Jump to content

BusPlus karte?

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Izvinjavam se onda, ljudi koji primarno koriste sopstveni automobil za saobraćanje po gradu mogu slobodno da nastave da me ubeđuju šta će poboljšati gradski saobraćaj, pošto ja inače nisam donedavno menjao tri prevoza u jednom smeru i tri nazad.

kakav dobar primer stanja svesti nase zemlje

meni je jedina reakcija na ovu vest :"koliko su samo pokrali za opremu/uvodjenje sistema i ko li je dobio namesteni tender"

propast

Imajte samo u vidu da plate onih finih cika u zutim prslucima za dva ili tri meseca kostaju koliko ceo sistem... A ti ljudi sada postoje da bi se svi navikli da prevoz nije besplatan i ne moze biti ako treba da bude bolji...

Heghlu'meH QaQ jajvam

meni je jedina reakcija na ovu vest :"koliko su samo pokrali za opremu/uvodjenje sistema i ko li je dobio namesteni tender"

propast

Znaci kad budes prestao da "reagujes" to ce znaciti da je tvoja firma dobila taj tender! :tf:

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

valjda je neka turska firma uzela to da radi :)

Projektovana vrednost opreme i softvera je 12 miliona evra. Grad Beograd za ovaj posao neće izdvajati sredstva, a ugovor predviđa da firmama koje su za njega zadužene pripadne 8,53 odsto prihoda od mesečne prodaje karata. Ugovor je potpisan na 10 godina s tim što Grad ima mogućnost otkupa opreme pre isteka tog roka.

Нема  будућности без истине.

najvise boli sto dajemo strancima da rade gradjevinu, it, saobracaj iostale unosne grane. uzas uzas uzas. sto je najgore vecina tih stranih kada dobije posao, posto su dobili tipa trideset posto vise od realne cene, angazuje nase kao podizvidjace, da im pare i ode sa jaoming facom.

opet, uzas uzas

Imajte samo u vidu da plate onih finih cika u zutim prslucima za dva ili tri meseca kostaju koliko ceo sistem... A ti ljudi sada postoje da bi se svi navikli da prevoz nije besplatan i ne moze biti ako treba da bude bolji...

to ti pricam. kad se uvede sistem, te fine cike ce

i dalje ostati da rade bez potrebe (otksz tesko da ce dobiti, idu izbori) tako da sam ja od svog poreza finansirao oba resenja, kako ono sa previse neefikasnih kontrolora/komunalnih policajaca, tako i resenje sa automatizacijom. moze li jos koje resenje kao bekap za prva dva, radu cu i njega finansirati!

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Kad smo ih već "nagazili", komunalci realno počinju opasno da me smaraju, iako srećom nemam direktnog kontakta sa njima, tj. nisam imao, ali ih viđam ovde po bulevaru, samo se voze onim raspalim Čerijima i ono staju na svakih 10 metara na fazon "e ti, nemoj da se naslanjaš na stablo drveta da ne bi puklo", "e ti tamo nemoj da hodaš po liniji za slepe jer evidentno imaš čulo vida" i ostalo. Pre neko jutro su drndali likove koji sede na stanici autobusa a ne čekaju autobus (trebalo je da kažu da čekaju :)).

A ovaj BusPlus, nemam pojma, ja ne koristim javni prevoz svakodnevno ali volim da idem prevozom kad mogu, ali nekako se plašim da bilo šta dodatno napišem ima da me prebije neko :) No slažem se sa Igorom, i meni je prva asocijacija odma' bila "koliko, ko, šta" ali opet, moraju neke stvari da se rade, tj. ne može sad ništa da ne funkcioniše jer uvek mislimo da je neka nameštaljka :)

pa naravno da moraju, i naravno da ce se neko ugraditi, ali vise mi je muka kad pomislim KOLIKO ce se ugraditi i da ce to opet raditi stranac

A oko komunalne ja ih nikad nisam sreo. ali cuo sam da je vrh posao. 40-50 iljade a ladis jaja

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

'de nije vrh posao, uvek ih je po 3-4 u kolima, vozaju se okolo i drndaju vunicu.

Kapiram da čak nemaju ni ono "drillovanje" koje parcijalno imaju pravi panduri, nego im je nadređeni lik koji sedi u kancu i pika Farmville, a oni ostali se voze okolo.

da Srbo,sta ti koji kurac pricas,pa Moskva ima samo 10 miliona stanovnika,naspram dva miliona u Beogradu,sigurno je da je u Beogradu sjebanije nego u Moskvi,gde mahom zive jos gore budale nego ovde :tf:

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

realno, srbo, mi ne znamo kako je u moskvi a ti ne znaš kako je u beogradu. ne može tu nešto da se poredi.

ako je moskovski prevoz iole nalik londonskom (london je inače dosta veći od moskve, ili je bar bio poslednji put kad sam proveravao), metro je okosnica prevoza a autobusi se koriste za kraća putovanja i za dolazak do i od najbliže metro stanice. u takvom sistemu nije strašno da autobus bude spor, jer se ljudi njime voze 15-ak minuta (pa dodatnih minut-dva ne smeta). s druge strane, u gradu bez metroa, gde je autobus osnovno sredstvo prevoza, dodatih 10 minuta na put od 45 minuta itekako smeta. a ulaženje na prednja vrata traajeeee...

btw, opet ja sa londonom (al ako se išta može naučiti od engleza, to je organizacija javnog prevoza), al u zglobne autobuse se i tamo ulazi gde hoćeš, na prednja se ulazi u dabldekere koji imaju dvoje vrata ukupno. stvarno bi bilo glupo da kod nas uvedu ulaženje na prednja vrata u zlobne autobuse, kojih je velika većina.

haha

čak sam na jednom mestu uhvatio i prepravio, al mi je ovo drugo promaklo :D

i bolja je bila prva slika :p

p.s. vidim sad da sam se zajebao za poređenje veličina, al to nije ni toliko bitno

Realno Ivane, ne moze da bude u BG-u gore sada nego shto je bilo 90-ih, tako da serete :) A i vozio sam se autobusima u Beogradu poslednjih nekoliko puta kada sam bio, ne pricham napamet. U Moskvi isto imash mnogo z(g)lobinh autobusa i trolebusa, a tramvaju su smeshni, izgledaju kao oni koje su kod nas izbacili iz upotrebe 80-ih.

А в чем сила, брат?

a šta tačno seremo? da će se duže putovati ako se ulazi samo na jedna vrata, i da je retardirano da se zglobni autobus koji je u špicu pun ko oko popunjava samo kroz jedna vrata?

Zar u staroj Jugi nije bio besplatan gradski prevoz?

Nisam hejter, ali malo su skupe ove karte za jednodnevnu upotrebu s tim što ajd' da je neki prevoz, nego nit' znaš kad će da naiđe onaj prevoz što ti treba, nit' znaš gde treba da izađeš ako ideš npr. na neki deo grada koji dovoljno ne poznaješ.

Ja sam 2007. u Pragu platio kao neku dnevnu kartu tipa jedan evro. Ceo dan sam se vozio sa njom (nigde je nisam kucao lol) i sve je pisalo u narednih 5 stanica, gde staje, kad staje itd. S tim što nije bilo konduktera, sve je čisto i otvaraju se sva vrata na tramvaju/basu.

Ja se npr. ponekad zapitam kako se stranci snalaze sa našim prevozom. :D

Edited by Mr.Minus

Got some minuses for free?

a šta tačno seremo? da će se duže putovati ako se ulazi samo na jedna vrata, i da je retardirano da se zglobni autobus koji je u špicu pun ko oko popunjava samo kroz jedna vrata?

Da.

:)))

Al ozbiljno, tako su mnogi vikali (pa i ja) kad su kod nas najavili taj način ulaska u bus... "jao sada ćemo putovati 45 umesto 30 minuta" i slične priče. Istina, bilo je malo gubljenja prvih mesec-dva, dok se narod nije navikao, sada je sve ok... i ne, nemojte i meni opet tu spiku "ne možeš da porediš BG i NS", ulaz na prva vrata je ulaz na prva vrata, zglobni autobus je zglobni autobus, i u BG-u i u NS-u.