Debeli Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 моји коментари нису кисели, него љути и горки. :) како знаш да му неће помоћи? можда му баш помогне. можда му помогне макар утолико што се сутра неће кајати јер није пробао или ће му помоћи зато што је открио шта жели а шта не жели. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 drugačiji pristup jednostavno, ja mislim da je bolje biti iskren sa ljudima, nego ih ložiti 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 (edited) лол какво сад ложење? нико му није рекао да ће да реши све своје животне проблеме на броду. мада, опет, окрене ли 2-3 године на броду, па штеди ли, моћи ће овде да уложи све што заради, па ће живети као газда. и то боље него ми који се кривимо 8, 9, 10 сати дневно радећи за неког другог. ево, ја ћу да му направим бизнис план за уштеђевину, про боно, само нека заради што више. :) Edited December 6, 2012 by Debeli MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 drugačiji pristup jednostavno, ja mislim da je bolje biti iskren sa ljudima, nego ih ložiti Cekaj brate, kako iskren? Kazes mu, "Nemoj da ides na brod, ne valja ti to, bolje uzmi radi krvavo ovde, uchi programiranje i bice ti bolje, imaces dobar zivot".... Jel onda zaista treba neki bankar ekonomista koji zaradjuje milione od osiguranja tebi treba da kaze "Brate, zasto radis za tu sitninu kad mozes da se potrudis da radis za milione godisnje"? Ja sam prvi za krvav rad, grejanje stolice itd. Evo, to radim poslednjih X godina... i prezivljavam nekako , ne mogu da nadjem posao, sve radim honorarno, a dosta znanja imam, mnogo sam naucio itd. Da sam u tvojoj profesiji, ne bih imao tih problema. Druga stvar.... kakav faks za nekog ko jedva sastavlja kraj s krajem? Usavrsavanje cega? Nema osnovno znanje koje bi mogao da usavrsava. Takodje, usavrsavas se kad si doktor, inzenjer, programer, ili tako neko zanimanje koje se nonstop razvija. Ako si fizikalac, tesko da mozes da usavrsavas bilo sta. Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Napravi meni, imam ustedjevinu za jos jedan posao ali ne znam gde uloziti u ovoj zemlji da mi ne proguta crna rupa lol :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittsburgh Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Highli vec si ovde opljuvavao po meni nadugacko i nasiroko, iskulirao te jer sam mislio da si delimicno u pravu, al sad shvatam da si tezak kretenoid. Nevezano za pricu za posao, ocigledno si jedan od onih sto misle da su uvatili Boga za muda kad su zaradili pare, kad zive u centru, voze dzipa ili Audija. Takodje se lelemudio o tudjem ucenju, zivotu, zivotnim izborima iako ne znas ljude. A realno si tezak debil. Mozda si dobar u tvom poslu, al ti je socijalna inteligencija na uzasno niskom nivou. Najgora moguca kombinacija svega u zivotu, kretenoid koji je dosao do love... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 i, čija je pišica veća? :D a što se ovoga tiče: Inace, drugovi sta je ovo? Laptop nikad nije bio u Madjarskoj, nemam ga instlairanog na kompu, nikad nisam koristio taj jezik niti otisao na neki madjarski sajt. :O ...ne znam da li trolujes ili ne, ali Ujvidek je na Mađarskom "Novi Sad". Kapiram da bi to morao znati, tako da je verovatno ipak neki trol :D facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Rekao bih da zna, nego hoce da vam kaze OVO JE MADJARSKA GLUPI SRBI! :DDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 I j sam to primetio kad sam u Novom Sadu i hocu neki status da napisem preko telefona i umesto Novi Sad, pise mi Ujvidek Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Mađarizacija! facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post togFU Posted December 6, 2012 Popular Post Report Share Posted December 6, 2012 Samo da kažem da sam i ja primetio da kada neko pokrene priču o poslu, visini plate, studiranju, Hajli ne propušta priliku da indirektno sa visine kaže da je on bog careva, nhf Pero ali tako je jebi ga. Verovatno nisi ni svestan da to radiš, niti kako to izgleda u očima "neutralog" posmatrača, evo recimo i trooper je to često radio, pa je vidim nedavno pitao "recite mi kada sam to radio?", znači nije bio svestan toga, kao što nisi ni ti verovatno... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Ovo što Džastin kaže Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Samo da kažem da sam i ja primetio da kada neko pokrene priču o poslu, visini plate, studiranju, Hajli ne propušta priliku da indirektno sa visine kaže da je on bog careva, nhf Pero ali tako je jebi ga. Verovatno nisi ni svestan da to radiš, niti kako to izgleda u očima "neutralog" posmatrača, evo recimo i trooper je to često radio, pa je vidim nedavno pitao "recite mi kada sam to radio?", znači nije bio svestan toga, kao što nisi ni ti verovatno... Ma jok - bitno je da kad on napise "E, smrdis" ti mu napises "Brate, svima pisas po faci oladi malo" dobijes odgovor "E, brate ti mene ne znas video si me dvaput bla bla bla". Zanemarimo cinjenicu da svoje pljuvanje i nekulturu krije iskrenoscu. https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 samo da kazem da kao it-evac (lol) nisam ovde sa perom i trupsijem. Apsolutno za svakog ko nije "IT" u ovoj usranoj zemlji perspektiva je zalosna. A nas balon moze puci preko noci, i to moramo biti svesni (mi u IT). I ne postoji ni jedan razlog zasto bi IT bio placen a neka druga potrebna struka ne. A i taj "bum" IT je doveo da se svakojaka buranija negde 2004-5 okrenula IT-u, neki su postali skilled, a neki retosi na visokim polozajima. nema cvrstih temelja nigde. Dakle momci, malo manje gledanja sa visine i prica "ko je vredan uspece" Imamo samo srecu da smo u (trenutno) profitabilnom poslu. You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Mislim da i Kale ima nešto da kaže na tu temu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pittsburgh Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 samo da kazem da kao it-evac (lol) nisam ovde sa perom i trupsijem. Apsolutno za svakog ko nije "IT" u ovoj usranoj zemlji perspektiva je zalosna. A nas balon moze puci preko noci, i to moramo biti svesni (mi u IT). I ne postoji ni jedan razlog zasto bi IT bio placen a neka druga potrebna struka ne. A i taj "bum" IT je doveo da se svakojaka buranija negde 2004-5 okrenula IT-u, neki su postali skilled, a neki retosi na visokim polozajima. nema cvrstih temelja nigde. Dakle momci, malo manje gledanja sa visine i prica "ko je vredan uspece" Imamo samo srecu da smo u (trenutno) profitabilnom poslu. Upravo sam ovo pricao sa nekim likom koji je na ETF-u(decko je 90god). Pitanje je koliko ce trajati cela ta IT prica ovde. Sad svaka piljara maltene trazi IT. Ja se samo pitam da li ih traze jer znaju za sta im treba IT lik ili ih traze jer im je neko rekao da im treba. Iskreno voleo bih da u svakom segmentu naseg drustva bude kao u IT sektoru ali nije. I ne vidim kako, ako nase drustvo ne stane na noge, IT, kao neki poslednji sektor gde se zaradjuje kes, moze da opstane sam duze vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SIN Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Ajde malo svi da spustimo loptu. :) Prvo cega se treba setiti jeste da su Pera i Trpy carevi. Uvek su bili i uvek ce i biti. Rjuka drugara ne znam toliko pa ne mogu da kazem. Znaci imamo Rjuka koji ide na brod da radi i srecan je zbog toga. Svi imamo razumevanja za njega, posto je u nekom od narednih postova lepo objasnio da je u zajebanoj situaciji, da nije vaspitan onako kako bi mozda trebalo (ovde prevashodno mislim na fakultet koji je u danasnjem sistemu vrednosti plus u ocima drustva i otvara vise mogucnosti u zivotu). Ali cak i da to nije rekao, niciji izbor posla ne bi trebalo omalovazavati (ovaj posao je bolji od ovog), jerbo mi nismo u jebenoj Norveskoj. Ovde ljudi mahom rade sta moraju, a ne sta hoce. Sto se Pere i Trupija tice, ja mislim da je sasvim normalno da se osecaju malo prepotentniji u odnosu na vecinu danasnje omladine. Svojim radom PLUS igrom slucaja (miliona slucaja) su uspeli da urade nesto u zivotu sasvim sami, sto je za svaku jebenu pohvalu. Znaci prepotentni su kad gledaju "vidi gde sam ja, a vidi gde su drugi". Nije to zla misao, to je cista opservacija. Prepotentnost ce proci ubrzo, sasvim prirodno, cim se covek navikne na svoju situaciju. Svi smo mi bili bolji u necemu od nekoga, i malo smo se kurobecali zbog toga. Nisam siguran da je prepotentnost dobra rec, vise bih rekao da je to neki trenutni majndset u kom sebe gledaju kao jebaca keve (kao i uostalom mnogi od nas u nekim drugim oblastima). Mislim, kad ja prodjem sa ribom pored X coveci koji dobaciju pokricu se usima, dok ce Cela reci "deste picke, sad cu da vam lomim noseve". Nisu Pera i Trpi hteli da ga istovare, ili jos gore, da stave nama do znanja kako su oni carevi, vec je njihov stav cist produkt tog majndseta. U fazonu, brate, moze se, evo, uspeo sam ja, daj se jebote potrudi. Mislim da i Kale ima nešto da kaže na tu temu! [roflmao] Upravo sam ovo pricao sa nekim likom koji je na ETF-u(decko je 90god). Pitanje je koliko ce trajati cela ta IT prica ovde. Sad svaka piljara maltene trazi IT. Ja se samo pitam da li ih traze jer znaju za sta im treba IT lik ili ih traze jer im je neko rekao da im treba. Iskreno voleo bih da u svakom segmentu naseg drustva bude kao u IT sektoru ali nije. I ne vidim kako, ako nase drustvo ne stane na noge, IT, kao neki poslednji sektor gde se zaradjuje kes, moze da opstane sam duze vreme. Opstace zbog autsorsinga sve dok IT na zapadu radi. A IT ce raditi dobro dok nas roboti ne zamene za fazon 50-100 god. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Nece Hajli to tvoje jos dugo, a onda cemo da se sladimo na tvojim mukama. A kada se vratis u govna, onda se mozemo ponovo gotiviti. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Upravo sam ovo pricao sa nekim likom koji je na ETF-u(decko je 90god). Pitanje je koliko ce trajati cela ta IT prica ovde. Sad svaka piljara maltene trazi IT. Ja se samo pitam da li ih traze jer znaju za sta im treba IT lik ili ih traze jer im je neko rekao da im treba. Iskreno voleo bih da u svakom segmentu naseg drustva bude kao u IT sektoru ali nije. I ne vidim kako, ako nase drustvo ne stane na noge, IT, kao neki poslednji sektor gde se zaradjuje kes, moze da opstane sam duze vreme. Nema sta tu "kolko ce trajati prica ovde". IT je takav biznis da je moguce poslovati sa celim svetom cak i iz usrane Srbije. Osim toga, ne verujem nesto da IT ima rok trajanja (ili ako ima, nije blizu) iz razloga zbog da internet !!! Internet je posle struje najveci izum covecanstva sto se mene tice, u svojoj srzi nije nista drugo do platforme za komunikaciju/razmenu informacija.. ali je postao esencijalan za ovu planetu... sto dovodi do price o IT-u, a to je da je IT povezan s internetom i bice sve vise povezan. I ja sam sa Igorom na ovome. Ljudima koji su van IT-a je perspektiva zalosna u ovoj zemlji. Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Фатсо: Друга ствар, мислим да приликом процене занемарујете неки слој људи са примањима и могућностима испод нечег са чим се лично срећете. Ево, нпр. сликање. Ја сам могао да приуштим себи да идем у атеље пар година (то је сто јура месечно, у суштини мало за оно шта добијаш, али све је то релативно, неко НЕМА сто јура месечно, штавише, МНОГИ). Додај на то цену материјала и тих срања (то стварно није много, али јесте нека цифра). Притом, фазон је што ме је атеље стварно усрао, мислми да је то једини у Србији где научиш нешто. То ми је омогућило да научим занат и искидам пријемни ненормално и упишем факс лаганица из прве на буџет. ФПУ је иначе један од скупљих факсева ако ниси на буџету. На том факсу су исто трошкови већи него на другим факсевима - папири, боје, курци, палци, штампање, штампање, штампање итд. Онда идемо даље, за неко океј бављење илустрацијом треба ти графичка табла. Имаш табле од педес јура, па до неколико иљада јура. Ја сам успео да се испрсим за неку средњу класу од четристо јура. Следеће у плану је монитор (вероватно 600+ јура) који је преко потребан. То су релативно велике паре. Наравно, то све може поступно, узмеш таблу од педесет јура, па на њој радиш, па зарадиш за следећу итд. али је неупоредиво теже. Има још. Пошто је факс срање, нисам претерано напредовао на њему (осим усвајања знања и праксе из одређених неколико предмета, нпр. из графике), међутим у примарној струци нисам бог зна како бољи него пре факса. Да бих постао господар прстенова, ја морам да радим, а у исто време да се грувам на плану скила (невезано за рад јер је тренинг другачији од конкретног сликања). И то грување треба да траје нпр. 2-3 године бар, да бих ушао у велку лигу. То је прилично зајебано. Било би МНОГО зајебаније да радим у трафици за дваес иљада, морао бих да радим хонорарно цртање после рада у трафици, а после тога још и да се грувам и да спавам фазон три сата. И да затворим круг, да нисам ишао у атеље, могао бих да сисам курац јер никад не бих научио да сликам (шта год Маре причао). Наравно, ништа није немогуће, али немојте претеривати у односима и закључцима. brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkman Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 hvala drugarima na podrsci. stvarno nisam ocekivao ovakvo nesto ali vec se desilo tako da mi je stvarno zao nisu mi namere bile takve :/ necu nista vise da komentarisem da se nebi bespotrebna rasprava nastavila. Kad bi neki ljudi skocili sa visine svog ega na visinu svoje inteligencije - poginuli bi definitivno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 samo da kazem da kao it-evac (lol) nisam ovde sa perom i trupsijem. Apsolutno za svakog ko nije "IT" u ovoj usranoj zemlji perspektiva je zalosna. A nas balon moze puci preko noci, i to moramo biti svesni (mi u IT). I ne postoji ni jedan razlog zasto bi IT bio placen a neka druga potrebna struka ne. signoffovao sam se al cu da pojedem govna i vratim se samo da dodam: nikad nisam rekao da treba ostati u zemlji po svaku cenu, nemojte to da korelisete sa "ne idite na jebeni brod" inace Igore (i samo Igore, ovo na dalje je potpuno ortogonalna diskusija), IT je placen dobro zadnjih 30+ godina, ne vidim to kao balon, dokle god se pametno definise sta je IT (fejsbuk ekspert i SEO "mag" NISU IT) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Napravi meni, imam ustedjevinu za jos jedan posao ali ne znam gde uloziti u ovoj zemlji da mi ne proguta crna rupa lol :D што је дужи рок те твоје штедње, тј. рок на који ти планираш да штедиш, то је повољније улагати у земљиште, дугогодишње засаде, чисту енергију, обраду секундарних сировина... то не може да пропадне на дужи рок. а доносиће много више од камате у било којој банци. под условом доброг менаџмента, лол, како мрзим ту реч. треба да имаш добре пословође. ето. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Даки: Машиш поенту. Постоје неке ствари које неко може и које неко не може, а постоје и ствари које сви потенцијално могу. Све те ствари зависе од разних фактора, социјалних, психолошких, физичких, географских итд. Па тако свако може да, не знам, скочи осамдесет сантима (мислим, свако здрав и прав) ако грува одраз, али не може свако да скочи метар дваес. Или још боље, свако може да научи да пише књиге (да узме и да пеглуцка структуру романа, ликове, стилове итд), али не може свако да научи да пише добре књиге. Ово су неке генетске могућности, да тако кажем. Постоје и социјалне и психолошке и разне друге. Другим речима, ја ако видим неког генетског, социјалног итд. Дулија који слика трипут горе него ја, могу да му кажем да је магаре и да се потруди. Али неком ко има много мање могућности, а можда и талента и ко зна чега све не, како могу да кажем да се потруди? Откуд ја знам колико се он трудио, можда се труди пет пута више од мене, ал јебига не може? И најзад, какве су то поделе на готивније и неготивније послове? Оћу ја можда да једем уљане боје, а вуду штампане плоче? Да облачим сликарска платна? Уозбиљите се мало, капитализам значи да сто њих нема да би један имао (један нормалан, ако причамо о богаташу, говоримо о хиљадама), а не да постоји нека бесконачна гомила пара из које неко ко се потрудио узима, а неко ко није не узима. brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted December 6, 2012 Report Share Posted December 6, 2012 Nisu Pera i Trpi hteli da ga istovare, ili jos gore, da stave nama do znanja kako su oni carevi, vec je njihov stav cist produkt tog majndseta. U fazonu, brate, moze se, evo, uspeo sam ja, daj se jebote potrudi. Da su ga "bodrili" ne bi ni bilo ove rasprave ovde, ovo što si ti gore napisao jednostavno nije tačno, nego je bilo "lol brod, važi..." A i ti Dulio odgovaraš Dakiju na ovo gore, mislim jebote... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts