Jump to content

Kazna preko kamere

Lucky

Recommended Posts

Pisao sam o ovome, čini mi se u klejbezablama, ali daj da otvorim topic ovamo.

Pre jedno deset dana kolega je dobio ovu kaznu preko kamere, za vožnju u žutoj traci kod Sajma. Kvaka je u tome što je on izlazio od Eurosalona tj. parkinga sajma, a kamera je odmah kod tog uključenja. Što znači da ako se od Eurosalona automatski ne uključite u srednju traku odmah, dobijate kaznu jer će vas kamera snimiti da ste u žutoj traci. Kolega je čak na jednoj (poslednjoj) od tri slike bio već u srednjoj traci, ali ništa od toga.

E pa sad je i drugi kolega dobio kaznu za isti prekršaj, pa me to podsetilo da otvorim topic. Ista meta isto odstojanje - uključio se od Homemarketa desno i odma' ga snimila kamera. Inače, stigne A4 papir koji ima uvodni tekst - tralala, snimljeno je vozilo to i to, tad i tad, tralalala. Onda ispod idu četiri fotke, tri normalne koje prate "timelapse" a četvrta je fokusirana tablica odnosno sve drugo zatamljeno samo tablica svetla i zaokružena.

Ispod ide još teksta - imate toliko i toliko da platite, tralala, evo podataka etc.

I to je otpr to.

Inače, obojica su dobila u nekom razmaku od recimo dve nedelje od trenutka "fotkanja".

Ne mogu tacno da se setim kako izgleda to ukljucenje ali, ako je odatle dozvoljeno desno skretanje onda deo te zute trake treba da bude obelezen belim za ukljucivanje kao sto je recimo pre usca kad ides sa brankovog mosta deo zute trake dozvoljen za skretanje desno.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Ne mogu tacno da se setim kako izgleda to ukljucenje ali, ako je odatle dozvoljeno desno skretanje onda deo te zute trake treba da bude obelezen belim za ukljucivanje kao sto je recimo pre usca kad ides sa brankovog mosta deo zute trake dozvoljen za skretanje desno.

Što je najcrnje od svega, ni ja ne mogu da se setim, a svakodnevno idem tuda. Ono što je SIGURNO jeste da žuta traka kreće otprilike na pola puta od isključenja sa Gazele na sajam i tog ulaza na sajam, osim što je u prvom tom periodu isprekidana. Ali mislim da nema nikakvog "prekida" tu kod ulaza na sajam. Izgleda da ima, ali PRE uključenja iz nekog razloga, sudeći po slici ispod.

Jurim sad ovog kolegu sa papirom ali nije trenutno na svom mestu da mu ćapim isti.

edit: Setih se binga sa pogledom iz ptičje, pa sam napravio screenshot. Ovo jeste doduše od prošle godine, ali mislim da nisu prefarbavali žutu traku:

ulaz_sajam.jpg

Krug plavi je mesto gde bi trebalo da je kamera (tad još nisu imali onaj vodoravni deo postavljen), a ove tri crvene crtice su mesta gde su tri screenshota kamere. Znam za to jer je poslednja slika koju ti pošalju od tri zapravo kad je vozilo u ravni sa ovim TAXI ispisom na trotoaru pored.

Vidi se odavde da nema bele trake kod te žute, a sad dal' je dovoljna razdaljina da se čovek uključi, ne znam. Meni deluje da nije ... a i ako ne sme da kreće odmah žuta traka kad je tu uključenje za desno, onda nema ni veze da li je dovoljno prostora, jednostavno nije ispoštovan vozač da dobije priliku da se prestroji jer iste sekunde ulazi u žutu traku čim skrene desno.

Ništa... Sledeći put dođeš lepo do isprekidane bele, blokiraž žutu traku dok ti se ne ukaže prilika da se uključiš. Problem? :tf:

Onda kad pandur priđe i pita te šta radiš, uzmeš tu kaznu i nateraš ga da je proguta, milom ili silom.

edit: Zašto sam ogorčen? Ne valja da učestvujem u ovim raspravama...

Edited by Vitjsa

To mi deluje baš blesavo da po zakonu smeš da sečeš dve trake odjednom, al' nije nemoguće.

btw, danas sam baš obratio pažnju, isto je ovako, žuta kreće od same raskrsnice, nema tog "bafera" da se prestrojiš kao što je na Brankovom.

idiotski je totalno jer ti zutu traku malte ne i ne vidis dok nisi u njoj. vidis sa strane kada ulazis u raskrsnicu belu traku, znaci pre pesackog, pa pesacki, pa je bela jos malo tu taman da skrenes i to je to u zutoj si traci :)... opet da moras da ides pravo u srednju trebalo bi to i da je obelezeno

fallout_table.gif

zamisljam situaciju i pizdim...stojis pred ukljucenjem, ne smes da se ubacis u zutu, a iza tebe stoji 5 majmuna i trubi, trubi, trubi...

tumblr_ljie5dTDML1qfvcxq.png

Od uvođenja kamera sam se priklonio zen grupi koju boli kurac za trubljenje. Zapravo se nađe zabava u drkanju nervoznih vozača :tf:

Obratio sam pažnju sad, otprilike ide ovako:

- Isključenje sa Gazele - bela traka isprekidana jedno 20 metara

- Pa onda na nju se nastavlja žuta traka isprekidana

- Pa onda ide ovaj lol deo bele trake u trajanju od 10 metara koji se vidi i na slici

- I onda ide žuta traka puna.

Evidentno je da su nešto hteli da postignu tom belom trakom na tom mestu, ali ne znam šta, osim ovog predloga da direktno upadaš u srednju traku iz isključenja, što je u 90% slučajeva nemoguće.

Samo da kazem da je mene pandur zaustavio kad sam se ukljucio u srednju (od 3) traku u Visnjici kod GSP garaze, a ne u desnu. Desna traka ide desno za Lesce, ja sam hteo pravo, prazna ulica i lik me zaustavlja. Dobro, nije mi napisao kaznu, ali po zakonu je to (po njegovim recima) zabranjeno.