Jump to content

The Amazing Spider-Man


Recommended Posts

Ovo je najčudesniji film koji sam ikada gledao.

Andrew Garfield je apsolutni car.

Režija i animacija vrhunski.

Savršeno uklopljene količine humora, suspensa i patetike.

Najbolji Stan Lee cameo do sada.

C. Thomas Howell > Bruce Campbell.

Čudesno! Čudesno!

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Link to comment
Share on other sites

i meni je odlican film, vaistinu

jedina mana, ako uopste moze tako da se nazove, mi je to da film nije doneo nesto malo vise drugacije, vrednije spomena, od svojih doskorasnjih prethodnika, ako je to uopste bilo moguce.

ovo kazem zato sto ja i dalje kad pomislim na spajdija, prva asocijacija mi je tobi, i kad pomislim na glavnu ribu u fransizi pomislim na kirsten dunst i njene sise i butine, i to se ocigledno nece nikad promeniti :D

raimijev spajdi ce mi uvek ostati u srcu, iako je ovaj ozbiljniji, mracniji, studioznije odradjen, sa razradjenijim karakterima, verniji stripu po raznim pitanjima itd., prosto bolji spajdi po svim danasnjim standardima za comicbooks filmove.

:-)

Link to comment
Share on other sites

kod mene sve što je luka rekao, samo presečno na pola.

Zabavno, nepotrebno, malo dosadno, premalo spajdermen akcije, previše PG13 trenutaka (Lizard izgleda tako kids frendli u faci), i nekih strašno, bar meni, debilnih pojednostavljenja (REPTILE ANTIDOTE itd....) i scenario nekako luta na sve strane, a nigde konkretno. Glumci su mi doduše dobri, mada ni ovde Parker mi nije "dork", već je nekako "kul, moderan, nerd klinac koji fura skejt". I ona "scena za working class, građanje Njujorka" pred kraj mi je malo bljak.

U svakom slučaju, nije loše ako ne očekujete bama ništa i ne planirate da razmišljate o filmu posle.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

pa i ja sam, samo mi se smučilo da gledam jedno te isto i čitam jedno te isto. Mislim, realno i Avengersi su rehash jedne te iste priče koja se provkla kroz jedno dva crtana i bar jedan arc u stripu u zadnjih deset godina, ali je kul film i to mi nije bilo bitno. Ovo mi je uglavnom bilo whaeva. Sony pravi film samo da bi zadržali licencu.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Za mene, najveća mana su sve uloge osim spajdijeve. Naravno, gradacijski. Glavni negativac je solidan i onda idemo lagano ka dnu Martin Šin, Ema Stoun i na kraju Denis Liri. Problem nije u glumcima nego u scenariju u kome su njihovi dijalozi veštački i skoro potpuno besmisleni, naročito Lirijevi čiji lik ne da je suvišan nego kao da je pao s neba.

Ostalo je ok, Garfild je zilion puta bolji od Tobija, a film ima blagu dozu dosade. Scene između Eme Stoun i Garfilda dosta variraju u kvalitetu, ali ukupno su u plusu. Efekti, odlični.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Meni se film dopao ... ali ajde kad već svi daju komentare:

1. Nekako mi je prerano došao, iako ja mislim da nisam ni gledao trećeg Spidermana. Tj. nisam sigurno gledao.

2. Gotivan je ovaj novi Spajdi glumac, iako za njega nisam čuo do sada, mada je meni i Ema bila ok.

3. Patetika pred kraj filma sa američkim zastavama (da ne spojlujem ljudima) mi je toliki bljuv da se ne sećam da je skoro bilo tako nečega u nekom filmu.

4. Meni se dopada kako je ispao lizard, nekako ima nečega u njemu, uspeli su da mu povežu facu sa facom ovog doktora i to mi je ok.

5. Ima ok humor, dosta se puta čovek nasmeje. Nije na nivou Avengers humora, ali je ok.

I čisto big round of applause za ekipu iz Tuckwood-a koji su upalili svetlo na kraju filma ali uredno ušli i ugasili ga kada je išao after-credits scene, pa ujedno i hint da postoji after credits te ga sačekajte.

Link to comment
Share on other sites

kul film, par stvari mi je zasmetalo kao nelogicno ali generalno gledano kul film. bolji mi je od onog starog prvog, ako ni zbog ceg drugog onda zbog toga sto mi je tobi izgledao kao da ce da se ukenja u svakoj sceni.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...