Jump to content

MP3 slušalice po gradu - velike ili bubice?

Recommended Posts

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Пази, ја сам причао Вудуу који је матор човек, то је прилично другачији вајб од оног који ти имаш. Тако да је за ту причу заправо небитно да ли и колико је фајерка ''означна'', поента је ван тога. Тачније, увек постоји граница бола у курцу, али та граница се са годинама МНОГО помера. Ја сам некад придавао значаја тим триповима и више од просечног лика, просто јер сам се бавио музиком и био сам прилично екстремно ''субкултуран'' у тим ''субкултурашким годинама''. Али то после прође и у активном и у пасивном смислу. И што си старији, све је померенија та граница. Контам да би мог ћалета апсолутно болео курац што је у фајерци, смешним слушалицама и рејв панталонама одједном, ако су му удобне и готивно му стоје и сложио је боје, немам појма.

Ако ипак одемо у тај трип, јер си ме питао конкретно питање, фајерка може и не мора да буде ознака. Сама по себи је ''сувише слаба'' да ''понесе'' декларишући трип. Ако ћемо да се бавимо субкултурама, фајерка се шета по неколико субкултура сасвим равноправно, а богами јако често врлуда и ван њих. Сликовито речено, узмимо да нека субкултура има тридесет ознака и да је за декларацију потребно пет или три или четири, небитно. Фајерка је једна. Треба ти још трипова за утисак:)

Фајерка просто објективно није толико ''јака'' у том смислу. Чак и фајерка+мартинке комбо иде у метал/хц/панк групацију, али не иде даље од тога.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Ма капирам ја тебе, али ми је некако та твоја граница много ригорозна:) Ја бих се рецимо љутио на себе због толике незености кад бих се тако осећао (no zen pun intended).

Pa nisam ni ja baš ponosan na to, al nisu ni alkosi ponosni na to što su alkosi pa opet prestanu da piju tek kad dogori :)

Ova analogija je posvećena Peji, starom fanu analogija!

ja sam skoro kupio neke regular sanhajzerice,i kad bi zeleo da ih furam na ulici,furao bi ih,ali posto ne nosim sa sobom ni kljuceve od kuce,nema sanse sa sobom da ponesem bilo sta osim mobilnog

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

hejtovao sam ove gejmerske sluske jako dugo. kupih siberie v2 pre par dana, i imaju bolji zvuk od mojih senn 515. a jos su i bele pa mi se slazu uz gitaru \o/

za trcanje i kroz grad sennheiser adidas mx680 bubice.

on topic(?) im with vuds! ali na dovoljnoj vremenskoj skali, vise izgleda da pobedi u raspravi, ima dulio ;)

I see by your outfit, that you are a cowboy.

koristite bih za prvo lice jednine, molim vas. :c

Јес, као не знаш дал сам мислио на прво лице једнине... (немам апостроф на јес и на дал [:0] )

Стављам апострофе само ако је баш смор извалити, а иначе не пишем ''бих''... не знам, мени је некако много рогобатно кад на форуму неко пише ''к'о да сам био ту'' или ''ја би' ти рек'о''.

Мислим, брате, није ваљда да ти толико смета, мени је баш конфорно да не пишем то.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

znam ja na šta se misli, pa ni ja ne koristim velika slova pa se zna na šta mislim.

ali mi je gadno kad naletim na to. pogotovo onelinere tipa "furao bi je" i slično.

gomila apostrofa mi je još gadnija, bolje čitava reč onda da se napiše. nikad mi nije bilo bitno da li je razmak posle zareza, da li je napisano da l umesto dal i je l umesto jel, ali ovako reč dobija potuno drugo značenje, pa postanem totalan grammar nazi.

naravno, ovo je moj trip, ali ne verujem da bi ikome škodilo da krene pravilno da ga upotrebljava.

Edited by prota_

А ево, мени је потпуно супротно, ја се мало јежим кад видим ''бих'' понекад:) Поготово у синтагми типа ''ја бих их јебо'' :) Некако ми је метла без дршке фазон, оно ''хоћеш ли да изађемо напоље'', уместо ''ош пољена'' :)

Мислим, брате, није ваљда да ти толико смета, мени је баш конфорно да не пишем то.

seti se zašto si počeo da pišeš ćirilicom po forumu, dulijo!

Nikad ne bih nosio velike slušalice po gradu samo zato što su mi kabaste isuviše i smara me da imam još jednu stvar koju nosim nekako na sebi.

Bubice se ne osete toliko. Ali ako su te "preko ušiju" slušalice neke dobre, bolje su od bilo kojih bubica, posebno što se tiče izolacije zvuka itd, jedino možda one in-ear mogu da priđu bliže ali meni su one isuviše neprijatne za korišćenje.

Pa i ja sam ozbiljan. A mislim da te velike slušalice furaju, usudio bih se reći, samo ljudi sa kojima prosto neću da me iko poistovećuje jer mislim da su nam životni pogledi prilično drugačiji. Iz istog razloga sam prestao da nosim metalske majice van kuće i sad mi služe samo za spavanje, prosto se više ne osećam kao da hoću drugima da naturam na nos kako mi je metal super. Kao što me smara da meni neko pokazuje da je nešto drugo super tako što će nositi majice duginih boja ili štagod treće. Kad svi ljudi budu počeli da nose stvari bez ikakve pozadine o tome šta nose (ko što ti nosiš fajerku jer si u njoj pokretljiviji u aper badiju nego u jakni iz Stradivarijusa), onda nek nose i tri kurca na glavi ako oće. Ali to sad ne rade, nego nose nešto da bi bili prepoznati od strane određenih osoba ili grupa itd. S tim što verovatno i ja svojim izgledom "za zaborav" (što bi reko jedan ortak) hoću da se prepoznajem sa drugima koji se isto tako oblače po sistemu "izgled i uklopljenost odeće mi je zadnja rupa na svirali", mada ako sam već u tom fazonu, onda mi je prirodno da mi svi ostali stilovi koje drugi furaju budu lol.

Takođe, znamo obojica da je prvi utisak o nekom najbitniji, a poslednje što želim je da neka osoba koju ću možda nasumično sresti i upoznati stekne sliku da sam od ovih što furaju velike slušalice na ulici. Da ispravljam krive drine i ubeđujem nekog da su to samo stereotipi i da sam ja 1% onih koji nisu ovi prvi, stvarno me mrzi. Tebi možda ne smeta što ljudi misle da si skins, meni bi smetalo. Ako već nečim treba da privučem pažnju, radije biram da to bude mudroseravanjem i znanjem na neku temu umesto izgledom. A i kad smo kod izgleda, izgled mi je ionako default geek, a mislim da je bolje izgledati kao seriozni gik nego gik koji je istripovao da može delovati toliko hipsterski nehajno da mu ostala takva obeležja stoje. Odnosno tu polazim isključivo od sebe, neću da izgledam kao nešto na šta ja prvi kolutam očima kad vidim na ulici.

Naposletku, meni se velike slušalice uopšte ne sviđaju za korišćenje duže od 20 minuta jer počinje da me boli glava od stezanja, tako da ih ni na poslu ne koristim nešto dugo u cugu.

Seti se koliko ti je bilo kul u nemackoj, kao meni u austriji, italiji, kini...

Sta je poenta? Tamo se ljudi ne opterecuju ovakvim sitnicama i glupostima. Na primer mnogi ce reci da je neozbiljno sto ja sa 38 godina dok pesacim imam bubice u uhu (90 posto mojih drugova bi se pre ubilo nego da stave sluske i slusaju muziku jer je to "neozbiljno"), i nesto slicno, a opet apsolutno me zabole.

Kako mozes da procenis da li su ti zivotni pogledi potpuno razliciti od nekoga ko nosi velike sluske? Odma ide stereotip da je on hipster, lelemud, dzabalebaros, i da ce smuvati ribu jer je takav mrsimud, a cemu to?

I cemu sad tvoj strah da te neko ne poistoveti sa nekim ko nosi velike sluske, to je totalna nebuloza brate moj.

Dolazimo dalje, zasto bi neko kolutao ocima na nekog neobicnog na ulici? Zivi i pusti ljude. Kad god odem preko malo na zapad, jedini retard koji se smeje matorcima u diskacima, hipsterima na ulici sam...ja. cemu to jebote?

Da li je neko osamdesetih donosio zakljucke o nekom jer fura ovo, sem da mu zavidi? Ne. Gde ode ovaj svet kada se dolazi do default zakljucka o nekom da je retos sa kojim ne zelis kontakt jer nosi velike sluske?

I sad ako izgledas kao "ozbiljni gik" opet se svrstavas u nesto i furas neki fazon, a imas 28 godina :) Trebal bi da te boli kurac kako se oblacis u slobodno vreme, ako furas fazon furaj ga, a na poslu i u zvanicnim prilikama budi pristojan ako mozes.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy