Jump to content

Serije koje pratite

Recommended Posts

21 hours ago, G!!! said:

ebiga zamor mozga, sve teže mi da dajem drugu treću šansu

nisi jedini, lako je bilo dati drugu treću šansu serijama kad ništa drugo nismo imali da gledamo, ne samo mi nego i po svetu 🙂 pa brate ako je bejvoč ono što ti se nudi, bejvoč gledaš :))

čak sad kad razmislim koliko smo puta samo gledali iznova serije ispočetka jer nema šta drugo (ne mislim naravno bolji život koji i dalje repriziraju 🙂 

sad kad ima tolike ponude evo i ja sam bio na granici da batalim your friends & neighbors u korist toga što se pojavio i the bear i završio ceo From.

Spiking of...

Završih drugu sezonu Your Friends & Neighbors... Znao sam da će da ode na ovu stranu i da će prva sezona biti bolja kompletnija priča koja je čak i tad mogla da se završi i da imamo jednu finu celinu. Jasno je da su to uradili jer nisu imali pojma kako će serija da prođe pa su opipavali puls, ali onako ima taj jedan super kraj da kažemo

Spoiler

coop odlučuje da se vrati krađi umesto da ode sa džekom da završi posao

i čak i ako ima neki loose end može da se smatra integralnim delom tog završetka. I šta više to i jeste kraj koji očekuješ kad gledaš šta je osnova serije koju znamo i iz opisa i iz trejlera a to je - bogati lik iz bogatog kraja ostaje bez posla i okreće se krađi da bi nastavio svoj raskalašni život. 

Međutim sad druga sezona se završila sa toliko otvorenih pitanja i skoro nijednim zatvorenim, moram da kažem da je na trenutke već postala dosadnjikava negde od polovine sezone pa nadalje, ne znam šta @mladenq misli o drugoj sezoni, ali obrazložiću!!

Prvo, otišli su mnogo dalje od osnovne postavke serije koju sam opisao gore. Ja sam želeo da vidim seriju u kojoj Coop razvija svoj krimi biznis, širi se, tu imamo neke spletke i šta god, a ne da se sve pretvori u Očajne domaćice, što se i dogodilo vrlo brzo

Spoiler

mislim, scena sa Miguelom i kevom i ona koja sanjari da se sa'vatavaju, posle se i sa'vataju, bukvalno kao da gledam Evu Longoriju ili onu drugu, a zapravo nisam ni gledao očajne domaćice!

Drugo, suviše alternativnih likova koji su minimalno razrađeni i sa kojima nemamo nikakvu konekciju postaju prebitni likovi u seriji, pa evo i pomenuta Mel tj. keva koja je potpuno marginalni lik a koju veštački ubacuju da nam bude bitna sa njenom menopauzom i kreativnom blokadom 🙂

Dobar "refresher" mi je ubacivanje Džejmsa Marsdena koji je stvarno ispostaviće se solidan glumac, i dosta je dobro odradio negativca u fazonu vuk u jagnjećoj koži, ali mislim da scenaristi nisu baš znali kako najbolje da ga oblikuju do kraja pa nešto mi je nit tamo nit ovamo.

Ali sve vreme gledanja serije se uvek setim @mladenqsa pričom "nemoj da shvataš seriju preozbiljno" i onda se resetujem ali ipak mi ostaje tu žal što ga nekako nisu konkretizovali bolje.

I sve ostavljam po strani gluposti, ali moram da ubacim jedan "laki momenat"

Spoiler

ide lik da krade ne nosi nikakvu masku, to sam pomislio bukvalno u trenutku kad ulazi kod Eša da mu digne knjigu. I ajde to, ovaj ga snimi bukvalno iz idealnog ugla, ok, znamo sve dalje trebalo nam je to da se napravi plot za celu sezonu. nema veze bitno je bilo da se napravi plot, ALI NE NAREDNI PUT LIK IDE DA KRADE OPET BEZ MASKE - gde čak nije ni bilo bitno i sama krađa uopšte nije mnogo relevantna za dalju seriju.

Da pohvalim dva lokal patriotska momenta :))

Prvi, kad momci pričaju pa ih ovaj jedan zove kod sebe da probaju Pule magareći sir iz Srbije :))

i drugi naravno Bojana Novaković plus njen rendom rambling na srpskom gde su rekli "ajd ti tu nešto reci na srpskom" :)) 

U svakom slučaju treća sezona kad god da bude bila neću je baš sad čekati sa nestrpljenjem, ali ako ne bude ništa pametnije da se pogleda možda odradim binge ali bukvalno bih savetovao onima koji nisu gledali i razmišljaju da pogledaju da odgledaju prvu sezonu i tu stanu.

e, ja sam samo u nekom trenutku batalio gledanje druge sezone :D, ne znam ni kad se to desilo, nije cak ni nuzno namerno bilo, ali ocigledno je indikator toga koliko mi je druga sezona bila manje zanimljiva od prve, prvu sam bas onako gledao sa uzivanjem

da ti nisi sad spomenuo, ko zna kad bih je se opet setio, mozda cak i zavrsim

in other news, izbindzovah nedavno ovu I Will Find You (2026)

neki prison brejk vajb, u smislu teme (donekle), stalne akcije i lozane, i isto kao i tamo, eksponencijalno postaje gluplje kako odmice, samo sto ovde ima samo 8 epizoda, pa na te kratke staze jeftina intriga dovoljno kompenzuje suspenziju zdravog razuma!