strokan Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 (edited) Bolje 40 godina jesti meso nego 120 bilje. Edited April 20, 2012 by strokan Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Sad šalu na stranu, ja stvarno mislim da to što je neko vegetarijanac nije nikakav "izbor" nego neka teskoba kojom treba da se pozabavi psiholog da utvrdi koji događaji ili ličnosti iz detinjstva su je uzrokovali. Em nije zdravo živeti bez proteina i masti životinjskog porekla, em nisi ti ubio te životinje (koje su pritom gajene samo za tu jednu svrhu, i za života su živele 15x bolje od svojih divljih rođaka, naročito svinje), em ako već toliko voliš životinje onda usvoj psa iz azila jebem ti mater isfoliranu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Pa verovatno će da prihvati, reko mu njegov ćale (koji je najveća faca) da će svake nedelje ritualno da kolje po životinju u dvorištu ako ne prihati posao У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 (koje su pritom gajene samo za tu jednu svrhu, i za života su živele 15x bolje od svojih divljih rođaka, naročito svinje) totalni fejl opet. Ishrana treba da se menja sa periodom zivota. Sta ce ti sad puno mleka i proteina? jel rastes? Dakle ako neko odluci da ne jede meso, zasto ga proglasiti za psihijatrijski slucaj? You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Zato što je to lik od 24 godine?Ti izbacuješ meso zbog pritiska i srca, on izbacuje zašto tačno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 ne ja sam izbacio jer mi ne prija. Kad mi se jede, jedem, ali to je skoro nikada. 24 godine, ne raste vise. tako da mu nedostatak proteina nece skoditi You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Sad još samo neko fali da ispinuje priču u smeru teretane. Inače po nekim istraživanjima raste se (krupnja, ne uvis) do tridesete. Takođe ponekad se javi potreba da u životu podigneš nešto teže od kašike. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Proteine unosi preko kikirijaka, soje i ostalih biljaka tog tipa, bogatih proteinima, kao i preko jaja i mlečnih proizvoda. У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bliss Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 takva opcija za posao otvara jedan veliki problem - da li kad se predstavlja ljudima prvo spomene da je vegetarijanac, ili svoju moralnu dilemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 jao ne mogu umirem jebote umirem You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Ништа без добре месине. Пробао сам једаред да постим недељу дана, хтео сам да умрем после 3 дана, а притом је била зима кад и немам толико посла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Вуду, знаш како је тешко напустити становиште које си дуго градио, а још те и околина подржава па се тај мали свемир заједничим трудом држи на ногама. Конкретно мислим на оно што сматраш да знаш о исхрани, дигестивној обради намирница и синтези протеина а научено је у бодибилдинг школи. Видиш резултате, у пракси ради оно што мислиш да се дешава у твом организму, али је ли то све, да ли ћемо за десет година гледати ретроспективно на себе и рећи како смо све знали и за све и били у потпуности у праву, само по питању овога на пример? Ја ћу ти одмах рећи да нећемо, а време ће показати колико грешимо по питању неких ствари које узимамо као нутриционистичке аксиоме. Академици и научници нису зен мајстори, и пате од психолошких кочница као и сваки просечно едукован човек, тако да пробијање нових научних достигнућа и истина се не обавља инстант, већ прође неко време проласком кроз хијерархијски ланац и психолошког одбацивања погрешних уверења, а ако још на то додамо да се негде тендециозно кочи пласирање истине, онда то траје веома, веома дуго. И не, не мислим искључиво на завереничку блокаду, разлози су често капиталистичке природе. У потпуности подржавам ово што Игор прича, и заиста се дивим како је до тога дошао с обзиром на своју околину и навике које диктира. Месо уз салату а не обрнуто, посебно што смо старији. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 i sta kaze krebs kori? Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 ja sam dosao do toga tako sto sam poceo da jedem sta mi se jede, uz naravno ogradu tipa da necu da crknem od cokolade 4 godine za redom holesterol mi je rastao i rastao i pored restriktivne ishrane i stvarno ono jebem li ga (doduse verovatno mi je genetski visok) I onda odlucim da ukljucim mozak. "musli za dorucak". sta je jebeni musli? brdo industriskog secera sa kartonom. Zasto bi to neko jeo i ocekivao da mu to ista vredi??? I otkad lepo doruckujem bas ono sto mi prija (jedan dan vockice, drugi dan prsuta jaja sira ajvara aaaaajmeeee, treci dan kikirijake gricnem), opa, ode dole, i generalno kolko radim, kolko obaveza imam osecam se kao avion. A meso skoro nikad ne jedem. I nasi djedovi i preci koji su radili teske poslove, suprotno uvrezeno misljenju da su tri puta dnevno jeli na shishu, nisu. Jeli su corbulje.mozda i Vasa ima stogod da kaze, na teretana topiku zastupa prilicno cudne i radikalne stavove, ali ima logike You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 @Дуле Не знам шта он каже, али радо бих прочитао, ај проследи ми шта можеш да нађеш а да ја као лаик то могу да читам, вичнији си сигурно по питању тражења медицинске литературе. Овај Игор је прецар, само прцај живот! : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 trolujem vas malo, uvek su mi bili do jaja teretana/proteini drugari sto uce biohemiju i pucaju se steroidima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Meni je interesantno kako si ti zdrav pored toliko krvi u alkoholu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Samo radikalno!! Nije ovo bas mesto da previse raspredamo o ishrani, mozemo u kafanu U svakom slucaju, Kori uzmi procitaj The China Study ako te ne mrzi, naravno u toj knjizi je mozda pola toga istinito (mozda manje, mozda vise) ali ima pregrst dobrih informacija. S druge strane ono sto ja zastupam, tj. primenjujem vec neko duze vreme je Intermittent Fasting, za detalje Eat Stop Eat knjiga, mala je a tehnicar :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 @Дуле Ето, само си потврдио оно што сам изнео о процесу пробијања достигнућа до јавног мњења, а о прихватању новог исправног и одбацивању старог да не причамо! Елем, ај озбиљно ако нађеш нешто шибни ми на pm. @Rejz Хоћу. "Intermittent Fasting", ово и ја практикујем али не радикално, не знам колика је учесталост програма који ти радиш. Данас сам рецимо само воду пио, али не гурам пуно док не обрадим материју о пречишћавању организма. Неједење (примети, нисам употребио реч гладовање) може бити опасно због огромне количине ослобађајућих токсина које организам избаци услед своје велике пречишћавајуће моћи, ово важи за мало дуже периоде, дан до пар дана није проблем. Да не дужим, слободно ми пошаљи поруку ако желиш да наставимо, овде то није место. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 (edited) Vodo, sta jedu bik i konj kad su onako jaki i misavi? Od cega se njihov misic sastoji? Nocu krisom deru piletinu? Edited April 21, 2012 by lol kosmos "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
SHMEKER Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 split laki! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Alo bre, sta slusate Vudua (: Kad bih vam rekao kako se taj covek hranio 10 dana na moru, jaomingovali bi ste ! Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 jel jeo svinjski dobre pilece medaljone? You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Konji i bikovi se pucaju sintolom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts