cali Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Moram dodati da me oduševio železnički transport. Pošto su pojedine mape masivne, železnica dozvoljava jedinicama da u jednom potezu pređu sa jednog na drugi kraj. I ne samo to - moguće je voz sa jedinicom iskrcati u protivničkom gradu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 zakucava mi igra svaki put kada pokusam da napadnem protivnicku jedinicu ((( Igraš na Duletovom kompu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 heeeee...nego srsly, jel bi radilo na mom kompu:D...mada neka, neu da se zaludim kao sa hoi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 (edited) Radilo bi ti kad ti je i wot kolko tolko radio :) a ovo ne da nije zahtevno, tako da imerzuj se :) Nego kalimane, ambush ti uvecava procenat napravljene stete bar duplo lii troduplo (ne drzi me za rec ali sam do sada ambush-ovao komp bar 3-4 puta) i maltene mozes da one-shot-ujes tu jedinicu, max koji sam skinuo ambush-om je 9. Sam ambush se logicno desava kada naletis na protivnicku jedinicu (ili on na tebe) u fog of war-u. Edited July 19, 2011 by Rejz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Koliko sam video u manualu i na forumima to čija animacija ide prva je nebitno. Sve direktne borbe se odvijaju u isto vreme. Jedino nisam video do sada ambush kako radi. Nismo se razumeli. Mislio sam na prvi PG :) A da se ovde borbe odvijaju u isto vreme i meni se cini posto sam napao pesadiju - ona je prva pucala skinula mi 6, a ja sam njoj skinuo 7. Sto bi bilo prilicno nemoguce da nije taj slucaj obostranog napucavanja :) A sto se tice ambusha, mene je ambushovala konjica u prvoj misiji ona gore na severu ;) Prvo puca jedinica iz ambusha, a onda odgovaraju preziveli (ako nisu suppress-ovani). Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Da li popunjavanje elitnim rezervama košta isto tokom misije i u deploymentu? Pošto se zeleni regruti plaćaju tokom misije. I da li postoji Overwhelming Attack? Do sada ga nisam video. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Da li popunjavanje elitnim rezervama košta isto tokom misije i u deploymentu? Pošto se zeleni regruti plaćaju tokom misije. I da li postoji Overwhelming Attack? Do sada ga nisam video. Kosta isto prestige-a. E OA ne postoji, sto je malo smor posto mi se svidjalo u drugom delu kako tenkovi idu preko artiljerije sa sve propratnim zvukom :D Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Izasao scene rls: http://www.rlslog.net/panzer-corps-tinyiso/ Ako nekoga ne mrzi, nek instalira pa kaze da li postoji ikakva razlika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 20, 2011 Author Report Share Posted July 20, 2011 Ne znam da li sam dobro video, ali mi se jednom učinilo da su neke jedinice delimično dobile dopunu pred deployment. Nisam siguran za ovo. Inače, 3 štuke kupovina na početku u Poljskoj ftw. Za sada sam prešao Poljsku i Norvešku na max lvlu težine par poteza pre decisive victory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 (edited) Nisam uspeo da osposobim da mi igra proradi... sem neke verzije koja je 80% na ruskom, i to sa kukicama, tako da ne mogu ni da nagadjam sta zapravo pise u vecem delu igre. Vidim da vi nemate probleme, pa ne bi bilo zgoreg da napisete ovde tacno i puno ime torenta koji ste skinuli? Edited July 21, 2011 by Ramirez Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Prelistaj malo topik, postavio sam tri linka sa kojih mozes da skines igru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 "Prelistavam malo topik" vec nekoliko dana, i potpuno netipicno za mene kad su u pitanju igre koje mi ne rade a sa kojima nisam upoznat, prelistavam i net nasiroko da pronadjem resenje. Skinuo sam pet (5) verzija igrice do sada da bih nasao jednu koja "radi", ali na pretezno ruskom. Od tvoja tri linka, prvi (demonoid) sam skinuo i ne radi.. meni makar (crc check fail). Za drugi (pirate chest) mi treba registracija na forumu, sto cu verovatno ostaviti kao potez ocajnika na kraju ako nista drugo ne pomogne. A treci sam tek sada video i skidam ga upravo, pa cu videti dal sljaka. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Kosta isto prestige-a. Proverio sam, računica je sledeća. Dopuna regrutima je između misija besplatna, a dopuna elitnim trupama vrednost koju ćemo označiti sa X. Ako u toku misije rešite da dopunite jedinicu, dopuna regrutima košta X/2 (u ovo nisam 100% siguran, ne bi bilo loše da neko ovo potvrdi), a dopuna elitnim trupama X*2. I još jedna korisna sitnica: AA jedinice koje imaju "switch" opciju (poput 88m) mogu da zauzmu gradove ako se prebace u AT mod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 (edited) Proverio sam, računica je sledeća. Dopuna regrutima je između misija besplatna, a dopuna elitnim trupama vrednost koju ćemo označiti sa X. Ako u toku misije rešite da dopunite jedinicu, dopuna regrutima košta X/2 (u ovo nisam 100% siguran, ne bi bilo loše da neko ovo potvrdi), a dopuna elitnim trupama X*2. I još jedna korisna sitnica: AA jedinice koje imaju "switch" opciju (poput 88m) mogu da zauzmu gradove ako se prebace u AT mod. A joj, koliko ja nisam vodio racuna o prestige-u i troskovima onda :))))) EDIT: Kad zauzmete grad, posle 2 turn-a pod vasom kontrolom mozete u njemu kupovati jedinice. Edited July 21, 2011 by BarcaS take 2 Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 22, 2011 Author Report Share Posted July 22, 2011 pala i Francuska, obe misije, na field marshal lvlu sa 2-3 poteza pre decisive victory limita. Baš me zanima pta će da mi uradi probrana ekipa u UK. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Svaka ti čast, ja igram na default težini i dobijam ih sa po par krugova lufta, ali nije nimalo lako. Mada kako duže igram tako izvaljujem AI kako razmišlja. Najveći problem je spamovanje jeftine pešadije i AT topova. Najjednostavnije rešenje koje sam do sada našao je da kampujem lovcem pored strateškog bombardera i da ga stalno držim na 1-3. Na taj način će trošiti prestiž na potpuno beskorisnu jedinicu, a čak i da se bombarder napuni i napadne nešto, šteta je minimalna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 (edited) Izasao scene rls: http://www.rlslog.net/panzer-corps-tinyiso/ Ako nekoga ne mrzi, nek instalira pa kaze da li postoji ikakva razlika? Works like a charm! E sad, igrao sam par misija i sve sam nekako pohvatao. Naravno, ukljucio sam i tutorijal, al sam posle cetvrte misije, mislim, prekinuo jer sam skapirao da me malo cemu novom uci a bas mi se igrala kampanja. No tu dolazim do problemcica... u tutorijalu sam dobio pontonjerce, da bih kao lakse prelazio reke u nekoj misiji. Iskreno, nisam obratio paznju na objasnjenje za njih, valjda racunajuci da ce biti samoobjasnjivo u igri, pa sad ne znam kako se koriste. Probao sam svasta u samim misijama i ne vidim kako to oni premoscavaju reku? Mislio sam da se nekako rasklope na reci, pa da druge jedinice mogu da prolaze preko hex-a na kome stoje pontonjerci, al nema uopste opcije za rasklop. Edited July 23, 2011 by Ramirez Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Works like a charm! E sad, igrao sam par misija i sve sam nekako pohvatao. Naravno, ukljucio sam i tutorijal, al sam posle cetvrte misije, mislim, prekinuo jer sam skapirao da me malo cemu novom uci a bas mi se igrala kampanja. No tu dolazim do problemcica... u tutorijalu sam dobio pontonjerce, da bih kao lakse prelazio reke u nekoj misiji. Iskreno, nisam obratio paznju na objasnjenje za njih, valjda racunajuci da ce biti samoobjasnjivo u igri, pa sad ne znam kako se koriste. Probao sam svasta u samim misijama i ne vidim kako to oni premoscavaju reku? Mislio sam da se nekako rasklope na reci, pa da druge jedinice mogu da prolaze preko hex-a na kome stoje pontonjerci, al nema uopste opcije za rasklop. Sve što treba da uradiš je da ih staviš na reku i ostale jedinice će tretirati reku sa pontonjercima kao da ima most. Nikakvo rasklapanje nema. Imaj u vidu da pontonjerci ne funkcionišu ako su u transportnim vozilima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Izem ti nauku... hvala Cali. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 24, 2011 Author Report Share Posted July 24, 2011 Ok, ide ovako: za prvu misiju AI ima par aviona, te oni početni rade ok posao, ali sa dodatnih 2-3 štuke, koje su po oko 170 poena, dobije se da sa lovcem i lovcem bombarderom očitite nebo od neprijatelja, dok štuke pomažu čišćenje terena. U Norveškoj je slična situacija, tj. ovih 5 aviona je sasvim dovoljno za dominaciju na nebu. Francuzi su već problem, te valja ubaciti još makar 2 lovca, ja sam roknuo 3. Kod Engleza sam uveo još 2 taktička bombardera. Od pešadije... sa 3 čekam upgrade na 43oj, a 2 sam (obične) prebacio u pionire. Kod sve pešadije, kao i artiljerije - pod OBAVEZNO od druge misije, ili makar većinom, pa sačekati treću za sve u fullu, ubaciti motorizovan prevoz. Manje je pokretan od kamiona, ali ima jaču odbranu i što je bitnije, neka udaljena pešadija može da dojuri i dotuče neprijateljsku koja ima malo još jačine (pre no je AI obnovi u sledećem potezu). Tenkovi - nisam izvršio upgrade na uvek najače, npr one Pz III, koji koštaju u početnim misijama po oko 400 poena, a isto važi i za lovac-bombarder. Uglavnom, ne sviđa mi se da dajem par stotina poena za malo poboljšanja. Bolje uzeti artiljeriju ili još bolje štuku, za mnogo manje poena, kao support, a pogotovo suppress neprijateljskih jedinica. Inače, suppress raditi kad god je to moguće (mislim na arty i taktičke). Jbga, varao sam što se elitea tiče i uzeo 3 tenk elitea. Koji i nisu nešto sad super specijalno, samo su mi više odgovarali nego pešadija. Da nije onakva stiska sa brojem poteza i lvlom težine, ne bih, ali jebo ih random. Da je vezano npr za neke objectives, da ih je zajebano izvršiti, više bih stvarno voleo. Ovako, ko ga jebe. u svakom slučaju - prvo i osnovno - dominacija u vazduhu. Zaboravih - izdominirao sam Engleze. Sad kreću misije sa Rujama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 26, 2011 Author Report Share Posted July 26, 2011 Rusi odvaljuju koliko imaju poena i jedinica. Primer: grad 1 pešadija, sledeći potez - ta pešadija, 2 AA, 2 AT i 2 artiljerije... ludilo. Avijacije na početku gomila (što onda potvrđuje ono da se mora budžiti broj aviona na početku). U prvom pokušaju za 16 poteza pređem, a treba 14. Moram ponovo, jbga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Rusi odvaljuju koliko imaju poena i jedinica. Primer: grad 1 pešadija, sledeći potez - ta pešadija, 2 AA, 2 AT i 2 artiljerije... ludilo. Avijacije na početku gomila (što onda potvrđuje ono da se mora budžiti broj aviona na početku). U prvom pokušaju za 16 poteza pređem, a treba 14. Moram ponovo, jbga. Rusi u prvoj misiji imaju beskonacno mnogo useless crap lovaca koji swarmuju tvoje stuke po sistemu - hahah poginuce nas 200 miliona ali i onako nas ima 300 miliona i you're fucked :) tako da ili ce ti prizemljiti bombarderske grupe prvih nekoliko poteza dok ih ne poskidas sve ili ces ici na rizik :D (posto dovoljno lovaca neces imati sigurno) :D Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 29, 2011 Author Report Share Posted July 29, 2011 prešao sam za 14. poteza, bez prizemljivanja ičega. Ne znam da li si provalio po prethodnim postovima, ali imam poprilično lovaca i očistio sam nebo od svega za 3 poteza. Sad me muči dilema dal da idem na Kijev il Moskvu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Kijev je prilično lak, ali će te onda sačekati zajebanija Moskva. Ako ti treba prestiž idi na Kijev. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 29, 2011 Author Report Share Posted July 29, 2011 Znači Moskva ide u svakom slučaju posle Kijeva? Ok, mislio sam da je tako, no mi bio u trenutku smor da se akam sa Kijevom a da posle ispadne da mi ne treba. Igraću ga za prestiž i pogotovo budženje trupa sigurno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts