oddball Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 upravo ovaj model. 124ccm, 4V, jednocilindricni, blabla... aj bajkeri da vas cujem: za rookija u motociklizmu da li je ovo ok, voznja iskljucivo po gradu. kapiram da jeste buduci da se u jednoj auto skoli koristi za obuku i polaganje A kategorije. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Ja moram da kazem da mnogo dobro izgleda :D Koliko maraka je ovakav inace ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted June 16, 2011 Author Report Share Posted June 16, 2011 nov 4090 eur Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Vozi ga drugar u auto skoli, nisam probao ali kaze da je ok. Samo bih napomenuo da je 4k puno za motor koji ces jako brzo prerasti.Pritom mislim da ces imati problema da ga prodas za neke ok pare iz gore pomenutog razloga. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted June 17, 2011 Author Report Share Posted June 17, 2011 vise gotivim enduro, a za 125ccm sam se odlucio posto je skroz ok sto se potrosnje, registracije i velicine tice. realno do posla i nazad i jos po neke stvarcice po gradu da se promuljas kroz guzvu. jeftinije nego gradski prevoz. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted June 17, 2011 Author Report Share Posted June 17, 2011 spadalo jedno. aj tajpi drugara. btw, mogli bi do kineza, a?!@ mohi: uzimam polovan, presao 5.2k star dve godine, servisiran u ovlascenom. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 mislim da je opasno to vozilo na samo dva tocka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 uzmi u obzir i hondu varadero 125, cagivu canyon i eventualno kawasaki kle500. to su sve mali potrošači a mogu da se nađu za ok kintu. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 ja planiram da polazem za A, cim polozim za B i prvi motorcic ce verovatno biti upravo kle ili varadero 125 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Nemaš mesta za nalepnicu e! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 ja planiram da polazem za A, cim polozim za B i prvi motorcic ce verovatno biti upravo kle ili varadero 125 ne znam da li ćeš moći odmah da voziš kle, pošto su A kategoriju podelili na više podkategorija. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 taj varadero je po dimenzijama veći nego smart :) a vala skoro pa i teži :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 ne znam da li ćeš moći odmah da voziš kle, pošto su A kategoriju podelili na više podkategorija. daj nešto detaljnije, je l pogađa to mene? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 ne bi trebalo da ima veze sa tobom, shoocky je valjda mlađi pa sam zato rekao. http://www.vozite.com/novi_zakon_o_bezbednosti_u_saobracaju.html Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
shoocky Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 kle nema vise od 35kw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Kako onda ide polaganje sad za sve te Ax kategorije? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 kontam da se polaže klasično, kao do sada, s tim što ostale kategorije dobijaš s godinama. kle nema vise od 35kw? iskreno, nisam ni pogledao, samo mi je palo napamet. 33kw ima kle, tako da si bezbedan :) Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Koliko znam, isto kao i pre. Imaš opciju A - da ideš u auto školu i plaćaš celu obuku za A kategoriju, voziš časove etc i ideš na polaganje (što niko ne radi) ili Imaš opciju B - uzimaš u Ljermontovoj L tablice za "samoobuku" u trajanju od 25 dana. Platiš im nešto preko 10.000 dinara, posle 25 dana dođeš po potvrdu da si se "samoobučio" i sa tom potvrdom ideš u auto školu da polažeš za A. U oba slučaja ti naravno treba lekarski pregled za A + sve dažbine upisa u auto školu, izlaska na polaganje etc. Polaganje je iz dva dela - "pismeni" deo, sličan onome za B samo mislim nešto kraći i praksa. A praksa je zavisi kako gde, ili samo poligon (napred-nazad i osmice) ili sve to plus ideš iza kandidata koji polaže za B. Pri čemu je, da bi uopšte polagao za A, uslov da imaš ili PSP ili B kategoriju već položenu. I možeš na svom motoru ako je sa menjačem, ako nije uzimaš iz škole ako ima a ima ako je "akreditovana" za A kategoriju. Ispraviće me drugari ako grešim nešto. Jedino ne znam kako kod mlađih ide to iz A1 u A2 itd, da li se kroz x godina proces jednostavno ponavlja pa dobijaš narednu A ili kako već. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Ja koliko sam cuo od klinaca iz kraja morace da se polaze opet voznja kad se menja kategorija, sto se poklapa sa pricom lika koji drzi autoskolu da ce morati da kupi motor za svaku od navedenih kategorija koji odgovara tim kategorijama. Inace to za a1 a2 itd ne kaci matore konje poput ivketa. On dobija odma ful a kategoriju. I ispravka na ovo lakijevo, u zadnje vreme se ne vozi prakticni deo iza nekoga ko polaze za b nego ispred posto mu se prethodno objasni ruta kojom treba da ide. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 I ispravka na ovo lakijevo, u zadnje vreme se ne vozi prakticni deo iza nekoga ko polaze za b nego ispred posto mu se prethodno objasni ruta kojom treba da ide. Sad mi pade napamet, ovo mi ne deluje baš realno izvodljivo i "fer" prema ovome koji polaže na motoru. Ima više smisla da ga pandur i instruktor čekiraju, ali ti kao lik koji polaže šatro ne bi trebalo da znaš rutu kojom te vode, da bi mogli na brzaka da te nešto iscimaju, plus možda polažeš u kraju kojeg ne poznaješ ili pandur zaboravi poneku ulicu koja tu negde postoji pa kao "idi u drugu desno" a trebalo je u treću ili šta da radiš ako u tom trenutku kad voziš bude neka "malfunkcija" na putu? da staneš sa strane i čekaš instrukcije, što je opet podložno slobodnom tumačenju pandura dal' je to što si uradio ispravno ili nije. Idealno bi bilo da imaš vozilo predvodnika :) u kojem je jedan pandur, pa ti na motoru pa ovaj što polaže u kolima, ali to naravno nije baš realno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Pa realno je izvodljivo jer se tako radi. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 ozbiljno? imaš vozilo pandura ispred, pa ti motorom iza pa iza tebe ovaj u B? mislim, kul ako je tako, ali ja za to prvi put čujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Sad mi pade napamet, ovo mi ne deluje baš realno izvodljivo i "fer" prema ovome koji polaže na motoru. Laki tebre pojedi nesto, trokiras. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Ma vidiš da ti je isdoolirao ostatak posta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Jedan auto koji polaze za b kategoriju iza motora koji polaze za a kategoriju sa unapred objasnjenom rutom. Ma vidiš da ti je isdoolirao ostatak posta Ne znam sta da komentarisem u ostatku posta koji je u osnovi "a sta ako padne meteor ispred mene dok polazem, jesam onda pao?" ... Objasne ti rutu koja nije preko pola grada nego nesto tu u lokalu i znaju dal je blokirano ili ne jer su prosli tuda i znaju da nema ulica vise nego sto ti kazu. A ti pozuri cujem nestasica je xl kondoma. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts