Jump to content

Prometheus (2012)

Recommended Posts

ne verujem u ovoj priči uopšte u to da su za ovo krivi producenti i ostala markteinška gamad, nije problem ni do glume, ni do efekata, a Ridli Skot mislim da već godinama radi po svojem jer ima kredibilitet i ne može kao pre 30 godina, da krivi studio za loš film. Tačno se vidi u filmu šta ne valja, režija, a tim i scenario.

pljk!

ja sam bas bas bas duboko razocaran.

sada sam podelio sa drugarima rura svoju takodje veliku zamerku a to je :

obicno u filmovima gledamo polugola zenska ledja, dok ovde rade neke sklekove, operisu se nazivo, a pred ogledalom pokazuje dupence i vrcka se musko. zavera gej lobija

bas jadan film

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

e jbt ne mogu da verujem da je toliko govno

a imdb 7.9 :fp:

ne znam zasto ti je ova ocena neverovatna. IMDB skor uvek ima tendenciju postepenog pada nakon sto prvih par dana i nedelja bude najvishi

inache film mi je nedorechen, fali mu neki epski momenat. pricha je mogla biti mnogo grandioznija

a sto se tiche stijinog pitanja, ja sam tvrdio odmah nakon projekcije ovo sto pishe i na vikipediji (mada ne kazem da je vikipedija u pravu)

A spacecraft arrives on Earth in the distant past. A humanoid alien drinks a dark liquid. Its body disintegrates and falls into a waterfall, seeding Earth with its DNA, in an act of directed panspermia.

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Odmah nakon projekcije filmu sam prebacio nelogichnost oko rasta onog stvora koji doktorka izvadi iz sebe, koji u tom trenutku ima 4,5 kila maks a u trenutku kada sjebe "Inzenjera" ima barem 500 kila, a da ne znash od cega se tako nagruvao, ali posle sam ukapirao i da u originalnoj kvadrologiji elieni nakon chestbuster faze izrastu u odrasle jedinke ekspresno a da nije nikada recheno chime se oni hrane, niti je jasno da se oni uopste hrane telima svojih zrtava

Edited by iguana

Hmmm, meni se film dosta svideo, pored par plot breakera, sve mi je na mestu. Glumci, rezija, spec efekti, dizajn gadgeta, mracnost samog filma.

Eto bas ta mracnost mi se svidja, podsetila me je na mracnost Starcraft 1 sveta. [:D]

Do jaja mi se svideo dizajn Prometheus broda, kako se lozim na takav dizajn, koji je sci fi - ali odise funkcionalnim dizajnom pre nego estetskim.

Primer dizajna koji je suprotan od ovog, tj od kog mi je muka:

Blizzard dizajn , npr neki ratnik u ruzicastom spicastom oklopu sa fluorescentnim svetlecim macem. [puke]

Sve u svemu moja preporuka, film za obavezno pogledati.

PS. Manite me prica da nisam "dobro" skapirao film, ili da nisam skapirao prve Alien filmove, to je jednostavno kao ona diskusija ko je shvatio Dolana a ko nije...

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

ja mislim, ili barem sebe ubedjujem da je to samo patka

pa to je kao kada bi pravili Citizen Kane 2

in before

all this sequels and prequels ... gone ... like farts in the wind

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Ali zar nismo zakljucili da je na pocetku on razorio svoj dnk. barem tako izgleda. Ma uostalom, mrzi me da pisem ali mnogo nelogicnosti i nejasnca u filmu, koje nisu tu da zagolicaju mastu vec je film radjen ofrlje.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ne znam zasto ti je ova ocena neverovatna. IMDB skor uvek ima tendenciju postepenog pada nakon sto prvih par dana i nedelja bude najvishi

inache film mi je nedorechen, fali mu neki epski momenat. pricha je mogla biti mnogo grandioznija

pa neverovatna je bez obzira na tenedenciju menjanja ocene na imdbu, da na samom pocetku procitam samo negativne ocene a jbt 7,9 nije malo od 20k+ ocenjivaca

normalno vise verujem zivom coveku nego imdbu

fallout_table.gif

[:(]

inb4 u drugom delu saznajemo da su Space Jockey-i koje vidimo u drugoj polovini filma Space Jockey-u sa pochetka filma isto ono shto je David nama. Rasa "klonova" koja je istrebila prvobitne SJ-e i tvorce zivota na Zemlji, koja pokushava da sa tom ukradenom "vatrom" stvara zivot ali ne kapiraju koncept zrtvovanja i sve shto dobijaju su monsteri koje koriste kao bioloshko oruzije. "Pozivnica" nama kao rasi su tragovi koji su "klonovi" SJ-a ostavljali kroz nashu istoriju, a instalacija na mesecu koju koriste za testiranje "crne materije" cheka nash napredak i momenat kada mi dolazimo u poziciju da ukrademo njima ono shto su oni ukrali svojim mejkerima/precima - "vatru" koja stvara zivot... a taj momenat znachi unishtenje nashe planete i zivota na njoj. Plus kao bonus to shto smo im trn u oku i zivi dokaz njihovog fejla.

David je praktichno glavna figura u filmu, celo njegovo postojanje je jedna velika paralela istoriji Space Jockey rase. Svaki njegov postupak, rechenica i reakcija su hint-ovi onoga shto "pokretje film" i njegovu misteriju ali film koji je mogao da bude instant classic unishten uzasnom rezijom i josh uzasnijim scenarijom daje gledaocima jedno veliko masno sranje koje se teshko vari.

Bio sam jako razocharan posle premijere, ne setjam se da sam ikada ischekivao neki film kao Prometheus. Ridley, scenaristi koji su radili Lost/The Darkest Hour i cela produkcijska ekipa mogu da mi popushe kurchinu i da umru shto se mene tiche... a drugi deo, jebeno netju gledati, mamu im jebem bezobraznu!

inb4 u drugom delu saznajemo da su Space Jockey-i koje vidimo u drugoj polovini filma Space Jockey-u sa pochetka filma isto ono shto je David nama. Rasa "klonova" koja je istrebila prvobitne SJ-e i tvorce zivota na Zemlji, koja pokushava da sa tom ukradenom "vatrom" stvara zivot ali ne kapiraju koncept zrtvovanja i sve shto dobijaju su monsteri koje koriste kao bioloshko oruzije. "Pozivnica" nama kao rasi su tragovi koji su "klonovi" SJ-a ostavljali kroz nashu istoriju, a instalacija na mesecu koju koriste za testiranje "crne materije" cheka nash napredak i momenat kada mi dolazimo u poziciju da ukrademo njima ono shto su oni ukrali svojim mejkerima/precima - "vatru" koja stvara zivot... a taj momenat znachi unishtenje nashe planete i zivota na njoj. Plus kao bonus to shto smo im trn u oku i zivi dokaz njihovog fejla.

ne znam kako si samo dosao do ovog zakljucka, da kao postoje neki renegade Engineer-s. Ja nigde nisam video naznake o nekom sukobu na zemlji izmedju tih vanzemaljaca