш удес кад идеш колима, нећемо сад у том смеру да идемо. Ја сам неке примере навео чисто због личног осећаја, не зато што ће се они сигурно десити - нпр. то да одеш на рандом ручак са другаром. Хтео сам да кажем да ти је у глави ладовина), због којег када идем у град гледам да идем на проверена места и те форе. Нпр. волим онај паркинг у Карађорђевој и чак и кад идем мало даље, паркирам ту (ако не остајем дуго, пошто је песет кинти сат), осим ако не знам неку зону где има места 90%, а која ми је ближа. А то опет ако идем на кратко. Ако идем баш баш кратко, онда паркирам негде где могу са сва четири да не смарам и завршим то што сам имао за десет минута.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Realno, bez da prozivam nekog da se razumemo, ali totalno je bahaćenje ići do centra Beograda kolima, sam. Nepotrebno se troše pare, nepotrebno se zagadjuje grad, nepotrebno se prave nenormalne gužve jer 50 ljudi u 50 automobila zauzima mnogo više prostora po ulicama nego jedan autobus sa 50 ljudi... Čist luksuz sa moje tačke gledišta. Ali dobro, kapiram da svako ima svoju računicu.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Ја немам рачуницу, само ми зен није на толком свемиру да се тако трипујем, зато сам јуче оставио пола биг мека јер нисам мого да поједем три, а деца у Африци гладују!

• Upvote (+1) 1

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

kaputaš, mnogo je lakše ići kolima na posao. ono, ako si prikovan od 9 do 5 u nekoj kancelariji ili bilo gde, nebitno, ne moraš da se drkaš u smrdljivom busu ako ne moraš. a pritom pričamo i o dobroj razdaljini (urkovo - centar). to tvoje bi imalo smisla da postoji metro koji ide bez zastoja i prelazi ceo grad za 20 minuta.

Edited by Doca.
  • Upvote (+1) 1

Novi forum smrdi

3do1AEy.pngyxHzIOp.png

Мич иде до града колима само кад није шпиц :) 

ma mic ne ide do grada uopste, a cak ne vozi ni kola. sve je procitao na internetu i bezveze mrsi muda :)

a zaboravili su mnogi sneg, kisu i bljuzgavicu pa je sad postalo cak i bahacenje voziti se kolima po centru. 

Bjukenon Mitch

Vico, bolje stavi u usce u garazu, na keju su negde uveli plavu zonu za parking. Ja naravno nisam nigde video znak i stigla mi je kazna.

Edited by Ivan~

"This is your life and it's ending one minute at a time."

Realno, bez da prozivam nekog da se razumemo, ali totalno je bahaćenje ići do centra Beograda kolima, sam. Nepotrebno se troše pare, nepotrebno se zagadjuje grad, nepotrebno se prave nenormalne gužve jer 50 ljudi u 50 automobila zauzima mnogo više prostora po ulicama nego jedan autobus sa 50 ljudi... Čist luksuz sa moje tačke gledišta. Ali dobro, kapiram da svako ima svoju računicu.

POTPUNO si u pravu. isto i sam mislim.

edit:

a evo i moje računice: Đidobus+ me, kao zaposlenog mesečno košta nekih 3,3k valjda (ne znam tačno, ne kupujem), a za 21 radni dan u proseku mesečno pređem nekih (21x14=) 294km, neka bude 300, na šta potrošim (~7x3=) 21l goriva, koje košta (x150) tačno oko 3,3k dinara. i imam mesto gde parkiram i volim da verujem da imam expert traffic pathfinding, tako da u 7 ujutru ponekad jurim 1Drgn, ali mi ne uspeva.

Edited by Debeli
  • Upvote (+1) 1

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Narucio sam danas preko ticketline-a karte za derbi pa me zanima da li je neko od vas ranije narucivao nesto preko njih i da li su oni pouzdani sto se tice karata ?!

Hvala unapred na odgovorima.

sta ti, onako iskreno, mislis?

• Upvote (+1) 3
  • Downvote (-1) 1

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

PAZITE SE MANIJAKA: Skida se go i masturbira u tramvajima u Beogradu!

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/699045-pazite-se-manijaka-skida-se-go-i-masturbira-u-tramvajima-u-beogradu

- Star je između 25 i 30 godina, na vratu ima tetovažu, a kosa mu je kratka i crna. Skine pantalone i donji veš i onda počne da dahće i pada u trans, dok u tramvaju ima dece - kaže svedok ovog čina u tramvaju broj 2

wtf ? :D

Edited by Silencer
rur-1.jpgrur-2.jpg

promašio si topik

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...