Jump to content

Стреличарство


brue

Recommended Posts

Пошто има свакаквих овде на руру (мислим сад у позитивном смислу), да ли се неко бавио овим спортом?

Ако јесте, може ли да да мало више инфоа, упута и сл. око лукова, како шта итд.

Link to comment
Share on other sites

Не него кад се скани неко од рурбеограђана да дође на Златибор, да имам где да га одведем.... типа Мохија у лов итд :tf:

мислио сам на стреличарски клуб, нешто у том фазону итд, па ми треба информација

Link to comment
Share on other sites

Ладно сам био на том сајту а не видех форум. Слепац.

Али у сваком случају, мислио сам прво овде да видим дал неко има искуства са овим спортом.

Ne znam nista o tome ali sam planirao evo vec drugu godinu da se upisem u klub koji su otvorili u rasadniku blizu mene. Od malih nogu me lozi strelicarstvo i nikako da se nakanim.

Мени нпр никад то није пало на памет... тј не баш никад. правили смо као клинци оне смешне лукове и стреле, али од тада нисам помислио на то, у ствари буквално сам заборавио на то. И онда пријатељ помену, почесмо да брстимо тему и напржих се ко блесав да нешто урадимо поводом тога.

Link to comment
Share on other sites

Meni je oduvek bilo kul, i sama mehanika sporta i strateska primena u bitkama i znacaj izuma u istorijskom smislu i napredovanje tehnologije izrade itd itd ... i nikako da se nakanim da odem da se raspitam, proklet bio kapitalizam!

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Да, све то стоји. Зато и кажем да сам се наложио да нешто направимо овде у мом крају, иако сад тренутно нико о томе ништа не зна :)

Бах, ладно су спортску опрему- лук и стреле, код нас регулисали као смртоносно оружје, као ниђе у свијет! Срећом је пријатељ пандур (ал нестандардни), па нема тих проблема, о yeah :P

Link to comment
Share on other sites

Када сам као клинац направио лук, дошао другар код мене, и у како је нешто трчао у дворишту, мени леђима окренут, ја из зезања да га мало исцимам потегнем стрелу ка њему, одредивши путању не сувише близу њега, ал ко за инат она њега прошиша близу врата. Нисам одапнуо јако, нити је стрела била јако зашиљена, ал опет, могло је испасти жешће срање. Пресекао сам се, од тада сваки пут се сетим тог немилог догађаја при спомену лука.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Streličarstvo je sport koji danas u svetu dobija sve više poklonika. U SAD npr. trenutno ima preko 2 miliona registrovanih streličara (lovaca lukom i strelom ima nekoliko puta više). Situacija je slicna i u Evropi. U Srbiji, međutim, situacija nije toliko ružičasta. Za ovo postoji više razloga. Pomenimo prvo zakon o oružju koji sportski luk tretira kao oružje (što nigde u svetu nije slučaj) čime je značajno otežana nabavka opreme (ne treba ni pominjati da nigde u Srbiji ne postoji prodavnica streličarske opreme). S druge strane, streličarstvo je sport koji zahteva prilicna materijalna ulaganja. U uslovima u kojima se nalazila zemlja poslednjih desetak godina, i uz opste osiromašenje naroda, logično je da sportovi koji zahtevaju značajnija materijalna ulaganja dožive stagnaciju... Očekujemo da ce se u narednom periodu situacija popraviti na bolje.

http://www.serbianarchery.com/node/98/

Јбга, изгледа да треба проклета дозвола.

Link to comment
Share on other sites

Pa opet nije receno sta to podrazumeva?

MIslim kupicu luk i strele u inostranstvu ali sta drzava zahteva od mene s obzirom na tretiranje te opreme kao oruzje. Ne znam, koji je fazon za unosenje oruzja u zemlju?

A apropo cene, mislim da ulaganje nije preterano. Ne secam se da li sam pricao sa nekim o tome ali mi se cini da se moze uzeti dobar luk za 400-500e sto je u odnosu na neke druge skupe sportove smesno.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Тамо на оном лукови сајту има берза. има чак и од 160 евра половњаци.

А чек, ако ту имаш клуб, зар немају они неке лукове у клубу, тако да не мораш да набављаш и не мораш да се дркаш са дозволом?

Link to comment
Share on other sites

Kod nas u Sapcu je godisnja clanarina 10e :D Uz to moras da das kao neki depozit 50 evra i koristis njihov luk i strelu plus ti daju da nosis kuci njihovu

opremu dok ne nabavis svoju. Znam ljude koji to rade i po godinu dana. :) E sad imaju cak i neke fore ako uzmes neku medalju na tim takmicenjima

dobijas od njih luk. Tako da se kod nas najvise isplati baviti se strelicarstvom. :)

megadeth

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...