Debeli Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 kaputaš = ? MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Čitajte najpoznatije hrvatsko delo realizma, U registraturi , tu su kaputaši i njihove sudbine najbolje prikazane. Otprilike, to su mladi ljudi iz malih sredina koji imaju potencijala i ambicija, ali su nedovoljno jake ličnosti, pa ih izjeda sukob mentaliteta sredine iz koje dolaze i sredine u koju dolaze, te unutrašnji sukob ličnosti i ličnih moralnih/etičkih načela, koji od njih stvara podeljene ličnosti, priučene mediokritete i malogradjane koji se nikada neće ostvariti. У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 pa jebi ga, savke, dijagnozu si postavio, daj sad terapiju i gg Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Cabke ne seri, zapravo si samo lenj, kakvi unutrasnji sukobi moralnih nacela.Nije da si iz Rijada otisao za Amsterdam, vec iz Jagodine lol u BG lol. "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 мудро збори Сијалица.капирам Чабкета, само ми делује то "капуташи" као изговор, а знамо да је изговор одлика лузера.Чабке, зацртај себи циљ и доста младог Вертера и велтшмерца. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Управо. ''нисам ја крив него мој ментални тракт, не могу ја против себе''. Први корак - нема вас двојица, него један. То је и једини корак лол:) brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 (edited) Ne radi se samo o lenjosti, koju ne poričem uopšte, već i o mentalnoj konstrukciji čoveka koji je ceo život rastao u specifičnoj sredini i sa specifičnim ljudima, i od tog mentalnog sklopa sada ne može da se odvoji niti da se izdigne iznad toga jer je (=sam) previše slab za to, bar trenutno. Nije to crna boja sa mora koja se skine posle mesec dana, to je jedna mladost gradjena i oblikovana dve decenije, ogromna mentalna snaga čoveku treba da se ta forma prvo razbije, a onda i oblikuje drugačije. Sa druge strane i najmanji pad u u tome vraća na početak. Kad sam i pokušao da se odvojim od te priče, uvek sam upadao u depresiju jer sam i previše u tom jagodinskom svetu, i to je specifično za gotovo sve jagodince koje znam da žele nešto više. Tu se , da se razumemo, ne radi samo o prostoj karijeri, nego i uopšte o vrednostima u životu, o načinu razmišljana, o interesovanjima, o ponašanju, o rezonovanju nečijih vrlina i mana... Doolio, nema nas više, ali jedna moja strana bi se zadovoljila prostim i veselim jagodinskim životom profesora-pijanca, a druga želi nešto više od života jer joj je muka od načina na koji funkcioniše jagodinski ekosistem, u uvek jedna strana pati i tišti me, kada forsiram onu drugu. I svestan sam ja svih vaših saveta, ja nikad ni ne odustajem, ali se nekako uvek vraćam na isto mesto. Nego, ne znam zašto na stripovima uopšte pričamo o kaputašima, eto jedina dobra stvar od toga je što mogu da vam preporučim da pročitate pomenutu knjigu, stvarno je odlična :) Edited August 15, 2012 by Савовски У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 pa ti si čak došao dotle u analizi da si sveo sve na izbor. pa izaberi. :) MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 (edited) Ali moji izbori nisu dva puta, nego dva broda gde ja jednom nogom stojim na jednom brodu, a drugom na drugom bordu. Kom god kapetanu kažem da krene pašću u more, osim ukoliko ne idu paralelno jedan za drugim oba broda. Ako skočim na jedan brod, ovaj drugi će me progonti kao uklet dok ne vratim jednu nogu na njega :) Zamislite čoveka koji na stolici (sadašnjost) stoji sa omčom na glavi, ta omča je njegova prošlost. Ispred stolice stoji strelica na kojoj piše budućnost. Kada taj čovek zakorači u budućnost, njegova prošlost (omča) počne da ga davi, i onda njemu nema druge nego da se vrati na stolicu i status kvo :) Edited August 15, 2012 by Савовски 2 У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Pa vrati se u Jagodinu i tamo napravi neshto. p.s. Cuo sam da u wine barovima sluze odlican sir. We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 To tako gledaš zato što si bijedni student, međutim da završavaš nešto sa čim bi mogao da radiš za platu veću od one koju možeš dobiti kao profesor u srednjoj školi, da vidiš kako bi ti se promenila perspektiva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post samir^b Posted August 15, 2012 Popular Post Report Share Posted August 15, 2012 Au sinak sta ti pricas. Pa sta mislis kako je meni? Pa ja mesecima imam snove koji se na isti nacin interpretiraju, a to je da sam podeljen izmedju 2 sveta, a ne pronalazim se ni u jednom. U Srbiji mi je porodica, drustvo, izlasci, zene, alkohol, provod, pa mladost sam ostavio tu i sve emocije koje sam ikada u zivotu doziveo doziveo sam u Srbiji. Sa druge strane ne mogu biti tamo, ali mogu jednom mesecno/u dva meseca da se vratim i budem tu par dana. Sve drugo je ljuta svajcarska disciplina, rad, rad, rad, bez zabave i prijatelja. U jednom periodu sam cak bio i drug depran, ali postavis sebi kratkorocan cilj kome tezis i grizes dok ne ispunis. Tako je i bilo, ocistiti prvi semestar, ocistiti drugi (preko leta me je malo depralo kad nisam imao sta da radim), pa nadji praksu, pa se dokazi, pa nadji master tezu, pa ovo, ono. Trenutni cilj je da sebi kupim kola za koja sam pare skupio i sad cekam da zavrsim to sto imam sa radnom boravisnom, da znam da l da kupujem u Srbiji ili Svajcarskoj. I non-stop sebi postavljam prepreke/ciljeve o kojima razmisljam svih 18 sati koliko sam prosecno budan. 9 "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Evo ti plus Daki za dobar i jasan motivacioni post :) 1 1 У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 nisam mislio da ce daki ikad da napishe neshto sa chime se slazhem :) have a plus :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Doolio Posted August 15, 2012 Popular Post Report Share Posted August 15, 2012 Doolio, nema nas više, ali Стопд ридинг рајт дер:) О томе ти и причам. Пази, постоји једна психолошка игрица, која спада у разорне игре и иде овако: - пи на шта личим овако ненашминкана, ниједан фрајер неће да ме стартује - што се не нашминкаш - знаш да имам осетљиву кожу - имаш сад нове трипове од којих ти неће бити ништа - а знам, ал скупи су ми - ево ја их користим, ај узмемо за пола пара па се трипујемо са једним комплетом - ма знаш да не могу тако, волим да имам цело - ма ја мислим да се ти трипујеш, ајмо у клуб, контам да ће те стартовати гомила царева - ма де ћу у клуб ненашминкана Е, прво да мало појасним термин. Психолошке игре су нека врста представе коју људи несвесно играју и СВЕ су разорне, то им је заједничка карактеристика. Разорне за себе и за друге и треба им јебати матер. Шта је циљ свих ових игара? Као и у свакој игри, циљ је да се победи. Зашто је ово лоше? Зато што су те игре везане за ствари где не треба да се победи, већ треба да се нађе неко решење. Дакле, конструктивност. Е, ове игре служе да се запостави конструктивност, да човек зајебе и себе и другог, а да добије психолошку компензацију у виду ПОБЕДЕ. Шта се дешава у овој игри из примера? Прва риба има проблем и презентује га другој риби. Оно што друга риба не зна, то је да прва риба НЕ ЖЕЛИ да реши проблем већ жели да одигра игру у којој ће победити, а стање ће остати исто. Друга риба предлаже низ конструктивних ствари које прва риба може да примени у циљу решавања проблема. Међутим, прву рибу то заправо не занима (кад кажем заправо, мислим на то да ни она сама није свесна тога) већ хоће да не промени ништа, само да победи у игри коју је започела. Ствари се стога одвијају овако како је описано - на било који предлог друге рибе, прва риба каже ''знам али блабла''. Друга риба се на крају истроши и кад нема више где, прва риба затвори круг - врати се на прву поставку и затвори дискусију. Шта се онда дешава - друга риба се осећа лошије јер није успела да помогне а користила је ресурсе у том циљу, а прва риба се осећа боље јер је победила у игри. Другим речима, друга риба се сморила јер проблем није решен (она је ситуацију схватила као конструктивну поставку, а не као пуки полигон за игру коју је вешто поставила прва риба), док је прва риба победила у игри и осећа се боље. Ово слободно узми здраво за готово, а можеш и да наставиш игру коју си поставио (''знам ја то али код мене СТВАРНО није тај трип'', ''та игра можда важи за неке такве случајеве, али МОЈ случај није такав заиста'', ''занимљиво је то, обратићу пажњу, али'', ''личи то на мене кад се тако исприча, али'' итд итд итд) :) Мали трип: Ово је у РЛу занимљиво, ако препознајете ове игре, можете да се зајебавате са играчима скроз. Нпр. овој првој риби у примеру, друга риба је могла да каже БУКВАЛНО шта год, увек би добила ''да али'' као одговор. Једини начин за пресецање ове игре је, је ли, да прекинете игру. Чиме нисте решили проблем, али нисте сат времена играли игру у којој губите јер је дизајнирана да само постављач победи. Не сећам се који је трип за пресецање ове игре, али за сваку постоји шаблон који стопостотно ради... А да, ево стрипа 8 brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 (edited) Doolio care, evo i tebi plus :) btw, strip je bio :D Edited August 15, 2012 by Савовски У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Не сећам се који је трип за пресецање ове игре победиш уместо постављача. варијација обрнуте психологије. у твом примеру, на следећи начин: - пи на шта личим овако ненашминкана, ниједан фрајер неће да ме стартује - потпуно си у праву, стварно ти је лош тен. тада, суочен са поразом, постављач ће вероватније покренути конструктивну акцију. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Cuo sam da u wine barovima sluze odlican sir. vrlo moguće! ljuta svajcarska disciplina, rad, rad, rad, bez zabave i prijatelja čekaj bre, zar se nisi hvalio da ti je na poslu herp derp, da možeš da izblejiš pola dana kad si se ne radi, i da non stop pušiš šit? drale, jesi uradio nekad to sa šminkom? je l onda ona krenula da bude konstruktivna ili je ostatak dana/večeri bila nesigurna i zapitkivala te gluposti svakih 10 sekundi? :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 drale, jesi uradio nekad to sa šminkom? je l onda ona krenula da bude konstruktivna ili je ostatak dana/večeri bila nesigurna i zapitkivala te gluposti svakih 10 sekundi? :D čuj uradio jednom. to mi je jedno od omiljenih psiholoških oružja. :) recimo da je "ona" vrlo brzo shvatila koliki sam skot i to počela da ceni. MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 победиш уместо постављача. варијација обрнуте психологије. у твом примеру, на следећи начин: - пи на шта личим овако ненашминкана, ниједан фрајер неће да ме стартује - потпуно си у праву, стварно ти је лош тен. тада, суочен са поразом, постављач ће вероватније покренути конструктивну акцију. А, јес, јес, фала:) Одбијеш партиципацију заправо, недавањем простора за даљи маневар:) brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 čekaj bre, zar se nisi hvalio da ti je na poslu herp derp, da možeš da izblejiš pola dana kad si se ne radi, i da non stop pušiš šit? Ne kukam ja kako je posao problem, posao je zaista herp sto se tice dolazaka, odlazaka i blejanja dok si tamo. Kukam da imam previse posla u smislu ustajem u pola 9, u pola 10 sam u kanc, u 6 sam gajbi, onda sljakam po master tezi, posle neka epizoda neke serije i krevet. U Srbiji kad sam (u ovom trenutku) znaci da nemam nikakvih obaveza i da mi ceo dan prodje u sreci i veselju. "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 RuR pobeđuje danas. jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 mislis juce! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 (edited) ko bi rekao da ove random teme mogu da budu generator zanimljivih diskusija :) aj jos jedan split sad, greota da ovaj Duletov gotivan post o igrama i jedini koristan post koji je Daki ikada ostavio budu zaboravljeni u Kratki stripovi part 5 Edited August 16, 2012 by trooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Слажем се, када је већ кренула акција сплитовања, ово је прече него све оне свађе и препуцавања што су ишла у нову тему. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts