Jump to content

American Horror Story


Lucky

Recommended Posts

Nisam ni znao za ovu seriju dok nisam na FoxLife-u slučajno uhvatio reklamu.

American Horror Story - http://www.imdb.com/title/tt1844624/

Onda sam pogrešno razumeo da je "storIES" odnosno u množini, pa kao svaka epizoda za sebe. I to me nekako podsetilo na one "horor priče za decu" što su išle na BK pre više od deset godina, kad klinci pričaju priče pored vatre, sećate se sigurno. Naravno, ovo nema veze sa tim, saznaću kasnije :)

151258_first-look-ryan-murphys-american-horror-story.jpg

Ukratko, radnja se bazira na bračnom paru sa ćerkom koji odlučuje da se preseli u Los Anđeles nakon što je muž prevario ženu sa svojom pacijentkinjom (pošto je psihijatar). Tamo se doseljavaju u ogromnu kuću koju kupuju po krajnje povoljnoj ceni, a povoljna je zato što su se dvojica gejeva koji su tu živeli ubili i samoubili, tj. jedan je ubio drugog pa sebe. Pređu oni preko toga, prihvate kupovinu i počinju da žive tu. I onda naravno kreću da se događaju čudne stvari. Skapiraju da je kuću još dvadesetih izgradio neki doktor koji je počeo da eksperimentiše sa mutacijama i stvaranju ponovnog života i slično. Ubrzo shvate i da to nisu jedina ubistva koja su se tu dogodila. Nije spojler, to shvatite već u prvoj ili drugoj epizodi.

I tu negde posle te prve epizode ja skapiram da je u pitanju "story" a ne "stories", ali mi to nije nešto puno smetalo, pošto je serija, po meni, skroz zanimljiva. Kada posmatrate priču ovako izdvojenu, zapravo je debilna :) ali ima veliki broj elemenata koje ne možeš da skapiraš od starta i koji kasnije kreću da se "odmotavaju", i ima taj tripozni setting koji nije loš. I ekipa glumaca je solidna - Connie Britton, Jessica Lange, Frances Conroy pa i Dylan McDermott kojeg ja inače nešto ne gotivim posebno. Do sad je izašlo mislim osam epizoda, ali isto tako mislim da će ovo biti serija za jednu sezonu, makar sa ovim glavnim junacima, ne zato što je nužno loša, već ne znam kako bi mogli da produže priču a da to ima smisla.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nema tu "NHF"-a, iako ima prilično solidne ocene po ovim sajtovima što to prate, komentari gledalaca jesu kao tvoj i moj - ili se nekome "skroz dopada" zbog tog čitavog koncepta, ili se nekome uopšte ne sviđa. Niko nije između niti je serija tog tipa "seo sam na ručak nedeljom u 14, ju vidi american horror story, daj da pogledam". Ili ćeš je pratiti ili nećeš.

Link to comment
Share on other sites

cekirao sam sinoc epizodu, zanimljivo mi je, mada postoji nesto sto mi smeta, a na sta ne mogu da uperim bas prstom...

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, meni pomalo smeta ta neka "odbojnost" koju su uspeli da izgrade, koju obično dobijam od upravo ovakvih serija, ali i oni su se izgleda potrudili, pošto je meni ova klinka, ćerka, skroz antipatična, kao da su namerno birali da bude "odvratna". A i čitav taj "setting" sa ovom matorkom iz sedamdesetih radi "posao".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Prošlog četvrtka je završena prva sezona ove serije, naravno FX je najavio već drugu, a ako pogledate poslednju epizodu prve sezone znaćete i šta možete da očekujete od druge sezone.

Inače, dve epizode koje su prethodile finalnoj su baš dobre, pa onda finalna onako, u prvoj polovini ok, u drugoj postaje neka standardna američka serija, šta ga znam, ali je i dalje cela stvar dosta zanimljiva.

Kažu inače da je kao kul pogledati ispočetka sve (što ja naravno neću uraditi jer me smara) ali se navodno vidi veliki broj zanimljivih detalja, trivie i slično koju ne kapiraš sve dok ne pogledaš do kraja celu sezonu.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Počela je druga sezona, zove se American Horror Story Asylum.

Dopada mi se kako su postavili stvari. Pre svega, glume skoro svi isti glumci (osim dvoje glavnih junaka iz prve sezone) ali u potpuno drugačijim ulogama. Postavka je - ludara, u njoj Džesika Lang glumi sadističku časnu sestru, glavni doktor eksperimentiše na ljudima a u ludaru dovode lika koji je optužen da je tri žene, uključujući svoju suprugu, ubio a prethodno im dok su žive odrao kožu. Njegova verzija je da su ga oteli vanzemaljci i da on to nije uradio. Sad čitam i ovo kako sam napisao deluje mnogo retardirano sve, ali zapravo nije toliko loše :)

Videćemo kako će nadalje da se razvija, ali po priči deluje da bi moglo biti bolje nego prva sezona.

Link to comment
Share on other sites

I to me nekako podsetilo na one "horor priče za decu" što su išle na BK pre više od deset godina, kad klinci pričaju priče pored vatre, sećate se sigurno.

Jaoj, to je ''Are you afraid of the dark'', koliko sam voleo to da gledam , samo mislim da se to čak nije ni u ovom veku pustalo, nego tamo krajem 90ih :)

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

mene uzasno nervira koliko su likovi bespomocni i koliko failuju.. ofc horor je, i treba da budu bespomocni, ali ovde unapred znas da ce likovi najebati i da ce im se planovi UVEK osujetiti zbog nekog random retardiranog plot devicea. vise ni ne razmisljas da li ce im se nesto lose desiti pa nema tenzije

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

American Horror story ,zaboravio sam bio na nju pa  sam tek sinoć pogledao prvu epizodu 3. sezone i stvarno za pohvalu.

 

Stvarno dobar pristup zanru,malo koja serija/film mogu da naprave jezivu atmosferu kao sto je to ovde ucinjeno a najbolja je bila u 2. sezoni gde se radnja desavala u asilumu,tu su pokidali.

Link to comment
Share on other sites

American Horror Story - http://www.imdb.com/title/tt1844624/

Onda sam pogrešno razumeo da je "storIES" odnosno u množini, pa kao svaka epizoda za sebe. I to me nekako podsetilo na one "horor priče za decu" što su išle na BK pre više od deset godina, kad klinci pričaju priče pored vatre, sećate se sigurno. Naravno, ovo nema veze sa tim, saznaću kasnije :)

 

Plasite li se mraka ? :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...