Jump to content

Pitanje u vezi osiguranja

zuzilinjo

Recommended Posts

па једини начин да се заштите је та повратна спрега у виду бонус/малус система. онај ко је прихватио да је крив за штету следеће године плаћа 50% већу премију.

Zato napraviš prevaru službenim kolima, i nemaš gubitak jer se kola vode na firmu. Bilo je priče da će izmeniti zakon da se udes vezuje za vozača, a ne vozilo. Ne znam šta bi sa tim.

ja ne mislim da te je lik slagao za cenu. prvo, što kažeš, plaća tvoje osiguranje pa nema šta tebe da laže. drugo, to su cene originalnih delova u ovlašćenom servisu i to je naravno skupo do jaja, al njegovo je pravo da tamo popravlja kola koja mu je neko drugi sjebao.

pa kad ti neko pokriva sve, važi što ćeš da ideš kod Miloja u Boleč, naravno da ćeš u ovlašćeni servis

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Zato napraviš prevaru službenim kolima, i nemaš gubitak jer se kola vode na firmu. Bilo je priče da će izmeniti zakon da se udes vezuje za vozača, a ne vozilo. Ne znam šta bi sa tim.

па и везује га за власника аута, бар овај бонус/малус систем.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

ja ne mislim da te je lik slagao za cenu. prvo, što kažeš, plaća tvoje osiguranje pa nema šta tebe da laže. drugo, to su cene originalnih delova u ovlašćenom servisu i to je naravno skupo do jaja, al njegovo je pravo da tamo popravlja kola koja mu je neko drugi sjebao.

meni deluje kao da je zvao svog lika koji ce da mu "naplati" 1000 eur nesto sto kosta 600 a ostatak ce da potrose na kafanu i kurve

Potpuno se slazem, mislim da bi svako isao u ovlascen servis, ionako cena nije bitna...

meni deluje kao da je zvao svog lika koji ce da mu "naplati" 1000 eur nesto sto kosta 600 a ostatak ce da potrose na kafanu i kurve

Ko zna, prvo je zvao Verano Motors, a posle coveka koji radi tamo, i on mu je rekao cene. Stvarno ne verujem da bi se cimao da lazira poziv i sve, narocito zbog cinjenice da je vec gotova stvar...

Sto se tice osiguravajucih kompanija i njihovog funkcionisanja, mislim da ako sam ja 'zrtva' meni premija ostaje ista? Isto tako se postavlja pitanje stete, to jest da li je isti rast premije ako je steta 700 ili 7000 evra. Ali da ne zamaram ovde, zvacu pa cu se raspitati.

Ja sam oduvek u glavi imao predstavu da su banke i osiguravajuca drustva samo bezdusne kompanije koje gledaju kako da obrnu sto vise para, i zato me je zapanjila cinjenica da bi oni mene pokrili i za stetu od vise hiljada evra, dok ja njima platim 9000 dinara, a da je jedina kazna za mene 4500 dinara kojh cu morati da dam iduce godine.

Stvarno sam ocekivao da ce biti scenario gde oni pokrivaju 20% stete (najjeftinija premija), a da sam uzeo skuplju pokrili bi vise. Sad razumem da to ipak nije tako, ali bas me je zapanjilo....

Edit:

Sedan ili karavan?

Sedan, nisam siguran koje godiste, ali 2000+ sigurno...

Brate nije te varao za cenu delova, novi ORIGINAL delovi su skupi do jaja.

Primera radi branik za alfu 155 koje je matora kao vreme je oko 700 eura u nemackoj itd itd.

To sto imas kineski branik za 100 eura se njega ne tice.

Verujem, znam da sam se ja raspitivao za haubu za Mercedes A klase pre nekih 7 meseci u mercedesovom servisu i bilo je preko 900 evra, na stranu ako mora da se salje iz inostranstva...

Edited by zuzilinjo
How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas?
It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it.

Nisam pomenuo nemacku zbog doterivanja iz inostranstva nego zato sto sam u tim kolima imao tamo saobracajku i tolika je cena SIGURNO ORIGINAL dela tamo. Kapsovao sam ovo zato sto se kod nas svasta prodaje i po svakakvim bezobraznim cenama.

Edited by mohican

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Polisa autoodgovornosti te pokriva za materijalne štete do visine 200.000 €.

Sledeće 3 godine ćeš imati malus. (nema veze kolika je nastala šteta, može biti i 50€, tako da se kod grebanja i sl. više isplati da sam namiriš štetu - naravno uz priznanicu(najbolje overenu, da čovek ne bi dva puta naplatio štetu)

Trenutno ne mogu da proverim, ali mi se čini da cena branika ne bi smela da pređe 450-500€

Štop svetlo bi trebalo da je oko 100-120 €

Ako si ga tako nezgodno udario, verovatno je stradalo i ojačanje branika, možda vezni lim, i treba proveriti korito rez. točka.

Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem

Sto se tice osiguravajucih kompanija i njihovog funkcionisanja, mislim da ako sam ja 'zrtva' meni premija ostaje ista? Isto tako se postavlja pitanje stete, to jest da li je isti rast premije ako je steta 700 ili 7000 evra. Ali da ne zamaram ovde, zvacu pa cu se raspitati.

Ja sam oduvek u glavi imao predstavu da su banke i osiguravajuca drustva samo bezdusne kompanije koje gledaju kako da obrnu sto vise para, i zato me je zapanjila cinjenica da bi oni mene pokrili i za stetu od vise hiljada evra, dok ja njima platim 9000 dinara, a da je jedina kazna za mene 4500 dinara kojh cu morati da dam iduce godine.

Stvarno sam ocekivao da ce biti scenario gde oni pokrivaju 20% stete (najjeftinija premija), a da sam uzeo skuplju pokrili bi vise. Sad razumem da to ipak nije tako, ali bas me je zapanjilo....

обавезно осигурање покрива 100% износа штете до 200к јура, што рече Санта. баш је зато и обавезно. код добровољних осигурања имовине (каско) имаш различите модалитете: 5 учешћа у штети, мин или макс износ, у зависности од висине премије.

малус добијеш без обзира на висину штете.

Style over subsistence

Nisam pomenuo nemacku zbog doterivanja iz inostranstva nego zato sto sam u tim kolima imao tamo saobracajku i tolika je cena SIGURNO ORIGINAL dela tamo. Kapsovao sam ovo zato sto se kod nas svasta prodaje i po svakakvim bezobraznim cenama.

Ja sam pomenuo Nemacku zato sto su rekli da bi morali da narucuju haubu odatle, a to nije uracunato u onih 900 evra. Nesporazum... : )

Polisa autoodgovornosti te pokriva za materijalne štete do visine 200.000 €.

Sledeće 3 godine ćeš imati malus. (nema veze kolika je nastala šteta, može biti i 50€, tako da se kod grebanja i sl. više isplati da sam namiriš štetu - naravno uz priznanicu(najbolje overenu, da čovek ne bi dva puta naplatio štetu)

Trenutno ne mogu da proverim, ali mi se čini da cena branika ne bi smela da pređe 450-500€

Štop svetlo bi trebalo da je oko 100-120 €

Ako si ga tako nezgodno udario, verovatno je stradalo i ojačanje branika, možda vezni lim, i treba proveriti korito rez. točka.

Ako je ojacanje branika lim ispod plastike koji ga povezuje sa sasijom, stradalo je (iskrivilo se dosta posto sam ga udario u sam cosak). Rekli su mu da je branik i ojacanje zajedno 80000, nisam znao da se to ne podrazumeva pa nisam naglasio...

How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas?
It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it.

Jeste, ali samo ako je steta ispod 500 evra. Preko toga nece da prihvate u osiguravajucem drustvu, naravno, ako imas zapisnik koji je nacinio saobracajni policajac na licu mesta, nema problema...

Edited by zuzilinjo

закон даје до 200к, али друштва не желе да се зајебавају без записника за толике паре.

Style over subsistence

Jedino gde sam nasao da se pominje limit od 200 000 dinara je da su vozaci duzni da pomere vozila sa kolovoza ako je ocigledno da je steta ispod tog iznosa. Prolazeca patrola nam je rekla da pomerimo kola, a posle su nas saobracajni policajci koji su dosli po pozivu ispitivali sto smo to uradili, i rekli da opisemo celu situaciju u izjavi...

Edited by zuzilinjo