Jump to content

sobni bajs


Recommended Posts

jel ima neko iskustva s ovim ?

hoću da krenem sa stvaranjem neke kondicije u kućnoj varijanti, pa nekako kapiram da mi je ovo +vežbe najbolje rešenje.

guglao sam nešto, pa sam video otprilike da ima u nekim većim radnjama sportske opreme i slično, kapiram da ima i po metroima, i cene se kreću od nekih 150 eura pa na dalje.

jel to vredi tih para, jel ima i jeftinijih varijanti na koje nisam naleteo na netu, i koliko kvalitet tu vratira ? tj, za koliko se te jeftinije u stvari sjebu ?

i koje su alternative ? tredmil naravno odmah otpada. pre bih išao na rl trčanje, ili u teretanu, nego da mučim to na gajbi. kapiram da bih za 150 jura mogao odličan pravi bajs da nađem, ali s njime zavisim od lepog vremena, a i ne podnosim uzbrdice :D (inb4 panonski seronja).

u suštini pišite bilo kakva i bilo čija iskustva s ovim.

Link to comment
Share on other sites

ja bih ti pre preporucio ako si za tu home varijantu da uzmesh neku od onih sprava shto stojish dok okrecesh pedale, bajs taj nekako zesce smara... svojevremeno sam ga pazario u metrou na nekoj akciji za 50 jura i radio je posao sasvim fino, nije to nuklearna tehnologija da bi pucao brdo kesha, to sam na kraju dao sestri, sad imam orbitrek od ribe i naravno ne vezbam uopshte:p:)

Edited by Urgh

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Link to comment
Share on other sites

Nemoj to uzimati, Proto. Dosadno je u pičku materinu, dugo traje i ne donosi bog zna kakve rezultate. Na kraju će ti ostati skalamerija na sred gajbe koju nikad ne koristiš, pa ćeš je dati sestri ili ćeš juriti po forumima da je uvališ nekome ko tek počinje da vežba. :D

Naravno, ideja da možeš da gledaš TV/čitaš knjigu/slušaš audiobook dok vežbaš je dobra, ali u praksi neostvariva. Ne možeš i kvalitetno vežbati i biti skoncentrisan na još nešto, ili ćeš vežbati kao baba ili nećeš imati pojma šta si video/pročitao/čuo.

Upiši teretanu mesec dana pa probaj da voziš bajs tamo, siguran sam da ćeš odustati vrlo brzo. A i svakako ti je bolje da ideš u teretanu tri puta nedeljno nego da radiš kardio na gajbi svaki dan. Za dalja pitanja obrati se stručnjacima na teretana topiksu.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam vozio po hladnoci bicikli a onda je pao prvi sneg ove zime i presao sam na kucni. Poenta je da sam skoro poceo da vozim taj kucni i svidja mi se, dobra je zamena za ove zimske dane [:)]

Imam neki koji nam je stric poklonio, a on je bas vozio ali je kupio bolji. Stariji neki model je a radi dobro medjutim pokvario se merac pulsa, to je smor...

Ne znam, mozda ti je sada kasno/bezveze da ulazes pare u to s tim da ce jos malo mart, 10+ stepeni, mozes opusteno napolju da vozis bicikli, ostavi kucni za sledecu zimu?

Cak sam i guglovao - kaze oko 8 stepeni [:D]

edit: fail sa temperaturom

Edited by Atelas
Link to comment
Share on other sites

Ako ne zelis da ides u teretanu(koja je najbolja opcija) i ako mozes da skaces po kuci, postoje razne varijacije skokove koje rade kardio, ali mislim da ne postoji sansa da ti to objasnim preko foruma kako valja.Sve vezbe radis 1 minut, 1 minut odmaras, 2 serije po 4 vezbe(znaci ukupno 16 minuta). Prva vezba je dzamping dzeks( :D ) oni klasicni skokovi sa fizickog gde sa svakim skokom siris ruke i ides da pipnes iznad glave , druga skocis sa rukama u vis pa uradis sprol( kao sklek samo sto ti ruke stoje pravo a buljom ides dole, potez jebanja) pa ustanes i ispocetka, treca skocis sa rukama u vis pa sednes dole i ispruzis obe noge pa ustanes i ispocetka, i cetvrta skaces sa pravim nogama i dizes prste u vis,samo stopalima radis, i kad postanes malo bolji u ovome ubacis i petu seriju 20 skokova iz dubokog cucnja i 20 skokova kolena-grudi(sto izadje tacno oko minut).

E sad, ja kad procitam ovo sto sam napisao, izgleda poprilicno konfuzno, ali ne postoji nacin da ti ovo preko interneta detaljnije objasnim, ja dajem ovo deci da rade kad treba da im pocepam pluca,za sad su dobri rezultati i sve sto ti treba je 1 metar kvadratni i volja.Ako hoces ovo da radis, slobodno mozes da me pitas da pokusam da ti jos detaljnije objasnim.

When the going gets tough, the tough get going

Link to comment
Share on other sites

ne ide mi se u teretanu jer ne podnosim taj ekosistem teretane, a i imam određene vežbe za leđa, tačnije mišiće leđa, koje moram da radim na gajbi.

kapiram da bih mogao te mišiće da gađam i u teretani, ali sam daleko od eksperta za grupe mišića i to.

pa sam nekako kapirao da uz ispravljanje kičme, sredim i kondiciju i batalim pljuge i ne dozvolim da mi povećani apetit nabaci bure, pa taman sve lepo ukombinujem da do leta budem sređem i imam velik kurac.

što se tiče mogućnosti da me smori, ne brinem za to, jer me je svaki pokušaj i teretane i trčanja i svega do sada brzo smorio, pa će mi biti potrebna ogroma snaga volje za bilo šta. kapiram da će i ovo da me smori, ali mi ne deluje kao loša stvar za imati na gajbi. doduše ova mašina za veslanje mi deluje još bolje, jer koliko znam ona jebe kevu leđnim mišićima (rajt?). samo ne znam kako stojim s parama još uvek, ali javiću ti se kruko ako bude nešto.

ćelo, ne znam da l mogu da skačem, s obzirom da non stop ljudi iznad mene se kuglaju u klompama pa se sve čuje. ali ću svakako da probam.

kapirao sam da uzmem i prečku za zgibove i neke bučice, ali za to ću da se informišem kod teretana magova kad dodđe vreme.

Link to comment
Share on other sites

što se tiče mogućnosti da me smori, ne brinem za to, jer me je svaki pokušaj i teretane i trčanja i svega do sada brzo smorio, pa će mi biti potrebna ogroma snaga volje za bilo šta.

Meni za 45 do 60min kardio treba mnogo vise volje od 45min treninga sa tegovima(oko 15 serija). Kao sto su ti rekli i ostali, tri puta nedeljno tegovi i dobra ishrana ti je najefikasniji nacin za skidanje sala/nabacivanje misica(kenjam malo.. verovatno je HIIT efikasniji za skidanje sala, al ako vec imas problema sa kicmom ne znam koji bi HIIT i mogao.. mozda na bajsu)

Edited by primo
Link to comment
Share on other sites

nisam ekspert almi mogu da skoro pa dam ruku da mu tri puta nedeljno teretana i poboljsana ishrana nece doneti nesto veci boljitak nego tri puta nedeljno odlazak u pozoriste.

tri pametno ciljana treninga koja mu neko iskusniji prepise u skladu sa celokupnim stanjem i prilagodjena ishrana vec hoce.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

istina je verovatno negde između. neka umerena količina kardio treninga je neophodna za, gle čuda, kardiovaskularnu kondiciju - srce i pluća. s druge strane, vežbanje sa tegovima (tj. teretana) ima gomilu pozitivnih strana, od kojih je za protin slučaj najbitnija ta da osoba sa više mišića troši više energije (kalorija) u toku celog dana ("ima brži metabolizam", al proto, ako neko krene da ti priča o brzom i sporom metabolizmu, okreni se na drugu stranu i beži koliko te noge nose). drugim rečima, pre će smršati ako nabaci mišiće nego ako besomučno radi kardio.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...