spo(ghost) Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Dule se potrudio da mi objasni, zato sto, kao sto kaze, ne vidim neke stvari koje on vidi, i zakopali smo sekire. Covek ima svoj opravdan stav, zato sto se bavi time, ja sam izgradio stav na osnovu drugih ljudi koji se bave time, ali imam manje prava od njega da pricam, posto sam ocigledno povrsno to skapirao. Nema potrebe za jos par strana... Ovoga. :) Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Ala je lep ovaj svet, onde marmen, ovde hejt 2 jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Ел може блиц појашњење, ко је Мармен? Често се помиње. ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 U kojoj mesari prodaju mrezne kablove na meru? Treba mi od recimo 70ak cm, ali svuda prodaju minimum 1.5m. I slicno pitanje, audio kabl (sa 3.5mm bananicama na oba kraja), isto na meru? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 канибал тц пирамида :) Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 verujem da ces ovde naci sta ti treba... http://www.netiks.rs/ 1 Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Kako član RUR komune može da ne zna ko je marmen?:O "When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful". "Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power". Superbia in Proelio Link to comment Share on other sites More sharing options...
overkind Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Нередован члан. Пропустио сам ту епизоду, јбг :) ...Од рођења спремна стоји, мене чека моја рака, Да однесе све што имам у дубину у дубоку. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 ban 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shomi~ Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Ел може блиц појашњење, ко је Мармен? Често се помиње. i mene ovo interesuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 A jel znate ko je mara? http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Doolio Posted November 26, 2012 Popular Post Report Share Posted November 26, 2012 imam par drugarica na FPU, i bas je oprema bila tema Оне ће свакако морати да уложе паре у ту опрему и то стоји, али ти зато што немаш перцепцију занемарујеш гомилу ствари и то ти причам све време. Иди брате, узми опрему, па сликај добре фотке, ја ти кажем да не можеш. Сликаћеш лоше фотке квалитетне резолуције, превеликог контраста и чудних боја. Које ће бити много боље од фотки које би исто ти, Марко, сликао мобилним, наравно. Ја се запрепастим колико су готивни данашњи апарати кад ми неко да да се поиграм мало. Опет, свако ко зна нешто о фотографији би ме ишамарао на месту да му све те суперлепе фотографије донесем на увид - јер су СРАЊЕ, а ја сам мали хобит који је у фазону хур дур лијепих ли слика. Исто тако, заврши ту фотографију, па онда реци да ли је све у опреми (у ствари, поред завршавања би морао и сам да се ангажујеш јер профе фотографије на том истом фпу боли патка за све). Занемарујеш рецимо то да ти свакако треба да набавиш опрему за било какву делатност тог типа, опет зато што перципираш уско ствари и не дозвољаваш себи да упијеш нешто друго. Ја сам дао исто толко пара за опреме колико и ти фотографи, али теби то не вришти толико јер ти је ово моје ''радније'' и ''нормалније'' или шта већ. Кад ти кажем да баталиш утисак и да обратиш пажњу на који аспект вредновања делатности ти скрећем пажњу, ти опет одеш у то шта је лакше, а шта је теже и бајке о свемоћној опреми. Друго, ми причамо о професионалном фотографу, не о викенд шкљоцалу. Наравно да ћеш набавити опрему, то се подразумева. Не знам, јебаћеш се за паре, обијаћеш киоске, па ћеш набавити, то ти је пасија и то ћеш да фураш. Можда нећеш набавити одмах, али ћеш набавити за пар година. И биће ти пичка разваљена од тих пар година јебања за паре, ал брате, ти сад имаш свој фотоапарат и статив и светлокурце и то ти је једино битно јер је то твој живот. И то је једна линија коју занемарујеш. Кад чујем да је неко талентован за нешто ал му душмани (или опрема) не дају, одмах знам колко је сати. Зато што знам да је то један занат који се учи и у који се улаже, а само тинејџ хипстер може имати трип како он нешто ту јебе кеве, само му треба пружити шансу. То што је неко надарен за нешто, то може да окачи мачку о реп. Ја сам много талентованији за цртање него што знам да цртам тренутно, зато што сам јео говна цео живот. Да нисам никад престао да једем говна, не бих никад ни научио да цртам (а сигурно још имам МНОГО да учим), а био бих појам за неке тамо из средње или из блока као ''онај лик што зна да црта, баш бих волео да и ја знам''. Па научи, знаћеш сигурно боље од мене, потенцијал лол хомо сапиенса је миљама испред мог тренутног квалитета. То је просто жвака за лудака. Е, ал зато улажеш у себе и у свој занат и улажеш онда много и пара и времена и мозга и тијела и онда одједном скапираш да имаш три фотоапарата иако радиш у меку. Тешко? Да. Могуће? Да. Треће, твој константан трип је био око лакшег и тежег, а видим да је и даље прилично такав, и то исто сам покушавао да ти објасним. Није лакше и теже него какав је квалитет продукта. Четврто, фотографија је прво занат, па онда уметност. Може са идиотом да се прави уметничка фотка и може да се направи чак и занатски добро, али онда би морао да имаш неког ко тражи баш то, тј. тржиште. Пошто се тржиште за фотографе углавном састоји од фирми које имају неке производе (кола, колаче, патике), сликања за часописе (фото модели и та срања) итд. природно је да ти треба добар апарат високе резолуције. Не заборави, ради се о занату и продукту тог заната - фотографији. Онај ко има добар апарат и добар скил, наравно да је бољи од оног ко има лош апарат и добар скил. И наравно да је то далеко од концепта свемогуће опреме о коме ти причаш. битан део: Да ме не мрзи, сад бих ти насликао уље на платну са бојама од сто педес динара комад и са бојма од ПЕТ ИЉАДА ДИНАРА КОМАД (које немам), па би видео колика је тек то разлика, толика да би престао да причаш заувек о разлици између неког никона од иљаду евра и камери на мобилном. Јел то значи да сад мене неко треба да ''препознаје'' као цара са мојим фуш бојама? Препознаће неко, види се да ли има потез и да ли владам сликом и фундаментима или не. Али небитно, неки други Дулио који ради исто ко ја и има бољу опрему, имаће боље слике, јебига. Е, зато ћу ја онда да продајем ове слике за пар стотина, па ћу ем да зарадим, ем да се истренирам тиме, па кад заменим полако, једну по једну тубу са скупим бојама, онда ћу да одем на следећи левел прајс рејнџа. И то је нормално. Поента је да нисам узео планирану графичку три године јер сам куповао боје. Поента је да нисам видо нов комп ни на слици сто година јер сам купио таблу од четристо евра - која је боља од табле од тријес евра. И то је све кул и то се све подразумева. Пето, да се вратим на фотографа. Тај фотограф који уме да ради то што ради ће исто толико да се зајебава са светлом и триповима колико и било ко други. И мораће да их зна и да их примењује и то ће да се види. Као што ја могу да видим разлику и на сликама са свадбе и да кажем да ли тај фотограф уме да ради или не, тако неко ко се разуме може да ти напише роман о томе вероватно. Шесто, моја кева је неупућена у те ствари. Верујем да би њој моје фотке са свадбе са царском опремом и фотке неког цара са свадбе са царском опремом биле исте. Али ако пита мене, рећи ћу јој да није и зашто није. Исто тако је дудук за слике, оно, узела би слику од педес евра и можда би је проценила да је вреднија од слике од пет иљада евра. Што мени не би могло да се деси (осим ако није неки маркетинг набуџени фазон, али то не рачунам, говорим о квалитету, не о имену). Ти то исто радиш. Али онда кад ја теби кажем да то није тако, онда се ти браниш. А не знам зашто кад не видим да си нешто претерано упућен. Мени ако Вуду крене да објашњава зашто је онај тамо програм бољи од оног другог, а мени онај други баш готивинији, ја ћу да га слушам, ко зна колико ствари ја ту не видим и за колико и не знам да су у тој целој структури програма. Мени је фасцинантно да ти ниси ниједном пошао од тога, а да сам на твом месту, та полазна тачка би ми се наметала нон стоп. Сигурно не бих мислио да су сви ретарди. Мислим, ипак смо причали о професионалним фотографима, не о врхунским који узимају милионе, па да кажеш како је то превише капиталистички и исфурано (што и јесте, али то нема везе са овим). Седмо, оно и даље не могу да схватим, да си узео мој пример који је запањујуће геј и те ликове треба спалити (онај са предлогом за остављање опреме на пар дана) и користио га афирмативно у разговору и то више пута. Да сам ја тај фотограф и да су мени то рекли, па не бих их отерао у курац, него би им кости поломио ту на месту. Свако се занесе у разговору па оде у трипове, ал брате, који курац, шта причаш ти тл/др за марка конклузија, никакво започињање и ништа претерано интересантно 4 brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Dosao sam u Bg na par dana , a u cetvrtak imam let za Moskvu, pa hocu da prenesem protein, glutamin, 7 kila prsute, par pakovanja ekomer tableta i vitamina i jos neke sitnice. Jel mogu da me cimaju za nesto od toga? whey i glutamin su praškovi beše? :D Ala je lep ovaj svet, onde marmen, ovde hejt ne valja ti pesmica, marmen i hejt su na istom mestu jer hejt ide za marmenima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistral Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 verujem da ces ovde naci sta ti treba... http://www.netiks.rs/ Lol jbt, pa ovo na dve ulice od mene. :D Hvala! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Седмо, оно и даље не могу да схватим, да си узео мој пример који је запањујуће геј и те ликове треба спалити (онај са предлогом за остављање опреме на пар дана) и користио га афирмативно у разговору и то више пута. Да сам ја тај фотограф и да су мени то рекли, па не бих их отерао у курац, него би им кости поломио ту на месту. Свако се занесе у разговору па оде у трипове, ал брате, који курац, шта причаш ти тл/др за марка конклузија, никакво започињање и ништа претерано интересантно ti si bas vatreni navijac na tom polju :) Evo, pokusacu da ti prostije objasnim svoje vidjenje. To je isto kao kad radis keramiku, slozices se da je i to umetnost. Ponekad se nadje neki cale koji hoce da ustedi i "ima komsiju koji zna da postavi u kuhinji, ali ne zna u kupatilu posto mu je pod pod nagibom, zidovi krivi, a trebaju i cevi da se urade", i svaki majstor (barem ljudi sa kojima sam ja radio) ce da mu pozajmi malo materijala preko cene i da se ne cima da radi, posto ce ugovoriti drugi posao. U vecini slucajeva se desi da taj lik sjebe stvar, i onda posle par nedelja te zove da to popravljas, i onda mu uzmes jos love, ALI, nekad se desi da komsija zaista zna da postavlja plocice kako valja, ali, jebes ga, ne zna da izravna zid u kupatilu, pa zato to prepusta majstoru. I to je moje vidjenje, ako bilo koji fotograf zaista strahuje da neko ne odradi slike bolje od njega, onda ne znam. I ako taj neki random Pera zna da odradi to dovoljno-dobro-za-svoje-standarde, onda ceo taj posao nije ni bio za profi fotografa. Jeste, stoji da ti ostavljas alat kod klijenta, ali imas jos aparata sigurno i kapiram da je bolje da ih pustis da izdivljaju, uzmes im pare na iznajmljivanju, i onda ako nista ne urade, uzmes jos para na normalnom fotoseshnu. Inace. Hvala ti za WOT, slazem se donekle. Ali da trebam da upisem fotografiju da bi srao o istoj, znas i sam da ima gomila samoukih ljudi koji jebu majku u odnosu na skolovane, znam, verovatno nisam taj, ali opet. Svakako zapusio si mi usta sa onim "ja vidim ono sto ti ne vidis", i realno, ja tu ne mogu nista da ti kazem, posto ne znam o cemu pricas, a u svakoj profesiji toga ima. Vodim se svojom nekom percepcijom za "lepo", i to "lako-tesko", sto se kosi sa tvojim pogledom :) Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 znas i sam da ima gomila samoukih ljudi koji jebu majku u odnosu na skolovane, to je taj stav zbog koga fotografi i rade za 100 dinara. Ima i klinaca koji znaju bolje od inzenjera da poprave bojler. Video sam takvog jednog pri razvlacenju mreze, surovi profi Tj nagledao sam se takvih profija u deusu a i u zivotu. You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 ma mislio sam bre na toj umetnickoj strani :))) cuti, i ja sam trebao da razvlacim mreze sa zmijinim burazerom :))) verovatno se spasao covek, mada ono osnovno sto sam video u udzbeniku i nije nesto preterano tesko :) Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 i dalje teras po svome moram priznati :) Ne znam ko je zmija...jel bese onaj iz staljinove ekipe nedelja dota? You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 i dalje teras po svome moram priznati :) Ne znam ko je zmija...jel bese onaj iz staljinove ekipe nedelja dota? jes :)))) zmija, albatros n co :) imam neki tyco electronics udzbenik iz 2008me je izdanje, posto oni isto rade neke sertifikacije, tu mi skuplja prasinu :) jel to vredi uciti? Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 to je taj stav zbog koga fotografi i rade za 100 dinara. Ima i klinaca koji znaju bolje od inzenjera da poprave bojler. Video sam takvog jednog pri razvlacenju mreze, surovi profi Tj nagledao sam se takvih profija u deusu a i u zivotu. Mohi, rekao ti fatso da si glup. Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 mohi ne radi za 100 din. Nadam se. I nadam se da ne spusta cene do poda You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Je l' prodaje/poklanja(^_^) neko bucice od jedno 10,15 kila?? treba mi da se malo dovedem u red preko zime a nemam para za teretanu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 Tesko je, sve je jako tesko.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PROTOZZQ Posted November 26, 2012 Report Share Posted November 26, 2012 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts