Rejz Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Nece ti nista na tu temu reci u tutorijalu, a stvarno je tako, dakle ako samo malo izmenis redosled poteza, potpuno drugaciji ce ishod bitke biti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Da, igrao sam malo tutorijal.. bespotrebno. Pregledao sam onaj manual.. opet bespotrebno. Šteta, to mi je baš mana igre.. mnogo mi smeta. Mislio sam da ima veze sa nekakvom zamišljenom linijom pozicije trupa, kao na foru pressura na tom delu fronta, ili slično.. ali jok, random je baš totalni random, i čini mi se preteran. Jebli ih beta testeri onoliki, ja bih im krv popio da to zamene/poprave. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Pa pisi tamo na forumu, slusaju ljude i dobre predloge ce implementirati u narednim patch-evima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Jedno pitanje, pošto si prešao tutorijal - pretpostavljam da nije tako, ali da li se trupe iz tutorijala prebacuju u kampanju ili jok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Neki CRC check mi fejluje kad god pokusam da pokrenem igru. Malo sam proguglao i naisao na "resenje" koje sugerise da opet skinem igru sa neta. Jel neko imao slican problem, i ako jeste, kako ga je resio? Kako se inace resava CRC check fail? Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Nece ti nista na tu temu reci u tutorijalu, a stvarno je tako, dakle ako samo malo izmenis redosled poteza, potpuno drugaciji ce ishod bitke biti. Cek cek - proverite samo sledece: ako se vise vasih jedinica granici sa tom koju napadate (a mogu da napadnu u tom potezu tu jedinicu) jedinica u odbrani gubi 1 inicijative za svaku jedinicu sa kojom se granici. Tako da proverite da to nije uticalo na ishod bitke :) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 16, 2011 Author Report Share Posted July 16, 2011 Nije to u pitanju. Fazon je što igra na početku svakog poteza generiše random niz ali za celo bojište. I može da ti se dogodi da ako odigraš redosledom odozgo na gore sve što si zamislio odradi bez problema, tj dobiješ bojišta na delovima fronta, ali ako kreneš redosledom odozgo na dole, sjebu ti se koraci koje nema šansi da izgubiš. Ajde i nek je tako, da ostane, ali ovde ne govorimo o tome da je razlika zbog sreće u bitci 1-2 razlike u unit-ima, već ide do toga da je varijacija i po 10tak ako gledamo obe jedinice zajedno u borbi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Bru, ne prenose se jedinice iz tutorijala, i da zesce me nervira ovaj random element i ne nema nikakve veze sa postavkom ostalih jedinica oko te koje napadas (tj. inicijative), postavka je ista ali odigraj samo jedan potez sa nekom drugom jedinicom negde na frontu i onda kada napadnes sa onom s kojim bi pre tog poteza, razlika moze da bude drasticna (npr. nek pise da je odnos 3-1, prvi put bi napravio 0 stete a protivnik tebi 2, a ako bi napao nakon sledeceg poteza koji nema nikakve veze sa ovim, rezultat moze da bude 5-0 za tebe.... totalni random i to je zesce sranje, bukvalno te tera da cesto koristis save/load).S druge strane, sve ostalo je fenomenalno i nemam drugih zamerki za sada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Инсталирао сам и ја, мењам овај рандом трип који ти сјебе савршено кул план, за дваес багова. :( Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Realno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 16, 2011 Report Share Posted July 16, 2011 Hahaha Bru kralj prevoda i lokalizacije :P svaka cas' matori, pa makar i da ne ispadne nista na kraju :)Btw. Bru, sto si zbunjen oko Mass Attack-a? :DElem, evo teme koju je Bru pokrenuo na Slitherine forumu i od koje mi je muka (zbog odgovara raznoraznih fangejeva), a na temu random efekta: http://www.slitherine.com/forum/viewtopic.php?t=26190&highlight= Objasnjeno je zasto je to tako, itd... Stvarno su se posrali po igri sa tim, makar sto se mene tice... naravno igracu igru i dalje ali ovaj luck faktor bi trebalo drasticno smanjiti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Bah, jos jedan potez, jos samo jedan potez....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 17, 2011 Author Report Share Posted July 17, 2011 Sad videh šta su ovi debili pisali u međuvremenu... Majke ti, jesam bio nerazumljiv ili šta? Inače, forum im (ne)radi ko tuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Evo brue, ja ću ti rešiti problem: Prestani da stalno loaduješ i nikada se nećeš žaliti na nestabilni reroll :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Није што је нестабилан, него што лупета и скаче превише. Буквално са две исте акције можеш да подуваш најстрашније и да добијеш најстрашније, што је лол. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 17, 2011 Author Report Share Posted July 17, 2011 Odustajem. jebeni fun club tamo. Al kad čovek reče ni pet ni šest, treba da skontaš mass attack.. jebeni lol. Da, rezultati su većinom zasnovani na sreći. Nije malo odstupanje uopšte, što kaže Doolio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejz Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Jebga, bas nervira, ali me nece zaustaviti da predjem sve kampanje makar jednom :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 17, 2011 Author Report Share Posted July 17, 2011 Da ali ovako se baš svodi na non stop load/save, ako hoćeš da odradiš sve mape sa odgovarajućim victory-jem, što me nervira veoma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 17, 2011 Report Share Posted July 17, 2011 Napokon odigrao tutorijal, i oduševio sam se. Uzeli su sve što valja iz PG i dodali još. Pogotovu mi se sviđa što nema besplatnih elitnih pojačanja između misija, pa mi se ne isplati da zergujem pred kraj misije jer ću platiti na ćupriji :) Moraću malo ozbiljnije da odigram da bih tvrdio da li su rolovi što brue pominje previše random (ne pričam od S/L delu, nego o samom random faktoru svake borbe), za sada mi deluje OK (1-2 varijacije sa svake strane, ne računajući rugged defense) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Napokon odigrao tutorijal, i oduševio sam se. Uzeli su sve što valja iz PG i dodali još. Pogotovu mi se sviđa što nema besplatnih elitnih pojačanja između misija, pa mi se ne isplati da zergujem pred kraj misije jer ću platiti na ćupriji :) Moraću malo ozbiljnije da odigram da bih tvrdio da li su rolovi što brue pominje previše random (ne pričam od S/L delu, nego o samom random faktoru svake borbe), za sada mi deluje OK (1-2 varijacije sa svake strane, ne računajući rugged defense) I realno rugged defense te manje usere nego ranije ;) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 I realno rugged defense te manje usere nego ranije ;) Rugged Defense je u PG2 rasturao jer je davao priliku braniocu da prvi puca, i to sa bonusom, pa tek onda preživeli napadači koji nisu potisnuti su mogli da pucaju.Zato ovde Rugged Defense ima preko 30% šanse da se pojavi kada si dobro utvrđen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 Rugged Defense je u PG2 rasturao jer je davao priliku braniocu da prvi puca, i to sa bonusom, pa tek onda preživeli napadači koji nisu potisnuti su mogli da pucaju. Zato ovde Rugged Defense ima preko 30% šanse da se pojavi kada si dobro utvrđen. E ali ne nuzno - ima situacija (nisam uspeo da uhvatim kad se to desava) da i pored rugged defence-a tvoja jedinica prva puca (ne skine skoro nista) i onda bude bitchslappovana Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 Mali savet za početak: - kupite nove jedinice, čak i na prvoj mapi - ne znači da je novi model jedinice i bolji - obavezno armored truck-ove za pešadiju. - posle svake mape se dobija jedna elitna jedinica..tj može da se dobije. one se računaju u core unite ali ne zauzimaju slot. U slučaju da je ne dobijete - samo reload zadnjeg poteza... ko hoće. Ovo za ljude koji nisu igrali stari PG, naravno. Jbga, na zadnjem lvlu težine, uz ovaj random, treba baš da usere pa da se završi misija na vreme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 E ali ne nuzno - ima situacija (nisam uspeo da uhvatim kad se to desava) da i pored rugged defence-a tvoja jedinica prva puca (ne skine skoro nista) i onda bude bitchslappovana Koliko sam video u manualu i na forumima to čija animacija ide prva je nebitno. Sve direktne borbe se odvijaju u isto vreme. Jedino nisam video do sada ambush kako radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ste Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 zakucava mi igra svaki put kada pokusam da napadnem protivnicku jedinicu ((( Quote http://www.biss.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts