Jump to content

Torba 12"

Dobermann

Recommended Posts

Ok, ova torba mi se nenormalno svidja ili da kazem ovakav messenger-like style bez rucke gore i bez milijardu pocketa itd. znaci, prosto i stylish. Medjutim, torba ove oznake ne odgovara doticnoj slici ili obrnuto, kako god :) Da li neko ima predstavu koji model bi ovo mogao biti i/ili da preporuci neki slican model? sto slicnija ovoj, po mogucstvu koza ali nije i obavezna, bez rucke gore - samo kajis za rame.

Da pregledao sam ostale modele i nista mi ne zapade za oko kao ovaj model.

ja sam kupio neke torbe preko i služe super, ali da ne bude ono "samo se hvalim" imam samo da ti kažem da ne biraš torbu samo po tome kako izgleda "spolja".

Po meni su bitne dve stvari:

- posebna pregrada za laptop i njen kvalitet (da lepo paše lap + da ima čičak recimo da se pričvrsti itd)

- da kad ubaciš punjač i miša ne ispadne torba kao zvonar bogorodičine crkve, nego da i dalje bude normalna.

Dodajem ovome i to kako "leže" na rame, ja sam imao torbu u kojoj laptop kad se ubaci tako je nekako suluda da me nabada dok hodam ćošak laptopa, skroz glupo.

A ovo oko punjača ako nije bilo jasno, poenta je da je torba tako konstruisana da kad ubaciš i "budže" pored laptopa (koji po svom obliku prosto mora da legne kako valja) da se torba ne deformiše i daje i dalje lepo zatvaraš itd. Bilo bi idealno da na licu mesta kad hoćeš da kupiš torbu zamoliš da probaš tako što ubaciš laptop i punjač i miša i šta god već planiraš da nosiš.

ja nikad ne bih nosio laptop u torbi za laptop, ili na neki drugi lopovima upadljiv način. ranac ftw.

oftopik: dobro laki kaže to za punjač. nije mi jasno zašto laptopovi i dalje pretežno imaju ogromne punjače. sad kod ovih novih ultrabukova ima klasični punjač bukvalno da bude veći od celog kompa, al svejedno pola njih ne dolazi sa nekom kompaktnom varijantom.

Sad je prava prilika da uleti neki mac lover i kaže kako je punjač kod mac-a mali, a nije da nije :) posebno na air-u ... plus možeš da skratiš onaj drugi deo kabla zamenom za adapter za struju, pa bude još manj.

sa druge strane, ovaj asus što sam sad uzeo, jeste on kao neki "jači" model, ali taj punjač je veći nego ispravljač za Komodor kojeg sam imao pre 20 godina :)

sa treće strane, osim ako na torbi ne piše "ja sam za laptop" gomila ti "sportbili" što bi rekao luka torbi se nosi bez laptopa, ne verujem da su baš toliki magnet za lopove. ja bih se pre koncentirisao na one "biznis" torbe za lapove ili one lap torbe što dobiješ uz lap, to odma' znaš da je on unutra :)

Sad je prava prilika da uleti neki mac lover i kaže kako je punjač kod mac-a mali, a nije da nije :) posebno na air-u ... plus možeš da skratiš onaj drugi deo kabla zamenom za adapter za struju, pa bude još manj.

nemojmo zaboraviti i onu foru da se punjač samo otkači ako se sapleteš o kabl. ja sam 3-4 puta tako rušio moj "laptop"

(zapravo, jednom sam ja, ostalo su keva i riba)

to jeste isto ... mislim, čudi me da drugi ne mogu da naprave slične ispravljače. ne mislim na magsafe, to su ovi patentirali pa bi popili tužbe neke sto posto. A da spašava, spašava, ja sam lično dva puta oborio lap tako. Jednom mi je riknuo flopi a DVD se rasklimao, drugi put sam zeznuo baš taj konektor za punjenje. :(

Više mislim na veličinu i funkcije ispravljača, kao da je problem da se spakuje u 8 x 8 kućište sve šta treba, ne, ono ima tonu i po i veličinu dečije kutije za cipele :))

Torba za 12" je generalno problematicna, ja sam devojci kupio takav laptop koji je za tu cenu i njene potrebe fenomenalan, ali je takav problem sa izborom torbi u toj velicini... Plus zensko...

Ja sam za svoj 13" uzeo na kraju ovo jer mi je trebala malo elegantnija torba http://www.tucano.com/shop/finatex-small.html

Problem je sto sam ovde uspeo da nadjem samo maslinasto zelenu :( ali dam onda u Segedinu nabasao na crnu i mnogo je kul. Drugi problem je cena posto je i ovde i tamo oko 70 evra, ali je zaista fina. Treci je ovaj Lakijev problem, tako da punjac bleji u kolima ili tako negde, ali to su kompromisi...

Heghlu'meH QaQ jajvam

realno, sad kad razmislim, ne znam o čega je sastavljen sve adapter, ali ne znam što ne probaju da ga naprave širim a pljosnatijim, ako već ne mogu da idu u pravcu kocke kao mac. i onda tako pljosnat bi lakše išao u torbu, plus i na stolu mu lakše nađeš mesto (možeš na njega da ređaš stvari itd).

plus, da li stvarno ima potrebe da kabl bude onako debeo kao da napajaš pilanu a ne laptop, mis'im stvarno! :)

verovatno su mali adapteri dosta skuplji, što apple nadomešćuje većom konačnom cenom i proizvodnim procesom. dok apple pravi 2-3 različita laptopa, i dok im je adapter isti za ceo svet, acer i slični prave po 280 modela sa 250 različitih punjača, i onda ne mogu da imaju tako velike serije i sve bi ih to koštalo daleko više.

a što ne mogu da naprave univerzalni punjač za njihove uređaje?

iako apple zaista ima 2-3 modela laptopa, imaš razlike u recimo potrebi za strujom između macbook-a, aira i proa, da ne govorimo između osnovnog proa sa tipa i5 i onog najjačeg sa i7, 17" ekranom itd.

Možda negde "mašim" nešto, ali prvo i osnovno, što ne mogu da imaju na svakom lapu isti konektor za punjač? pa onda isti adapter, samo različite snage, ali kros-kompatibilan? jedino ako ne prave tako što u predfinalnoj fazi Acer pozove tipa Foxconn i kaže - e brate, koji su vam najjeftiniji konektori za adapter sad? aha, c45x8, može, daj! i onda tako stalno imaju različite :)

pa jebem li ga, neki razlog postoji, sigurno nisu ti iz acera glupi pa da ne znaju da su im punači sranje. ili (ispravno) pretpostavljaju da korisnici u 99% slučajeva ni ne pogledaju kakav je punjač pre nego što kupe lap, ili postoji neki razlog u proizvodnom procesu.

a i činjenica je da apple daleko manje pati od one korporativne boljke da desna ruka ne zna šta leva ruka radi. sasvim je sigurno da u aceru ne postoji jedan lik koji može da podigne telefon i kaže celoj firmi "sranje su nam punjači, back to the drawing board", nego da moraju da održe 28 sastanaka i 43 fokus grupe da bi došli do tog zaključka i zapravo nešto promenili.

to stoji, to si u pravu na nivo odlučivanja, garant nisu tako dobro organizovani tj. da jedan čovek vodi celu priču.

A što se punjača tiče, cali, jeste da su različite vataže (lol) ali rade svi međusobno ... osim što sa recimo 80W možeš da puniš sve i radiš na njima, dok sa 60W ne možeš da radiš i puniš Pro u isto vreme, ali možeš da ga puniš dok "spava". Sa 40W takođe možeš puniti dok su u sleepu ali ne i raditi paralelno, osim na Air-u itd.

A za Macbook možda imaju tri različita punjača jer su im ostali repovi pre magsafe-a, nemam pojma.

Vidis, nauci covek nesto od vas :)

A sto se tice lakijeve misterije oko punjaca i njegove velicine :) To je najobicniji transformator, e sad, zasto ne moze da bude pljosnat je stvar fizike. Svaki transformator se sastoji iz jezgra i kalemova. E to jezgro je problem jer mora da se radi iz dosta tzv. listova gvozdja koji ga formiraju kako bi se smanjio efekat vihornih struja koje prave onih 1% gubitaka energije sto odlazi na zagrevanje. A zagrevanje je los prijatelj svakog el. uredjaja pa prema tome, treba nekog prostora za hladjenje ili da se napravi poseban mehanizam u tu svrhu, a to apple verovatno i fura pa su kod njih adapteri/punjaci manji i elegantniji/zgodniji za nosenje, a samim tim i skuplji.

Torba ce pored laptopa s vremena na vreme nositi i ipad (naravno ne zajedno sa laptopom :) ) a jbg, ovo je jedna od stvari koje uzimam jedanput pa reko ajde da uzmem neku malo bolju i lepsu :)

ja nikad ne bih nosio laptop u torbi za laptop, ili na neki drugi lopovima upadljiv način. ranac ftw.

oftopik: dobro laki kaže to za punjač. nije mi jasno zašto laptopovi i dalje pretežno imaju ogromne punjače. sad kod ovih novih ultrabukova ima klasični punjač bukvalno da bude veći od celog kompa, al svejedno pola njih ne dolazi sa nekom kompaktnom varijantom.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4262

Ima nego ne kupujete prave laptopove. Koga boli uvo sta glossy pink lapovi imaju ili nemaju kad su ionako aksesoar, a ne alat za posao.

pa to je ono, tri adaptera naspram hp-ovih osamnaest :)

ex ibm tj lenovo ima univerzalne adaptere ja mislim jedno 10 godina unazad kolko ih ja koristim, a mozda i duze.

Edited by mohican

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Inače pošto ste se prebacili na adaptere u odnosu na torbe, da dam i ja my 2 cents. Gorepomenuti ženin laptop/netbook, s kog i ovo pišem, u pitanju je Asus Eee PC 1201N, ima najmanji punjač koji sam ja video dugo vremena. Dakle sam kabl je onaj pljosnati (bez uzemljenja), adapter je tipa za nijansu deblji od Mars čokoladice i otprilike te dužine i na drugom kraju koji ide u laptop je konektor tipa kao stara Nokia mobilni. E sad što drugi nemaju tako ne znam, možda ovome treba više da napuni bateriju? Ja to baš nisam testirao koliko treba da se napuni.

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Vidis, nauci covek nesto od vas :)

A sto se tice lakijeve misterije oko punjaca i njegove velicine :) To je najobicniji transformator, e sad, zasto ne moze da bude pljosnat je stvar fizike. Svaki transformator se sastoji iz jezgra i kalemova. E to jezgro je problem jer mora da se radi iz dosta tzv. listova gvozdja koji ga formiraju kako bi se smanjio efekat vihornih struja koje prave onih 1% gubitaka energije sto odlazi na zagrevanje. A zagrevanje je los prijatelj svakog el. uredjaja pa prema tome, treba nekog prostora za hladjenje ili da se napravi poseban mehanizam u tu svrhu, a to apple verovatno i fura pa su kod njih adapteri/punjaci manji i elegantniji/zgodniji za nosenje, a samim tim i skuplji.

eto, ja tebi savet oko torbe, ti meni pojašnjenje za transformator, to je to :) ali opet, ne mogu da verujem da prosto Acer nije mogao da kupi jedan MacBook :) i rastavi njegov ispravljač i kao "e ljudi, ovo sad ovako pravimo!" :)

Inače pošto ste se prebacili na adaptere u odnosu na torbe, da dam i ja my 2 cents. Gorepomenuti ženin laptop/netbook, s kog i ovo pišem, u pitanju je Asus Eee PC 1201N, ima najmanji punjač koji sam ja video dugo vremena. Dakle sam kabl je onaj pljosnati (bez uzemljenja), adapter je tipa za nijansu deblji od Mars čokoladice i otprilike te dužine i na drugom kraju koji ide u laptop je konektor tipa kao stara Nokia mobilni. E sad što drugi nemaju tako ne znam, možda ovome treba više da napuni bateriju? Ja to baš nisam testirao koliko treba da se napuni.

Baš ću da proverim adapter kod keve na HP Mini netbooku ili kako se zove već, da vidim kakav je, sad sam zaboravio, ali mislim da nije nek baš mali.