dvnityCker Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 (edited) Imam USB dock za mobilni i dok sam za kompom (sto je 12 sati dnevno), telefon mi je prikopcan na dock, i baterija se konstantno puni (odnosno ne puni se, ali ono, stalno je na 95-100%), kao kad je telefon prikopcan kablom na USB port. Da li je ovo lose za zdravlje baterije? Edited March 11, 2012 by dvnitycker Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 (edited) Nije. Litijum-jonske baterije imaju algoritam za gašenje napajanja kad se napune. Tehnički odgovor je da voltaža raste kako se baterija puni. Kada baterija dostigne 100% voltaža počne da opada, i upravljački čip prekida kolo. Sam telefon kada je na doku napaja se direktno iz adaptera, baterija se ne dira dok ne isključiš iz struje. Ovo isto važi za sve laptopove (video sam ljude koji su vadili baterije iz laptopa kad im je naboden na adapter.) Edited March 11, 2012 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 To jeste što ti kažeš Kali, ali s druge strane sam nedavno naišao na članak koji je baziran na istraživanju nekog Univerziteta u Bostonu baš vezano za Li-Ion baterije gde kažu da im se životni vek produžava ako su najčešće polu-pune, dakle nisu ni do 100%, ni do 0%, vrlo interesantno. Evo celog članka Koliko kapiram suština je u tome da je ti napuniš na 100% i on prekine punjenje, ali posle tipa 10min rada opet opadne kapacitet rada i onda se opet uključi punjenje i tako je stalno cima, što nije najbolje za bateriju. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 lol ovo sa baterijama postalo jedno od onih eternal questions, fazon da li postoje čestice brže od svetlosti, šta je to sreća i kad da punim baterije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Sve je ok dok god se ne okrene na ono prastaro prilikom kupovine bilo čega sa baterijama: "puni tri puta,pa isprazni i tako ćeš da formiraš bateriju, tebra". Nema veze što Li-ion ili Li-Polymer to nemaju nikada ikada ikada, relikt ostao, dizeli takođe, air Max se vratio isto Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 makar ne misle da će umreti ako zaspu pored upaljenog ventilatora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 егстра Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 makar ne misle da će umreti ako zaspu pored upaljenog ventilatora ahahaha, na ovo se pokidah iz nekog razloga :) sve u svemu, iz mog nekog iskustva iz prakse, isti ti đavo dal' puniš stalno, dal' stalno držiš na adapteru, dal' je na polu punom modu ... toshibu sam držao stalno van punjača i punio kad se potroši i tu je baterija najbrže otišla ... telefone jedan "ovako" drugi "onako", nisam primetio razlike u kvalitetu baterije ... tako da mislim da je najbolje da je čovek koristi kako mu odgovara, a ne da budeš "rob bateriji". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 ja plug sa lapa koji svaki dan koristim ne vadim nikada, znaci nonstop je na struji, i kad ga eto negde slucajno ponesem, baterija posle god ipo drzi isto kao prvog dana, u minut Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 ahahaha, na ovo se pokidah iz nekog razloga :) http://en.wikipedia.org/wiki/Fan_death Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 ma znam za priču, zato mi je i bilo smešno, nego me je baš "zateklo nespremnog" pa mi je bilo još smešnije :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted March 11, 2012 Author Report Share Posted March 11, 2012 ja plug sa lapa koji svaki dan koristim ne vadim nikada, znaci nonstop je na struji, i kad ga eto negde slucajno ponesem, baterija posle god ipo drzi isto kao prvog dana, u minut vidis meni je skroz suprotno iskustvo - kupio sam jesenas novu bateriju i sad mi android kaze battery health - bad .. zato i pitam, posto mi cudno da posle 6 meseci ne moze ni dan da izdrzi Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 vidis meni je skroz suprotno iskustvo - kupio sam jesenas novu bateriju i sad mi android kaze battery health - bad .. zato i pitam, posto mi cudno da posle 6 meseci ne moze ni dan da izdrzi Moje lično iskustvo sa laptopom je da je za 4 godine koliko ga koristim baterija izgubila ne više od 20% kapaciteta, a uvek je uključena kad sam indoors. Pre će biti da si dobio defektnu bateriju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts