Jump to content

Google lansirao Google+

Lucky

Recommended Posts

svidja mi se ovaj topik : )

enihau - update

svidja mi se integracija shareovanja dokumenata sa circleovima

http://www.geek.com/articles/geek-pick/google-is-being-tweaked-this-week-based-on-user-feedback-20110711/

It’s been a couple of weeks since Google+ launched, and with the exception of China already blocking its use, people do seem to like it. That’s good news for Google after the failures of Buzz and Wave, and bad news for Facebook who now has a serious competitor in the social network space.

You may think Google could sit back and watch the Google+ network grow, but that would be a mistake. The search company has realized it can’t just watch what happens, it needs to respond to users quickly in order to keep them happy and the network growing. While the general view of Google+ is a positive one, there’s also a lot of criticism and user feedback of which Google is about to tackle.

Today, Vic Gundotra, senior vice president of social at Google used his Google+ account to post a message confirming there’s “lots of criticism for Google+.” Not only that, but before the end of the week we should start seeing changes to address those criticisms.

Although there isn’t a list of what the most criticized features are (or lack thereof), the responses to Gundotra’s post are very telling. Here’s the ones we managed to extract from the 200+ comments he has received so far, most of which have had multiple +1 upvotes:

Ability to modify circles a post is shared with after posting it

Reading sparks and +1 comments in the Android app

Lifting of the 5000 circle cap (really?)

The ability to overlap circles

Option of a circle that doesn’t show up in your stream

Menu follows you down the stream as you scroll

Easy private messaging option including to person who starts a thread

Google+ app for other platforms (WP7)

Blocking working 100% of the time

Easy way to merge circles

Sharing and refresh updates in the Android app

Link to hide all comments again after you’ve clicked to show all

Better integration of Google Chat with Google+

Fix issues with instant upload for photos

Ability to share with all circles, but with an “except” option

Ability to share Google Docs and Calendar with circles

Revamp Google Reader to make sharing easier

File-sharing integration

Nested comments

Addition of hashtags to aid searching

As you can see, most of the requests are for more control and more integration with other Google services. There also seems to be a big push for the Android app to be improved quickly.

We know any bugs will be the first thing to be fixed, but also for the control of circles (privacy, merging) and better stream access and controls to be targeted first. I’m sure there’s also a lot of feedback regarding the invite system and how overwhelmed it became.

The other question to ask is whether there’s anything missing from that list? If you are a regular Google+ user or just starting out, checkout our best tips, tricks, and add-ons post and see if it helps you get past, or reveal new criticisms you can feedback to Google.

Edited by helloBantu

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kapiram ja da je to paradoks, ali imaj u vidu da tebe niko ne prisiljava da to radiš, nije ti dobro poređenje s babom. Poređenje s babom bi bilo ok kada bi baba otišla negde gde su samo kriminalci i narkomani i posle se bunila što su joj oteli novčanik. Mislim tipa oni retardi sa nereda u Vankuveru koji se slikaju za fejs kako pale pandurski auto ne mogu baš da kažu kako nisu bili upućeni da će panduri doći do tog snimka, zar ne? :)) Društvene mreže ti omogućavaju da se ponašaš normalno i nenormalno, baš kao u standardnom svetu, samo je razlika u brzini protoka informacija o ponašanju koji je sad mnogo veći. Tipa oni taj svoj položaj realno ne zloupotrebljavaju tako što objavljuju gole slike nekoga sa ljubavnicom (a teoretski bi mogli :), jedino zašta zloupotrebljavaju jeste kada daju podatke o tvojim aktivnostima drugim firmama za pare kako bi ti ovi uvaljivali šampon ili šta već. A i problem je što si ti tamo kliknuo na "I agree" pre nego što si bilo šta dalje mogao da radiš, to što ti nisi pročitao te ne oslobađa od odgovornosti. Ja mogu da izađem napolje i da prebijem nekoga pa da se posle branim da nisam znao da je to nelegalno, nisam pročitao zakon i sl, ali to ne znači da neće da me ćorkiraju zbog toga.

tacno, nije mi dobar primer sa babom, ali u smislu da je nepotpun - a to sam namerno uradio da bih nekako istakao 'beznadje' takve situacije:)

u prevodu, izbacio sam taj jedan faktor (nisam stavio babu u bronks) zato sto mislim da je 'bronks svuda' u ovom slucaju. u smislu da naravno da niko nece da cita nista pre nego sto klikne na agree. to te ne oslobadja odgovornosti i i dalje ostaje matematicka tacnost izjave 'sto nisi citao', ali i ne pricam o odgovornosti nego o zloupotrebi ljudskih modela ponasanja. a to sa tim sto si istuko coveka, to je vec neki prilicno nizak stepen informisanja i svesti, zar ne?:) ljudima je sve to na netu novo, a i ne moze se reci da je sve to tako eticki uredjeno. kao sto ce na soku da ti pise SOK OD JAGODE i onda najmanjim fontom ikad ispod toga 'i od jabuke :tf: ' i onda kao sto nisi citao da imas i jabuku, ko te jebe.

jesi citao autostoperski vodic? na pocetku liku ruse gajbu i on kao u fazonu 'dal ste normalni, niste mi ni javili', oni kao 'javili smo vam, bilo je to okaceno' (ili taj neki fazon, ne secam se), na sta on kaze 'da, u sobi bez svetla koja nema stepenice, a na vratima pise 'cuvaj se leoparda':) al ko ga jebe, sto nije poneo katanu, opremu za planinarenje i baterijsku:) naravno, preteran primer, al znas sta ocu da kazem. nije lepo da mene neko tera da budem oprezan zato sto koristim neki servis, nije bas da se oni trude da ti sve lepo procitas. opet mozemo ici u krug tipa 'kako ja procitam a?', ali hocu da kazem da se te kompanije svesno rukovode tom ljudskom boljkom. drugim recima, ako se zna da su ljudi takvi, onda im stavi 3d svetlece neonske tripove sa strelicama i velikim slovima i ilustracijama na kojima pise 'procitaj, moras procitati' i uz dvesta 'jeste li sigurni?' tripova, a ne da kazes 'aha! ljudi ne citaju, ajmo da ubacimo jos gomilu sitnih slova'. prilicno neeticki i grozno. i da, psoto ja to znam, ja sam oprezan, ali to ne znaci da oni nisu stoka jer me primoravaju da budem oprezan u stvarima koje bi trebalo da budu prijateljski nastrojene.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

to im je klasican MO koji su primenjivali na manje vise sve. Agile Development at its best. Izmedju ostalog i razlog zasto jos uvek sve funkcioniste preko invajtova, zele pre svega early adoptere koji su spremni na glitcheve i jurenje bagova, pa kad sve ispeglaju ide za siroke narodne mase. I onda krece ads-spam-fest.

inace jos nisam otvorio svoju stranicu iako mi je stiglo N nekih requestova i dodavanja u krugove. Bojkotujem ih jos malo iz inata sto me nisu zaposlili :P

Edited by trooper

tacno, nije mi dobar primer sa babom, ali u smislu da je nepotpun - a to sam namerno uradio da bih nekako istakao 'beznadje' takve situacije:)

u prevodu, izbacio sam taj jedan faktor (nisam stavio babu u bronks) zato sto mislim da je 'bronks svuda' u ovom slucaju. u smislu da naravno da niko nece da cita nista pre nego sto klikne na agree. to te ne oslobadja odgovornosti i i dalje ostaje matematicka tacnost izjave 'sto nisi citao', ali i ne pricam o odgovornosti nego o zloupotrebi ljudskih modela ponasanja. a to sa tim sto si istuko coveka, to je vec neki prilicno nizak stepen informisanja i svesti, zar ne?:) ljudima je sve to na netu novo, a i ne moze se reci da je sve to tako eticki uredjeno. kao sto ce na soku da ti pise SOK OD JAGODE i onda najmanjim fontom ikad ispod toga 'i od jabuke :tf: ' i onda kao sto nisi citao da imas i jabuku, ko te jebe.

jesi citao autostoperski vodic? na pocetku liku ruse gajbu i on kao u fazonu 'dal ste normalni, niste mi ni javili', oni kao 'javili smo vam, bilo je to okaceno' (ili taj neki fazon, ne secam se), na sta on kaze 'da, u sobi bez svetla koja nema stepenice, a na vratima pise 'cuvaj se leoparda':) al ko ga jebe, sto nije poneo katanu, opremu za planinarenje i baterijsku:) naravno, preteran primer, al znas sta ocu da kazem. nije lepo da mene neko tera da budem oprezan zato sto koristim neki servis, nije bas da se oni trude da ti sve lepo procitas. opet mozemo ici u krug tipa 'kako ja procitam a?', ali hocu da kazem da se te kompanije svesno rukovode tom ljudskom boljkom. drugim recima, ako se zna da su ljudi takvi, onda im stavi 3d svetlece neonske tripove sa strelicama i velikim slovima i ilustracijama na kojima pise 'procitaj, moras procitati' i uz dvesta 'jeste li sigurni?' tripova, a ne da kazes 'aha! ljudi ne citaju, ajmo da ubacimo jos gomilu sitnih slova'. prilicno neeticki i grozno. i da, psoto ja to znam, ja sam oprezan, ali to ne znaci da oni nisu stoka jer me primoravaju da budem oprezan u stvarima koje bi trebalo da budu prijateljski nastrojene.

Pazi, ja ne mogu da se ne složim s tobom, jedina je razlika što ja tu ne vidim neki spec problem. Tipa onaj ko ne pročita te uslove nije da će da ga neko ubije ili da će u tabloidima da objavljuje njegove slike seksa sa životinjama koje je stavio na svoj FB ili drugi nalog. Samo će da zarade mnogo para na njemu tako što će njegovo ponašanje da prodaju kompanijama koje hoće da mu zavale šampon preko direktnog marketinga. I svi srećni - i on što ima gde da ostavi slike, a to ga "ništa ne košta", i FB koji je zaradio masu para i ovi što će možda da mu prodaju šampon. Jedini je problem ako se on pobuni što ovi prodaju njegove podatke, ali onda oni izvade da je to kliknuo da se slaže...

U tom duhu mnogo dobra reklama:

Heghlu'meH QaQ jajvam

Па то, не причам о интензитету манипулације, само кажем да ми је грозно што је ту, колики год импакт да има.

A овај видео је стварно страшан.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

• 4 weeks later...