brue Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Можемо наставити у том смеру, само прво питање - да ли смо толико сиромашни ресурсима да морамо да увозимо (између свега осталог) кинески бели лук и јабуке? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) tvdim da su gej prava u nekoj zemlji prilicno pouzdan pokazatelj kolika je razvijenost tog drustva, nikad nisam tvrdio ovo drugo. dakle, tvrdim korelaciju, a ne uzrocno posledicnu vezu. a posto nema primera zemlje u kojoj je sve do jaja, a gej prava su na minimumu, mislim da bi bilo glupo praviti od srbije takvu zemlju ТВРДИО СИ ОВО ДРУГО КАКО НИСИ!!!! тврдио си да су посетиоци кафића кулији јер се тамо слуша џез. а на то сам ти рекао да су кулији јер су богатији, а џез слушају богатији. то ти је и Иван рекао. а ни ово друго ти не стоји. стављајући права педера у факторе који одређују степен друштвеног развоја само по себи онда води томе да су најразвијенији они који имају развијена права педера. такође, има земаља у којој је све до јаја, а НЕМА педерских права. узмимо арапске пребогате градове-државе, на пример. јебали те бедери више... не могу да верујем. педери па педери... едит: претекоше ме Дуљо и Иван. Можемо наставити у том смеру, само прво питање - да ли смо толико сиромашни ресурсима да морамо да увозимо (између свега осталог) кинески бели лук и јабуке? не. али није у томе поента. има земаља које су развијеније од нас, а имају далеко мање природних ресурса. стоји да ми имамо више него довољно природних ресурса да живимо као Швајцарска, али то је ваљда друга тема. Edited March 14, 2013 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 quote gejevi su jedan mali segment cele price, da se ne ogranicavamo samo na to. govorim o celom drustveno-politickom pristupu. Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Ја сам зато потпуно спреман да у дискусији прихватим тезу да се степен развоја друштва мери степеном геј слободе, из простог разлога што то ништа не мења. Двини, пробај опет. едит: Па немој сад ''нећемо о томе, то је мали део'', јел то последица или је узрок? Чак и ако је мали део, смести га негде. Свеједно, ово је све дигресија, ја и даље не видим шта је лицемерно у томе да идеш у џез кафић да муваш џез пичке јер оћеш да их прцаш, а притом не готивиш џез? Дакле, Алти не може да не готиви гејеве, зато што је у држави у којој су права гејева велика? (не мислим на гејеве конкретно, него на цео трип). Јеботе, па није се он учланио у геј клуб да би добијао пензионо, него је, брате, у држави у којој је нешто некакво. И НИЈЕ У ТОЈ ДРЖАВИ ЗБОГ ТОГА НЕГО ЗБОГ НЕЧЕГ ДРУГОГ, РЕЦИМО ПАРА. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) такође, има земаља у којој је све до јаја, а НЕМА педерских права. узмимо арапске пребогате градове-државе, на пример. srsly now :) Ја сам зато потпуно спреман да у дискусији прихватим тезу да се степен развоја друштва мери степеном геј слободе, из простог разлога што то ништа не мења. Двини, пробај опет. menja jer bi alti da pravi od srbije kanadu, al da mladen obradovic patrolira ulicama kad padne mrak. sto u praksi ne postoji. Edited March 14, 2013 by dvnitycker Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 ама из којег угла гледаш? из које позиције? из позиције да је еталон људских права оно што се промовише из англо-света и шири по папетизованим државама на силу. је ли САД имају развијенија људска права од Белорусије, иако је у Белорусији нема социјално неосигураних, а у САД их има 30% и то само због педербракова??!?!?!? menja jer bi alti da pravi od srbije kanadu, al da mladen obradovic patrolira ulicama kad padne mrak ја бих ево први пристао на то!!!!!!!!1 Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 brate drasko nema ni u srbiji socijalno neosiguranih, pa si jebo cvorka ako se ozbiljnije razbolis Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 па и у америци си јебао чворка ако се озбиљно разболиш а ниси солидно богат. штавише, овде за пар хиљада подмитиш два лекара и пет сестара, а тамо те толико кошта дан у болници. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 не. али није у томе поента. има земаља које су развијеније од нас, а имају далеко мање природних ресурса. стоји да ми имамо више него довољно природних ресурса да живимо као Швајцарска, али то је ваљда друга тема. Погледај тих пар постова, почевши од тог његовог фамозног, како смо глупи што не видимо да је овде у ствари пустиња, ал без нафте и дијаманата. Тако да то јесте тема. Ти си прелетео (надам се) преко његовог пасуса и залепио се опет за те педере. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 ама из којег угла гледаш? из које позиције? из позиције да је еталон људских права оно што се промовише из англо-света и шири по папетизованим државама на силу. је ли САД имају развијенија људска права од Белорусије, иако је у Белорусији нема социјално неосигураних, а у САД их има 30% и то само због педербракова??!?!?!? Управо то. Смрзнем се кад видим по америкама оне кухиње за бескућнике колике су и колко их има. Ти Двини онда то испинујеш у ''ето, видите како су они свесни и праве те кухиње'', уместо да констатујеш да је апсолутни ужас што оне постоје. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) ja u luksemburgu nisam video ni jednog prosjaka. i nemoj sad da bude da sam ja ispinovao kad je drale stari upt lisac prvi potegao ameriku edit: a ja glupan naseo na trol Edited March 14, 2013 by dvnitycker Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Нисам мислио да си конкретно узео Америку, него кажем да је нпр. Америка богата земља. И да има (као) геј права на неком нивоу. Ја се слажем да постоје сјајне државе. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) Погледај тих пар постова, почевши од тог његовог фамозног, како смо глупи што не видимо да је овде у ствари пустиња, ал без нафте и дијаманата. Тако да то јесте тема. Ти си прелетео (надам се) преко његовог пасуса и залепио се опет за те педере. нисам то тако схватио. схватио сам да је поента у његовом писању да Србија неће да постане Канад зато што ћемо да се понашамо као Канађани (баш понашамо, права реч - жаба која се поткива), јер немамо ресурса као Канада. мислим да је он исто хтео да објасни прескок који има Двини, само то ван и Дулијо бравурозно раде, а Алти можда не уме да се искаже. оно Хари Кришна је врх!! :) ja u luksemburgu nisam video ni jednog prosjaka. i nemoj sad da bude da sam ja ispinovao kad je drale stari upt lisac prvi potegao ameriku edit: a ja glupan naseo na trol не, Драле се лепо оградио, да се англо систем вредности насилно шири по папетизованим државама. џаба ти надања. ;) ни једна европска католичка држава не би никад пристала на педер бракове да их није окупирала Америка пре 68 година. и ти бракови ће да трају док траје окупација. а окупациону културу кад назовеш нивоом развоја, онда јебага ти баш... Edited March 14, 2013 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) Свако осмо дете живи у релативном сиромаштву у Луксембургу, Двини. И не, то нису искључиво досељеници. нисам то тако схватио. схватио сам да је поента у његовом писању да Србија неће да постане Канад зато што ћемо да се понашамо као Канађани (баш понашамо, права реч - жаба која се поткива), јер немамо ресурса као Канада. мислим да је он исто хтео да објасни прескок који има Двини, само то ван и Дулијо бравурозно раде, а Алти можда не уме да се искаже. оно Хари Кришна је врх!! :) Јок. То је појаснио у наставку разговора, што је у супротности са оним твојим - "стоји да ми имамо више него довољно природних ресурса да живимо као Швајцарска". Edited March 14, 2013 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) али немамо довољно природних ресурса који по себи гарантују развој, као Русија или Канада. мада је глупо причати о ресурсима. Јапан нема ресурса УОПШТЕ, а најразвијенија је привреда икад. уместо ресурса, можемо да кажемо, нисмо били колонијална метропола. или нешто треће. по мени је и даље поента да обично копирање понашања, поготово културолошки калемљење сиса на пиле, не може АМА БАШ НИКАКО да се доведе у корелацију са привредним развојем. Edited March 14, 2013 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 imamo hrane u izobilju i sve neophodne uslove da je proizvodimo vise nego sto nam treba Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 То је баш исто као имамо нафту и злато :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Biće, mnogo skorije nego što mislimo, zato nam se plodna zemlja prodaje ovako ubrzano. Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 али немамо довољно природних ресурса који по себи гарантују развој, као Русија или Канада. мада је глупо причати о ресурсима. Јапан нема ресурса УОПШТЕ, а најразвијенија је привреда икад. Ок и можемо да разговарамао на ову тему и на оно што си наставио, ал да то углављујемо у мисаони ток Алтија - немој, бога ти. Има он задужене који морају да разговарају са њим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Можемо наставити у том смеру, само прво питање - да ли смо толико сиромашни ресурсима да морамо да увозимо (између свега осталог) кинески бели лук и јабуке? nas beli luk se valja za ~1k kinti po kili, ali se ne izvozi, dok kina za ~400. Jabuke su se izvozile za rusiju po 10 kinti, za, hrvatsku po 17, zato sto je nasa ajdara malo losijeg kvaliteta, odnosno, "flekave su". I onda nam se gura red chif iz spanije i italije za ~120-150 dindzi, koja postaje brasnjava posle 5-6 dana nakon sto izadje iz hladnjace. e sad, ujedno je problem sto se obican seljak nije modernizovao, i jos uvek gaji obicnu ajdaru, ali imas neke ljude na fruskoj gori, koji gaje pink lady. Istog je ukusa kao ajdara, ali je jabuka dosta izdrzljivija i nije brasnjava. I cena im se kretala oko 40 kinti u maloprodaji, moze da se izvozi za istu cenu, zato sto je jabuka slicnog kvaliteta kao i red chif. Imamo mi dosta kvalitetnih proizvoda, koji se lose plasiraju i onda dovode obicnog seljaka do kraha. A i modernizacija nase privrede zaostaje poprilicno... Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nT.Shark Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 ljudi... man'te se corava posla... ako mozete da pricate o ovome iz nekih licnih iskustva, zivite bolje od 80-90% srba koji nisu iz svoje avlije izasli, sisli sa brda, videli novi sad... seli u avion... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 То је баш исто као имамо нафту и злато :) Imaju i Libija i Venecuela naftu pa ne zive kao Norvezani, ni priblizno. Najveci resurs su ljudi! Doolio i ko jos spopada Dvinija, nemojte ga trolovati zato sto se nije dobro izrazio, a svi znamo na sta misli. Kad je neka drzava dojaja sredjena, gde je korupcija minimalna i neprimetna, gde ima posla za svakoga i moze se od prosecne plate i na letovanje, zimovanjei nova ves masina u istoj godini normalno je da u takvoj drzavi prosperira ljudska svest, a samim tim i ljudska prava. I jesmo babuni sto smaramo ljude sto su rodjeni drugaciji i ne damo im ono sto damo onima koji su rodjeni "normalni", sta god normalno bilo. Ali Dvini je u pravu jedno, Alti jeste licimer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Не кењај брате, кад га нико не смара због тога. Што се тиче Алтија, и даље не видим то лицемерство и после пар страна приче са Двинијем. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Licimeran je utoliko sto zagovara kako bi Srbija trebalo da izgleda, a pritom sve suprotno od zemlje u koju je otisao da sljaka. Da recimo tako izgleda Kanada, on tamo ne bi ni otisao na prvom mestu (on ili njegovi, whatevs) jer bi ta Kanada licila na Srbiju, a ne na Kanadu. A zasto bi neko isao u neku Srbiju da radi kad moze u neku Kanadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 to nije licemerje. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts