Jump to content

Serije koje pratite

Recommended Posts

odgledah The Killing (2011–2014)

nemam pojma kako da ocenim ovu jbnu seriju, na trenutke je odlican krimi triler, bas je zanimljiva i drzi paznju, a na trenutke (posebno na krajevima sezona), valjda u prevelikoj zelji da prevare ocekivanja/predvidjanja gledalaca, degradiraju seriju u neke sapunica ekstreme, isforsirane drame i vade neka razresenja iz dupeta, bukv samo fali da objave na kraju da si ti, gledalac, zapravo ubica

atmosferka pozadina serije je odlicna

detektivski duo je solidan, imaju neku hemiju, ali i tu je toplo hladno, varira izmedju smislenog odnosa i ponasanja, do nekonzistentnih odluka i dubiozne/neobjasnjive motivacije za iste

gluma je dobra, recimo 90% vremena, delovi gde je losija, mislim da je vise zbog pisanja a ne zbog samih glumaca

ko voli zanr i ne planira narocito da nitpickuje, mislim da vredi pogledati

prva sezona tj prva prica, koja se proteze kroz prve dve sezone, je ponajbolja, kasnije, sad vec standardno, kvalitet eksponencijalno opada

• 2 weeks later...

Black Mirror - Sezona 7

Generalno govoreći nisam nezadovoljan, ALI moram da istaknem da su mi skoro sve epizode osim možda prve (plus Rašida koja se pomalo raspala 😞 ) mlake nekako tj. nemaju taj Black Mirror sociološki momenat i tu "ček brate pa ovo je budućnost ka kojoj idemo, jbt" seting 🙂 

Nekako su više kao standardnije neke Zona Sumraka epizode, sa OK idejama, fino su osmišljene, ali to je to. Riba koja "kontroliše paralelne univerzume" kompjuterom u kući, ok, ništa spec čak nije ni baš dobro osmišljeno, onda ona predosadna epizoda oko snimanja crno belog filma itd.

Čak i ova sa USS Calisterom u odnosu na prvu koja je taj "dark" momenat je zapravo neka epizoda kao da stvarno gledaš Star Trek.  Jedfina svetla tačka je ovaj ludi Džimi Simpson kojem su očigledno rekli - nemaš scenario samo glumi baticu sa parama koji je cofounder firme i zezaj se.

Dobar momenat je pojavljivanje Kolina Ritmena ponovo posle Bendersneča, "nice touch" što se kaže iako nije bitan za samu epizodu toliko, a i ko nije provalio može zapravo da odigra igru - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netflix.NGP.Venice&hl=en koja jeste loša, ali nisam ni očekivao da bude bolja 🙂

A jbga, ne mogu ni oni vise da izmisljaju neke revolucionarno nove price na tu temu, vec ima dosta epizoda.

Evo gledam i Love, Death, Robots poslednju sezonu, isto mi je meh prvih nekoliko epizoda, jedino mi je kul ona sa ww2 tematikom:)

srpskivojnik-3.jpg

2 hours ago, Dule_smor said:

A jbga, ne mogu ni oni vise da izmisljaju neke revolucionarno nove price na tu temu, vec ima dosta epizoda.

Evo gledam i Love, Death, Robots poslednju sezonu, isto mi je meh prvih nekoliko epizoda, jedino mi je kul ona sa ww2 tematikom:)

istina, vidi se malo zamora materijala i na tome što tri ili čak i četiri epizode se zasnivaju na "dugmetu" za glavu koje te vodi u virtuelni svet po prilično istom principu 🙂

ali kažem i dalje je zanimljivo i gledljivo, samo nema tog efekta kao ono white chrismas ako se tako zvala epizoda, ili white bear, ako se i ona tako zvala, ili ona sa social score, itd itd.

• 3 weeks later...

Mobland

Dobar skroz, preporuka, doduse odgledah samo prve 3 epizode, i sasvim dobro vozaju tu zajebano-preiskusan-kriminal pricu

Malo cudno sto je serija, ocekivao bih pre film, ne znam kako ce se sve odrzaiti u 10 epizoda 

fallout_table.gif

Pogledao 2 epizode Dexter Resurrected.
Ok je, vise nekako iz nostalgije i nemam sta da gledam :D

Imam osecaj kao da je ovakav koncept malo outdated, ili je sve vec vidjeno sta znam

I see by your outfit, that you are a cowboy.