Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

zar nije uobicajeno u vecini zdravstvenih fondova da se placa 10-20% participacije kod nekih uobicajenih troskova lecenja?

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

u prevodu da im svima ostavis po 50dinki za participaciju ili kako se to vec zove...

lopovcine, mamaru im jebem raspalu

ma jebo 50din, ili 250din na kraju krajeva, ali koliko cimanja tu ima, neverovatno. Jezivo je koliko je sve to komplikovano, i koliko ljudi moraju da se namuce da bi se izlecili.

stanko, zar nisi ti dvalac krvi? ili sam te pomešao s nekim? davaoci krvi su oslobođeni participacije.

ja dajem krv, i uopste mi nije palo na pamet da to pomenem. :D

2ch4bup.jpg

ma jebo 50din, ili 250din na kraju krajeva, ali koliko cimanja tu ima, neverovatno. Jezivo je koliko je sve to komplikovano, i koliko ljudi moraju da se namuce da bi se izlecili.

my point exactly. mnogo ozbiljnijih problema tu ima od davanja 50,100,500 dinara. To sa participacijom je u globalnoj prici sitnica.

ta cela prica sa participacijom me podseti kad sam izasao sad iz bolnaje i doktor mi na kontroli jebeno napise recept i kaze mi OBAVEZNO UZMI OVO NA RECEPT JER JE LEK SKUP i ja odem u apoteku i kao HILJADU I TRISTA DINARA,ja wtf, PA OVAKO JE 1900

jebo im pas mater svima osim duletu

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

brate, kao akasemski gradjanin stvarno bi morao da znaš padeže

To što nisam napisao na nedeljnim palačinkama ne znači da ne znam padeže, nego da (kao što sam već pomenuo xx puta) pišem kako bi i inače govorio u kežual i neformalnom razgovoru, i kako će da govori/piše 80% ljudi iz mog kraja kad bi ih upoznao, a onih 25% će da se foliraju :)

video u busu lika sa chikago buls kapom,ulepsao mi je jutro i dan :)

Kad sam bio da čistim sneg u mojoj grupi je bio jedan lik sa Čikago Buls jašom, onom baš old skul, oduševio sam se :)

ontopik

Ode i http://btjunkie.org/goodbye.html

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

vidim i matematiku sabijate u tvom kraju. :)))

Napisao sam prvobitno 75% pa sam prebacio na 80%, pritom sam zaboravio da korigujem procenat fejkera icon_smile_big.gif

cabke 100% ljudi iz mog kraja je tako govorilo, a onda su zavrsili 5. osnovne!

Daki ako ikad svratiš u Jgd nekad - pričaj sa ljudima i vidi kako se priča, ja sam još pozitivan primer jer sam koliko-toliko izgubio onaj tr00 jagodinski govor, pa neretko me dole prozivaju da foliram :D Pogotovo su žrtve takvog prozivanja ljudi koji su otišli da studiraju u Bg/Ns, jer su i u svakodnevnom govoru počeli drugačije da akcentuju reči i gramtički pravilnije da slažu rečenice, pa onda kad se dodje u Jgd, i udje u razgovor sa nekim ko je ostao u Jgd to se i te kako oseti i onda bude prozivanja :D

Edited by Савовски

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Nisi u pravu cabke sada, neformalan je razgovor jedno, a frljanje s padezi drugo.

Nisam gramar nazi, ali nisi sad u pravu

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Daki ako ikad svratiš u Jgd nekad - pričaj sa ljudima i vidi kako se priča, ja sam još pozitivan primer jer sam koliko-toliko izgubio onaj tr00 jagodinski govor, pa neretko me dole prozivaju da foliram :D Pogotovo su žrtve takvog prozivanja ljudi koji su otišli da studiraju u Bg/Ns, jer su i u svakodnevnom govoru počeli drugačije da akcentuju reči i gramtički pravilnije da slažu rečenice, pa onda kad se dodje u Jgd, i udje u razgovor sa nekim ko je ostao u Jgd to se i te kako oseti i onda bude prozivanja :D

prozivaju ljude jer pričaju kako treba ?

sranje kurac isuse

Nisi u pravu cabke sada, neformalan je razgovor jedno, a frljanje s padezi drugo.

Ali to ''frljanje s padeži i zabacivanje s akcenti'' je deo folklora dole, jednostavno tako se govori :) Ja na forumu što mi se ponekad desi da omamen sa padežom (ne zato što ga ne znam, nego jednosatvno što sam rastao u okruženju gde se tako govori) to je ekstrmeno mali deo onoga kako ljudi pričaju dole, kao što sam napisao gore, meni se poprilično urezalo da i u svakodnevnom govoru pričam pravilnije, pa sam zbog toga često na meti prozivka jer ispada da glumataram nešto :)

al ne vidim ovde jagodince, nego ljude iz bg, ns, vecinom akademske gradjane, svi sa zavrsenim osnovnim skolama (osim mozda ace hee kontate foru, kao jos je mali hehe) i ono, mogao bi zbog njih tj nas da korigujes! ne vidim palmitinja da zabacuje s padezi kad se javno obraca narodu.

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

To što nisam napisao na nedeljnim palačinkama ne znači da ne znam padeže, nego da (kao što sam već pomenuo xx puta) pišem kako bi i inače govorio u kežual i neformalnom razgovoru

Наравно, али и те ствари се коригују временом. Тј. све зависи где живиш на крају крајева. Рецимо, знам лика из Сурдулице који намерава да живи у Београду и човек прича скроз профи, све га разумеш, нема ''да гу најдем'' или шта већ. Ја кад бих се селио у Сурдулицу, за пола године бих се адаптирао и причао исто као они, то је нормална ствар. Па нећеш у Њујорку да причаш шпански. Или да будеш пајсер који је заменио свој лични идентитет неким таквим триповима, па намерно пласира то, ко рецимо доста Црногораца. Или моја тетка из Босне која после тријес дина у Београду није ни мало кориговала језик, а кад је питаш, каже да је намерно, јебем ти болида од жене. Ја сам блејао рецимо поред Врања типа четири дана и од та четири дана, последња два сам већ парлао све како треба тамо и сви срећни.

Замисли дође тај другар из Сурдулице у проџу рецимо овде на НБГ и крене да тражи ствари ко што би и гајби, не би га овај НИШТА разумео. Океј, није то трип са тобом, тебе људи разумеју, али чему то форсирање неке небитне ствари од које нико нема ништа? Само ствараш потенцијалне зајебанције себи и саговорнику, а ни због чега, односно због тога што си лењ. Ајде промакне ти у говору, то је разумљиво, али како бре напишеш на форуму:)

И није трип у дијалекту или нагласку, него си погрешио падеж:)

Ali to ''frljanje s padeži i zabacivanje s akcenti'' je deo folklora dole, jednostavno tako se govori :) Ja na forumu što mi se ponekad desi da omamen sa padežom (ne zato što ga ne znam, nego jednosatvno što sam rastao u okruženju gde se tako govori) to je ekstrmeno mali deo onoga kako ljudi pričaju dole, kao što sam napisao gore, meni se poprilično urezalo da i u svakodnevnom govoru pričam pravilnije, pa sam zbog toga često na meti prozivka jer ispada da glumataram nešto :)

океј, дисригард мој пост онда, пошто сам помислио да си у неком фазону светог ратника:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

лол нисам:)

то ми нерођена тетка, а кевини су из Лике, Ћале из бора, а прадеда наравно руски племић.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...