Jump to content

Zanimljive slike

Recommended Posts

Ахахах то сам ја лол

Видим да су вам кул слиџе, окачићу онда још неке, има брдо актуелних илустратора који су цар, кад потрошим ове маторе сликаре:)

otvori novi topic !

This video contains content from Jimmy Kimmel Live, who has decided to block it in your country.

[23:47] <manager-> jao dete jao dete :D

chickenonaraft.kom

Па пази, кад би ставио фотку тог лика поред те слиџе, видео би да нема везе једно с другим, тј. такав вид реалистичног приказа је готиван јер са једне стране има тачан реални приказ, а са друге се користи разним техничким фазонима да заправо удаљи слику од фотке и да јој да самосталну вредност, иако је на слици наручен портрет неког шљ лика. Рецимо, палета боја, па умекшавање неких ствари, па намерно мењање ствари како би слика задржала тај неки трип да није ухваћен фрејм у питању (што ради фотка) већ цео неки трип, што фотка не може. Зашто сам сморио са овим?:) Зато што неке слике кад се погледају без референтних тела у виду фотки заиста делују фотка-реалистично, а оне заправо то нису, наш мозак одради то по дефаулту кад види нешто ''задовољавајуће реалности''. Фазон је што слика и фотка другачије представљају оно што ми видимо, тј. и једна и друга су прилично тачне, али фурају различите трипове, а ми весело нашим мозгом одрадимо остало. Примера ради, ни фотка ни слика не могу лепо да представе бифокалност и фокус нашег вида, тј. како перципирамо дубину и раде ''емулацију'' тога на разне начине, нпр. код фотке је то обично урађено фокусом на једну даљину/објекат, а код слике може да буде ваздушном перспективном (даље ствари су светлије и пастелније), мањим детаљисањем у даљини, мада су у доба камере обскуре слике емулирале приказ преко сочива, као на пример ова:

hanstheyoungerholbein_theambassadors-detail2.jpg

Не могу да нађем детаљнији детаљ лол, па ћете ми веровати на реч - наиме, код овог ткања, како иде у даљину, перспектива се ломи и замућује, што је последица гледања кроз камеру обскуру, дакле, сликар је верно пренео оно што се види кроз камеру, што је иначе лол јер је лик заправо копирао погрешан трип, тј. људско око никако не може видети тако.

Ево целе слике, има једна фина фора код ње, а то је лобања која се гледа под болесно малим углом (дакле, гледајте монитор са стране) и онда се лепо види да је лобања, још један трол фазон сликара, пошто су ова двојица згинули.

Holbein-ambassadors.jpg

Примера ради, хиперреализам/фотореализам, како год, је правац који јури фотографску врсту реалности, по мени прилично бесмислен правац (а и по многима), онда узми па фоткај људе - управо због тих разлика које постоје јер да не постоје, слика би постала обсолит услед ЦГИ фазона и фотографије. Пример фотореализма:

ticastepwebOpt.jpg

ticastepwebbigOpt.jpg

Свака част за скил, али ово нема везе са уметношћу већ са забележавањем, што није поента (мислим, јесте понекад, ал опет се то дешава на другим принципима блабла да не кренем сад у неко филозофирање за које ми треба два сата ирл блеје = немогуће на нету практично) и онда је заиста брже, лакше и ефектније узети фотоапарат, па фоткати дотичну даму. У суштини, слика треба да има елементе које фотка не може да одради, рецимо, то је случај код психолошких портрета, Рембрант је можда најбољи у том ''капчуровању психе'' која се на фотки не види, а на слици се види, иако је слика скроз реална.

Исрах се, ал ето, инспирисо сам се, Дуле, наравно, нисам теби ово причао него у глобалу, да не мислиш да те прекоревам што си рекао да Енгр добро слика [:D]

Иља је мастер, волео бих да је Паја бољи, али није јебига:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Одличне слике на прошлој страни и кад смо већ код тих слика које личе на фотографије - ево пар. Изнад слика су имена сликара.

David Kassan

selfportraitbydavidjonkassan_thumb.jpg

Bert Monroy

lunch.jpg

Alyssa Monks

oilonlinenshowerscene_thumb.jpg

Eric Zener

ericzenersplash_thumb.jpg

Got some minuses for free?

@bionic.man: Слике нису ништа спец. али опет ако гледаш са техничке стране како то све треба насликати... Ипак имају врх око-вештину, шта-год.

Идемо сад мало са занимљивим! :D

Four Seasons resort, Bora Bora.

cNA3K.jpg

Nuclear bomb panorama @ Bikini atoll - http://en.wikipedia.org/wiki/Bikini_atoll [bIG PHOTO]

jRPYH.jpg

Russian motorcycle girl

5xSjK.jpg

Smartphones...

F0uTb.jpg

Trakai Castle, in Lithuania - http://en.wikipedia.org/wiki/Trakai_Island_Castle [bIG PHOTO]

vdDQg.jpg

80's Cartoons

jNCat.jpg

Call Of Duty?

mTVOE.jpg

A dried leaf, a good amount of skill, and time to make it happen.

Epl4d.jpg

Jack from Wolf (1994)

mI0cS.jpg

Book Burger

BsHQz.jpg

Big piggy or tiny wagon?

3X9CW.jpg

И за крај желим вам пријатну ноћ уз једну књигу!

xRmlZ.jpg

Got some minuses for free?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...