Jump to content

Conan is back


Recommended Posts

Gledao sam juche ponovo originalnog Konana - da se razumemo, prvi put sam ovaj film gledao sa caletom u bioskopu '83 (imao sam 7 godina) i zaista mi se svideo tada. Prvog Konana sam posle toga gledao mozda josh jedno 2-3 puta, dok drugog Konana znam napamet jer sam ga gledao jedno 50 puta. E sad, poshto ovde ima mnogo ljubitelja originalnog filma, evo nekoliko stvari koje mi se svidjaju u prvom Konanu:

1. Muzika je epska, tu nema shta da se pricha - pogotovo scene na pochetku, u borbama i scene u pecinama (kada kradu princezu).

2. Ima nekoliko jako dobro uradjenih dekoracija.

3. Schwarz zapravo i ne izgleda toliko napucano u ovom filmu - valjda zato shto je mladji.

4. James Earl Jones izgleda kao mega bajomir u Konanu

5. Mako kao glas charobnjaka je epic, uzivo je ROFL...

a evo shta je realno loshe:

1. Ova dva lika koji su leva i desna ruka Thulsa Dooma, su ROFLMAO po danashnjim standardima negativaca...

2. Pricha je realno kao i vecina danashnjih - fail.

3. Sandahl Bergman je ruzna i bez sisa...

4. Konan za ceo film kaze 10 rechi.

5. Pokushaji da se pokaze kako je Konan lukav i prepreden lik su triple ROFLMAO!

6. Schwarz kao ratnik varvar sa katanom izgleda kao slon u porcelanskoj radnji...

Realno gledano, da nisam gledao ovaj film kao mali i da se nisam lozio na ovakve filmove '80-ih, ovo bi bio jedan od onih trash filmova koje zaboravish posle jednog gledanja. Posle nepunih 30 godina od momenta kako sam prvi put gledao ovaj film, jedino shto je u meni budilo neku pravu nostalgiju je bila muzika i mladi Schwarz (koji je opet gotvian zato shto je heroj detinjstva). Tako da preterano serete deco ;)

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 184
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ne navijam ni za jednu ni za drugu opciju (iako sam odrastao na Švarcijevim filmovima i obožavam oba Konana), al' je krucijalna razlika u tome što Momoa NIKAD neće da zavali pesnaju random kamili u prolazu. THAT is the stuff of legends!

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

That's the stuff of writing a script!

edit: a i kad bi momoa bas takvu scenu odradio savrseno opet bi bilo "aaaa svarci je to bolje odradio, ovo nije tr00"

Edited by JoeKerr

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Link to comment
Share on other sites

Sandahl Bergman je perfetkna za tu ulogu, i bas je dobro odradila posao. Ruzna nije, samo ne izgleda kao default barbika iz holivuda, a za sise mislim keve ti, jel su tebi lice i sise faktori za zenske glumice, pogotovo sto je u ovoj ulozi ratnik i lopov a ne samo meso koje glavni lik cepa?

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

Link to comment
Share on other sites

Vidish, to je stvar ukusa. Meni se Sandahl ne svidja i to je to.

Josh jedna stvar - kada smo dobili prvi materijal za test od Millenium Films, isto sam bio u fazonu ko je ovaj lik shto igra Konana?!? (tada sam prvi put chuo ime Jason Momoa i prvi put video lika). Posle, kad smo vec radili delove iz filma, sa zvukom (iako josh ne finalnim) i nekim logichkim celinama, skapirao sam da lik uopshte nije losh u ovoj ulozi. Onaj shot gde on radi potez "ala Bred Pit" je jedini takav u finalnoj borbi sa Zymom, verovatno su ga izabrali za trailer bash zbog toga da bi pokazali da Konan nije samo brdo mesa koje moze da okrene mach jednom da mu ne ispadne. Tamo ima poteza kojih nije bilo u fantasy filmovima nikada, a ima i poteza koji su da kazem "tribute" starom filmu ali u malo drugachijem izvodjenju.

Meni se Momoa svidja iz nekoliko razloga - moze da bude bash mrachan i zajeban, a moze da bude i zajebant i trolface kada treba. To chak ni veliki Schwarz na koga se molite nema. Josh bi izdvojio Konanovog sidekicka - Artusa, koga igra Nonso Anozie. Lik je jako gotivan debeljushkasti crnja koji me na momente podseca na mene i voli da troluje Rejchel koja je sama po sebi svojevrstan zajebant.

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

inace da se razumemo momoa mi ne deluje kao whimp, ali pobogu nije ovo za konana :)

Mada verovatno je to do mojih uspomena :), kapiram da ce danasnjim klincima momoa biti vrh i to je to. Naravno ne sumnjam da ce film biti stoput gluplji od konana.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Brate, Igore, kada si poslednji put gledao Konana?!? Razumem ja tu mega dozu fanboyizma i nostalgije za detinjstvom, ali Konan je ipak daleko od klasike...

Pre neki dan bio na TV. Nisam cak ni fanboy, film je super (cim sam ga sad odgledao) a arni je...arni :)

Recimo nedavno sam skinuo flash gordon da opet gledam, omiljeni klinacki film i smorio se kako je glup. Dok mi je Konan i dan danas...konan :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Link to comment
Share on other sites

Brate, Igore, kada si poslednji put gledao Konana?!? Razumem ja tu mega dozu fanboyizma i nostalgije za detinjstvom, ali Konan je ipak daleko od klasike...

Brate sto ste naporni sa tim fanboyizmom. Nije uopste poenta u arniju i drkanju na arnija. On se samo potencira kao vizuelno prikladniji lik konanu.

Zanemari skroz jebenog arnija, momoa nije lik za konana. Greska u startu od strane producenata i rezisera. Trejler izgleda omg omg do jaja, pogotovo sa ovim ludakom iz alien-a zaboravih mu ime, ali u tom trejleru nema momoe.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Link to comment
Share on other sites

Brate, Igore, kada si poslednji put gledao Konana?!? Razumem ja tu mega dozu fanboyizma i nostalgije za detinjstvom, ali Konan je ipak daleko od klasike...

Kad čitam kako trabunjate osećam se kao da sam u klopci jugonostalgičara koji baljezgaju kako je bilo dobro u staroj jugi

Mogu samo da zamislim tebe kad pričaš za stolom o svojoj firmi i svom umetničom dojmu kad ovako pišeš. Garantovano ljudi nose kišobrane ili kišne mantile kad sede sa tobom koliko si pun svoje virtuelne realnosti pa moraš da je ispljuneš po svaku cenu

Ako je Konan daleko od klasike, kako to da su upravo uloge Konana omogućile Švarciju da postane Terminator i da snimi gomilu akcionih filmova 80tih (Red Sonja, Commando, Raw Deal, Predator, The Running Man, Red Heat)

i da postane prvi pravi heroj akcionih filmova.

Kad pogledaš Arnolda u svakom akcionom filmu 80tih ne treba niko da ti kaže ko je glavni baja. A što se tiče Mamoe koji iako je imao ulogu "heroja" u SGA meni je izgledao totalno potuljeno. Ko kad ciganka udje u kafanu i šunja se izmedju stolova i prodaje cveće.

Enivej pre bih za Konana uzeo čiču Ron Perlmana pa makar ga šminkali i 7 sati za Konana kao za HellBoya

Ako vam se toliko svidjaju Mamoine Man-bubs onda je oket al nema razloga da "izvćete poznatu akcionu istoriju"

Link to comment
Share on other sites

Da sam Doolio, sada bi usledio WOT.

Ali nisam. Zato cu samo reci sledece: kada se gleda opshta situacija sa filmskom industrijom (Holivudom), novi Konan (zovite ga kako hocete - remake, bullshit, not-Arnold-she-male-Momoa-action) je ispred vecine filmova koju nam zapad servira. Nije klasika, nije umetnost, mozda ima shanse da postane kultni film u nekim krugovima. To je to. A sad produzite sa flejmom filma koji niste ni videli...

А в чем сила, брат?

Link to comment
Share on other sites

Vi ste očigledno pobrkali lončiće.

prvo Muerte priča hvalospeve o Arnoldu kao Konanu i super akcionom heroju/glumcu/whatever, pa onda prebacuje suprotnoj strani da je Zer u fazonu jugonostalgičara.

Onda ti dođeš Nobody, i pričaš kako neko ovde upoređuje Momou i Arnolda u fazonu da je neko Momoin fan.

Jbte [:D]

Link to comment
Share on other sites

pa moguce da jesam, sry u tom slucaju

ali ja sam skontao da on hvali arnolda (nemam problema s time, stavise slazem se, arnold je bog akcionih filmova mog detinjstva) za sve pare, i istovremeno pljuje momou kako mu nije ni dorastao po svemu sto je ovaj prvi postigao.

nemam problema ni s time, tacno je sve to, ali masi poentu imo, plus kolko je to u nacelu nefer - porediti glumca na kraju karijere sa glumcem na relativnom pocetku iste.

ovim ne pokusavam da branim momou; licno mi na slikama izgleda okej, dok u trejleru mi se nije bas proslavio, nego eto, samo poredjenje sa arnoldom mi prosto nije na mestu (bar dok ne izadje film, tad cemo lepo srati ko je bolji konan overall)

Edited by Mr. Nobody

:-)

Link to comment
Share on other sites

ХИЈАОООООООО

сад тек одгледах трејлере.

ИИИИИЈААААООООООООО

ово бре личи на Харија Потера, а Момоа, онако нашминкан, на Вилија Валоа.

овај римејк ће да буде фијаско. занимација за 12тогодишњаке.

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...