Lucky Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 E pa nije, ne bih ja išao na "iznenađenje" jer bi to tako bilo kao što ste rekli, nema šta. Probali smo već sa mašinom za sudove, frižiderom i tako to, sve je iskulirala :) Ali za ovo sam imao uvodnu priču pa samo malo tako diskutovali i "na papiru" je delovala prilično zainteresovano. Što znači da bi idealna strategija bila ja to uzmem, dam joj, vidimo kako ide priča, ako joj se svidi vrh, ako ne ja taman uzmem za sebe. Postoji šansa da ona u glavi ima nešto potpuno drugo od onoga što je stvarno, ali pošto sam ja svakako mislio uzeti za sebe, neće biti "štete" ako joj se ne dopadne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 E pa kul. Pošto bih pored babe uzeo i sebi jednu, upravo zbog tih subotnjih i nedeljnih jutara kada me mrzi da izlazim napolje i to :) Nije mi frka za proces pravljenja, pošto bih ja to spremao uveče za ujutru, preko dana nemam problem da odem do prodavnice, jedino mi nije jasno kako će hleb isto da me izađe što se tiče troška ako kupujem odvojeno brašno i kvasac u odnosu na kupovni hleb iz pekare? stvarno ne mogu da se setim koja je racunica,mozda igor moze da ti negira ovo sto sam ja rekao,ali mislim da kad je keva pricala o ustedi,da i nije bio toliki el dorado ko sto smo mislili,mozda sam i ja utripovao:) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 ma gde sam racunao, boli me uvo. Kilo brasna za 2-3 leba pa eto. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Kolko postova "ko zna sta sve ima u industrijskom hlebu!!1" , da vam je toliko svima stalo do zdravlja i toga sta stavljate u sebe, ne bi uopste jeli hleb bilo kakav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Hleb iz te mini pekare je stvarno mega. Jedini je problem što generalno ljudi nisu naviknuti na svoj hleb. Znam nekoliko porodica koje su to kupile ili dobile i oduševile se, ali onda malo po malo gužva ovamo onamo i uglavnom ga više ne koriste, baš zbog te pripreme i vremena pečenja. Znajući tebe ti si realno odgovoran da ćeš da ga staviš uveče kad ti treba za ujutru, pa me to ne brine, nego kažem kao generalnu primedbu :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grgile Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Kolko postova "ko zna sta sve ima u industrijskom hlebu!!1" , da vam je toliko svima stalo do zdravlja i toga sta stavljate u sebe, ne bi uopste jeli hleb bilo kakav Ne kapiram tu pricu kako je hleb nezdrav , pogotovo home made verzija? :) Sigurno je da u drzavnom ima hemije i aditiva da ti se smuci zivot , ali kad ga pravis rucno i koristis integralno brasno/zitarice u zrnu/stagod ne kapiram kako moze biti nezdrav? Koliko ja znam zitarice su prvostepena hrana koja bi trebalo da bude unesena podjednako kao i voce i povrce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Ne valja za teshu, nema proteina! Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 pa kapiram da je mlada jagnjetina dosta zdravija od leba. Ima i prica oko psenicnog hleba i testa, nije vrhunski zdravo, a dosta moze i da smeta. i to ne samo zbog glutena. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 (edited) Ne kapiram tu pricu kako je hleb nezdrav , pogotovo home made verzija? :) Sigurno je da u drzavnom ima hemije i aditiva da ti se smuci zivot , ali kad ga pravis rucno i koristis integralno brasno/zitarice u zrnu/stagod ne kapiram kako moze biti nezdrav? Koliko ja znam zitarice su prvostepena hrana koja bi trebalo da bude unesena podjednako kao i voce i povrce. Zitarice su do jaja i jedna od najboljih stvari koje mozes pojesti, preradjevina iliti brasno ne samo da nije do dobro, nego spada u jednu od "4 bele smrti" ((nisam ja smislio ovaj krajnje pompezan naziv) (secer, so, brasno, mast)). Ni jedno brasno nije "zdravo" , belo je naravno predvodnik. Dobra stvar je sot nema aditiva kao sto kazete. Da ne ispadne da popujem nesto, ja sam prvi licemeran po pitanju zdravog zivota, posto ne jedem masno, ne koristim secer, hleb, brasno, ulje, mast, treniram, trudim se da spavam osam sati, a na sve to pusim paklu i po cigara dnevno :) Cisto mi je zapalo za oko da je jedan od bitnih faktora to sto je "zdraviji". @ Mohi: Ne zato, visokoproteinska ishrana u pogledu zdravlja uopste nije preporucljiva, ja sam se osvrnuo na taj momenat zdravlja u home made hlebu. Edited January 24, 2012 by Longleyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Mast je zdrava!!111 Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Zitarice su do jaja i jedna od najboljih stvari koje mozes pojesti, preradjevina iliti brasno ne samo da nije do dobro, nego spada u jednu od "4 bele smrti" ((nisam ja smislio ovaj krajnje pompezan naziv) (secer, so, brasno, mast)). Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aLti Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Ja sam taj pekach kupio za vikendicu pre par godina za 3.000 din, jer tamo nemam pristup prodavnici kad treba. U sustini je sasvim OK stvar, jedino je problem sto se ceka jedno 2-3 sata dok se hleb ne ispeche. Hleb ume da bude gust kad se unutra natrpa prasak za pecivo ili brasno, ali nakon par probnih uzoraka tacno znas koliko da sipas, ne odgovara svima isto. Mozes da ubacujes unutra i zitarice, kukuruzno brasno, suvo grozdje, sta god hoces... Inace za te pare, mislim da nema veze koja je marka u pitanju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 E ljudi, evo, X meseci kasnije kupih ja babi ovo, ali moram prvo da beta testiram da znam šta joj posle dajem da koristi. Uz'o sam neku Gorenje varijantu - http://www.tehnomanija.rs/pekara/gorenje-pekara-bm-900-al.html I imam problem već u startu - probao sam da ispečem tri puta nešto i nikad nije uspelo :( Odnosno ne ispeče se dovoljno ... krene to kao da raste, dobije neki oblik itd, ali jednostavno na kraju ispadne nešto sa tvrdom korom koja nije ni dobila "zlatnu-braon" boju već je i dalje žuto a iznutra bude polu-živo. Probao sam i da dopečem međutim ne uspeva. A čak sam sva tri puta probao neke druge recepte, kao možda je do ovog ili onog brašna, itd. Znam ja da tu praksa radi posao verovatno ali me zanima šta radim pogrešno da bih znao i šta da promenim, pošto sam pratio uputstva iz recepta "u gram" a dalje nema neke nauke, staviš mod za pečenje i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 verovatno je neisravan. nema tu sta da ne uspe Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 Huh :( Ajd' pre nego što odnesem na reklamaciju, a verovatno ne bih ni stigao to da uradim danas - sutra, ako ima još neko da se javi neka viče, jer mi je suviše "daleka" tematika ovih pekača da bih mogao onako ubeđen da im kažem da ne radi :) Pošto se sam aparat dosta zagreje, bude vruć onaj poklopac, kao što i piše u uputstvu itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 ćuti nije tu, na moru je! imam još par dana fore! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Da zapalis babi gajbu ! :D Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 6, 2012 Author Report Share Posted June 6, 2012 ih bre, što ste grozni! :) Makar bi ti pekare mog'o da napišeš ako kad staviš sve sastojke da se peku a ono proizvod ispadne iznutra živ i ne digne se lepo, šta je pogrešno! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Javi kada bude strajk 4 da dođem da probam. Ili da zamenim sijalično grlo na aparatu :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Pa nema sta da pogresis pa da ispadne zivo pri pecenju, jedino ako koristis gips umesto brasna :D Najverovatnije ti pekac nije ispravan tj. termostat pa ti mislis da ga peces na 200 a ono jedva 100 :D Elem, cisto provere radi, povecaj temperaturu pecenja vidi da li ima razlike. Ostavi testo da ti uskisne, premesi pa peci, jedino to sto mi pada na pamet je to, da ne ostavljas testo da ti odmori nego ga odmah peces. Ali ono, 99% ti je falican pekac. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 Vidi se da ovaj LAŽNI pekar nikad nije pekao na ISTINSKOM pekaču! Ako si radio sve po receptu, bukvalno kako je napisano, iz mog iskustva tom receptu uvek fali malo vode i to je jedino šta može da krene loše, sve ostalo radi 100% provereno. Pošto pretpostavljam da si radio onako kako je napisano, logičan je zaključak da nije ispravan. Koliko znam ti u svakom slučaju imaš prava da vratiš robu ako nisi zadovoljan, tako da menjaj to oma, pa nek ide život. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 7, 2012 Report Share Posted June 7, 2012 KAD-TAD DEDA!!! KAD-TAD!!! Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 Nema on podešavanje temeprature samostalno, tako da ništa od toga ali hvala na savetu pekare :) A za ovo, probao sam sinoć opet, sad je ispao najbliže pečenom lepo ali i dalje nije bilo to to, plus sam morao da uključujem da dopeče 10min da bi ispalo koliko toliko bolje. Tako da ništa, videću da ga vrnem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Sledeci put uzmi nesto drugo na Gorenje se svi zale. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 Pa 'de znam ... ništa, videću sad ako se menja da bude neka druga, otkud znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.