Kemp. Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 (edited) Par nedelja sam se razmisljao, gledao, probavao, dok nisam otisao do Bernarde danas i izabrao ovaj: http://www.bernarda.rs/wp/wellness-aloe-vera/ Imaju 10% popusta za kes (izasao me je 87k), definitivno nisam planirao da potrosim toliko ali mislim da vredi. Edited February 9, 2017 by Kemp. Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 aloa vera, sisal, kokos....e moj diablo propao si Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 zaboravio si najjaču reč - wellness :) Šalu na stranu, meni deluje skroz kul, samo bih voleo da mi neko kaže da li škripaju te džepičaste opruge kad nemaju iznad malo jači sloj neke pene? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 škripe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 lol, ne znam ni sam kako sam napisao "škripaju", mislim da to nisam u životu izgovorio/napisao, niti čuo da neko tako govori :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 (edited) Slarafija je skripala, ovo se ne cuje. Probaj uostalom. @igore znam da deluje kao izdrkavanje na papiru, al brate kad sam legao na taj dusek, bila je to ljubav na prvi pogled ;( dodir, sta vec i nisam dalje razmisljao. A da sam prop'o, i jesam ;( Edited February 9, 2017 by Kemp. Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 prodao si HC Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frubi Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 Bump Kupujem ovih dana dusek i razmisljam se izmedju Scharlafije ili Bernarde, pa bih zeleo da pitam ove sto su vec pazarili Scharlafiju, kako su se pokazali posle par godina?Uzeo schlarafiju biolatex pre nedelju dana .... posto sam ceo zivot spavao na krshevima tek sinoc sam uspeo da se naspavam i malo naviknem na celu pricu . Dusek ne dozvoljava da spavas nepravilno na stranu , vec te tera da spavas pravo na ledjima , a ja sam ceo zivot spavao sklupcan i na stranu pa mi tesko da se naviknem.Priajtelj ima 10godina diplomat schlarafijin nije mrdnuo kaze i on mi je preproucio. Kaze 7-10dana ne mozes da spavas kolko ti se cini da je neudobno , a nakon toga imam ozbiljne probleme da zaspim na bilo cemu drugom.Na ovaj biolatex daju garanciju 15godina i igrom slucaja drugi prijatelj drzi njihovu radnju / prodaju u novom sadu i rekao mi je ako ocu nesto ozbiljno da uzmem ovo. Ako imas budzet i mogucnosti nema greske defintivno. Kod duseka je najbitnije da ima zicano jezgro , a ne mekorijsku penu.schlarafija rucno izradjuje i daje garanciju 15god kao sto rekoh. Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 (edited) joj joj, mrzi me pa ću samo kratko - spavanje "na stranu" nije nepravilno, naprotiv - na milion sajtova možeš pročitati da je to zapravo najpravilnije... - "Kod duseka je najbitnije da ima zicano jezgro", ne znam od koga si ovo čuo, to je kao da si napisao "najbolji su CRT monitori", što čak i ima smisla nekoj priči, ali ipak je to prošlost. Džepičaste žičane opruge da, ali klasično žičano jezgro - ne nikako... Edited March 9, 2017 by togFU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frubi Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 joj joj, mrzi me pa ću samo kratko - spavanje "na stranu" nije nepravilno, naprotiv - na milion sajtova možeš pročitati da je to zapravo najpravilnije... - "Kod duseka je najbitnije da ima zicano jezgro", ne znam od koga si ovo čuo, to je kao da si napisao "najbolji su CRT monitori", što čak i ima smisla nekoj priči, ali ipak je to prošlost. Džepičaste žičane opruge da, ali klasično žičano jezgro - ne nikako...Najpravilniji i najprirodnije je na ledjima sa jastukom ispod , posle toga na stranu takodje sa jastukom medju nogama .A evo sto se tice duseka Sent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 5 hours ago, Frubi said: Najpravilniji i najprirodnije je na ledjima sa jastukom ispod , posle toga na stranu takodje sa jastukom medju nogama Tako je što se tiče jastuka, samo što je obrnuto, prvo mesto je na stranu sa jastukom među nogama, zatim leđa i stomak. Što se dušeka tiče, imaš neki 6 cm iznad opruga, tako da bi to trebalo da je ok, tj da manje škripe. Ali taj bonell sistem je najgori, jer su to opruge spojene žicom, i dušek nema "tačkastu elastičnost", odnosno ako se neko orkeće na jednoj strani kreveta, osteiće se na svim delovima kreveta. U najgorem slučaju, ako nakon par godina jedna od tih žica ili opruga pukne, nastaje udubljenje i to ozbiljno. Džepičaste opruge nemaju ove probleme, jer su nezavisne i nisu spojene žicom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 spavanje na ledjima je pravilno a na stranu ne :S sta citam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 9, 2017 Report Share Posted March 9, 2017 moj drug spavao na stranu i umro Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 19 hours ago, togFU said: - "Kod duseka je najbitnije da ima zicano jezgro", ne znam od koga si ovo čuo, to je kao da si napisao "najbolji su CRT monitori", što čak i ima smisla nekoj priči, ali ipak je to prošlost. Džepičaste žičane opruge da, ali klasično žičano jezgro - ne nikako... I ja sam skontao isto, Posle dosta istrazivanja i probavanja sam kupio dusek u Bernardi, i nisam se pokajao. Sto se tice Scharlafije, oni nemaju klasicno zicano jezgro, nego sistem medjusobno isprepletanih zicanih opruga, to su patentirali i furaju godinama tu pricu. Jeste starija tehnika nego dzepicasto, ali stoji da su kvalitetni duseci i nema mnogo greske kada bi ovo kupili. 20 hours ago, Frubi said: Uzeo schlarafiju biolatex pre nedelju dana .... posto sam ceo zivot spavao na krshevima tek sinoc sam uspeo da se naspavam i malo naviknem na celu pricu . Dusek ne dozvoljava da spavas nepravilno na stranu , vec te tera da spavas pravo na ledjima , a ja sam ceo zivot spavao sklupcan i na stranu pa mi tesko da se naviknem. Ovo je ziva istina. Isti problem sam imao i tek posle dve nedelje sam se navikao. E da, kakav jastuk vi koristite? Obican ili one dormeo ergonomske varijante? Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 10 hours ago, shw. said: moj drug spavao na stranu i umro moj popio dva red bulla u diskoteci u austriji i isto mu se dogodilo. 11 hours ago, primo said: spavanje na ledjima je pravilno a na stranu ne :S sta citam ista stvar - i mene su učili da je najbolje spavanje na stranu, čak se sećam i neke epizode branka kockice kad ide u obdanište pa gleda kako ko spava i onda govori ko spava dobro a ko ne! e sad, donekle u odbranu frubijeve teorije, mislim da neke istočne kulture i učenja promovišu spavanje na leđima, ruke sa strane ili na grudima, na tvrdoj podlozi itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Ja uvek sanjam neke kosmare kad spavam na ledjima, ozbiljno ;D Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 26 minutes ago, Kemp. said: Ja uvek sanjam neke kosmare kad spavam na ledjima, ozbiljno ;D ja ako zaspim, u retkim situacijama, popodne-predveče na leđima, obavezno imam paralizu sna :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kemp. Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Ne seri i ti? Isto, jezivo je jako. Quote Ko laze taj i krade ko krade ima cokolade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 ko zna šta je to :) ali bukvalno samo popodne-predveče i samo na leđima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 ja otkad sam čuo za paralizu sna ne smem da spavam na leđima :DDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 5 minutes ago, togFU said: ja otkad sam čuo za paralizu sna ne smem da spavam na leđima :DDD posle nekog vremena se navikneš pa samo krene da smara, više nego što je "strašno" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 imali smo ceo topic na tu temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Prebacio sam ovih par postova poslednjih tamo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 ja kad sam cuo da je Pajin drug umro otkad je spavao na stranu, a da mozes da imas paralizu sna ako spavas na ledjima, od tad spavam stojecki! Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shw. Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 možeš na stomaku :( Quote Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts