f4ts0 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 da njoke, to fensi jelo Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Joj vudu jebote :| Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
svinja Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 daj recept za kuvano vino, kujo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 ocete recept za kuvanu rakiju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 daj bolje recept za diklorapid hehhehehehehehehehehehhehehehehehhehehehehehehhehehehehehehhehehehehehhehehehehehehhe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 ne ide to na recept, kupuje se...al zato moze trodon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oneironaut Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 @ kuvano vino, jos suvo grozdje i badem. Quote We are just a moment in time, A blink of an eye, A dream for the blind, Visions from a dying brain, I hope you don't understand.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 (edited) Konacno sam se nakanio da smutim "po receptu" Cezar salatu, Naime, nema nikakve veze sa svima nam poznatim Cezarom, a osmislio ju je Cezar Kardini (Caesar Cardini 1896-1956) Italijan, koji je bio ugostitelj i vlasnik hotela. Ovo je inace moja max uproscena verzija pripreme... Sastojci za 2 osobe 350g piletine - file belo mala glavica zelene salate onaj vec gotov prepechen tost hleb 2 chena belog luka 20 g parmezana 2 kasike pavlake 50 ml majoneza 2 paradajza 2 barena zhumanca pola kasicice senfa sok od pola limuna pola kasicice soli maslinovo ulje 2 kasike 3-4 kasicice Worcestershire sosa 1. Izgrilovati piletinu pa je iseći na stapice (ili lepo kupite file na zharu gotov lol) 2. Tost hleb dobro utrljati sa obe strane sa chenovima belog luka pa onda taj hleb iseci na kockice 3. U tiganju ugrejati malo maslinovog ulja pa ubaciti te kockice hleba nakratko dok isti ne postane krckav... 4. Napraviti dresing tako što u posudu stavite 2 barena zhumanca, pola kasicice senfa i onaj limunov sok, Worcestershire sos, Majonez i Pavlaku i dodavati po malkice maslinovog ulja sve vreme mesajuci da se dobije gusta masa. U to staviti sitno naseckan chen belog luka kao i so i biber po ukusu. 4. U chiniji spojiti piletinu, krutone od hleba, zelenu salatu isecenu na "deblje rezance" koju ste posle pranja osushili papirnim ubrusom i paradajz i to sve posuti parmezanom pa potom preliti dresingom. Lagano varjacom promeshati... jbg mozda sam izostavio neki sitan detalj al to mu je to odprilike.... POE! Edited June 18, 2012 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 utrljati sa chenovima belog luka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Osim 2-3 stvari ovo je lepinja sa piletinom i dodacima na bilo kom kiosku ovde :D Kapiram da bi mogao i da istumbam zumance da doda i to ostalo sto fali. Znaci tvoju "salatu" furaju kao brzu hranu :D neces se ugojiti :D Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirun Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Ne znam da li po oficijalnom receptu ide ali ja uvek isprzim slaninu/pancetu i dodam u cezar. Umesto obicnog moze i cherry paradajz :). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tofz Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 (edited) dovoljno je da stavis 1 cen belog luka u dresing(sitno naseckan), i ne moras da susis salatu ... takodje ne moras ni da mesas samo prespes preko svega ..tako najlepse izgleda hleb ne ide na ulje nego na suv tiganj laksa (a nekome i lepsa) verzija za dresing je majonez, senf, limun, malo soli i wocester ... i mislim da ne ide paradajz...tj nisam nikad video Edited June 19, 2012 by Tofz Quote zene su ti ka so ...moze i bez al bljutavo Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 (edited) izi staf - Bolonjeze:250gr mlevenog mesa100gr kackavalja500gr(ml?) pasiranog paradajzasargarepaglavica crnog luka2 cena belog lukapersun, biber, so, kasicica seceraspagete / makarone / rezanac / ko sta voli crni luk i sargarepu naseckati sitno i proprziti zajedno sa mesom. meso razbiti sto sitnije moguce, a kad dobije onu belu boju, dodati pasirani paradajz. ja gotivim podravkinu pasatu, jer je gusca u odnosu na tomatino/tomatelo i meni ukusnija. ali je u sustini svejedno. dodati kasicicu secera da razbije kiselinu, biber/so po ukusu, naseckati persun i beli luk i ukrckati jos nekih petnaestak minuta. testeninu skuvati, procediti i ubaciti u tanjir (ya rly), preko staviti sos i narendati malo kackavalja. najjeftiniji (kad pravim varijantu bez mlevenog mesa i kackavalja), najlaksi i najbolji obrok ikada: gej mi je tanjir, znam o/ Edited November 6, 2012 by digrejzö Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Odlucih se veceras da napravim sushi, al' bez ribe posto mi je prvi put da ga pravim. Stavio sam prvo nori algu, pa pirinac, na sredinu stavio ABC sir (bilo bi bolje da sam imao Philadelphia sir koji je car svih sireva) i na sir sveze krastavce bez kostica. Posto mi je prvi put, nisam bio bas najuspesniji sa rolanjem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 svaka čast za suši ali biće da ti nisi probao valjane sireve kad ti he philadelphia najbolji ikada :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 i bice da nisi izvalio dslr kad slikas ono sto si jeo mobilnim!1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Ivke bice da nisam. Imas neku preporuku? reki, otisao cale u njemacku na sajam i poneo ga :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 licki sir - basa! ima neki lik sto ga pravi ovde u srbiji, http://www.sirzasvakidan.rs/basa.html ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Ivane, zaboravio si da mu kažeš da je abc ustaški sir i da to ne treba kupovati! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 ono sto ja redovno spremam je pasta a sastojci su : 2 pakovanja spageta 2 pavlake pola kg. mlevenog mesanog mesa 3 glavice crnog luka kasikica bibera 1 pakovanje sampinjona (svezih) Priprema: sitno iseckati crni luk i dinstati dok totalno se ne pretvori u kashu, zatim dodati mleveno meso i kasikicu bibera, kad se to dovoljno izdinsta dodati sampinjone takodje sitno iseckane i posoliti po zelji, mozete staviti i vegetu umesto soli.. povremeno mesajte i dolivajte vode i obavezno poklopite posudu.. kad se to sve dovoljno obari (prodinsta) dodajte 2 pavlake i pustite neka krcka.. U drugoj serpi obarite spagete, procedite i sipajte spagete u napravljenu masu, nakon toga ostavite na umerenoj vatri da lagano krcka max 5 minuta.. Preporucujem neku salaticu uz ovo, ako moze paradajz bilo bi idealno :) Prijatno ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Ivke bice da nisam. Imas neku preporuku? brie, camembert, gorgonzola, edamer, jebem li ga... kod nas su krvavo skupi, naravno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 mislio sam na ove sto se mazu na lebac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 jbg, ne razumem se nešto u te, al u suši bih svakako pre pravio neki od ovih "pravih" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Odlucih se veceras da napravim sushi, al' bez ribe posto mi je prvi put da ga pravim. Ako vec volis riblju egzotiku i ako imas gde da uzmes dobar beli morski filet ribe, evo ti jedan lagan recept U pitanju je Cebiche, odnosno Seviće po naški. na kilo fileta ti ide (odokativno) 8 limeta, mozes i limun naravno, posto je kod nas limeta nerealno skupa 2 osrednje glavice luka saka persuna so, biber, cili i ljute paprike, i po pravilu bi trebao da ide przeni ili bareni kukuruz uz to i kamote, koji je jedan vrhunski krompir, koji nekim idiotskim cudom nema da se nadje kod nas - to je krompir narandzaste boje, koji je sladak poput dinje, samo sto je krompir, jelte. http://www.rappler.com/life-and-style/3183-eat-camote,-keep-your-heart-healthy Posto njega nema, nadji negde najzelenije banane, iseckaj na kolutice i isprzi na tiganju Ribu iseckas na kockice i ubacis u najobicniji plasticni ili metalni oval, usolis, i dodas malo bibera. Na to naseckas luk, ne sitno, vec samo po duzini. I onda nacedis sav limun/limetu, nacepkas sav persun, promesas i ostavis da odstoji 20-30 minuta. Riba bi trebala da se "skuva" u kiselini, odnosno da pusti tecnost bele boje, to zovu leche de tigre, iliti mleko od tigra (inb4 gej fore). I luk ce ujedno postati sladak u dodiru sa limunskom kiselinom. Klopa je, inace, vrhunski antioksidans, odnosno, super je za treznjenje i za borbu protiv prehlada. Za one koji ne ljube sirovu ribu i tako te egzibicije, mozete jednostavno ubaciti slaninu umesto ribe. Prijatno :) 1 Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 ja redovno ujutro za dorucak spremam musli.. sipate, odokativnom metodom, 150g musli u tanjir, po mogucstvu duboki, prelijete jogurtom (ako nemate jogur dobro je i mleko) ostavite 5-7min da lepo musli upiju jogurt/mleko i sve je spremno za jelo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts